Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 29 martie 2018

Capacitatile creieruluiAtunci cand iti vei dezvolta toate capacitatile creierului vei devenii corp de lumina. Albert Einstein

Atunci cand iti vei trezii intregul potential al creierului ,iti vei putea clona singur alt corp.RAMTHA


Suntem proiectati pentru a fi supusi provocarilor .Creierele noastre sunt croite sa lucreze cu cea mai mare intensitate doar cand sunt deplin angajate. Dar atunci, ce semnificatie sa aiba acele ,,progrese educationale’’ care conduc la diluarea operelor clasice in versiuni pentru copii,             menite sa-i imprejmuiasca intr-un tarc de cateva sute de cuvinte de vocabular aprobat oficial? Daca petreci mult timp intr-un taram familiar,in curand nu va mai exista nimic acolo care sa-ti tenteze mintea. Lipsa provocarilor nu numai ca este plictisitoare, dar ajunge sa ne ucida, deoarece face ca viata sa treaca pe langa noi. A sosit timpul sa fim mai indrazneti in estimarea posibilitatilor noastre, sa aspiram la teluri destul de cutezatoare pentru a ne trezi; este timpul sa reexaminam si sa aruncam la cos o mutime de truisme, cum ar fi ,,Nu se poate mai mult''sau chiar nu ne putem concentra la mai multe lucruri deodata. ,,Dr Lyle Bourne,de la Universitatea din Colorado , le-a cerut cu ani in urma studentilor sai la psihologie sa citeasca in timp ce scriau o lucrare despre un alt subiect''.


A constatat ca, dupa ce exersau ceva timp, reuseau de asemenea sa scrie dupa dictare si sa citeasca in acelasi timp,dar si sa-si aminteasca materialul ambelor activitati, ceea ce ar trebui sa ne dea o idée despre intinderea capacitatilor noastre neutilizate. Milton Erickson a fost izbit de o descoperire intamplatoare, care l-a propulsat sa devina parintele hipnozei medicale si unul dintre ganditorii prolifici ai epocii noastre. In timp ce frecventa Universitatea din Winsconsin, facultatea de medicina,si-a luat o slujba de editorialist la un ziar local pentru a-si suplimenta finantele.Asemeni multor oameni creativi, Erickson si-a instruit propriul subconstient sa compuna editorialul in timp ce el dormea, astfel incat sa-l poata rescrie la repezeala dupa-amiaza. Subconstientul lui Erickson a facut un pas gigantic mai departe. Cand s-a trezit a gasit articolul terminat in masina de scris. Nu erau spiridusii,ci propriul subconstient pornise din toata inima la munca.,,Se afla mai multe in capul meu decat am stiut’’,si-a spus el,o tema pe care a urmarit=o toata viata; stim mult mai mult decat credem ca stim; avem vaste rezerve, si inca neatinse ,de abilitati.

 SURSA;Tehnici invatare rapida..edit Amalteea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu