joi, 29 martie 2018

Expansiunea constiintei


*** Unul dintre aspectele esenţiale într-o''Viata autentica'' este expansiunea controlată a câmpului conştiinţei şi totala noastră integrare în întregul mediu.
*** Unul dintre secretele acestei integrări interioare fericite, sau cu alte cuvinte a unei relaţii echilibrate şi profunde cu Cosmosul, se situează la nivelul sentimentelor şi senzaţiilor.
*** Noi ne putem hrăni corpul şi psihicul, vindecându-1 chiar cu uşurinţă, dacă este cazul, devenind profund conştienţi de sentimentele şi senzaţiile noastre, care trebuie să fie profund benefice şi cât mai plăcute.
*** Permiţând expansiunea şi intensificarea ritmurilor pe care ele ni le aduc, ne putem pune în contact direct cu sursele infinite ale vitalităţii universale pe întreaga durată a acestei expansiuni plenar conştientizate.
*** A vedea se transformă într-o adevărată viziune, sau cu alte cuvinte într-o expresie constantă şi complexă a totalităţii vitale.


*** A mânca devine o ofrandă adusă simţurilor. În loc să înghiţim distraţi şi inconştienţi, făcând conversaţie la masă, dacă devenim receptivi faţă de senzaţiile noastre gustative, noi descoperim subtile nuanţe sau gusturi diferite. Astfel savurată, hrana, chiar obişnuită, devine un izvor de energie şi de sănătate.
*** Nu "ACŢIONEZ" cu simţurile, nu "LUCREZ" cu corpul, ci particip şi răspund la solicitarea exterioară care corespunde gustului meu.
*** În cele din urmă apare percepţia netă că propriul meu corp este o sursă infinită de energie autogeneratoare, care nu este localizată AICI sau ACOLO, ci care este prezentă din abundenţă pretutindeni şi în orice moment.
*** Pe măsură ce toate energiile noastre fizice şi psihice sunt trezite şi vitalizate la maxim, senzaţiile noastre se vor modifica faţă de senzaţiile trăite în mod obişnuit, vor deveni mai vii şi mai profunde.
*** În epoca actuală se neglijează foarte mult cultura senzorială în profitul intelectualizării sau al cerebralizării.

*** Exersându-ne în mod conştient şi plenar simţurile în intensa fuziune cu armonia cosmică, prin continua lor utilizare într-o manieră adecvată, corpul nostru devine o sursă intensă de forţă şi sănătate şi noi ne vom trezi astfel treptat din punct de vedere mental şi emoţional.
*** Atunci când privim în apropierea noastră o fiinţă sau un obiect oarecare, să căutăm să ne impregnăm cât mai mult posibil de forma sa, ca şi cum am pipăi-o. Vom stabili astfel o comuniune telepatică şi o
interacţiune subtilă între mediul nostru interior şi lumea exterioară.
*** Trebuie să învăţăm să intrăm în contact şi să apreciem astfel în mod foarte distinct sunetele,fuzionând cu ele şi percepându-le cu întregul nostru corp.
*** Sentimentele şi senzaţiile noastre constituie o sursă inepuizabilă de energie cu condiţia de a le primi într-o stare de detaşare şi de relaxare.


*** Nimic din toate acestea nu este dificil. Este suficient să simţi, să percepi. De îndată ce ne lăsăm pătrunşi şi ne deschidem faţă de senzaţii, ele vin toate la noi de la sine, căci ele sunt permanent în jurul nostru şi în noi.
*** Fiecare mişcare trebuie să fie un dans, un dans armonios la care noi trebuie să participăm plenar.
*** În permanenţă trebuie să căutăm să pătrundem în intimitatea ultimă a propriilor noastre senzaţii, fără să le îmbrăcăm însă în cuvinte şi fără să le etichetăm.
*** Atunci când simţim profund şi plenar ceva, trebuie să menţinem foarte vie energia senzaţiei cât mai mult timp posibil, lăsând-o deci să dobândească o extremă expansiune şi să ne umple corpul, simţurile şi
mentalul.


*** Lăsând astfel senzaţiile şi sentimentele să se dezvolte intens în întreaga lor bogăţie, se trezesc în mod gradat diferitele niveluri superioare ale experienţei. Astfel devine posibil să percepem energii şi senzaţii de o subtilitate inimaginabilă, în fiecare celulă. .
*** Nu trebuie nici să se analizeze, nici să se evalueze reuşita sau eşecul acestei expansiuni a senzaţiilor.
Nu trebuie să se considere aceasta drept exerciţiu, ci un joc. A vrea să te antrenezi în sensul obişnuit al cuvântului este un obstacol.
*** Secretul trezirii imenselor posibilităţi latente, al amplificării şi acumulării energiilor produse de senzaţii este detaşarea lucidă şi relaxarea yoghină profundă.
*** Relaxarea profundă ne oferă modalitatea de a percepe un complex de energie care ne impregnează fiinţa şi se întinde cu mult dincolo de aceasta.
*** Această energie gigantică se poate auto-stimula în universul nostru interior, susţinându-ne la un nivel superior de conştiinţă, în existenţa noastră cotidiană.
*** Reciclându-ne astfel senzaţiile, noi devenim în acelaşi timp mult mai sensibili şi mai puternici iar senzaţiile noastre devin bogate şi intense.

*** Mentalul nostru devine clar şi ferm concentrat, astfel că noi descoperim ce este echilibrul complet al fiinţei.
*** Dacă toate simţurile, sentimentele şi gândurile noastre sunt bine integrate şi echilibrate, rezultă că toate relaţiile, acţiunile şi ideile noastre ca şi orice mişcare corporală, curg în mod armonios.
*** Această integrare armonioasă conferă o imensă libertate interioară care ne permite să ne controlăm plenar, nu într-o manieră războinică, cu eforturi, ci cu uşurinţă şi încredere spontană.
*** Atunci când această integrare armonioasă devine complet naturală, noi vom face mereu ceea ce este corespunzător şi benefic, acţionând pozitiv şi cu mai multă forţă în lume.
*** Noi participăm, de cele mai multe ori fără să ştim, la relaţii de interdependenţă de o infinită complexitate, cu nenumărate niveluri de existenţă şi de conştiinţă, de la subatomic la macrocosmic.
*** Ca şi toate celelalte sisteme vii din universul nostru, noi constituim o unitate completă şi autonomă,care la rândul său este compusă din numeroase subunităţi, toate în interdependenţă unele cu altele.
*** Noi suntem în permanenţă influenţaţi de o mulţime de forţe, pe care în cea mai mare majoritate nici nu le înţelegem şi nici nu le percepem. Pe de altă parte, gândurile şi acţiunile noastre influenţează alte
sisteme vii, în care sunt cuprinse şi universurile microscopice ascunse în corpul nostru.
*** Încetinindu-ne în mod armonios activitatea, relaxându-ne, detaşându-ne, deschizându-ne cu bucurie simţurile la impresiile înconjurătoare, noi putem învăţa rapid cum să trezim şi să dezvoltăm în noi aceste resurse energetice benefice dar ascunse.
*** Atunci când ajungem să eliminăm tensiunile cronice care ne blochează muşchii, creierul şi în mod conex mentalul, noi devenim foarte sensibili la calităţile subtile ale experienţei (ce devine proaspătă şi viguroasă).
*** Astfel descoperim că putem realiza experienţa extatică a frumuseţii fiecărui moment al existenţei noastre ca şi cum am asculta în permanenţă o muzică sublimă şi am contempla o operă de artă.
*** Toate simţurile noastre se pot dezvolta la maxim într-o manieră subtilă pentru a ne mări la extrem bucuria de a trăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...