Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani, altii o dateaza chiar din vremuri imemoriale

vineri, 6 ianuarie 2017

Recupereaza-ti puterea si energia prin taierea stringurilor si recuperarea partilor de suflet


Vom aborda un domeniu extrem de interesant si controversat din punct de vedere spiritual si total inexistent din punct de vedere stiintific.Ma refer la aceasta stiinta asa zis oficiala care explica multe mai putin lucruri de care avem cu adevarat nevoie si cu care ne confruntam in viata de zi cu zi.Unii dintre d-voastra probabil au auzit de faptul ca noi tot timpul ne cream legaturi atat cu oamenii cat si cu obiecte,lucruri neansufletite.In traditia huna ele sunt numite firele Aka.Aka este eterul care intrepatrunde toate lucrurile ,fiintele, insa el poate deveni si dens sub forma unor fire lipicioase cu care formam legaturile de care ziceam.Aceste fire nu se intrepatrund niciodata.
Aceste stringuri legaturi pot fi pastrate si din alte existente.Cu ele inca mentii niste vechi contracte,adeseori cu entitati nu tocmai pozitive asta daca cumva ai facut magie neagra,sau ai avut anumite prerogative in  grupuri de oameni a caror viata de a depins de tine.

Imaginati-va insa un om care de-a lungul vietii creeaza mii si mii de astfel de legaturi,cu oameni,locuri,situatii.Uneori prin natura meseriei aceste legaturi pot sa te ''crucifice'' efectiv.Practic tu iti imparti o parte din energie cu toate aceste aspecte enumerate.Nu de putine poti remarca si ca ai anumite tendinte care de fapt nu iti apartin .Explicatia o veti regasi pe parcursul acestei expuneri.Acest subiect este si simplu si eficient,dar si laborios totodata.Este simplu deoarece cunoscand principiile si anumite tehnici,veti putea avea acces la o mare putere pe care ati pierdut-o de-a lungul timpului si acum practic va simtiti prinsi intr-un noian de actiuni si fapte care adeseori vi se par stranii si in necorcondanta cu aspiratiile d-voastra.Ba mai mult va simti adeseori lipsiti de vlaga si incapabili sa luati chiar si cele mai elementare decizii pentru viata d-voastra.Nu de putine starea de sanatate devine si ea precara ca urmare a lipsei de energie.Deci spuneam ca aceasta cunoastere va poate aduce puterea inapoi,dar spuneam ca poate fi intrucatva si laborios,intrucat va trebui sa dedicati putin studiu acestui subiect care este foarte intrepatruns.Aveti nevoie sa stiti prin urmare ce insemna in primul rand stringurile si cum apar.

Aveti nevoie sa stiti cate ceva despre telegonie,aveti nevoie sa stiti despre contractele si juramintele depuse in alte vieti,aveti nevoie sa stiti despre mostenirea genetica ( cum si de ce trebuie sa fie curatata ). Aveti nevoie sa stiti despre recuperarea partilor de suflet ,un alt capitol deosebit de important prin care va puteti trezi chiar energia Kundalini,energia suprema a creatiei si aveti nevoie sa stiti despre dezernergizarea formelor gand care va pot tine prizonieri al unor tendinte,obiceiuri.

Fara a avea pretentia de a epuiza un subiect atat de vast,pe cat posibil,am sa dau la fiecare aspect enumerat cateo scurta explicatie,urmand ca cei care vor sa aprofundeze subiectul sa ma contacteze.

In primul rand trebuie sa stiti ca, Corzile (stringurile) eterice invizibile sunt radacini ale oricarei fiinte umane, care este ca un copac.Se spune ca noi invatam de la parinti nostrii cand suntem mici,varsat de (0-2 ani) prin osmoza telepatica.De fapt aceasta legatura telepatica pe care o avem cu parinti prin aceste fire se realizeaza prin aceste corzi eterice.Cu alte cuvinte aceste stringuri isi au rolul lor bine deteminat in viata noastra,ele exista atat de partea pozitiva cat si de cea negativa.In unele cazuri chiar nu e bine sa le taiem intrucat de acolo inca mai primim anumite lectii,taierea presupunand vrand nevrand reluarea acelor lectii de viata printr-o noua reancarnare.Nu si daca sti cum sa digeri acele lectii de viata rapid, de la nivelul subconstientului.

Daca dai la iveala ceea ce se afla in tine,ceea ce afla in tine te va mantui...Iisus ,evanghelia dupa Matei.

Asadar iata un capitol extrem de important despre ce inseamna stringurile in viata noastra.
Vi s-a intamplat vreodata sa va simtiti tristi in preajma partenerului de viata fara sa stiti de ce ? Doreen Virtue Intr-un din cartile sale explica foarte clar ce se petrece de fapt. Persoana de langa tine poate tine la tine,dar in acelasi timp toarce niste scenarii nu tocmai pozitive la adresa relatiei voastre.Datorita acestui aspect tu poti pierde inevitabil energie avand ca rezultat o stare de tristete sau uneori de abulie.

De regula se face afirmatia urmatoare cu rezultate imbucuratoare verificate chiar de mine.

Arhanghel Mihail afirm,taie-mi toate legaturi karmice atat cu fiintele incarnate cat si cu cele dezancarnate.

Personal m-am aflat intr-o situatie cand in cuplu am simiti vizavi de persoana cu care eram o mare tristete.Atunci chiar am fost inspirat si am fomulat afirmatia cu Arhanghelul Mihail.In maxim 5 minute am simtit o mare usurare.Ceea ce inca odata mi s-a confirmat caracterul determinant asupra vietii al acestor stringuri.Tăierea corzilor eterice este utila in despartire sau divort, la moartea unei fiinte iubite, in cazul unei mutari, schimbari a serviciului sau al unei tranzitii .
Adeseori cand iti situezi centru in celalalt,e ca si cum ti-ai pus toti banii la o singura banca care a dat faliment.Rezultanta o mare drenare de energie,o stare  aproape de ''zombi''.

Sunt si exemple care pot parea hilare prin natura lor,mai ales cand noi stim ca rugaciunile nu pot face decat bine.

Un exemplu arhicunoscut este cel al unui vindecător din Londra care povestea cum o tânără de 21 de ani, bolnavă de cancer și în comă Ea era iubită foarte mult de părinții ei. Părinții au mers la radio și au cerut oamenilor să se roage pentru ea să trăiască. Foarte mulți oameni au început să se roage pentru tânără. Într-o zi, acest vindecător a fost vizitat de spiritul tinerei femei, chemându-l la ea la spital. Venise la el să-i ceară să o ajute să o elibereze. Prin urmare, el a mers să o viziteze și în timp ce stătea lângă patul ei, i-a văzut corpul înfășurat, în totalitate, din cap până în picioare în cordoane energetice, menținându-o legată în planul terestru. El a ajutat-o, tăind corzile rugăciunilor atâtor de mulți oameni care au avut intenții bune dar nu au înțeles impactul sau consecințele a ceea ce făceau.

Apoi el s-a întors acasă. O zi mai târziu, ea a apărut din nou la el acasă, zâmbind fericită. El a aflat mai târziu că a murit în acea zi.

Spuneam ca exista diverse abordari,unele parand sa nu aiba legaturi unele cu altele,dar in mod paradoxal intrepatrunzandu-se.


Bunaoara cati oameni s-au gandit ca unele parti de suflet au ramas prinse in alte timpuri,in alte existente.V-ati putea imagina ce inseamna recuperarea acelor parti de suflet din acele existente ?
Cine dintre d-voastra a vazut filmul The One cu Jet Lee va intelege, la ce ma refer.

Taierea stringrurilor,recuperarea partilor de suflet ,curatarea mostenirii genetice,telegonia,toate au similaritati si se intrepatrund desi fiecare au particularitatile lor separate si eficienta este extraordinara cand sunt abordate toate ca un intreg.
Avem corzi care ne leaga asa cum spuneam, inclusiv de anumite locuri,casa,obiecte.
Corzile care ne leagă de obiecte cresc în general în partea de jos a picioarelor persoanei şi se leagă de obiectul (sau camera sau casa) de care există cel mai mare ataşament. Dacă vreţi cu adevărat să vindeţi lucrul respectiv, rugaţi-l pe arhanghelul Mihail să taie stringurile din partea de jos a picioarelor voastre şi fiţi siguri că ceva mai bun îi va lua locul. Trebuie să ştiţi că următoarea persoană care va intra în posesia obiectului va avea de câştigat de pe urma generoasei voastre „eliberări”.

A taia stringurile nu presupune parasirea persoanei respective nici separarea de ea.Aici este vorba doar de aspectul nesanatos al relatiei.Sindromul oboselii cronice se poate regasi perfect in toate aspectele ilustrate aici.Nu de putine ori ne aflam in situatia de avea o coarda atasata de un prieten sau o ruda care se simte deprimata.Ce vom resimti foarte pregnant va fi o lipsa acuta de energie,practic fara sa stim putem fi drenati de energie.Indiferent ce stimulente am consuma daca nu cunoastem si aceste aspecte, cauza va ramane nerezolvata si prin urmare si noi mai tot timpul secatutiti de energie.
Ce facem daca persoana de care suntem atasati eteric devine furioasa ? Rezultanta acestui fapt va fi ca si noi vom deveni furiosi fiindca furia ei se va revarsa prin intermediul stringurilor eterice in chacrele si sistemul nostru fiziologic.

Nu in ultimul rand avem un caz aparte al oamenilor care acorda ajutor profesional.Prin natura muncii lor acestia sunt cel mai usor predispusi in crea mai tot timpul stringuri (corzi eterice) cu oamenii cu care lucreaza.Acestia sunt profesorii,consilierii de dezvoltare personala,maestrii,terapeutii.De ingerii de serviciu ati auzit ? Referindu-ma la latura extraordinara acestor oamenii am putea spune ca ei sunt inzestrati cu o constiinta  a omului universal.Practic ei reprezinta ''noul om'',acela conectat la constiinta de grup superioara.Le pasa de tot ce se intampla in jurul lor si asta la modul cel mai benefic cu putinta.Acesti oameni vor sa sara tot timpul in ajutorul celorlalti.Si ei sunt dintre aceia care si-au creeat sumedenie de stringuri.Dupa fiecare sedinta dupa fiecare interventie de intrajutorare e bine sa stie cum sa se elibereze,cum sa taie stringurile.

Vedeti asadar ca aceste lucruri nu inseamna doar o simpla simpla informare, ci presupun o ''adevarata igiena''a relatiilor si convieturii noastre cu ceilalti semeni atat vii, cat si nevii.

Aceste metode au fost cunoscute de multe traditii vechi.Shamanismul spre exemplu este una din cai.Vezi cartea Trecerea Vrajitorilor - Călătoria unei femei de Taisha Abelaire cu ARTA REAMINTIRII...Traditia Yoga cu laya yoga si mantre de ardere a legaturilor karmice.Terapiile cu ingeri,crestinismul ezoteric.

Cum să ne auzim îngerii de Doreen Virtue este un ghid care ne îndrumă pas cu pas să primim mesajele de la îngerii şi ghizii noştri spirituali...aici veti gasi indrumari vizavi de taierea stringurilor cu ajutorul Ahanghelului Mihail.Puteti  gasi in traditia crestinismulului ezoteric un exercitiu extraordinar de dezenergizare a formelor gand nefaste pentru a va purifica subconstientul.Sau puteti aduce printr-o metoda extraordinara toate zaturile subconstiente la suprafata constiintei pentru a curata softul mental de lucrurile reziduale care ne ingreuneaza insasi functionarea corpului,a mintii,si ne lipsesc de mult ravnitele aptitudini, memoria, inteligenta,creativitatea si nu putin lucru, de vitalitatea care sta chiar la baza tuturor proceselor de ordin fizic si psihic..
Iata deci de ce e bine sa lucrezi cu un antrenor personal care cunoaste un sistem comprehensibil,un antrenor care a parcurs multe cai,care a studiat din diverse surse.

Vi s-a intamplat sa mergeti la diverse cursuri de dezvoltare personala,si chiar pe teme de curatare a subconstientului,de taierea legaturilor karmice,de desprindere a juramintelor de castitate,de saracie,etc.Toate bune si frumoase,dar aceste lucruri nu au durat mai mult de trei,patru luni,timp in care evident v-a mers si mai bine.Si totusi la un moment dat vechile tipare,vechile legaturi eterice s-au  reluat.Ce s-a petrecut in majoritatea cazurilor ?

Cine a tuns vreodata un copac stie insa ca, crengile taiate cresc la loc, mai sanatoase ca oricand. Asadar, adevaratul progres poate fi simtit numai atunci cand incepem sa taiem trunchiul si radacinile laterale (dorinta de aprobare si cea de control). Exista insa copaci care cresc la loc chiar daca au fost redusi la  un ciot. Prin urmare, nu putem avea garantia ca am elimina complet un astfel de copac imaginar decat daca il smulgem complet din radacina. Adica daca lucram cu dorinta de siguranta si cu cea opusa ei, dorinta de moarte. 
Retine ca orice limitare este doar in imaginatia noastra

Aceste stringuri eterice sunt responsabile si pentru telegonie .Iata mai jos un text edificator in acest sens.Cativa savanti geneticieni si fizicieni dintr-un institut al Academiei de Stiinte din Rusia au descoperit efectul telegoniei. Iata ce spun ei: “- Din punct de vedere genetic, omul, animalele si plantele sunt holografice. Ele nu sunt localizabile cuantic, adica sunt asimilabile informatiei, deoarece contin texte, si anume texte dumnezeiesti. La inceput a fost Cuvantul, dar Cuvantul nu a fost numai la inceput, El exista si acum in noi, purtam in noi gandurile si cuvintele Tatalui Ceresc. Ce este telegonia? Simplist vorbind, daca o zebra si o iapa se imperecheaza, nu rezulta nimic, fiindca genomurile lor sunt incompatibile. Dar peste cativa ani, iapa poate naste manji vargati. Din punct de vedere al geneticii materialiste, este o aberatie. Dar genetica cuantica explica foarte clar acest lucru. Cromozomii au capacitatea de a memora informatia nu doar pe cale materiala ci si pe cale ondulatorie, prin undele emise de molecule si atomi. In iapa au ajuns spermatozoizii unei zebre, au ramas o vreme acolo, apoi in aparenta au disparut si din punctul de vedere al geneticii clasice n-ar trebui sa se intample nimic, dar nu e asa. Ei raman acolo sub forma de unde, de texte, de informatie. Puteti apoi sa-i distrugeti, dar ei vor ramane in memorie. Spermatozoizii au proprietatea de a radia fotoni, unde radio si holograme. Toate acestea se intiparesc. Cum anume? Deocamdata nu stim, pentru ca genetica cuantica este abia la inceput. Acelasi lucru se petrece in cazul oamenilor. Daca o femeie alba a avut in tinerete o relatie sexuala cu un negru si daca peste cativa ani se marita cu un alb, cu care ramane insarcinata, ea poate da nastere unui copil negru. Pare ridicol, insa genetica cuantica explica aceasta. Contactele sexuale dezordonate care au loc astazi atat de des in lumea intreaga, dau nastere la astfel de cazuri. Daca o fata are contacte sexuale cu diversi parteneri si vrea sa se distreze pana la vreo 30 de ani, aceasta va naste copii corciti. Astazi nu avem copii sanatosi. Este o consecinta a zestrei de pacate ale inaintasilor ce raman ca o povara pe bietii copii, iar telegonia o arata clar. Texte si informatii genetice dezordonate (acte sexuale, ganduri murdare, etc.) introduse in viitoarea mama odata cu sperma straina, mai devreme sau mai tarziu sunt citite la nivel cuantic si determina zestrea genetica a fatului, care se naste cu o multime de vicii”.

Pentru cei care cunosc sistemul Yoga tot ce am enumarat in acest articol se regaseste in acele samskarasuri,kleshasuri,vasanasuri sau vritiuri mentale,pe care trebuie sa le cureti pentru a accede la o existenta superioara.

Acum mai mult ca niciodata lucruri s-au simplificat pentru cei deschisi la minte.Practic Gratia Divina permite acea ardere de karma prin niste scurtaturi extraordinare.

Ati auzit de pictograme ? Acestea sunt asemenea unor forme gand dar care pot fi informatizate asemenea unui program de computer.Prin urmare o astfel de pictograma poate avea mai multe rutine si subrutine (programe) care sa inglobeze toate informatiile enumerate.Aceasta Pictograma va poate curata tot timpul actionand ca un inger pazitor.Va poate curata dupa fiecare sedinta,va poate mentine protejati  fata de legaturi nefaste,sau pur si simplu poate arunca la cosul de gunoi deseurile karmice,dand comanda ca ele sa fie Metabolizate si sublimate.Totul depinde de inteligenta de a creea conexiuni si de cunostiintele acumulate.In esenta cand m-am referit la PICTOGRAMA ,m-am referit ca la un proces automatizat in care nu mai trebuie sa faci manual toata acesta munca de curatare,taiere a stringurilor,de protectie si cate si mai cate.Toate acestea pot fi incarcate intr-o pictograma si declansate printr-un simplu cuvant ori de cate ori simti ca e nevoie.

Nu e asa ca fascinant de ce e capabila mintea umana si ca intradevar Gratia Divina exista.

PUTEREA DE INTELEGERE DEPINDE DE KARMA.

Si asa cum am mai scris limitele ni le stabilim noi insine,iar vestea buna este ca nu exista limite.Aceasta afirmatie va poate ajuta enorm in depasirea obstacolelor''EU SUNT PUTERE NELIMITATA DE ACCEPTARE'' si citatul lui A Einstein...''Majoritatea oamenilor cred ca anumite lucruri nu pot fi inventate,pana cand vine cineva care nu stie si le inventeaza''.In majoritatea cazurilor multe scoli spirituale sau nu,te invata ce nu poti face,o imensa contrazicere in randul lor,din moment ce tot ele afirma ca in tine se afla Dumnezeu.Si atunci intrebarea este.Ce legatura are Dumnezeu cu limitele cand el se exploraeza pe sine insusi prin tine ?

In urmatorul articol voi dezbate ce se considera a fi pacat si vinovatia si cum acestea ne pot marca intr-un mod nefast viata,plus modalitati de a ne elibera de ele.PACATUL NU INSEAMNA ALTCEVA DECAT CA TI-AI RATAT TINTA.DAR ATI ATINGE DE FIECARE DATA TINTA NU AR AVEA NICIUN FARMEC SI IN PLUS,POATE NU AR FI BENEFIC SA ITI INDEPLINESTI CHIAR TOT CE VREI.De aceea se si spune cand Dumnezeu vrea sa rada de cineva ii indeplineste o dorinta.

Instructor Yoga TudorUn yoghin a trait 3 zile taiat in doua de tren!


Acest fapt incredibil a stupefiat opinia publica mondiala, dar cu mare intarziere. El s-a petrecut langa orasul japonez Kobe, devastat de cutremurul din luna ianuarie, fiind eclipsat insa cu atentia acordata seismului, si mai apoi atentatului cu gaze din Tokyo.
Maestrul yoghin Prakash Sabhupadana (48 de ani), a fost calcat de tren si sectionat in 2 bucati, dar datorita educatiei yoga a reusit sa supravietuiasca aproape 3 zile dupa aceea. Accidentul s-a ptrecut chiar in timpul cutremurului, care l-a aruncat pe yoghinul indian, aflat in gara, sub rotile unui tren care tocmai trecea in mare viteza.
Potrivit declaratiilor unor martori oculari, rotile de otel l-au despicat in doua pe Sabhupadana, de la mijloc, ca pe un vreasc lovit cu toporul. Transportat de urgenta la spital, maestrul a rezistat 70 de ore, traind efectiv in doua bucati separate, pe 2 mese de operatie. Medicii, depasiti, au declarat uluiti ca era imposibil ca omul acela sa supravietuiasca, si ca, oricum, ei nu l-ar fi putut ajuta cu nimic.

In valtoarea creata de dezastrul seismic, presa a aflat tarziu de incredibila intamplare. O echipa de filmare a ajuns la spital de-abia in ultima zi., si l-a filmat pe maestru. Un om mic, firav, ras in cap, care parea sa doarma, respirand regulat si foarte rar. Socant era ca bazinul si picioarele erau pe o masa, iar capul, toracele si mainile pe alta, la un metru distanta! Pulsul victimei era foarte slab, iar activitatea cerebrala indica faptul yoghinul era perfect constient, desi nu se putea misca si nu putea vorbi.

In aceeasi zi, pe seara, la capataiul sau a sosit un alt yoghin, in varsta de 94 de ani, stabilit in Japonia, la care Sabhupadana tocmai venea cand fusese accidentat de tren.
“A fost un moment de cosmar, a povestit ulterior dr. Yoshio Fuguda. Cand yoghinul acela batran l-a atins pe mana pe ranit, acesta a deschis ochii, prima data de la accident, si A VORBIT! Au schimbat cateva fraze in hindi, apoi Sabhupadana a inchis ochii, s-a destins si, deodata, un val de sange i-a tasnit din ambele parti ale taieturii. In urma hemoragiei masive, Sabhupadana a murit pe loc.”

Batranul yoghin a declarat presei: “Prakash venise la mine cu un mesaj foarte important de la guru-ul nostru. Din pacate, pe drum a avut accidentul acela. Totusi, el era pregatit, se afla in transa inca de la plecarea din Bombay, deoarece simtise ca urma sa aiba loc un cutremur puternic. Acest lucru i-a permis sa nu moara in clipa in care rotile trenului i-au retezat si strivit mijlocul, ci sa mai reziste pana la sosirea mea, pentru a-mi preda mesajul de la guru. Educatia yoga permite practicantilor ei performante care occidentalilor le pot aparea imposibile, dar care pentru noi sunt lucruri obisnuite. De aceea, pentru Prakash, spatiul dintre jumatatile corpului sau sectionat nu exista. Era ca si cum ele ar fi fost intr-adevar taiate, dar tinute una langa alta cu precizie.


Fenomenul este numit in psihotronica “spatioreductie”. Asemanator cu psihokinezia (unde gandul atinge si misca obiecte aflate la distanta), in cazurile de spatioreductie, intervalul dintre mana performerului si obiect este anulat, prin intrarea in spatiul cvadridimensional. In mod analog, punctele bidimensionale aflate pe o foaie de hartie si despartite de un zid bidimensional nu se vor putea atinge decat daca foaia este indoita in spatiul tridimensional, pana cand punctele se suprapun.

revista paranormal

joi, 5 ianuarie 2017

Extazul ca mod de a trai - Fizica si yoga sustin aceeasi viziune


Psihiatrul Ruben Feldman Gonzales relateaza modul in care intalnirea cu doi oameni remarcabili, inteleptul Krishnamurti si omul de stiinta David Bohm, a adus in viata sa o noua viziune asupra Realitatii, pe care a numit-o perceptie unitara.

Una dintre temele principale de discutie dintre Bohm si Krishnamurti a fost natura gandului, limitele sale si modul in care acestea duc la o perceptie partiala a realitatii. Constiinta umana are o ordine explicita, care este perceptia fragmentara a realitatii, si o ordine implicita, care este perceptia unitara a realitatii. Aceasta perceptie unitara este atinsa in yoga in timpul starilor profunde de meditatie.

SAMADHI desemneaza o stare beatifica de constiinta superioara celei de veghe, de vis si de somn profund. In aceasta stare se produce fuziunea celui care mediteaza cu obiectul meditatiei sale. Prin unirea dintre "subiectul" si "obiectul" experientei, apare caracterul profund extatic al acestei trairi. A fi capabil de a intra cat mai des in starea de SAMADHI este o conditie indispensabila oricarei meditatii yoghine profunde care este cu adevarat perfect realizata. Toate scolile si traditiile spirituale disting cel putin doua tipuri de extaz divin SAMADHI. In primul rand se vorbeste despre acea stare de SAMADHI (extaz divin) care implica identificarea profunda cu obiectul meditatiei si manifestarea unor forme de gandire si cunoastere foarte elevate. In al doilea rand, exista acea stare de SAMADHI care consta in identificarea perfecta cu insasi esenta divina a fiintei, cu Sinele Suprem transcendent. Numai cel de-al doilea tip de SAMADHI poate conduce la adevarata Eliberare spirituala si la realizarea directa a Sinelui Suprem Divin (ATMAN), prin transcenderea completa a oricarui concept si a oricarei discursivitati in gandire.

R.F.Gonzales a inceput dialogul cu Bohm si Krishnamurti plecand de la urmatoarele precepte:

1. "In perceptia unitara exista gandire, dar nu si ganditor."
2. "In perceptia unitara observatorul este cel observat."
3. "Natura realitatii in general, si a constiintei in particular, alcatuiesc un intreg coerent, care este permanent in miscare. Gandirea noastra este fragmentata. Cunoasterea obisnuita este limitata. Noi vorbim despre realitate si credem ca o cunoastem, dar cuvintele - produse ale gandirii - nu pot exprima adevarata Realitate."

Perceptia unitara este atinsa in yoga in timpul starilor profunde de meditatie

Conform lui Heraclit, cuvantul "Logos" inseamna "realitate fundamentala, continua, in miscare, din care toate formele se nasc si in care apoi se resorb". El a fost tradus insa, in Evanghelia dupa Ioan, prin "Cuvant" si de atunci umanitatea pune atat de mare pret pe cuvinte si pe ratiune. Ceea ce uitam este ca ratiunea insasi reprezinta una dintre formele acestei realitati, adica o miscare continua pe care insa noi o consideram fixa sau statica. Noi consideram ratiunea ca fiind un proces separat. Credem ca memoria, ideile, emotiile si functionarea organica sunt independente unele de altele. Perceptia gandirii este fragmentara. Aceasta inseamna ca gandirea umana obisnuita concepe realitatea in fragmente. Dar gandirea este un proces natural. Exista gandire, dar nu exista ganditor.

Perceptia unitara in fizica - holochinezia

O lunga perioada a istoriei cuvantul "intelect" a fost sinonim cu "spirit". In aceasta viziune, nu putea sa existe ceva superior ratiunii. Doar in ultimii 300 de ani Occidentul a fost dispus sa adopte un mod de a gandi care nu se baza doar pe ratiune, ci si pe observare. Astfel au aparut si s-au dezvoltat Teoria Relativitatii si Teoria Cuantica. Fizicianul englez David Bohm a fost cel care a introdus in fizica conceptul perceptiei unitare. L-a numit holochinezie (miscare totala).

Perceptia unitatii nu este o alta forma a gandirii. Toate formele limbajului si ratiunii obisnuite sunt limitate si fragmentate, chiar si acelea de care avem nevoie si pe care le folosim zi de zi. Intalnim paradoxuri de fiecare data cand ne gandim la realitatea continua. Fizicienii Werner Heisenberg si Niels Bohr au afirmat ca nicio forma precisa de gand sau limbaj n-ar putea descrie fenomenele atomice. De aceea, perceptiile fundamentale ale realitatii continue devin rareori parte a vietii cotidiene.

Transformarea se poate petrece chiar acum

Toate obiectele, evenimentele, entitatile (atomi si fiinte), etc. apar ca forme in fluxul intregului. Aceste forme apar si dispar din nou in curgerea totala a realitatii continue si nici o forma nu are existenta independenta de acesta. Universul este o holograma spatiala in miscare. Fiecare centimetru cub de spatiu din intregul univers condenseaza energia care ar putea fi eliberata de toata materia din univers. Fiecare parte a corpului nostru functioneaza in cel putin patru feluri autonome, existand la nivel material, mental, energetic si holocinetic.

Mintea functioneaza precum o interfata intre materie si energie. Ea are un singur mod de a intra in contact cu energia cosmica si nivelele superioare ale constiintei. Aceasta modalitate este numita perceptie unitara. Materia, gandul, energia sunt permanent in miscare in aceasta realitate holocinetica. Creatia nu este un eveniment din trecut, ea are loc chiar in acest moment. Acum, in sec. XXI, gandirea este inca privita drept fundament al realitatii si concept fundamental in psihologia actuala. Nu putem trece dincolo de materie deoarece tot ce stim este perceptia fragmentata inerenta in gandire. Totul in perceptia fragmentara este deconectat. Materia este separata de atomi, energia este impartita in campuri (campul electromagnetic, gravitational etc).

Daca creatia insasi are loc chiar in acest moment, atunci transformarea completa a omului se poate petrece chiar acum. Nu este suficient sa ne schimbam comportamentul, ideile sau credintele. Trebuie sa redescoperim experienta perceptiei unitare dincolo de cuvinte.

Gandirea este cea care fragmenteaza

Constiinta noastra are o ordine explicita, care este perceptia fragmentara a gandirii, ordine de care noi devenim constienti prin intermediul imaginilor, simbolurilor si al cuvintelor. Dar constiinta are de asemenea o ordine implicita care este perceptia unitara. Perceptia unitara poate cuprinde gandirea, dar nu este un rezultat al gandirii. Am fost uluit atunci cand am realizat ca stiinta, filosofia si psihologia contemporane ignora cu desavarsire perceptia unitara. Natura realitatii privita ca un intreg nedivizat este irelevanta pentru teoriile cuantice sau relativiste. Singura conexiune dintre materie, energie si minte este facuta de oamenii obisnuiti prin intermediul gandirii fragmentare, considerand si limbajul ca pe o forma a ei. Nu doar ca noi ne gandim rareori la holochinezie in educatia noastra stiintifica, dar ea poate fi dedusa doar prin intermediul gandirii. Credem cu tarie ca oamenii si evenimentele sunt independente unele de altele. Perceptia fragmentara sau cea care creeaza diferentierile iluzorii presupune ca lucrurile nu au legatura unele cu altele. Atomii exista ca si concepte doar in mintea umana, iar campurile electromagnetice au aceeasi natura ca si gravitatia, iar gandurile nu sunt separate de emotii si amandoua "se topesc" complet in perceptia unitara.

Am fost de asemenea uimit sa nu pot vedea neuroni separati in tesutul cerebral cu ajutorul unui microscop electronic puternic. Receptorii, neuronii, emotiile, campurile de energie si atomii au o existenta separata doar teoretic, doar in mintea umana. David Bohm mi-a spus: "La fel si natiunile. Natiunile nu exista pe planeta, exista doar pe hartile inventate de gandirea umana. Una din consecintele acestui lucru sunt razboaiele."

Intregul este in parte

"Discutia cu Bohm si Krishnamurti a fost pentru mine o adevarata experienta mistica. Ei au trezit in mine nu doar o noua viziune asupra cosmosului; m-au trezit efectiv la o noua viata, de o intensitate mult mai mare. Am inteles atunci ca ceea ce traditiile orientale numesc SAMADHI sau extaz divin inseamna de fapt perceptia unitara a Realitatii Indivizibile si trairea plenara a acestei unitati. Pot descrie perceptia unitara printr-un singur cuvant: totalitate - energie totala, bucurie totala, ordine totala si sentimentul de a fi una cu toate fiintele pe care le intalneam. Timpul devenea neimportant si intregul spatiu forma un tot unitar."


marți, 3 ianuarie 2017

Importanţa biologică a hormonilor sexuali


Sanatatea este puternic influentata de echilibrul hormonal. Cercetatorii din domeniul imunologiei, oncologiei si ai altor ramuri medicale doresc sa inteleaga totodata in ce mod mintea si sentimentele influenteaza sistemul imunitar.

Hormonii sexuali, baza personalitatii noastre 
Sexualitatea armonioasa poate ajuta la ameliorarea dezechilibrelor fiintei, deoarece continenta sexuala elimina tulburarile hormonale, reduce colesterolul si tensiunea sanguina. Deoarece fiecare glanda din corp le influenteaza pe toate celelalte, stimularea hormonilor sexuali determina la randul ei stimularea hormonilor secretati de alte glande importante – suprarenalele, timusul, tiroida, glanda pituitara si pineala. Actul sexual este un nesecat izvor de fericire pentru cei care stiu sa controleze energia sexuala si nu risipesc prin ejaculari sau descarcari energetice repetate hormonii sexuali. Acesti hormoni au un rol mai important decat acela de a darui senzatia de satisfactie sexuala. Ei influenteaza efectiv fiecare sfera din activitatea umana conturand personalitatea fiecarui individ. Studii stiintifice moderne au aratat faptul ca hormonii sexuali influenteaza structura celulara a creierului. Cu alte cuvinte, daca sunteti barbat, atunci creierul dumneavoastra poarta amprenta masculinitatii pana la ultima celula.


Rasaritul de soare si supernova

Inteleptii Orientului afirma ca este inutil si complicat sa urmaresti individual fiecare receptor de hormoni si enzime, in lupta cu sutele de tipuri diferite de cancere si boli care apar atunci cand sistemul imunitar da gres. Ei sustin ca factorul cheie este echilibrul fundamental care apare atunci cand energia masculina Yang si cea feminina Yin sunt armonizate in corp. Atunci, si din punct de vedere fizic, fiecare celula va avea energie pentru o functionare perfecta, iar hormonii isi vor indeplini foarte bine rolul lor, acela de a contribui la mentinerea sanatatii intregului corp. Acest echilibru intre hormonii nostri masculini si feminine constituie premiza unei vieti fericite. Practica specifica orientala de pastrare si transformare a potentialului sexual este menita sa asigure echilibrul interior al sistemului energetic uman care devine astfel atat de puternic, incat nu mai este afectat de boli. Inteleptii tuturor traditiilor spirituale considera ca totul – hormonii, personalitatea, activitatea erotica, sanatatea si, deasupra tuturor, destinul spiritual uman – sunt intr-o stransa legatura indestructibila. Acesta este substratul divin care unifica un rasarit de soare cu explozia unei supernove de la o distanta de ani lumina, principiul fundamental al manifestarii energiilor in ambele cazuri fiind acelasi.Energia sexuala si activitatea mentala

Stiinta moderna a oferit posibilitatea de a studia functiile spermei in corpul uman pana la cele mai uimitoare detalii. Fiecare dintre celulele spermatice contine 23 de cromozomi, ioni, enzime si alte particule esentiale ale vietii umane. Ovulul si mediul hranitor al mamei sunt necesare pentru a lua nastere o fiinta umana. Sigur, deasupra acestui aport uman, exista insuflarea vietii de catre Divin. Cea mai importanta conexiune in sistemul hormonal masculin este intre testicule si glanda pituitara (hipofiza). Aceste doua glande lucreaza impreuna la transformarea energiilor sexuale. Testiculele si glanda pituitara incep sa vibreze in plan subtil la unison atunci cand energia sexuala este corect controlata, acesta fiind un semn ca sistemul nostru glandular lucreaza armonios tot timpul, nu numai in timpul activitatii sexuale. Glanda pituitara, la randul ei, regleaza si activitatea altor glande. Cand aceasta se afla in deplina armonie, secreta un extraordinar de placut nectar – o substanta hormonala rafinata, neidentificata inca de oamenii de stiinta – care se revarsa asupra centrilor nervosi din creier si creeaza starea de beatitudine descrisa de numerosi mistici. Aceasta este doar o etapa a evolutiei spirituale, care, insa, este puternic influentata de echilibrul energiilor sexuale din corp.


Activitatea sexuala armonioasa previne imbatranirea

Legaturile dintre hormoni, sexualitate si imbatranire nu au fost integral elucidate de savanti. Se cunoaste faptul ca hormonii regleaza cresterea si dezvoltarea sexuala si detin un rol cheie in procesul de imbatranire. Acestia sunt produsi in glanda pituitara, in tiroida si in gonade. Testiculele au o functie dubla: pe langa acea producere a spermei, ele produc hormonii masculini. Cand nu se produce ejacularea, acesti hormoni patrund in circulatia sanguina si sunt transportati in fiecare parte a corpului. Numeroase dovezi stiintifice subliniaza legatura intre activitatea sexuala armonioasa si intarzierea imbatranirii. Activitatea sexuala stimuleaza secretarea hormonilor, determinand modificari somatice si psihomentale. Prezenta acestor hormoni in sange incetineste procesul uzurii structurilor fizice. Facand dragoste cu continenta (adica fara a se ajunge la ejaculare) se produce o secretie hormonala neobisnuit de puternica, deoarece energia este focalizata direct la nivelul glandelor endocrine, determinand-le un nivel de lucru mult mai inalt. Pentru ca energia hormonala circula constant in interiorul corpului fara a mai fi pierduta, treptat in fiinta umana se va acumula o mare cantitate de energie. Aceasta circulatie crescuta a energiilor sexuale conduce in aceeasi masura la procesul de redistribuire a energiei in intreaga fiinta. Cand fiinta umana imbatraneste si forta vitala este slabita, organismul este treptat incarcat cu grasime sau diferite substante toxice care grabesc uzura (imbatranirea). Metodele orientale de transmutare si sublimare canalizeaza energii sexuale de la nivelul gonadelor catre nivelele superioare ale fiintei umane si inunda coloana vertebrala si cavitatea craniana cu un aflux marit de energie vitala Ching. Cand organismul se incarca astfel, energia se revarsa in cutia toracica si abdomen, generand o forta vitala intineritoare.

„Hormonii sexuali sunt importanti pentru dezvoltarea noastra armonioasa. Cand oamenii abuzeaza de functiile reproducatoare, secretiile glandelor sexuale sunt pierdute, rezultand de aici slabiciune mentala si fizica, incapacitate de concentrare si memorie slaba”, spune dr. Beyoihin, endocrinolog

Alchimia secreta a corpului

Corpul devine cu adevarat invulnerabil la boala prin metoda cunoscuta in practica amorului oriental sub numele de „alchimie launtrica”. Acest proces de rafinare a „elixirului nemuririi” poate fi descris in termeni biologici ca fiind acumularea fortei vitale fizice si intoarcerea ei catre propria sursa. Secretul impregnarii maduvei osoase cu energie este foarte bine cunoscut maestrilor orientali. Ei stiu ca puterea musculara nu poate supravietui procesului de imbatranire, dar oasele pot rezista chiar mii de ani. Aceasta practica este legata de retentia energiei seminale. Numeroase studii stiintifice au demonstrat importanta maduvei osoase in producerea leucocitelor, celule care au rol de protectie impotriva bolilor. Exista o puternica interdependenta intre sanatatea sexuala, hormonii, maduva osoasa, prevenirea imbatranirii premature a corpului si rezistenta la boala. Metodele amorului oriental stimuleaza pretioasele secretii hormonale si sa nu le saracesc, asa cum se intampla in mod obisnuit in cazul actului sexual insotit de ejaculare. Fiecare functie vitala este revigorata prin aceste metode, deoarece energia vietii nu mai este risipita. Adevarata realizare sexuala nu sta in senzatia de „izgonire a vietii din noi”, ci in sporirea constienta a curentilor energetici vitali. Corpul este mult dinamizat prin tehnica transmutarii si sublimarii energiilor sexuale de la nivelul organelor genitale (centrul sexual) catre etajele superioare ale fiintei. Procesul energetic de amplificare a vitalitatii este intregit prin transferul energetic realizat cu fiinta iubita, in relaxarea meditativa ce urmeaza amplificarii acestei extraordinar de valoroase energii.

Un rol spiritual

In medie, barbatii isi consuma aproximativ o treime din viata pentru a produce sperma. Aceasta energie poate si trebuie sa fie dirijata pentru sanatate si evolutie spirituala. Aceasta libertate umana unica de a utiliza sperma (energie sexuala) are pretul ei. Pretul ei il reprezinta, de fapt, necesarul de energie pe care trebuie sa-l consumam (de la 25 la 40 de procente din energia asimilata prin hrana, aer si radiatiile solare) pentru a produce aceasta energie sexuala. De ce corpul consuma atat de mult din valoroasele sale resurse pentru a produce bilioane de celule spermatice si le coordoneaza cu un sistem hormonal atat de sofisticat? Numai pentru a concepe cativa copii de-a lungul intregii vieti? Natura nu este atat de risipitoare. Enorma investitie a corpului nostru fizic in producerea acestei energii are rolul de a grabi intreaga noastra evolutie spirituala.

Autor Veronica Godeanu