duminică, 3 decembrie 2017

Yoga si neuroplasticitatea creierului - abordari despre flexibilitate



O tanara dansatoare de profesie, a intrebat cum de era posibil ca ea, antrenata sa faca miscari,sa nu fi fost in stare sa faca ce facuse tatal meu, un om care avea dublul varstei ei. Raspunsul lui ne-a dezvalui nu numai modul in care realizase acest lucru,ci si felul in care dansatoarea l-ar fi putut face si ea.

 Tatal meu ne-a spus foarte direct ca, initial incercase de cateva ori miscarea, dar i-a revenit clar faptul ca n-avea sa reuseasca. Apoi a decis sa incerce ceva ce mai facuse in trecut in loc sa se straduiasca, a incetat sa-si mai miste corpul; si-a imaginat scheletul executand miscarea. Ne-a explicat ca, atunci cand se imagina sub forma unui schelet, fara muschi si piele, isi inchipuie traiectoria miscarilor care deveneau in mintea lui limpezi si nu necesitau efort. Dupa ce reusea sa-si imagineze intreaga miscare. de la inceput la sfarsit, desi era vorba de una dificila, executa exercitiul in carne si oase, si totul devenea  foarte usor.

  Tatal meu nu mau facuse acele miscari inainte. Prin intermediul imaginatiei, a fost capabil sa-si determine creierul sa duce la indeplinire acea serie complexa de miscari.

Tudor Instructor Yoga; tel 0767948273
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...