sâmbătă, 6 mai 2017

Simptomele Sfinteniei - Ai incredere in tine


Oare cum veti actiona,cand veti fi constient de Sine?.Cam la fel ca si inainte. S-ar putea sa fiti ceva mai iubitori,mai buni si mai calmi, dar nu va asteptati sa deveniti ceva ce nu sunteti. Veti fi,in continuare, voi insiva-dar veti trai acest lucru mai intens. Veti fi liberi sa fiti voi insiva, cei adevarati, si sa nu va mai ganditi sa faceti ceea ce cred ceilalti ca trebuie sa faceti. Veti putea (si aste e foarte important) sa faceti ceea ce trebuie, exact cand trebuie. Adica nu puteti gresi, deoarece Sinele vostru se afla la carma creatiei, el stie cum merg lucrurile-si,astfel, veti putea sa actionati spre binele vostru si al tuturor celorlalti. Ceea ce nu inseamna ca ceilalti vor fi neaparat de acord cu actiunile voastre, dar asta doar ca ei privesc prin prisma distorsionanta a egoului, luand calea conservarii de sine. Ei vad pretutindeni bine si rau, deoarece impart lumea in elemente daunatoare,  fie ca sunt obiecte,oameni sau evenimente.


Dar prin ochii vostri,constienti de Sine, vedeti doar armonie. Cum ar fi posibil, oare,cu o asemenea viziune, sa puteti face ceva gresit? Universul nu va permite acest lucru. Aveti grija sa nu urcati Sinele pe un piedestal, separat de restul creatiei. Creatia vine din Sine, iar acesta isi iubeste creatia. Vedeti,nu trebuie sa schimbam starea lucrurilor, trebuie doar sa o apreciem. Suferinta incepe atunci atunci cand incercam sa schimbam sau sa negam ceea ce este Darul Sinelui este capacitatea de a vedea perfectiunea in prezentul cotidian.Vom fi oare, atinsi de sfintenie'' cand vom fi constienti de Sine?

Ideea pe care o avem despre sfinti care traiesc in sfintenie poate sa induca in eroare. Apropo, prin definitie, toti sfinti sunt constienti de Sine. Asadar,cand veti fi constienti de Sine, veti fi sfinti, indiferent daca cineva isi da seama. Constienta de Sine se manifesta prin tot soiul de forme si marimi. Cunosc oameni bine ancorati in Sine, dar care sunt totusi irascibili, bolnavi sau supraponderali. Cei constienti de Sine adora si ei sa manance, sa faca dragoste, sa faca bani, sa conduca automobile, sa faca farse sau sa se uite la televizor. Pe scurt, sunt, sunt exact la fel ca si cei care nu sunt constienti, dar cu diferenta simpla si concisa ca ei accepta in totalitate viata asa cum este ea. Asta inseamna ca cei care nu sunt constienti vor pierde binecuvantarea care sunteti voi, doar pentru ca purtati, fara stil,un trenci maro simplu. Stiu ca aceasta descriere nu este deloc in acord cu ideea traditionala a sfantului care se misca lent si vorbeste cu blandete, care are un zambet de serafim, ochi luminosi si un discurs plin de intelepciune.

Majoritatea sfintilor trec prin viata neobservati, deoarece noi cautam un ideal-ceva ce ei nu sunt. Noi cautam iluminarea, intrucat,ne gandim ca,odata ce o vom obtine, ne vom ridica deasupra masei de oameni ingramaditi si chinuiti si ne vom propulsa direct in mijlocul raiului. Imi pare rau!
Sfantul care vorbeste cu blandete, vorbea astfel inca dinainte de a deveni constient de Sine. Ne vine greu sa credem ca sfintii nostri pot fi irascibili sau ca sunt balonati ca toti ceillalti oameni. Idealul sfantului care traieste in sfintenie este doar un alt efort facut de ego, de a-l plasa atat de departe, incat sa fie de neatins; sau daca este atins, sa ne plaseze pe noi intr-o categorie speciala deasupra altor oameni. Egoul si-a trait zilele de glorie si a venit vremea sa mearga mai departe si sa-si accepte mostenirea, ca martor neangradit al minunilor creatiei. Plasarea celor iluminati deasupra noastra prezinta un dezavantaj.


Este o practica ce frustreaza care incearca sa repete actiunile acestor suflete unice,in speranta ca va ajunge asemenea lor. Printre oamenii constienti de Sine, cei blanzi sunt diferiti de de semenii lor mai activi si mai zgomotosi. Dar nu ne-am indepartat de acestia din urma si ne-am creat din primii un model ideal pentru iluminare?.Ambele tipuri- de fapt, toti cei constienti de Sine-actioneaza conform structurii lor genetice modelata de influentele ambientale. Cei care inca se mai lupta cu propria lor identitate ar face bine sa-si aminteasca acest lucru si sa renunte la ideile preconcepute despre iluminare. Si nu ar fi spre beneficiul celor iluminati,ci spre al nostru. Credeti-ma cei constienti de Sine,abia daca vor observa.

Constienta de Sine este o experienta umana, un drept din nastere pe care il are fiecare dintre noi. Ar trebui sa fie o experienta obisnuita-nu una plasata pe un piedestal, accesibila doar catorva cautatori spirituali dedicati, daca nu chiar incapatanati.

In urmatorul deceniu, sufletele obisnuite vor fi cele care vor face din constienta de Sine o experienta obisnuita, si nu printr-o dedicare supraomeneasca pentru lupta pentru libertate, ci prin indreptarea,simpla si lipsita de efort, spre constienta pura.

Avem tehnologia lipsei de efort,sub forma QE. Dupa cum veti vedea curand, orice om care este constient poate face acest lucru, doar urmarind constienta pana la sursa ei.

Extras carte; Dr Frank J. Kinslow-Secretul trairii cuantice-Editura For You

Aventura constiintei


Calea aventurierului este predominant de feminina. In lume exista pericole?DA, dar pentru aventurier, pericolul este acceptat. Pentru ca aventurierul stie ca viata este presarata de riscuri si ca, de asemenea, lucrul acesta o face sa fie exaltanta. Spre deosebire de las,aventurierul traieste cu capul scos din nisip. El contempla lumea,cu ochii larg deschisi ,lumea care este aici la dispozitia lui. Si zimbeste.larg.  Energia fierbe in el, pentru ca aventurierul stie ca are imensa putere de a alege ce traieste-si chiar sa incline evenimentele in sensul dorintelor sale. El stie ca actiunea este cheia acestei puteri-el stie ca,de fiecare data cind va decide cumva, va actiona in sensul acela, va fi creator. Creatorul a ceea ce va vrea el sa isi creeze;  placeri, provocari, experiente, victorii, bogatie, cunostinte,putere...Aventurierul stie ca cel mai mare mister se afla in el insusi-si ca poate sa il exploreze si sa extraga seva din el. El stie ca lumea inconjuratoare se inclina in fata vointei acestui mister pe care il are in el. Aventurierul se bucura de actiune. El vrea puterea si bogatia-si a inceput sa ii placa sa invete sa actioneze pentru a si le oferi, pentru a le atrage spre el. Aventurierul nu se multumeste cu lucruri aflate din auzite. El se deplaseaza, experimenteaza. Asculta si verifica. El utilizeaza resursele potrivite la momentul potrivit, deoarece cuvintul lui de ordine este ADAPTARE. Nu este violent, nu este dur, dar stie sa se apere. Este blind, este tandru, este fericit, este puternic. Aventurierul este o fiinta completa, Cer si Pamint impreuna, Dumnezeu si Diavoli aliati.E bine sa stai pe linga un aventurier;  el este ca un izvor acolo unde cuiva ii este sete;este ca un arbore de piine acolo unde cuiva ii este foame; este ca un palmier acolo unde bate soarele. El este ca un soare acolo unde se intinde ghiata. Aventurierul are un scop; mereu mai mult. Mereu mai departe. Mereu mai sus...Aventurierul vrea putere cu scopul de a crea sau de a modifica experienta spre libera plenitudine si armonie si cu sopul de a-i ajuta pe ceilalti sa faca la fel.


Erica Guilane-Nachez

joi, 4 mai 2017

In Regatul Divin esti oricand binevenit


Intr-o zi, am vazut un albatros intr-un teren mlastinos. El trecea prin stuf strecurandu-se cu greu, ca o vietuitoare fara aripi. Nu se putea folosi de aripile sale pentru ca stufarisul des il impiedica.

 A mers astfel de mult timp,cautand un luminis. Nu il gasea si am perceput cu un sentiment de neputinta cuprinse aceasta fiinta cu aripi marete. Totusi ,dupa un timp, a gasit un loc unde si-a putut desface aripile si s-a ridicat in zbor, lasand jos amintirea micilor peregrinari,a micilor sale griji de fiinta fara aripi. Acum este libera, pe cer este strigatul sau fericit se auzea si acestea m-a facut sa ma gandesc ca multi dintre noi suntem precum acest albatros. Noi avem aripi, dar mergem printr-un teren mlastinos,plin de stuf, fara a le putea deschide. Circumstantele actuale ne impiedica dar la un moment dat, ele se vor modifica si atunci ne vom putea lansa in zborul nostru liber pe intinderea nesfarsita a cerului. Avem cu totii aripi sa aspiram la cele mai multe culmi posibile. Va veni un moment cand vom putea sa ne folosim de ele.

Din toate timpurile, oamenii au ridicat ochi, capul si mainile spre cer pentru a cere ajutor divinitatii. Toate rugaciunile au fost facute considerandu-se ca undeva, deasupra noastra, exista in mod concret un plus unde traiesc si evolueaza spirite superioare noua,care pot sa ne aduca si ajutorul cerut. Biblia ne relateaza chiar cazul unui conducator care a castigat o batalie tinand bratele ridicate spre cer.Atunci cand,obosit fiind, si-a coborat bratele, victoria a trecut de partea adversarilor sai. In acel moment fiii sai au venit special pentru a tine ridicate mainile batranului lor tata,ceea ce a condus in final la castigarea bataliei.

Da, exista un plan superior care contine tot binele ,toata prosperitatea, toate bogatiile si toate perfectiunile. Spre el ,constient sau inconstient, prin ratiune sau intuitie , se orienteaza toti oameni, pentru a face sa coboare spre ei bogatiile celeste la care ei au ravnit intotdeauna
Acest plan superior este precum un ocean inepuizabil ,l-am putea compara cu caldura soarelui. Soarele nu-si pierde niciodata din intensitate pentru ca vecinul nostru s-a incalzit la razele sale. Soarele daruieste ,iar cel care vrea ,primeste. Noi decidem ce luam din aceasta sursa de viata care nu se stinge niciodata.La fel este si cu planurile superioare ,ele se revarsa asupra noastra toate bogatiile perfectiunile lor. Multi coboara capul si nu ofera acestui generos daruitor tot tot spatiul launtric pe care l-ar putea umple.

Planul subtil superior este la indemana noastra. El este binele nostru. De sus, ni se face semn sa primim, si sa primim inca si mai mult, dar oamenii coboara capul concentrandu-si mintea asupra problemelor, suferintelor ,grijilor si preocuparilor de fiecare zi. Mintea noastra poate deveni canalul prin care sa treaca toate bogatiile ,,de sus'', insa tot ea este cea care nu lasa sa patrunda in creierul nostru decat grijile si suferintele noastre. Astfel ,noi suntem coplesiti de maladii si de saracie ,in timp ce frumusetea, prosperitatea, bogatia si iubirea ne sunt oferite cu generozitate. Astfel procedeaza aproape toti oamenii. Ei sunt invitati de sus, din ceruri, sa ridice capul, sa contemple frumusetea lunii, dar ignora aceste chemari divine, preferand sa se creada pierduti intr-o lume ostila. De pretutindeni li se intind brate, primesc iubire si li se vrea binele. Acest este marele,imensul ,minunatul adevar care ilumineaza cerul nostru.Trebuie sa ridicam capul. Imperiul vietii, care contine comori neexplorate si bogatii nenumarate, ne apartine. E necesar sa cucerim noul continent. Sa ne indreptam ochi, capul si mainile spre acest plan superior si vom primi gratia sa.

Exista trei departamente ale minii: subcontient, contient si supracontient. 



Supracontientul este mintea Dumnezeiasca din fiecare om si este regatul ideilor perfecte. 


În el, se afla „ideea perfecta”, despre care a vorbit Platon; Modelul Divin, pentru ca acolo se afla un Model Divin pentru fiecare persoana. 

"Exista un loc pe care doar tu îl poti umple si nimeni altcineva, exista ceva ce  tu ai de facut si nimeni altcineva nu poate face în locul tau". Exista imaginea perfecta a acestuia în mintea supracontienta. De obicei strafulgera prin mintea constienta, ca un ideal intangibil - ceva "ce pare prea frumos ca sa fie adevarat". 

În realitate este adevaratul destin al omului (sau destinatie), transmis de Inteligena Infinita care se afla în el. 

Totusi, multi oameni îsi ignora adevaratul lor destin si lupta pentru lucruri si situatii care nu le apartin Si care, odata atinse, le-ar aduce doar caderi si insatisfactii.

Biografie;

Urutaki,Revelatiile din lumile subtile - Francis Prade
 "Jocul Vietii" - Florence Scovel Shinn

Instructor Yoga Tudor

miercuri, 3 mai 2017

Puterea mintii

Puterea mintii


Marius Radu – Cercetator academia Romana
Mirabylis Magazin, Apr – Mai 2006, nr.11

            In filosofiile gnostice grecesti, Sofia, esenta pura a ratiunii, este considerate entitatea divina, amma a lui Dumnezeu. Viziunea anticilor asupra genezei era in totalitate guvernata de ideea ceatiei prin gnoza (cunoastere) si deci prin puterea gandului divin.Navigand printre idei, de la gandirea filosofica antica catre realitatea privita rational de catre stiinta erei moderne se poate spune ca mintea stralucita a anticilor intuise o mare parte din adevar. Ratiunea este in realitate o sursa, o forta infinita care manevrata inteligent poate fi ea insasi considerata a fi divinul intelept, cu greu ni-l putem imagina incercand gresit sa-i atribuim infatisari umane. Puterea gandului nu este altceva decat capacitatea unui sistem biologic sau non – biologic de a modifica inteligent realitatea materiala, fie ca efectul este constructiv sau devastator. In teoriile mistice ale gnosticilor se spune ca D-zeu l-a creat pe Diavol pentru a-l obliga sa concureze in creatia sa, scopul final fiind crearea unor conflictesi contraste care dau mai  mult farmecuniversului. Diavolul este insa cel care i-ar fi daruit omului ratiunea si puterea gandului, putere pe care stia ca o va folosi in scop distructiv, deci impotriva lui Dumnezeu.
            Daca toate aceste cuvinte despre gand par a fi doar fantezii mitologice, nu putem spune acelasi lucru atunci cand ne aflam in fata unor realitati palpabile care atesta puterea concreta a gandului la scara mica.

Fortele concrete fizice ascumse in puterea gandului

            Gandirea ca proces neurobiologic implica o multime de transformari, directionari si interferente organizate ale biocurentilor din sistemul nervos central. Toate aceste procese organizate nu determina doar constientizarea gandului sau punerea in miscare a muschilor pentru a executa dorinta gandului. Recent s-a demonstrat faptul ca in timpul gandirii profunde complexe campul magnetic in jurul capului are variatii extrem de mari, putand creste uneori pentru un timp foarte scurt pana la valori uriase, asemanatoare campurilor magnetice ale unui motor de vapor. Aceasta cantitate uriasa de energie a gandului ar putea efectua miscarea din loc a unei locomotive sau intrerupe alimentarea cu energie electrica a unui orasel.Acest lucru ar fi posibil daca intreaga energie ar putea fi in totalitate transformata in lucru mecanic sau curent electric. Ca dovada in acest sens, sunt fenomenele rare de telekinezie sau magnetism al palmelor unora dintre cei care au un anume tip de configurare a retelelor neuronale ale creierului.
            Cercetatorii de la Missouri University au demonstrat ca energia degajata de creoer in timpul gandirii oricarui om poate aprinde 5 becuri de 100W pentru 1/10 secunde in cazul in care acesta poarta o casca speciala de receptare a energiei fluxului magnetic si electric degajate. Pe langa aceasta forta bruta, a puterii gandului poate fi modificata activ unele constante fiziologice ale propriului organism.

Autocontrolul starii de sanatate prin puterea gandului

            Dincolo de filosofia yoga s-a dovedit stiintific faptul ca un anume tip de gandire care implica un anume ritm al descarcarilor curentilor in creier poate induce secretia unor enzime care controleaza metabolismul unor centri nervosi, cu rol reglator asupra functiilor organismului uman. Astfel, devin mai usor explicabile fenomenele de terapie prin autosugestia starii de perfecta sanatate. Cercetatorii belgieni au demonstrat ca in timpul incercarii deautoperceptie a iluziei de totala sanatate sau insanatosire in organism sunt declansate endorfine care pe de o parte creeaza senzatia de bine si pe de alta parte activeaza sistemele hormobale de reglare a functiilor organismului. Din acest motiv, un pacient care crede c s-a vindecat de o boala si acest lucru ii este intarit de doctor, se va insanatosi mult mai repede datorita puterii gandului sau. Multi falsi bioenergeticieni profita de aceasta realitate vindecand bolile nu prin bioenergie, ci prinincrederea in puterea pacientului de a lupta cu boala sa prin autosugestie. De asemenea, controlul psihic al durerii este o dovada clara a puterii gandului. Atat samanii care pot tine mana in foc, cat si luptatorii japonezi educati in filosofia samurai –lor nu fac altceva decat sa-si mobilizeze forta gandirii eliminand total partea psihologica a durerii care reprezinta 70% din senzatia neplacuta. In plus, educarea unui anume mod de gandire poate duce la eliberarea in creier de enkefaline si Bendorfine care reduc de 5-6 ori mai eficient senzatia de durere decat morfina care este inca si in prezent cel mai puternic analgezic (tocmai prin efectul stupefiant prezent insa si la hormonii endorfinici).

Coordonarea telepatica si hipnoza

            Putinele persoane dotate cu puteri telepatice si hipnotice au o capacitate aparte de a-si controla propria gandire. Acest control al gandirii care implica o limpezire totala a esentei celor gandite poate induce un acelasi gand sau senzatie celor din jur atata timp cat acestia sunt compatibili magnetic, dar si psihologic cu sursa. Multi infractori “mai rafinati”, dar si unii escroci sentimentali stiu foarte bine care victime pot cadea prada puterii gandurilor exprimate verbal, telepatic si hipnotic in acelasi timp. Extrem de rar puterea gandului poate fi transmisa si in lipsa unui contact in absenta unei comunicari directe. Aici deja este vorba de o putere magica a gandului care a fost studiata insa fara prea mult succes in elucidarea fenomenului.

Puterea gandului in lupta cu agonia si moartea


            De multe ori se vorbeste de intoarcerea voita din tunelul mortii a celor aflati in moarte clinica. Studiile medicale si psihologice legate de acest fenomen nu au ajuns din nefericire la un rezultat concret. Ceea ce este aproape cert este ca puterea gandului poate prelua in mare masura controlul asupra starii de constienta a omului in situatii in care acesta este total scos din functie in urma unor socuri sau a lipsirii totale de oxigen pentru o anumita perioada de timp. Foarte des sunt descrise actiunile unor oameni care desi aproape si-au pierdut functiile vitale inclusiv posibilitatea de a-si folosi sistemul nervos intreprind actiuni constiente, foarte inteligente si coordonate, in ultimele clipe inainte de moarte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...