duminică, 16 februarie 2020

SA NU MANCATI PORCUL. Sa-l priviti ca necurat.'' (Leviticul 11;7)


SA NU MANCATI PORCUL. Sa-l priviti ca necurat.'' (Leviticul 11;7)
Intr-un mod cu totul special Dumnezeu S-a ingrijit sa-l informeze pe poporul Sau (Leviticul 11) sa evite cu orice pret carnea unor animale ca poporul, iepurele, camila, cainele, pisica..In economia Sa, El a stabilit pentru fiecare creatura o anumita utilitate - porcului dandu-i functia de ,,gunoier public''. Mancand carnea lui, te incarci cu reziduurile lui.

 Revista Lancet (1985) publica rezultatele unui studiu amplu,condus de doi cercetatori de la Universitatea Ottawa,pe esantioane din 16 natiuni. Cercetarile au evidentiat o legatura intre consumul de carne de porc si ciroza hepatica, rellatie care nu apare deloc in in cazul carnii ,,animalelor curate''.

 Carnea de porc este pana la 30 de ori mai toxica decat carnea de vita. Cel mai important filtru al toxinelor este ficatul. Ficatul porcului este o bomba toxica. Spre deosebire de vaca si oaie ,care transpira intr-o oarecare masura, porcul nu transpira deloc, pastrand toate toxinele in tesuturi si mai ales in straturile lui de grasime - un imens depozit de toxine.

 Porcii sunt atat de otravitori, incat nu sunt vulnerabili la stricnina si alte otravuri. Fermierii ii folosesc la defrisatul zonelor infestate cu serpi cu clopotei. Veninul ucigator al acestora nu-i afecteaza deloc.

 Dr,Scholtissek compara cresterea porcilor cu cultivarea unui virus ucigator. Carnea de porc este purtatoarea germenilor a circa 200 de boli si 19 paraziti. Trei dintre primele sase cele mai raspandite parazitoze - trichineloza, toxoplasma, toxoplasma si tenia - sunt legate de carnea de porc.
Dupa Enciclopedia Britanica din 1990,20 % din populatia SUA dezvolta,de-a lungul vietii, o forma sau alta de trichineloza. Din sondaje, reiese ca boala este si mai raspandita in Europa. Putini dintre cei care sufera de trichineloza cunosc cauza reala a suferintei lor,pentru ca trichineloza are zeci de forme de manifestare, confundandu-se cu alte maladii.

 Dr,David Macht, descoperitorul efedrinei, o somitate in farmacologie si toxicologie,al carui nume inobileaza un premiu al vestitei Clinici,,John Hopkins'' din SUA ,a publicat in BULETINUL ISTORIEI MEDICINEI o scala a (ne)toxicitatii pentru carnea diferitelor animale, in functie de efectul pe care il are asupra radacinii unor plante de test. Spre surprinderea cercetarilor, animalele declarate de Biblie drept ,,curate'' (ingaduite consumului) se situau deasupra pragului de ,,75'',spre netoxicitate. Iar carnea animalelor ,,necurate'' cobora sub cota ,,75'',spre toxicitate mare.''

Sarmanul Mozart
 Dr.Jan Hirschmann a publicat in Arhivele Jurnalului de Medicina Interna (15 iunie 2001)un studiu care, bazat pe documente si pe simptomatologia descrisa de martori,argumenta ca Mozart n-a murit otravit de Salieri, ci a murit de trichineloza, in urma consumarii carnii de porc.

  Pe 7 octombrie 1791, Mozart ii scria sotiei; ,,Hmmm,, Don Primus mi-a adus un cotlet de porc...Ce gustos! Mananc in cinstea ta...'' Dupa perioada corespunzatoare incubatiei, Mozart a dezvoltat subit febra, dureri de cap, transpiratii abundente,umflarea groaznica a intregului corp,dureri in brate si picioare,ameteli,diaree si, in cele din urma, convulsii,coma si moarte - exact simptomatologia trichinelozei galopante.

Trichineloza n-a fost descoperita decat mult mai tarziu,in 1869. In timpul lui Mozart, trichineloza ucidea 20-30% dintre consumatorii de carne infestata. Anul 1791 este inregistrat cu o asemenea epidemie cu multe victime.

Industria carnii
 Ca si cand cele enumerate inca n-ar fi de ajuns  de rele,omul a mai adaugat si chimizarea fermelor si a industriei carnii. In mod normal un puisor devine gaina in 90 de zile. Astazi, gratie steroizilor si hormonilor de crestere administrati in cantitati industriale, ''gaina'' este gata in cel mult 35 de zile. In jur de 20000 de substante chimice - antibiotice, hormoni de crestere,steroizi,medicamente veterinare  - sunt adaos in hrana animalelor si pasarilor de ferma. Cine s-ar fi gandit ca mai multe de jumatate din totalul productiei de antibiotice din lume se utilizeaza in fermele de animale ? In aceste conditii, apar si se dezvolta tulpini microbiene rezistente fata de antibiotice.

 Adausurile nu se limiteaza doar la chimicale. In cartea Eating With Conscience (2007), Dr. Michael w. Fox descrie cum reziduurile cadavrelor devin faina de oase si supliment proteic pentru animalele de ferma si cele companie. In 1997,mai mult de 13 milioane kg de hamburgeri erau contaminati cu E coloi 0157;H7,bacterie care se raspandeste prin fecale.
 Revista Time (17 oct,1994),in articolul ,,Pui sunt unul dontre cele mai periculoase articole'',scria ca 30% dintre pui au fost contaminati cu Salmonela si 62% cu Camphylobacter,am bele cauzand 80% dintre bolile si 75% dintre afectiunile asociate cu consumul de carne. Concluzia articolului;Pui sunt responsabili pentru 70-80 de milioane de imbolnaviri anual si peste 1000 de morti, doar in SUA.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...