miercuri, 10 iunie 2020

Amplificarea inteligentei – Tehnica Cercului Magic


Recent, doctorul in psihologie Brian Farndes, studiind modificarile modelelor cerebrale care apar la subiectii implicati intr-o gama foarte diversa de activitati, a descoperit cum o combinatie speciala, precisa, a anumitor forme geometrice (in cazul de fata, imaginea mai multor cercuri concentrice de diferite marimi) provoca subiectilor respectivi o modificare sensibila a potentialului lor cerebral. Datorita unei inspiratii, el s-a decis sa cerceteze mai profund acest fenomen. Rezultatul: UIMITOR! “Acest desen, pe care eu il numesc Cercul Magic, stimuleaza in mod benefic intelectul. El actioneaza direct la nivelul neuronilor, permitand sporirea eficientei activitatii intelectuale cu un procent de pana la 70%”, spune dr Farndes. Pe un lot de 1400 de subiecti care se concentrau zilnic asupra respectivei imagini, alesi din toate categoriile sociale, indiferent de varsta sau sexul lor, masurand coeficientul de inteligenta si activitatea cerebrala inainte de inceperea experientelor si dupa un interval de doua saptamani, a constatat ca subiectii au progresat cu de la 20 la 30 de puncte la testul IQ (aceasta reprezinta o medie de crestere de 25% a coeficientului de inteligenta), progresul unora ridicandu-se cu pana la 50 puncte si aceasta cu doar cateva minute de practica pe zi!  Modul de operare recomandat de dr. Farndes:
  • -          asezati desenul in fata dvs.
  • -          alegeti un loc (o camera) linistit, izolat, pe cat posibil de surse de zgomot (inchideti telefonul, televizorul), care va permite concentrarea
  • -          inchideti ochii si relaxati-va complet, indepartand din minte toate lucrurile care v-ar putea distrage atentia
  • -          priviti fix desenul, timp de cateva minute
  • -          urmariti sa percepeti cum creierul devine mai apt de a functiona la deplina sa capacitate
  • -          inchideti ochii si relaxati-va. Vizualizati mental desenul la deplina sa capacitate
  • -          repetati procedeul zilnic timp de minim 60 secunde si veti descoperi ca, dupa doua sau trei saptamani, capacitatile dv.mentale s-au dezvoltat considerabil
Nota: desenul de mai sus poate fi marit pe o coala A4 sau chiar A3.

luni, 8 iunie 2020

Prin Ochii lui Dumnezeu



In exercitiul descris in cele ce urmeaza, invatam sa traim procesul in continuitatea sa, El modifica starea de constienta si, in scurt timp, schimba conceptia noastra asupra vietii.

1.Incercati sa gasiti un loc unde nu veti fi deranjat timp de douazeci-treizeci de minute. Asezati-va confortabil si stati linistit, respirand normal.

2. Imaginati-va ca va aflati singur pe o plaja protejata, intr-o zi calda si insorita. Sunteti asezat sau culcat pe nisip, complet relaxat. Puteti sa uitati de toate grijile si problemele dumneavoastra cat timp va aflati pe aceasta plaja. Sunteti singur si in totala siguranta. Priviti imprejur si descrieti-va pentru dumneavoastra insi-va ce vedeti. Observati cum va simtiti.



3.La unul din capetele plajei se afla o casa nelocuita cu cel putin trei incaperi. Mergeti catre aceasta casa,dar nu intrati inca inca inauntru. Descrieti-va pentru dumneavoastra insiva cum arata casa.

4.Intrati pe usa din fata a casei.Prima incapere in care patrundeti are pe perete o oglinda mare, de un stat de om. Opriti-va in fata oglinzii si priviti-va in ea. Va puteti vedea in mare detaliu. Incercati sa observati cat de multe aspecte puteti in legatura cu imaginea dumneavoastra din aceasta oglinda.Cum va simtiti in timp ce faceti asta?

5.Dupa cateva minute in care ati examinat imaginea dumneavoastra,intrati in urmatoarea incapere. Si aici se afla o oglinda. Dar este o oglinda fermecata, care va permite sa vedeti cum arata Dumnezeu. Lasati-va imaginatia sa zboare si presupuneti ca aceasta este o fereastra catre ceruri si ca prin ea il puteti vedea pe Dumnezeu. Petreceti cateva minute cufundat in aceasta experienta de a vedea imaginea lui Dumnezeu.

6.Acum, intrati in cea de a treia incapere. Aici se afla o alta oglinda,mare de un stat de om. Cand va veti oprii in fata ei, veti trai o experienta ce reprezinta combinarea celor din camerele anterioare. Priviti-va propria imagine din oglinda si traiti in acelasi timp prezenta Divinitatii. Cu alte cuvinte, in aceasta oglinda va veti vedea pe dumneavoastra asa cum va vede Dumnezeu. Priviti-va prin ochii lui Dumnezeu-ca sa spunem asa-si observati cum aratati din perspective divinitatii.

8.Cand ati terminat, parasiti casa refacand invers acelasi traseu pe care ati intrat. Intoarceti-va la locul de pe plaja unde ati inceput exercitiul si asezati-va sau intindeti-va pe nisip, simtindu-va liber, relaxat si total linistit. Ramaneti acolo timp de cateva minute. Cand sunteti gata, respirati de cateva ori adanc si deschideti ochii. Atunci cand reusim sa ne desprindem pentru un timp de criticul din launtrul nostru, realizam instantaneu o noua relatie cu viata. In ochii lui Dumnezeu suntem perfecti.
Fiecare moment, pe masura desfasurarii lui Dumnezeind,este un nou inceput. Fiecare moment este o noua sansa de a fi in mod plenar cine suntem sau chiar cine credem ca vrem sa fim. Este intotdeauna la dispozitia noastra. Dumnezeind este aici. Noi suntem aici. Asta este esenta.

Extras carte-Dumnezeu este un verb.




Centrul Hara-ADEVARATUL CENTRU AL OMULUI - OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV


Conferinţa din 12.01.1969 (Sèvres – Franţa) A Conferinţă improvizată Aici, la Fraternitate, învăţaţi să simţiţi, să vedeţi, să înţelegeţi, să aflaţi gustul lucrurilor, adică să găsiţi sensul vieţii ceea ce e mai important decât orice. De acum înainte încercaţi să mă înţelegeţi şi să mă ajutaţi în munca mea pentru voi. Când veţi accepta, când mă veţi înţelege, vă veţi înălţa mai repede până la un punct de unde veţi vedea lumea ca pe o unitate. În voi totul e încă prea risipit. Există scânduri, cuie, cărămizi, ciment, sticlă, dar toate aceste materiale nu formează un întreg, clădirea nu este încă înălţată. Aici învăţaţi să puneţi fiece lucru la locul lui, pentru a clădi un palat… sau un templu. În lume vi se dau doar materialele şi apoi treaba voastră cum vă descurcaţi ! Iar voi adunaţi, tot adunaţi, dar sunteţi nefericiţi, fiindcă nu mai e loc nici pentru bucurie, nici pentru fericire, nici pentru încântare. Prea multe lucruri heteroclite ! Şi asta se cheamă cultură şi civilizaţie ! Trebuie să faceţi ceva cu tot ce acumulaţi, dar nu vi se explică în ce fel. Pe când într-o şcoală iniţiatică, numai asta contează. E adevărat, trebuie să aveţi materialele, aceasta este prima condiţie, dar esenţialul este să ştiţi cum să le îmbini şi după ce model. De-acum înainte veţi putea să mă ajutaţi în muncă, înţelegând ceea ce facem aici… 

Şi încetaţi a mă compara cu somităţile, cu savanţii, cu marile personalităţi! Ei vă dau, desigur, materiale peste materiale, dar totul e mort. În timp ce aici nu vi se dă nimic, dar sunteţi vii. Şi e mult mai bine. Aici vi se dă viaţa şi văd din ce în ce cum deveniţi vii, expresivi, activi, dinamici, conştienţi, hotărâţi, orientaţi… E posibil ca unii să slăbească, e adevărat, dar viaţa sporeşte! Când sporeşte materia, nu e cine ştie ce. Dar uneori, când sporeşte materia şi sporeşte şi spiritul, e bine. Pentru că un om slab, plăpând şi uscat ca o scândură nu e foarte reprezentativ. Ceilalţi zic: “Cine, ăla ? Ptiu… Şi-o pală de vânt îl ia pe sus !”. 1 Când am fost în India, m-a mirat faptul că unii saddhu, unii yoghini au pântecul foarte mare. Şi-mi spuneam: “Dar aproape că nu mănâncă !...”. Şi de ce Buddha şi alţi înţelepţi sunt reprezentaţi şi ei cu un pântec proeminent ?


 De fapt, unele pântece indică materialismul, grosolănia, senzualitatea… Dar la Iniţiaţi, ele sunt un semn al puterii, al forţei, al resurselor spirituale acumulate datorită exerciţiilor de respiraţie. Căci aceste exerciţii de respiraţie prelungite dezvoltă pântecul, unde se adună elemente capabile să vindece, să dezagrege tot ce e nociv. Aşadar pântecul poate fi un rezultat al materialismului omului sau spiritualităţii lui. Dacă pe chipul lui citim că nu se gândeşte decât să mănânce, să bea şi să doarmă, evident, burta este un indiciu nu tocmai favorabil ! Dar dacă are calităţi de puritate, clarviziune, inteligenţă, pântecul dovedeşte că are rezerve şi că poate transforma aceste rezerve pentru a-i vindeca pe ceilalţi şi a face multe lucruri pe care cel plăpând, cel slab nu le va putea face, sărmanul ! pentru că nu are resurse. Uitaţi-vă la japonezi. Unii dintre ei au pântecul imens şi în acelaşi timp multă supleţe, multă forţă, multă inteligenţă. Şi asta pentru că lucrează pentru a dezvolta un centru, centrul Hara, situat la 4 centimetri sub ombilic. Hara înseamnă “pântec” şi de aici vine expresia “a-şi face hara-kiri”, adică a se sinucide perforându-şi pântecul. Pentru înţelepţii japonezi, centrul Hara este centrul vieţii, al echilibrului, centrul universal. Şi atunci când omul, concentrându-se asupra lui, reuşeşte să-l dezvolte, devine neobosit, de neînvins. Activitatea creierului e cea care-i oboseşte pe oameni. 


Multe anomalii care apar în zilele noastre la occidentali provin din aceea că au rupt echilibrul, adică, în loc să plaseze centrul de gravitaţie, centrul vieţii în Hara, ei îl plasează în creier, care reprezintă periferia fiinţei omeneşti. Şi atunci, prea multă reflecţie, prea multe griji, prea multă activitate cerebrală – şi omul este dezechilibrat; de aceea, când i se întâmplă să primească şocuri, el nu se poate restabili, pentru că acest centru, care repară tot, nu funcţionează. Dacă ar şti să se concentreze asupra centrului Hara, să-l dezvolte, ar putea să facă eforturi intelectuale fără să se simtă vreodată obosit. Toţi cei care au lucrat asupra centrului Hara se remarcă în viaţă printr-un echilibru extraordinar. Mai târziu va începe să se dezvolte o ştiinţă: cum să lucrezi cu creierul şi cu centrul Hara. Evident, aici se ridică o problemă, pentru că în Occident, tot ce e situat în partea inferioară a corpului fizic, pântecul, organele sexuale este considerat dezgustător şi chiar infernal. În timp ce tot ce e sus, este considerat deosebit de nobil şi de distins ! De aceea au acordat occidentalii o atât de mare importanţă creierului. Toată lumea nu lucrează decât cu creierul şi nimeni nu se preocupă să dezvolte acest centru de jos care joacă, totuşi, un rol vital. Nu vreau să spun că 2 trebuie să neglijăm creierul; nu, o fiinţă echilibrată trebuie să le dezvolte pe amândouă, căci dacă centrul este important, periferia este şi ea, la rândul ei, importantă.

 De exemplu, soarele este centrul iar periferia sunt planetele. Şi fiindcă şi pe planete există viaţă, există făpturi, şi periferia este importantă şi nu trebuie desconsiderată sau lăsată de-o parte. În conferinţele mele am insistat întotdeauna asupra centrului, dar când vorbeam de centru, subînţelegeam aproape întotdeauna pe Dumnezeu Însuşi, Cauza primordială, Originea. N-am spus niciodată că corpul fizic, centrul, se află acolo, sub ombilic. El este menţionat în multe cărţi oculte, dar în moduri extrem de diferite. De pildă, alchimistul Basile Valentin, în cartea sa “Les douze clès” (Cele douăsprezece chei), vorbeşte de coborârea în centrul pământului în căutarea pietrei filozofale. El zice: “Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem, Veram Medicinam”. Dacă luăm primele litere ale acestor cuvinte, obţinem: VITRIOLUM. “Visita Interiora Terrae”,… de fapt nu era vorba de a coborâ în centrul planetei, ci de a pătrunde în acel pământ care este corpul nostru fizic, acolo vom găsi materiale, acolo vom găsi bogăţii şi comori.


 Am cercetat panteonul hindus, cu toate divinităţile. De altfel nici nu e nevoie să le studiezi pe toate, căci sunt atât de numeroase, încât nu le mai dai de capăt. Dintre toate aceste divinităţi, primele trei ca importanţă sunt Brahma, Vishnu şi Shiva, iar în cărţile sacre se spune că Brahma este situat în pântec, Vishnu în regiunea inimii şi plămânilor, iar Shiva în creier. Oare de ce tocmai Brahma, creatorul, este situat în pântece ? Dacă pântecul este o regiune atât de demnă de dispreţ, iar creierul, dimpotrivă, atât de nobil, Brahma ar fi trebuit plasat în creier. Ei bine, nu, în creier a fost plasat Shiva, iar Shiva se identifică cu distrugerea. Da, Brahma este creatorul, Vishnu este reparatorul, păstrătorul, cel care susţine, care menţine, care hrăneşte; iar Shiva este distrugătorul. Mi-ar trebui ore în şir ca să vă explic că dacă Shiva, distrugătorul, corespunde creierului, este pentru că creierul, adică mentalul inferior, care desparte, disecă, dezagregă, este distrugătorul realităţii. El este cel care induce oamenii în eroare. Dar atunci cum învaţă, cum se informează Iniţiaţii ? Nu cu creierul, ca occidentalii, ci recurgând la alte capacităţi pe care Dumnezeu le-a sădit în fiinţa umană. 

 Când eram foarte tânăr, Maestrul Peter Deunov mi-a spus într-o zi că în munca spirituală discipolul trebuie să coboare până în măruntaiele sale, pentru că acolo sălăşluieşte Dumnezeu. Lucrul acesta m-a intrigat multă vreme, pentru că Maestrul, spunându-mi-l, nu mi-a dat nici o explicaţie. Şi apoi du-te de-ţi sfarmă capul ! Ah, Maestrul nu era cum sunt eu. Eu iau o lingură şi zic: “Gura 3 mare ! “ El nicidecum; te lăsa să te descurci – şi găsesc că era foarte înţelept din parte lui să procedeze astfel. El nu vorbea, ca mine, ore în şir. Îi plăcea ca ceilalţi să se descurce, pentru că descurcându-te te întăreşti. În vreme ce eu am tendinţa de a vă face slabi şi plăpânzi pentru că vreau să vă dau totul. Ştiu că trebuie ani, poate chiar secole ca să descoperi adevărurile acestea şi nu vreau să vă cruţ de la a bate pasul pe loc un timp atât de îndelungat fără să găsiţi nimic. Da, recunosc că nu e recomandabil, pentru că niciodată nu apreciezi ceea ce obţii cu uşurinţă. Iată de ce ceea ce vă revelez nu are nici un efect asupra voastră. Dar, în fine, nu-i nimic… Cu atât mai rău pentru mine ! 

 Studiind fiinţa umană, constatăm că pântecul este tocmai centrul unde se crează viaţa. Da, acolo e izvorul vieţii, în pântec. Se spune şi în Evanghelii: “Din sânul lui vor ţâşni izvoare de apă vie”. De ce din sânul lui ? De ce nu din creier sau din plămâni ? Ce există în măruntaie pentru ca din ele să ţâşnească ape ? E pentru că acolo sălăşluieşte Brahma, creatorul. Dar pentru a-l simţi, pentru a te contopi cu el, trebuie mulţi ani de muncă. El e acolo, dar nu-l simţim şi nu ne alegem cu nici o binefacere, pentru că lucrăm în permanenţă cu Shiva. Când am fost în India, am observat (şi de altfel toată lumea o ştie) că foarte puţine temple sunt dedicate lui Brahma. Sunt ceva mai multe pentru Vishnu… Iar pentru Shiva sunt puzderie ! De ce ? Shiva e distrugătorul – şi atunci oare din teamă, pentru al domoli, se ocupă atâta de el ? În timp ce Brahma, creatorul, nu poţi să te temi că va face vreun rău şi poate de aceea e neglijat… Occidentalii nici măcar nu ştiu că acest centru Hara există. Puteau să înveţe măcar atât de la japonezi… Dar fie că e vorba de japonezi, de tibetani, hinduşi sau de egipteni, aceste mari adevăruri se transmit din generaţie în generaţie şi din popor în popor. Chiar şi creştinii din vechime cunoşteau aceste adevăruri. Există, de asemenea, la ora actuală, ocultişti care te învaţă cum să te concentrezi asupra ombilicului. Ei nu ştiu că, de fapt, ceva mai jos, se găseşte un centru şi mai important.

 De altfel, în această regiune a corpului există şi alte centre importante, ca plexul solar şi centrul sexual. Şi ombilicul este, desigur, unul dintre ele, iar mama a vindecat acţionând întotdeauna asupra ombilicului. Şi chiar la vârsta pe care o are acum, îngrijeşte mulţi bolnavi. Îi pune să se întindă, le dezveleşte ombilicul, răsuceşte o batistă în jurul degetului, pe care îl cufundă, după aceea în puţină cenuşă şi îl aplică, prin răsucire, asupra ombilicului bolnavului. Ea zice că în ombilic se află un punct esenţial şi că atunci când acest punct este deplasat, tot organismul suferă. Acest punct trebuie deci pus la locul lui – şi ea asta face. Şi pe mine m-a vindecat în felul acesta când eram mic. Sigur că dacă aţi spune ceva medicilor, ar considera că este o metodă arhaică şi 4 barbară şi v-ar râde în nas. Ei bine, n-au decât să râdă ! Ei, cu metodele lor “moderne” nu izbutesc să vă vindece, în timp ce această metodă măcar e eficace. Vă vorbesc despre acest lucru şi trebuie să-i înţelegeţi latura sacră. Faptul că pântecul a fost întotdeauna prezentat într-un mod cam grotesc nu înseamnă că nu trebuie să luaţi în serios ce vă spun.

 De altfel mă gândeam să vă vorbesc într-o zi despre experienţele şi exerciţiile pe care le puteţi face cu centrul Hara pentru a vă curăţa, a vă purifica şi a atinge echilibrul perfect, până la a nu mai cunoaşte oboseala. Uneori, când meditează, unii Iniţiaţi îşi pun mâinile aşa, pe pântec; de ce ? Fiindcă se concentrează asupra regiunii centrului Hara pentru a face să circule energiile care trebuie să alimenteze apoi întregul organism. Şi când simţiţi, spre exemplu, că creierul vostru e supraîncărcat şi pe cale de a se bloca, sistaţi munca intelectuală şi ocupaţi-vă de acest centru… După câteva minute creierul va fi refăcut şi veţi putea reîncepe lucrul. Numai că există, desigur, şi primejdii. Dacă nu ştii să lucrezi asupra centrului Hara în spiritul purităţii, al abnegaţiei şi dezinteresului, dacă nu faci această muncă pentru binele omenirii, ci de dragul achiziţiilor personale, pentru putere, prestigiu etc…, se vor trezi alţi centri din preajmă. Şi e într-adevăr îngrozitor. Nu se mai trezeşte centrul Hara, se trezesc alţi centri, diabolici, şi cazi victima unor curenţi inferiori de care nu te mai poţi elibera. Dacă nu am abordat până acum această problemă, e pentru că înainte de a face acest gen de experienţe, trebuie să vă pregătiţi. Când veţi fi gata, când nu vor mai exista primejdii pentru voi, veţi putea să vă cufundaţi în profunzimi; căci acestea sunt adevăratele profunzimi ale fiinţei omeneşti, abisurile. 

Psihanaliştii au descoperit, bineînţeles, o parte a subconştientului, dar ei sunt încă departe de a cunoaşte toate misterele naturii umane şi de a şti că acest centru Hara, care este îngropat în străfundurile subconştientului, este legat de supraconştiinţă. Şi când Iniţiaţii vorbesc de a face extremele să se atingă, adică de a uni capul şi coada şarpelui, ei subînţeleg tocmai unirea acestui centru de jos cu celălalt centru care este sus, în creştetul capului. Dar dacă nu aţi lucrat deja cu metodele pe care vi le-am dat, cum aţi putea lucra în aceste regiuni ? Ei da, vă veţi întoarce cu mâinile goale, pentru că nu aţi lucrat în prealabil asupra adevărurilor mai accesibile. Viaţa spirituală îşi are programul ei. Trebuie mai întâi să vă purificaţi, să vă întăriţi şi apoi, când aţi avut deja rezultate, vă veţi putea permite să faceţi o incursiune în aceste profunzimi. Vă aşteaptă experienţe, dar încă nu-i momentul. Copiii se formează în pântecul mamei; şi din moment ce nimic nu e mai sfânt decât viaţa, de ce această viaţă s-ar naşte în locuri ruşinoase ? Oamenii n-au cercetat planurile Inteligenţei cosmice pentru a afla de ce a ales aceasta tocmai 5 acest loc. Trebuie deci să începem prin a corecta toate aceste noţiuni şi să considerăm că aceste locuri din corp sunt sfinte.


Şi organele sexuale, de asemenea. Ce nu s-a spus despre ele ! Şi iată că din ele se naşte viaţa. Nu din gură, nu din nas, nu din urechi, nu din creier… Aceste organe, denumite “părţi ruşinoase” au misiunea de a perpetua viaţa omenirii. O să spuneţi: “O, admirabil!... Daţi dreptate dezmăţaţilor şi tuturor celor care caută plăcerea sexuală !”. Nu, deloc; eu prezint latura profundă, sacra şi magică a lucrurilor, dar asta nu înseamnă că încurajez nebuniile şi stupidităţile. Nu e cazul ca unii să-şi imagineze că îi îndemn să-şi satisfacă senzualitatea. Ceea ce mă interesează pe mine e să vedem cum lucrează inteligenţa naturii şi de ce a creat ea lucrurile într-un anume fel. Bineînţeles că ştiu din ce motiv au fost oamenii îndemnaţi să considere inferioară şi chiar respingătoare toată această regiune a pântecului şi sexului. Dar ceea ce era bun pentru o anumită epocă nu mai este bun şi pentru acum. 

Vine o vreme când va trebui să ne modificăm toate aceste concepţii. Cam atât despre acest subiect, deşi e o lume nesfârşită. Ceea ce v-am spus e deja mult. Dacă vă spun mai mult, nu veţi şti ce să faceţi cu ceea ce v-am spus şi această încărcătură vă va stingheri. Oamenii vor întotdeauna să ştie totul… Din curiozitate, bineînţeles. Ei bine, nu, în Învăţătură trebuie să aplici, trebuie să te obişnuieşti să-ţi mobilizezi propriile forţe, propriile capacităţi pentru a face o muncă adevărată. Ştiu prea bine că ceea ce cer eu aici nu va găsi ecou favorabil, pentru că toată lumea este învăţată, din contră, să caute totul în exterior; de aceea centrii inferiori nu funcţionează, sunt ruginiţi şi curenţii nu circulă. Există desigur câţiva mistici, câţiva filozofi, câţiva spirirtualişti obişnuiţi cu această muncă. Dar în acest domeniu cei mai mulţi oameni s-au atrofiat şi n-au nici forţa, nici voinţa de a desfăşura o muncă asupra lor înşile. De aceea sunt atât de puţini Iniţiaţi, chiar şi în Orient. Există mii de yoghini, de saddhu, de călugări care se dedică acestor practici, dar prea puţini ajung la rezultate, fiindcă nu e uşor şi aici intervine, de asemenea, problema reîncarnării. Dacă ei încep abia în această existenţă, cum vreţi să izbutească să pună în mişcare centri imobilizaţi de atâta vreme ? În timp ce pentru cei care au lucrat în celelalte încarnări şi care continuă, evident, e cu totul altceva, ei ajung să obţină rezultate. Aşadar, dragii mei fraţi şi dragele mele surori, ce trebuie să faceţi ? Să începeţi munca în această încarnare, ştiind că dacă nu începeţi în asta, nu veţi începe nici în următoarele. Poate nu vor fi rezultate acum, dar nu-i nimic, important e că aţi început. Veţi continua apoi în următoarea încarnare şi atunci veţi obţine rezultate. Ceea ce contează este că începeţi. Că nu ajungeţi n-are nici o importanţă. Important e să începeţi să declanşaţi curenţii. 

Ati vazut Gorila ?- Oportunitatile vietii sau limitele perceptiei umane



Tu esti singurul observator din mediul tau...Ramtha

Cati dintre noi stim sa observam oportunitatile in viata? Puteti lua acest material care urmeza,ca o metafora vizavi de capacitatea de a sesiza sau nu oportunitatile.Asadar ati vazut Gorila?


În anul 1999 doi psihologi au realizat un experiment ale cărui rezultate sunt greu de crezut: au arătat că mulţi oameni nu observă ceea ce este foarte evident în faţa lor, dacă subiecţii sunt concentraţi pe un anume aspect din câmpul lor vizual.

Partea 1

Priviţi filmul de mai jos.


Nu citiţi textul de sub videoclip decât după ce aţi urmărit deja materialul video.

Veţi vedea câţiva jucători pasându-şi mingea. Sarcina dumneavoastră este să număraţi de câte ori pasează între ei jucătorii în alb.

Acum, urmăriţi filmul!

Acum, că aţi văzut filmul, aţi şi nimerit numărul exact de pase dintre jucători? Dar gorila, aţi observat gorila? Dacă nu, nu disperaţi, căci jumătate dintre cei care au participat la un test acum mai bine de 10 ani pe acest subiect nu au văzut gorila.

Experimentul a fost efectuat în anul 1999 de către psihologii Daniel Simons şi Christopher Chabris. Aceştia au arătat că atunci când un element neaşteptat apare în câmpul nostru vizual, este foarte posibil să nu-l observăm, fenomen denumit "orbire perceptivă".

Partea a 2-a

Dar lucrurile nu se termină aici! Un nou test vă aşteaptă. Priviţi filmul de mai jos. Sarcina este aceeaşi, de a număra pasele dintre jucătorii în alb. Din nou, nu citiţi textul de sub videoclip decât după urmărirea acestuia.


Aţi observat schimbarea fundalului? Aţi observat că unul dintre jucătorii în negru s-a retras la un moment dat din joc? Unii dintre dumneavoastră sigur nu...

adaptare dupa:http://www.scientia.ro/homo-humanus/experimente-cu-oameni/887-experimentul-gorilei-invizibile-cat-de-putin-percepem-di

duminică, 7 iunie 2020

Cand valurile marii


Cand valurile marii

sau ganduri razmerite

azi mi-am dat intalnire cu sarutul la poarta sufletului

trei talcuri de poveste ,picteaza pe mantia noptii

lumina unei stele sta cuibarita-n frunza

anotimpurile zglobii acum,se dau cu barca pe o eclipsa

stiloul si-a prins pana-n versuri

si daca esti o pasere plamadita din dor
sa-i spui ca si ziua cea din ieri culori
se toarce,toarce, singura din geana noptii

autor;exploratorul constiintei  


Care este arhanghelul dumneavoastra personal si rugaciunea de invocare a acestuia ?


Protectorii nostril, Arhanghelii, sunt foarte importanti pentru noi,ei mai sunt considerati sefii ingerilor. Fiecare dintre noi avem un protector invizibil, o Entitate Superioara. Cum se numeste aceasta/ acestia?

Dar cine sunt in realitate ingerii?
In trditiile cabalistice, gnostice si magice reiese ca exista 365 de mii de ingeri, de la carederiva numele noastre. Arhanghelii au o anumita misiune de indeplinit pentru oameni, ajutandu-i sa treaca obstacolele din viata. Astfel, fiecare Arhanghel este atribuit uneia din cele 7 planete astrologice si, ca urmare, fiecarei zi din saptamana: luni in analogie cu Luna; marti cu Marte; miercuri cu Mercur; joi cu Jupiter, vineri cu Venus, sambata cu Saturn si duminica cu Soarele.
Arhanghelii sunt o adevarata “baterie energetica”, un fel de biserica unde se impart indulgentelor, intre cele doua lumi paralele: eternul si trecutul. Egalitatea ce se cere modest si niciodata egoista in armonie cu legile Supreme este mereu justa in ceruri.

Cei nascuti duminica se afla sub influenta Soarelui si a Arhanghelului Mihail

Precum Ssoarele, stapanul zilei dvs de nastere, cel mai stabil si generos dintre astrii, in centrul si in toate punctele principale din horoscoape, Arhanghelul Mihail este ghidul dvs, prietenul invizibil in care trebuie sa aveti incredere, pentru ca este cel mai mare si cel mai luminos dintre Arhangheli. In limba ebraica Mi-Ka-El in traducere inseamna :cine este precum Dumnezeu”. Mihaileste seful tuturor Arhanghelilor, angajat in lupta impotriv raului. In analogie cu simbolismul solar, caruia ii corespunde, toti crestinii ii atribuie o forta a divinitatii solare, preexistenta sa precum Mithra, Mihail invingand dragonul, emblema fortei inconstiente, obscure si necontrolate. Portretul sau reprezinta claritatea si adevarul soarelui si, de altfel, generozitatea si stabilitatea. Cu aceeasienergie deschisa si combativa isi duce la bun sfarsit calitatea de “ghid”, ajutandu-va sa treceti peste pericole, erori, tradare, facand ordine in pasiunile voastre secrete, tenuandu-va orgoliul, indulcindu-va destinul si dandu-va putere. Invocati-l tot timpul, atunci cand aveti nevoie, dar mai ales duminica, ziua soarelui, oferindu-va in dar un buchet de flori colorate (cum ar fi floarea soarelui, musetel si altele).

RUGACIUNE: “Arhanghele Mihail, lumineaza-mi inima si ajuta-ma in lupta permanenta cu intunericul, cu egoismul, cu aparentele, pentru triumful etern al luminii. Fa ca arma mea sa fie mereu dragostea. In numele Soarelui, Amin.”

Cei nascuti lunea se afla sub influenta Lunii si a Arhanghelului Gabriel

Influentati de cea mai fecunda dintre planete, vibrati in permanenta armonie cu Arhanghelul energiei lunare, Gabriel. Gabriel, in ebraica Gabor-El, care se traduce ca fiind “forta lui Dumnezeu”, cel ce conlucreaza cu Mihail la functionarea si paza marii porti, este un mesager prin excelenta. In analogie cu feminitatea Lunii, precum femeilor insarcinate le creste pantecul, si apoi se retrage la loc, el smulge exclusiv mesaje speciale, notite de maternitate si de nastere exceptionala. El anunta cand vine pe lume un copil. In unele cazuri, Arhanghelul tine in mana o lanterna inteleapta si o oglinda “vazatoare”, alta caracteristica Lunara, si in alta se sprijina de un “baston calator”.
Putem descoperi deci un ghid pretios, calator si durabil, facand parte din sensul material si spiritual, schimbator, translucid in toate impresiile si situatiile, incluzand graviditatea, destinatia de a da roade la timpul potrivit. Imprastie fecunditate fizica, dar si cea mentala, hrana spirituala, ofera smarna – arbustul exotic cu flori albe – care ajuta la dezvoltarea acelei fecunditati subtile de metacomunicatie si previziuni, la capacitatea de descifrare a mesajelor subtile din Univers, controland caracteristicilor Lunare rebele, hipersensibile, inconstanta umorului, susceptibilitatea, trandavia.

RUGACIUNE: “Arhanghele Gabriel, opreste nestatornicia din mintea mea si ajuta-ma sa inaintez in dorintele mele. Da-mi lumina Luminii interioare pentru ca eu sa pot vedea dincolo de spatiu, dincolo de timp in semnul Lunii, Amin.”

Cei nascuti martea se afla sub influenta planetei Marte si a Arhanghelului Samuel

Daca ati vazut lumina in semnul lui Marte, aveti energia sa vedeti si trebuie sa vedeti treburile voastre pe care trebuie sa le rezolvati cu disciplina. Va puteti canaliza exclusiv scopurile pozitive. Cum sa nu va fie suficient, pentru ca Arhanghelul care va sustine si va este ghid este in contradictie cu imperativul crestin, al iertarii, unde iradiaza o energie foarte mare, impetuoasa si decisiva pentru cine este in pacat, biciuind si impangand pe cei lenesi, pe cei care nu-si pun la socoteala ceea ce trebuie. Arhanghelul samuel, in ebraica :Mana stanga a lui Dumnezeu:, este deci seful ingerilor tuturor acelor ce “tin registrul”, adica selecteaza binele si raul facut de oameni. Din fericire, atata vehementa poate prezenta reversul monedei acceptate, adica susceptibilitatea. Samuel suporta intrebarile arzand parfumuri tari si amare ca tabacul ori aloe, putand sa obtina toata forta, curajul de care aveti nevoie pentru a infrunta necazurile din viata. Va confera odihna, rapiditatea in luarea deciziilor, energia si entuziasmul care va lipsesc si riscul de a infrunta deciziile pe care trebuie sa le luati, protejandu-va de pericole, in special de cele derivate din incendiu. In studiul contemporan al ingerilor, vibratia emanata de Samuel se asociaza cu vibratia plutoniana a lui Azael, luntras al mortilor si custode al regiunilor obscure cu care contrabalanseaza sfera secreta si incandescenta din inconstient.

RUGACIUNE: “Arhanghele Samuel, alimenteaza flacara din mine cand e obosita si delimiteaza-mi-o cand excede, pentru ca energia mea sa fie mereu proportionata. Invata-ma in profunzime sa am curaj si decizie si ajuta-ma toata viata si nu ma uita, in semnul lui Marte, Amin”.

Cei nascuti miercurea se afla sub influenta planetei Mercur si a Arhanghelului Rafael

Cea mai mica si cea mai rapida dintre planete, stapana mesajelor, a magilor si a medicilor, nu putea sa nu puna in miscare Arhanghelul fortei care este Rafael, cel care in ebraica se numeste :El, forta lui Dumnezeu”. Aici se refera probabil la episodul biblic in care arhanghelul, numit in context Azaria, il intalneste pe tanarul Tobiah si fac impreuna o plimbare, in care Raphael (Azaria) ii explica vindecarea miraculoasa a unui orb cu ajutorul unei bucati de fiere de peste. Cu aceasta vindecare l-a indepartat si pe demonul Abmoden de acest om, pe care il chinuia de multi ani si-l impiedica sa se casatoreasca. PrecumAsclepios, zeul grec al medicinei care apare mereu insotit de un sarpe (simbolul nemuririi, pentru ca-si schimba mereu pielea regerandu-se), el putea intra in comunicare cu “zeii”, ceea ce insemna o initiere in acest domeniu, si pastrarea tineretii vesnice (mercuriana), cu ajutorul semnului mercurian al Fecioarei, si astfel nemurirea. Si arhanghelul Gabriel invoca cu fumigatii de canepa si flori viu colorate ajutorul pentru dobandirea sanatatii, creand astfel armonia interioara.

RUGACIUNE: “Raphael, vindeca-mi ranile din corp si reda-mi linistea inimii; ajuta-ma sa ma apropii de toti cei dragi. Sustine-mi norocul la locul de munca si fa-ma sa fiu bine vazut. In semnul lui Mercur, Amin.”

Cei nascuti joia se afla sub influenta planetei Jupiter si a arhanghelului Sachiel

In analogie cu expansiunea si abundenta palnetei Jupiter, patronul zilei dvs de nastere, va bucurati de protectia arhanghelului cel mai invocat in antichitate pana in zilele noastre. Dar atentia la placerile lumesti care pot duce de la abundenta la lacrimi amare! Este adevarat ca Sachiel, care in ebraica inseamna “Dumnezeu este perfect”, degaja si misterul angelic al bogatieu, dependenta de bani, gandindu-se ca trebuie sa-i aiba mereu, cu toate eforturile pe care le depune, in exces, sfarsind chiar prin a fura pentru a-i poseda. Daca sunteti norocosi din nastere, multumita lui Sachiel, macar multumiti-i prin intermediul fumigatiei. Invatati sa cereti si pentru cei care nu au, si invatati sa-i ajutati pe cei ce nu au dandu-le bani fara dobanda, si astfel nu veti deveni avari. Cand Sachiel intra in “functiune” indreptandu-va spre extreme, cu ajutorul energiei fecunde si generoase, va puteti limita la fata nevazuta a materiei, la ingerii contemporani, la sprijinul neptunian al patrunzatorului Sachiel.

RUGACIUNE: “Sachiel, obisnuieste-te cu arta dificila a masurii si tempereaza in mine pofta lacomiei. Pune-ma mereu in relatie cu gandurile bune si fa-ma sa ma multumesc cu cat am, pentru ca eu sa pot aprecia lucrurile la justa lor valoare. Controleaza-mi pasii si ajuta-ma sa renunt atunci cand este cazul, in semnul lui Jupiter, Amin”.

Cei nascuti vinerea se afla sub influenta planetei Venus si a arhanghelului Anael

Indrumati de influxul si armonia lui Venus, in directia frumusetii si amorului, muzicii si artei, il gasiti pe arhanghelul Anael, lumina seninatatii si a gratiei. In ebraica Anael inseamna “Puritatea lui Dumnezeu” si are vibratia potrivita sustinerii.
Arhanghelul Anael, invocat prin ofrande florale dulci si parfumate, va insoteste fiindu-va alaturi in cautarea destinului. Vorbim deci de un tanar indragostit care traverseaza o strada, lasandu-va sa va asezati sentimentele acolo unde trebuie, sa invatati sa selectati calitatea sentimentelor, purificand pasiunea, excluzand-o pe cea fizica, ara egoismul placerii care trebuie platit. Anael, maestrul dragostei, lucreaza in favoarea frumusetii si a artei adevarate, aceea care nu se plateste, inlaturand acea latura materiala, comerciala. Controleaza impulsul se face din aspectul exterior principalul obiectiv, combate frivolitatea excesiva, cochetaria, indecizia sentimentelor si ajuta persoanele dotate fizic sa invete sa gaseasca adevarata frumusete, acea armonie interioara care garanteaza fascinatia, care nu imbatraneste niciodata.

RUGACIUNE: “Anael, ajuta-ma sa gsesc o cale spre a cunoaste frumusetea si ajuta-ma sa descopar mai intai de toate frumusetea din inima. Daca o persoana dreapta ma intereseaza, ajuta-ma sa gasesc calea spre ea, ilumineaza-mi cu lumina ta calea si supravegheaza-mi pasii spre a ajunge la tine, in numele Venusului, Amin”.

Cei nascuti sambata se afla sub semnul planetei Saturn si a arhanghelului Cassiel

Urmasul unei epoci de aur indepartate, cand abundenta exista pe pamant si timpul nu avea puterea de guvernare, comunicand cu anticul Dumnezeu Satrnian, el l-a trimis pe pamant pe arhanghelul linistei, recele si bine-vazutul Cassiel. Prieten al anticii, cu solitarii, cu cei studiosi, experti in descifrarea energiei telirice; Cassiel, care in ebraica insemna “Tronul lui Dumnezeu”, ajuta in primul rand la controlarea “interiorului” pentru a gasi bogatia spirituala, cea mai buna parte din noi, nascuta intr-un loc restrans din “pestera” interioara.
Deci, pentru a separa prezentul de materialismul, creand un viitor fantastic, cereti-i ajutor lui Cassiel, severul care restrange spatiul, concretizand ideea, favorizand norocoase alternative si daruindu-va in schimb posibilitati negandite. Este bine sa ii cereti o favoare cu ajutorul fumigatiilor amarui sau cu o devotata ofranda din ramuri din pin sau freguta.


RUGACIUNE: “Cassiel, cum pe pamant nu exista ingeri asa in cer nu exista oameni. Asigura-mi un raport bun cu materia si incurajeaza-ma de fiecare data cand sunt in “gura” lacomiei si cand imi doresc prea multe, pentru ca “piatra” pe care o am e la picioarele tale, in semnul lui Saturn, Amin”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...