Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani, altii o dateaza chiar din vremuri imemoriale

joi, 16 februarie 2017

ALIMENTE CREATOARE DE MUCUS


Foarte mulți naturiști și igieniști din ultimii 100 de ani și-au pus multiple întrebări cu privire la efectul alimentației umane asupra stării de sănătate. 

Și tot atât de mulți dintre ei au descoperit cât de IMPORTANTĂ este alimentația asupra menținerii stării de sănătate – sau a apariției stării de ”boală”.

Naturiști renumiți din trecut, precum Arnold Ehret, H. Carrington, T.S. Fry, Sylvester Graham (părintele igienei naturale în America – din 1830!), Paul Bragg și dintre contemporani, Robert Morse, Patricia Bragg, Robert Lockhart, Kristina Bucharan-Carillo și foarte mulți alții – au testat pe propriile organisme – zeci de ani de zile – validitatea legăturii dintre alimentație și sănătate.

În prezent, beneficiem de experiența directă, personală, a sute de oameni – și de colectarea a mii de cazuri de vindecări impresionante cu ajutorul dietei ”naturale” – pe care unii o numesc ”dieta care NU produce mucus” (Arnold Ehret a ”brevetat” această denumire”) sau ”dieta alcalină” (naturiștii mai moderni, precum familia Bragg – folosesc această denumire).

Nu mai vorbim despre IPOTEZE – sau testări – sau încercări.

Acestea se fac de peste 200 de ani, avem cazuri concrete – precum practicianul specializat în chiropractică Robert Lockhart (http://mangodurian.blogspot.com/2010/05/interview-with-fruitarian-35-robert.html) – care trăiește pe o dietă raw-vegană/fructariană de circa 35 de ani, aflându-se într-o stare de sănătate impresionantă (Robert este specialist la mersul pe mâini – pe care îl practică cu succes la 67 de ani – el arătând la această vârstă ca alți bărbați la 40 de ani!).

Un alt exemplu impresionant este Kristina Bucharan Carillo, o tânără americană ce și-a vindecat un debut de diabet prin dieta raw-vegană și trăiește cu această alimentație de 8 ani – având un canal pe Youtube al ei specializat în rețete raw-vegane – extrem de creative și gustoase – adevărată inspirație pentru toți cei care doresc să încorporeze cât mai mult din acest stil de alimentație în practica zilnică: http://www.youtube.com/user/FullyRawKristina

Robert Morse este un naturist din Florida, pe care personal în consider specialistul nr. 1 din lume în dietă și detoxifiere – fiind o persoană care îmbină spiritualitatea cu alimentația și medicina – ghidând zeci de oameni pe drumul dinspre boală spre sănătate.

https://www.drmorsesherbalhealthclub.com/

El este un om care a îndrumat mii de persoane în procesul de vindecare – și în același timp, educă continuu populația cu privire la procesul de detoxifiere și la influența alimentației asupra sănătății.

Am făcut trimiterile de mai sus pentru a vă arăta că sunt foarte mulți oameni (încă nu am reușit să citesc toți ”clasicii” și să descopăr toți contemporanii interesați de subiect) care au realizat că organismul omenesc ESTE mâncarea pe care o introduce zilnic în tubul digestiv.

Hippocrate ne spunea, mii de ani în urmă – ”hrana să ne fie medicament”.


Lumea în care trăim este o lume duală – care funcționează pe ritm somn/veghe – masculin/feminin – zi/noapte – acțiune/repaus etc etc – adică întotdeauna există două aspecte, aparent contrarii, ce alcătuiesc un întreg.

De aceea – și în domeniul alimentației – este foarte important să discutăm despre ACȚIUNEA de a mânca și PAUZA (sau POSTUL) alimentar(ă).

Așa cum duceți periodic mașina la revizie – pentru o verificare minuțioasă de câteva zile (sau câteva ore) – tot așa aveți nevoie să faceți ”revizii” periodice ale ”mașinii biologice” care este corpul pe care îl aveți.

Dacă veți introduce continuu mâncare în corp – toată energia de care dispun celulele se va consuma în procesul de digestie, absorbție, utilizare și eliminare a reziduurilor – și nu mai rămâne deloc energie pentru detoxifiere și vindecare – procese la fel de importante și vitale!

De aceea, în toate tradițiile de vindecare și spiritualitate ale lumii, inclusiv cele ale dacilor (strămoșii noștri) – au existat perioadele de REPAUS ALIMENTAR sau POST.

Cu efect de vindecare – de curățare – de eliminare a reziduurilor de toxine din corp.

Posturile ortodoxe sunt special plasate în cele mai dificile perioade sezoniere din zona temperată, unde se află țara noastră: începutul iernii și finalul iernii.

Aceste posturi – care înseamnă abținerea de la consumul de proteine animale și reducerea la maxim a cantității de alimente consumate în cursul unei zile – cu intensificarea perioadelor de rugăciune și retragere în solitudine – ajută energia corpului nostru atât pentru vindecarea sufletului, pentru liniștirea minții, cât și pentru detoxifierea corpului fizic.

Naturiștii din vechime – în special Arnold Ehret – în cartea sa celebră ”Dieta care nu formează mucus” – și apoi și Robert Morse – au făcut ”liste” cu alimentele ”formatoare de mucus” – cu acele așa-zis ”alimente” – de fapt, reale otrăvuri, când sunt consumate ZILNIC – care declanșează o reacție de apărare din partea sistemului limfatic al corpului.

Sistemul limfatic sau circulația limfatică a corpului – este acel sistem care se ocupă de eliminarea reziduurilor celulare (adică a tuturor deșeurilor pe care fiecare celulă din miliardele de celule ale corpului nostru le produce în activitate zilnică) – la exteriorul corpului – prin intermediul rinichilor.

Circulația limfatică se desfășoară în paralel cu circulația sângelui – sângele fiind fluidul (mai apos) care HRĂNEȘTE celulele, iar limfa fiind fluidul (mai vâscos, mai grăsos) care ”CURĂȚĂ” celulele. Limfa din sistemul limfatic – este o adevărată ”CANALIZARE” a corpului nostru – prin care se elimină la exterior cantități uriașe de reziduuri acide și toxine, ce intră în corp.

Toți știți ce este limfa, dacă v-ați stors un coș. Întâi iese puțin sânge – și apoi un lichid apos, clar uneori gălbui – aceea este LIMFA!

Când sunteți ”răciți” – sistemul limfatic – care este și principalul sistem imunitar al corpului – produce în exces limfă – sub formă de MUCUS – care se elimină la exterior pe unde poate – nas, gât, urechi, ochi, piele, vagin, intestine, rinichi – antrenând și toxinele microbiene odată cu el.

Ca și cum organismul nostru ”trage apa” la toaleta reprezentată de ”sistemul limfatic”.

Așadar – ”mucii din nas” – sau ”expectorația” de la tuse – nu sunt altceva decât MUCUS din sistemul limfatic – prin care corpul încearcă să elimine la exterior – printr-un orificiu disponibil – excesul de toxine care a intrat în organism.

Dacă aveți mereu nasul înfundat – știți că la acest nivel NU SE MAI POATE PRODUCE ELIMINAREA mucusului și a apărut un BLOCAJ LIMFATIC. Prea mult mucus – pentru un orificiu prea mic!

Dacă vă ”dregeți” mereu vocea și aveți senzația de ”ceva” în gât (ca un corp străin, ca niște mucus care nu se poate detașa și elimina, ca o ”gâdilitură” sau uneori ”ca un nod”) – știți că aveți ”un dop de mucus” în faringe – care nu se poate elimina.

Secreție excesivă de mucus poate exista în tot tractul digestiv – de la nivelul gurii – până la nivelul anusului (locul de eliminare al materiilor fecale) – mai ales atunci când persoana consumă ZILNIC alimentele formatoare de MUCUS.

Adică alimentele care ”irită” mucoasa tubului digestiv – și declanșează o ”reacție de apărare” din partea corpului = CREAREA DE MUCUS.

Multe persoane – când încep să ”postească” – se trezesc dimineața cu un gust și miros foarte neplăcute în gură, limba încărcată, plină de un depozit albicios și o stare de slăbiciune.

CORPUL ÎȘI ÎNCEPE DETOXIFIEREA și eliminarea excesului de mucus din pereții tubului digestiv. La nivelul limbii se proiectează TOT tubul digestiv – și starea limbii vă spune despre starea digestiei dv!

Vă simțiți rău dimineața, la trezire, pe nemâncate?

Sunteți ”plin ochi” de mucus în tubul digestiv.

Dacă veți continua câteva zile ”postul” – consumând multă apă sau sucuri proaspăt stoarse de fructe – treptat, limba se va curăța și ”neplăcerile” vor dispare!

Care sunt ALIMENTELE FORMATOARE DE MUCUS – de care este nevoie să vă feriți ocazional (SĂ NU LE CONSUMAȚI ZILNIC) – pentru a da răgaz corpului să ”se detoxifice” și să se mențină într-o stare ”acceptabilă” de sănătate?

1) SAREA – da, este incredibil – dar SAREA este pe primul loc în clasamentul ”naturiștilor” la alimentele ”formatoare de mucus”. Sarea este necesară ca și adaos la ”mâncarea gătită” – care își pierde toate vitaminele și mineralele și nu are nici un gust fără sare. Dar, în același timp – are o acțiune FOARTE IRITANTĂ asupra organismului noastru și celulelor noastre. Dr. Max Gerson, specialistul nr. 1 al lumii în dieta anti-canceroasă (dieta Gerson) – explică mult mai bine decât mine acțiunea sării asupra organismului http://www.bbh.ro/site/imagini/2560672190.pdf

Folosiți în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice, sau alimente precum usturoi, ceapă, praz, leurdă sau chives (după gust).

2) OUĂLE – sunt pe locul 2 la alimentele ”formatoare” de mucus – fiind alimente care CONSTIPĂ și irită intestinele (fiind și printre cele mai ”alergizante” alimente pentru oameni).

3) LACTATELE – laptele de la animale și toate produsele din lapte – sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus alimente posibile. Omul este singura specie ”papă lapte” – nici un alt animal adult de pe pământ nemaiconsumând lapte DUPĂ vârsta copilăriei! Mai ales laptele altei specii. Am scris în multe alte articole despre efectele nocive ale lactatelor – precum efectul alergizant, efectul tip migrene (dureri de cap), efectul constipant, efectul creator de mucus, efectul de blocare al tiroidei, precum și efectul de ”încețoșare” mentală și îngreunare a procesului de gândire!

4) FĂINOASELE – făina albă de grâu – toate tipurile de făină care conțin GLUTEN (un produs tip proteic ”lipicios” – care se lipește și de mâini, când se frământă un aluat, dar în același timp, ”lipește” intestinele!). Grâinele CU GLUTEN sunt grâul, secara, orzul și ovăzul. Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrișca, meiul, quinoa.

5) ZAHĂRUL RAFINAT (și toate dulciurile făcute cu zahăr ”sintetic”, alb sau brun) – sunt alimente ”artificiale”, prelucrate – pe care corpul NU LE ACCEPTĂ ca alimente, le consideră ”toxine” și crează continuu mucus la ingerarea lor.

6) CARNEA și produsele din carne (inclusiv peștele și fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) și determină o iritație continuuă a intestinelor și sistemului limfatic. Carnea (și peștele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului și organismului – mai mult decât alimente – iar corpul simte nevoia să ”neutralizeze” consumul de carne – cu ajutorul ALCOOLULUI!. Marii consumatori de carne SIMT nevoia să consume ALCOOL – bărbații, sau DULCIURI – femeile (dulciurile/zahărul produc alcool în organism, prin metabolizare).

Așadar – consumul ”otrăvilor albe” – TOATE SUNT ALBE! – sarea, ouăle, lactatele, făinoasele și dulciurile (zahărul) – și a cărnii – duce la FORMAREA DE MUCUS în organism și BLOCAREA SISTEMULUI LIMFATIC (sistemul de ”canalizare” al corpului).

Cu apariția ”gunoierilor” din lumea Naturii – care ajută corpul să ”descompună” deșeurile depuse (exact ca în Natură – acolo unde este ”gunoi”, materie moartă – apar organismele care ajută la descompunere): viruși, bacterii, ciuperci, paraziți, viermi etc etc.

Înțelegeți acum de unde vin ”bolile” oamenilor?

NU DE LA ”MICROBI” – viruși, ciuperci, paraziți sau bacterii.

EI SUNT DOAR ”GUNOIERII” – SUNT ATRAȘI DE PREZENȚA MATERIILOR ÎN DESCOMPUNERE – a MUCUSULUI depozitat în corp – în toate părțile corpului! (unde aveți multă grăsime sau celulită – aveți depuneri impresionante de mucus!).

Așadar – CE ALIMENTE NU PRODUC MUCUS – și pot fi consumate în perioadele de ”POST” – săptămânale sau lunare?

1) FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!) – consumate ca atare sau sub formă de sucuri de fructe.

SĂ NU AVEȚI GRIJĂ LA CANTITATE!

FRUCTELE NU ÎNGRAȘĂ (este un ”mit” demolat de experiența practică – fructele conțin FRUCTOZĂ, un zahar simplu care ajută sistemul nervos și ficatul – și intră în celule fără să folosească receptorii de insulină – fără să încarce pancreasul!)

FRUCTELE NU CRESC GLICEMIA – fructele proaspete NU SUNT ZAHĂR!

FRUCTELE sunt foarte utile pentru ”curățarea tubului digestiv” (au efect anti-constipație – chiar unele dintre ele au efect laxativ – așa că aveți grijă la combinații și efecte).

2) LEGUMELE crude – consumate ca atare sau sub formă de salate – legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau ”fructe” ale legumelor – funcție de disponbilitatea în anotimpuri. Dar și consumate ușor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc).

3) SEMINȚELE de toate felurile – nuci, semințe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc etc.

CONSUMATE CU MODERAȚIE – pentru că în cantitate mare și ele produc mucus și acidoză!

4) VLĂSTARII obținuți prin germinarea diferitelor semințe (consumați cu MODERAȚIE – pentru că au multe proteine – respectiv ”amino-acizi”!)

5) GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrișca, meiul și Quinoa) și produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale

6) LEGUMINOASELE (consumate CU MODERAȚIE) – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia – și produsele din ele.

Așadar – aveți FOARTE MULTE alternative pentru POST și DETOXIFIERE.

Să nu uitați de POSTUL CU APĂ DE 24 de ore – o dată pe săptămână – mai ales în perioada primăverii – care este foarte util pentru ”punerea în repaus a tubului digestiv” și eliminarea de mucus (SĂ NU VĂ SPERIAȚI DE ”MIZERIILE” ELIMINATE DE CORP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ – NICI DE CUM VĂ MIROS GURA, PIELEA, URINA ȘI SCAUNUL! – ESTE FOARTE BINE SĂ EVACUAȚI LA EXTERIOR TOXINELE!).

FOLOSIȚI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS.

Și doar ocazional pe cele producătoare de MUCUS.

Țineți posturile ortodoxe – sau posturi periodice – cu apă sau cu alimente neformatoare de mucus.

Și sănătatea dv va fi foarte bună – dispărând simptomele neplăcute și vizitele la medic.

O PRIMĂVARĂ UȘOARĂ TUTUROR!

Bucurați-vă de ”verdețurile” gustoase ale primăverii și faceți cu toții ”curățenia de primăvară” din organism!


http://www.centrulnatura.ro

miercuri, 15 februarie 2017

Importanta plexului solar in evolutie


Ai văzut că Individualul poate acţiona asupra Universalului iar rezultatul acestei acţiuni şi interacţiuni este cauza şi efectul. Gândul este cauza iar experienţele cu care ne întâlnim în viaţă sunt efectul.

Elimină deci orice tendinţă de a te plânge de situaţiile întâlnite în viaţă sau de cele prezente pentru că depinde de tine să le schimbi şi să le faci aşa cum vrei tu să fie.
Dirijează-ţi eforturile spre utilizarea resurselor tale mentale, întotdeauna aflate sub comanda ta, din care vin toate puterile reale şi durabile.Persistă în această practică până când realizezi faptul că nu există eşec în îndeplinirea unui obiectiv în viaţă; dacă îţi înţelegi puterea şi persişti în obiectivul tău, forţele minţii care sunt mereu pregătite, se lasa împrumutate de către o voinţă hotărâtă, în efortul de a cristaliza gândul şi dorinţa în acţiuni, evenimente şi situaţii.

În timp ce la început fiecare funcţie a vieţii şi fiecare acţiune este rezultatul unui gând conştient, acţiunile devenite habitudini devin automatisme iar gândul care le contoleaza trece în tărâmul subconştientului; dar rămâne la fel de inteligent ca înainte. Este obligatoriu să devină automatism sau subconştient pentru că mintea conştientă să se poată concentra aupra unor alte lucruri. Noile acţiuni, la rândul lor, devin obişnuinţe, apoi automatisme, apoi actinuni subconştiente, iar mintea conştientă devine din nou liberă să avanseze spre alte activităţi.

Când realizezi acest lucru vei găsi sursa puterii care te ajută să rezolvi orice situaţie care poate apărea în viaţa ta.
PARTEA III

1. Interatiunea între conştient şi subconştient implica o interacţiune similară între sistemele nervoase corespondente. Judecătorul Troward explica modul minunat în care această interacţiune are loc. El spune: sistemul cerebrospinal (sistemul nervos central) este organul minţii conştiente, iar sistemul simpatic (sistemul nervos periferic) este organul subconştientului. Sistemul cerebro-spinal este canalul prin care primim percepţiile conştiente prin intermediul simţurilor fizice şi care contoleaza mişcările corpului. Centrul acestui sistem nervos este creierul.

2. Sistemul simpatic îşi are centrul în masă ganglionara aflată în spatele stomacului, cunoscută ca Plex Solar care este canalul prin care se susţin funcţiile vitale ale corpului.

3. Conexiunea dintre cele două sisteme se realizează prin nervul vag, nerv cranian pornit din bulbul rahidian, care inervează inima, bronhiile, aparatul digestiv şi rinichii, trece prin diafragmă şi îşi pierde terminatille în partea inferioară a trunchiului, identificându-se 24cu nervii sistemului nervos simpatic, formând astfel legătura dintre cele două şi făcând din om o „entitate singulară”.

4. Am văzut că fiecare gând este perceptat de către creier, care este organul conştientului; este supus puterii noastre de a raţiona. Când mintea obiectivă este satisfăcută de gând ca fiind adevărat, îl trimite către Plexul Solar, creierul minţii obiective pentru a fi adus în carne şi oase, pentru a fi adus în lume ca realitate. Aici nu mai este supus nici unui argument de oricare natură ar fi acesta. Subconştientul nu poate argumenta; doar acţionează. El acceptă concluziile minţii obicetive ca fiind finale.

5. Plexul Solar a fost situat în centrul corpului pentru că este punctul central de distribuţie a energiei pe care corpul o generează constant. Această energie este cât se poate de reală, iar soarele său este un soare foarte real; energia să este distribuită prin nervi reali în toate părţile corpului şi în atmosferă, învăluind corpul în exterior.

6. Dacă radiaţia este destul de puternică, persoană este magnetică; se spune ce este plină de magnetism. Această persoană are o imensă putere de a face bine. Simplă sa prezentă comforteaza şi face bine persoanelor cu care intră în contact.

7. Când Plexul Solar este activ şi radiază viaţa, energie şi vitalitate către fiecare parte a corpului şi către fiecare persoană pe care o intelneste, senzaţiile sunt plăcute, corpul este sănătos, iar cei cu care omul vine în contact experimentează o senzaţie plăcută.

8. Dacă există o întrerupere a acestei radiaţii, senzaţiile sunt neplăcute, fluxul de viaţă şi energie este oprit pentru anumite părţi ale corpului, aceasta fiind cauza oricărei boli a rasei umane, fie ea fizică, mentală sau de mediu.

9. Fizică, fiindcă soarele corpului nu mai generează suficientă energie astfel încât să vitalizeze anumite părţi ale corpului; mentală fiindcă mintea conştientă este dependentă de subconştient pentru a avea vitalitatea necesară susţinerii gândurilor şi de mediu, fiindcă este întreruptă legătura dintre subconştient şi Mintea Universală.

10. Plexul Solar este locul unde partea întâlneşte întregul, unde finitul devine Infinit, unde ne-creatul devine creat, Universalul se individualizează, Invizibilul devine vizibil. Este locul unde apare 25viata, unde nu există limită a cantităţii de energie pe care individul o poate genera.

11. Acest centru de energie este Omnipotent fiindcă este punctul de contact cu viaţă şi inteligenta însăşi. Poate deci îndeplini orice este dirijat să îndeplinească, aici găsindu-se puterea minţii conştiente; subconştientul poate şi va îndeplini proiectele şi ideile sugerate de către mintea conştientă.

12. Gândul conştient este deci stăpânul acestui soare central din care izvorăşte întreaga viaţă şi energie, iar calitatea gândului pe cere îl întreţinem determina calitatea gândului care va fi radiată de acest soare, iar caracterul gândului pe care mintea conştientă îl întreţine va determina caracterul gândului pe care acest soare îl va radia, natura gândului întreţinut de conştient va determina natura gândului pe care soarele îl va radia şi în consecinţă va determina natura experienţelor care vor rezulta.

13. Este evident că tot ceea ce avem de făcut este să lăsăm lumina noastră să strălucească; cu cât vom radia mai multă energie cu atât mai rapid vom fi capabili să transmutăm condiţiile nedorite în surse de plăcere şi profit. Întrebarea importantă este cum să facem acesta lumina să strălucească; cum să generăm această energie.

14. Gândurile non-rezistente expandează Plexul Solar; gândurile rezistente îl contractă. Gândurile plăcute îl expandează; gândurile neplăcute îl contractă. Gândurile de curaj, putere, încredere şi speranţa vor produce o stare corespondenţă, dar cel mai şiret inamic al Plexului Solar care trebuie absolut distrus, care nu dă nici o posibilitate luminii să strălucească, este frică. Acest inamic trebuie distrus complet; trebuie eliminat; trebuie expulzat pentru totdeauna; el este norul care acoperă soarele, care cauzează negura permanentă.

15. Acesta este diavolul personal care face că oamenilor să le fie frică de trecut, prezent şi viitor; frică de ei înşişi, de prieteni şi de inamici; frică de orice şi oricine. Când frica este efectiv distrusă complet, lumina ta va străluci, norii se vor risipi, iar tu vei găsi sursa puterii, energiei şi vieţii.

16. Când îţi dai seama că tu eşti una cu puterea Infinită şi când poţi realiza conştient acesata putere printr-o demonstraţie practică a abilitaţilor tale de a depăşi orice situaţie adversă doar prin puterea gândurilor tale, nu mai ai nimic de ce să te temi. Frica va fi distrusă iar tu vei intra în posesia drepturilor care sunt ale tale prin naştere.

17. Atitudinea noastră mentală faţă de viaţă determina experienţele cu care ne intelnim. Dacă nu ne asteptem la nimic, vom avea nimic. Dacă cerem mult, vom primi cea mai mare porţie. Lumea este dură numai în condiţiile în care nu reuşim să ne afirmăm. Critică lumii este amară numai pentru cei care nu reuşesc să facă loc ideilor lor. Este frică de a fi criticat care face că cele mai multe idei să nu ajungă să vadă lumina zilei.

18. Cel care ştie că posedă un Plex Solar nu va avea teamă de critică sau de nimic altceva. El va fi atât de preocupat să radieze curaj, încredere şi putere; va anticipa succesul prin atitudinea sa mentală; va sfărâma barierele în mii de bucăţi şi va sări peste prăpastia fără fund a îndoielii şi ezitării, în care frică îşi aşterne calea.

19. Realizarea faptului că putem conştient radia sănătate, putere şi armonie ne va ajuta să înţelegem că nu există nimic de care să ne fie frică pentru că suntem conectaţi cu Puterea Infinită.

20. Această cunoaştere poate fi obţinută numai printr-o aplicare practică a acestei informaţii. Învăţăm făcând; prin practica, atletul devine puternic.

21. Pentru că acesta afirmaţie este de o importanţă considerabilă am să o explic în mai multe moduri astfel încât să înţelegi întreaga ei semnificaţie. Dacă eşti înclinat spre religie, aş spune că trebuie să-ţi laşi lumina să strălucească. Dacă mintea ta este înclinată spre ştiinţele biologice aş spune că trebuie să-ţi trezeşti Plexul Solar, iar dacă preferi o interpretare strict ştiinţifică aş spune că trebuie să-ţi influenţezi subconştientul.

22. Ţi-am spus deja care va fi rezultatul acestei influenţări. Aceasta este metoda de care eşti tu interesat acum. Ai învăţat că subconştientul este inteligent şi creativ şi că răspunde la voinţa minţii conştiente. Care este deci metoda cea mai naturală de a influenţa subconştientul? Concentrarea mentală asupra obiectului dorinţei tale; când te concentrezi, impresionezi subconştientul.

23. Aceasta nu este singura cale, dar este o cale simplă şi eficientă, cea mai directă, în consecinţă, cea mai sigură în a-ţi aduce rezultate. Este metodă care aduce rezultate atât de extraordinare încât unii pot spune că sunt miracole.

24. Aceasta este metoda prin care toţi marii inventatori, marii finanţişti, oameni de stat au fost capabili să convertească forţă invizibilă şi subtilă a dorinţei, credinţei şi încrederii în fapte concrete, tangibile ale lumii obiective.

25. Subconştientul este parte a minţii Universale. Mintrea Universală este principiul creativ al Universului; partea trebuie să fie de acelaşi tip şi calitate cu întregul. Aceasta înseamnă că puterea să creativă este absolut nelimitată; nu este legată de trecut sub nici o formă şi în consecinţă nu există nici o matrice pre-existenta care să se aplice acestui principiu constructiv.

26. Am văzut că subconştientul răspunde voinţei noastre conştiente ceea ce înseamnă că puterea creativă nelimitată a Minţii Universale se află sub controlul minţii conştiente a individului.

27. Când vei aplica practic acest principiu, în conformitate cu exerciţiile date în lecţiile anterioare, este bine să-ţi aminteşti că nu este necesar să conturezi metodă prin care subconştientul va produce rezultatele pe care le doreşti. Finitul nu poate informa Infinitul. Trebuie doar să spui ce doreşti, nu cum o să obţii acel lucru.

28. Tu eşti canalul prin care nediferenţiatul devine diferenţiat, iar această diferenţiere se realizează prin dobândire. Este nevoie doar de recunastere pentru a pune cauzele în acţiune, pentru a obţine rezultate în conformitate cu dorinţa ta, iar aceasta se poate realiza pentru că Universalul poate acţiona prin Individ şi Individul poate acţiona numai prin Universal; sunt una şi aceeaşi.

29. Pentru exerciţiul din această săptămână am să-ţi cer să mergi cu un pas mai departe. Vreau nu numai să stai perfect nemişcat şi să-ţi inhibi toate gândurile pe cât posibil dar să te şi relaxezi, lasă-ţi muşchii să fie în condiţia lor normală; aceasta va înlătura presiunea de pe nervi şi va elimina tensiunea care produce frecvent epuizare fizică.

30. Relaxarea fizică este un exerciţiu voluntar şi are o mare valoare, ajuta sângele să circule liber de la creier la corp.

31. Tensiunile conduc la nelinişte mentală şi activitate anormală a minţii; produc îngrijorare, teamă, grijă şi anxietate. Relaxarea este deci o necesitate absolută pentru a permite facultăţilor mentale să se bucure de cea mai mare libertate.

32. Practică acest exerciţiu cât mai complet posibil, determina metal că vei relaxa fiecare muşchi şi nerv până când te vei simţi liniştit şi odihnit şi în pace cu tine şi cu lumea.

33. Plexul Solar va fi atunci pregătit să funcţioneze, iar tu vei fi surprins de rezultat.

Charles F. Haanel