vineri, 16 decembrie 2016

Minunile facute de ingeri si agricultura ecologica- Comunitatea Findhorn



Comunitatea Findhorn a luat nastere in 1962, cand familia Peter si Eillen Caddy impreuna cu Dorothy Maclean au construit un hotel. Dupa scurt timp, acesta a fost mistuit de flacari, fapt care i-a determinat pe cei trei prieteni sa se mute intr-o mica rulota de langa Marea Nordului.

Aici, Peter a construit o gradina, ceea ce a facut ca Dorothy sa-si descopere abilitatea de a proteja si a ingriji plantele.
In timp, au venit si alti oameni sa locuiasca in aceasta regiune, iar in 1972 a fost inregistrata ca Fundatia Findhorn.
Astazi, comunitatea este in crestere si e cunoscuta ca fiind vegetariana. Are aproximativ 40 de membri din 40 de tari care de straduiesc sa creeze un model pozitiv de supravietuire pentru umanitate si planeta.

Membrii comunitatii au gradini ecologice, cu o agricultura ce foloseste puterea vantului ca resursa energetica, plus un sistem de canalizare ecologic.

Acum, orasul are 30 de cladiri „verzi" si un plan pentru construirea altor 40 in urmatorii ani.
Findhorn e membru fondator al retelei „Global Ecovillage", iar in 1997 a primit recunoasterea din partea Natiunilor Unite pentru model de buna practica al unei organizatii nonguvernamentale.
In 2001 a fost creat un colegiu, denumit dupa numele fundatiei, unde se tin cursuri si traininguri despre dezvoltarea personala.

Desi este un loc friguros si batut de vant, aici exista una din gradinile cele mai frumoase si mai luxuriante care pot fi imaginate. Meritul acestui fapt extraordinar poate fi atribuit, dupa cate se pare, doar ingerilor.


Dorothy Maclean, fondatoarea comunitatii povesteste: “Ingerii sunt fiinte care dau viata naturii si creeaza tot ceea ce exista în ea. Eu nu mi-am imaginat ca ar fi fost posibil sa vorbesc cu ingerii, dar acest lucru s-a petrecut si a luat o asemenea amploare incat mi-a eliminat orice dubiu.”
In mijlocul nisipului rece si pietros al coastei scotiene se gaseste o gradina in care cresc plante absolut neobisnuite pentru acele latitudini, atat ca diversitate, cat si ca rezistenta, o gradina care i-a lasat perplecsi pe agricultorii si pe agronomii din toata lumea, multi dintre ei, fiind in imposibilitatea de a gasi o explicatie in termenii normali ai agriculturii, s-au resemnat si au acceptat interpretarea putin ortodoxa a ajutorului ingerilor.

Dorothy nu vedea ingerii, doar le simtea prezenta si scria cand acestia transmiteau. Pe baza spuselor lor, ei sunt campuri de energie, inteligenta care se gaseste la baza oricarei specii, forta si energia care o fac sa creasca. Sunt incarnari ale inteligentei creatoare, vehicolul de expresie al vietii la toate nivelele.

Au sarcina de a promova evolutia. Dorothy a aflat ca orice specie a naturii are ingerii ei, iar ea intrase in contact cu cei ai plantelor, convingandu-se in fiecare zi de posibilitatea comunicarii cu ei.

Iata un mesaj primit de la ingerii peisajului: “Pentru plante ploaia este mai buna decat apa pe care le-o poate da omul, pentru ca procesele naturale ofera plantelor o energie mult mai mare. Insa, cand omul gaseste ca este necesar sa ude plantele, poate transmite energia care ajuta plantele la fel ca si cea care insoteste ploaia. Daca omul gandeste ca este parte a unei vieti unice, atunci poate transmite multe vibratii, multa energie. Plantele sunt recunoscatoare pentru apa, dar mai ales pentru dragostea care poate insoti apa.”

Iata si un mesaj transmis de la un inger al unui singur tip de planta, un inger al marului: “Inflorirea si asteptarea fructelor viitoare va conduce la noi. Faptul ca dintr-o floare delicata, palida, cu o viata scurta, se naste un mar rosu, solid, este doar unul dintre miracolele lui Dumnezeu, unul dintre acele miracole care se petrec de multe ori pentru cei care stiu sa priveasca. Daca voi ati fi fost capabili sa vedeti mai mult decat ceea ce se petrece de-a lungul unei vieti, ati fi fost plini de uimire. Copacul care se dezvolta din samanta prezinta intregul proiect inscris chiar in samanta. Acest proiect este sub protectia ingerilor si se manifesta in frumusetea florilor si in soliditatea fructelor. Acesta este cuvantul devenit materie, aceasta este toata creatia, tinuta in echilibru de nivelele de viata pe care voi nu sunteti capabili sa le percepeti cu nivelul de constiinta limitat la care va mentineti. Fructele Pamantului rasar cu ajutorul tuturor acestor forme de viata. Voi oamenii va bucurati de fructe, dar faceti doar o mica parte din munca. Astfel incat cantecul vostru de lauda ar trebui sa fie mai mare decat al nostru.”

Si iata un frumos mesaj de la Domnul Elementelor, ingerul care guverneaza manifestarea vantului, a Soarelui, a pamantului, a apei – o invitatie facuta omului pentru a se integra din nou armonios in natura, intelegand ca este parte din aceasta si tinand cont ca separarea de ea nu are nici un sens pentru ca totul face parte din Dumnezeu: “Voi sunteţi fiii elementelor, sunteti construti din elementele din care faceti parte. Lumea si corpurile voastre au fost create pentru ca sa puteti experimenta si exprima bucuria Creatorului in infinitele sale manifestari. Omul se distruge pe sine insusi pentru ca se simte separat. Dar cum este posibil sa va simtiti izolati? Nu stiti ca vantul face parte din voi, ca soarele se daruie voua cu fiecare raza a sa si este o parte din fiinta voastra? Nu stiti ca voi veniti din apa, ca apa va uneste pe toti si ca voi nu puteti trai fara a respira aerul? Cum puteti fi atat de obtuzi si sa nu stiti ca toata constiinta Pamantului participa la suferinta fiecarui individ in parte? Ca aceasta constiinta exalta la bucuria fiecarei fiinte si participa la ea? Acest principiu al unitatii este exprimat si reprezentat pretutindeni. Noi dorim sa subliniem clar acest aspect, faptul ca fiinta voastra este legata inexorabil de intreaga lume si ca voi nu puteti sa maltratati Pamantul fara a va face rau voua insiva. Unitatea nu exista doar pe plan superior sau interior. Unitatea este globala pentru ca totul este Creatia lui Dumnezeu. Este aici si acum. Cine perturba proiectul global al Pamantului, echilibrul anotimpurilor si armonia tuturor manifestarilor materiale, perturba opera sacra si distruge sperantele legate de viitorul omului. Noi trebuie sa continuam sa repetam aceste lucruri, nu vom obosi niciodata sa le facem remarcate. Uneori va surprinde violenta elementelor? Ele vor deveni si mai violente daca omul nu-si va transforma atitudinea fata de aceste adevaruri! Iubiti viata, daruiti-va ei. Nu uitati ca fiecare lucru este o parte integranta din Creator si, in consecinta, si o parte din voi...”

                (extras din "Ingerii" de Paola Giovetti)

Ce nu va spune nutritia obisnuita.- YOGA NUTRITIEI




E bine sa aveti la o masa mai multe gusturi evident din gama celor naturale. Medicina ayurveda si medicina traditionala chineza cunosc importanta acestor lucruri .De aceea gatesc usor dar apetisant cu diverse gusturi. Fiecare gust tine de un organ anume. Ganditi-va de ce dupa mahmureala aveti nevoie de ciorba de potroace,sau putin zeama de varza. Ficatul are mare nevoie fiindca a fost suprasolicitat.Insa puteti sa-i dati acest gust fara sa-l solicitati , de buna voie. Este o bucurie pentru organe cand primeste fiecare gustul lui. A venit postasul spune splina. Gustul fiecărui aliment pe care îl ingerăm face să ajungă mai multă energie în organ: acru la ficat, amar la inimă, dulce la splină, picant la plămâni şi sărat la rinichi.

Oamenii în general preferă un anumit gust cu preponderenţă, unii două sau mai multe. Este de dorit ca să mâncăm la fiecare masă în porţie egală alimente cu cele cinci gusturi, astfel nu tulburăm funcţionalitatea energiei în organe şi intercondiţionările stabilite de Creator. De asemenea, putem alege alimentele astfel încât să primim şi toate cele cinci culori frumos aranjate în farfurie.

Trebuie sa fim atenti sa nu mancam in exces un aliment cat ni s-ar parea de bun pentru nu exagera cu un anumit gust si a nu stimula mai mult decat trebuie un organ.

Stiti de ce la chinezi exista pe masa un tamburel rotund pe care se pun toate mancarurile ? In momentul in care se vad toate mancarurile creierul pregateste organismul pentru a-si prepara sucurile gastrice. E o deosebire mare de faptul de a le aduce doar pe rand. Puteti incerca si d-voastra acest lucru de sarbatori. Exista foarte multe nivele ale nutritiei, de aceea pentru ca vin sarbatorile nu vreau sa va stric cheful intrand in chestii care par sa va fure placerile.Tineti minte, par doar...ATENTIE;Aveti mare grija la alimentele cu potential alergen. Fiecare om are aproape in mod sigur un aliment pe care nu il tolereaza. Avand in vedere ca de sarbatori va supraincarcati, evitati macar alimentele care nu le tolerati. Si folositi ghimbir sau oregano sau puneti putin ardei iute, chili poate ca mancarurile sa devina termogene la mancarurile grele si pentru a mari focul gastric. Ardeiul putin iute si nu in cantitati mare pus la mancarurile grele, poate sa arda caloriile in exces.

In cadrul cursurilor de yoga pentru reglarea meridianelor, veti auzi si notiuni legate de nutritie si vitalizare prin reglarea fiziologiei.
Imaginati-va cum ar fi sa aratati cu 10 de ani mai tineri.

Reabilitolog psiho-informational si Instructor Yoga - Tudor


Faceti exercitii fizice,tineti regim si totusi nu aveti rezultate.Aflati de ce ?


Nimic nu este mai eficient decat exercitiile fizice aerobice de tip Yoga pentru a va antrena metabolismul sa arda grasimile. Procentul ideal al raportului de grasimi nu este la fel pentru toata lumea si depinde de felul in care metabolismul d-voastra prelucreaza aceste grasimi''

Nu-i asa ca ati vrea sa aveti posibilitatile celor pe care ii invidiati pentru ca par a fi binecuvantati cu un metabolism care arde grasimile? Puteti si dvs! Este o chestiune de automotivare.


GRASIMEA VISCERALA INDICA GRADUL DE OBEZITATE 

Abdomenul extins si burta “atarnata” fara control pot fi eliminate !!!! Grasimea se depune atat sub epiteliu, cat si pe organele interne. Grasimea viscerala indica gradul de obezitate al organelor interne si este acea parte a corpului care impinge burta inainte.

CONSECINTELE GRASIMII VISCERALE asupra sanatatii intregului organism pot fi devastatoare. Exista un risc foarte mare pentru instalarea diverselor afectiuni: cardio-vasculare, circulatorii, respiratorii, disfunctii biliare, diabet, cancer, dureri lombare, artrita, guta, dereglari hormonale, disfunctii de ciclu, impotenta. 

DEPUNEREA GRASIMILOR ESTE BENEFICA PT ORGANISM 

Depunerea grasimilor este un proces normal pentru organism si reprezinta unul dintre mecanismele de “supravietuire” in sezonul rece. Dar este important sa evitam excesul, deoarece procesul de ardere al grasimilor este foarte dificil de realizat. 

# Exista un principiu fiziologic care stabileste felul in care organismul foloseste combustibilul pe care il dati. Daca ii oferiti suficiente grasimi ,el va folosi acest combustibil, daca va lipsiti organismul de grasimi, el le va inmagazina. Cu alte cuvinte, organismul dvs va folosi exact cea ce ii dati. Evident ca aceasta ecuatie este incompleta fara a introduce si factorul exercitiului fizic prin care sunt propriu-zis arse grasimile pe care le consumati.

GRASIMILE SE “ARD” IN ULTIMUL RAND 

Proteinele si glucidele confera mult mai usor energie decat grasimea. Astfel, pentru asigurarea aportului de energie organismul le foloseste in primul rand. In cazul in care consumul de calorii depaseste arderea acestora, excesul de energie se depune sub forma de grasimi.

SECRETUL ELIMINARII “BURTII” 

Simple exercitii abdominale nu te vor ajuta la eliminarea naturala a burtii. Poti scapa de grasimile profunde si corespunzator de burta, asigurand patrunderea oxigenului in muschi! Pentru ca oxigenul sa ajunga in organism trebuie sa aplicam efort cardio cu frecventa pulsului de 75% de la parametrii maximi. 

(220 – varsta ta = frecventa maxima a pulsului).

NU CONFUNDA ELIMINAREA GRASIMII CU REDUCEREA KG

Unii oameni din dorinta de a elimina toate grasimile din regimul alimentar,isi determina organismul sa intre intr-o stare de ''urgenta'' in care incepe sa inmagazineze si mai eficient grasimile.Eliminarea grasimii abdominale este mult mai dificila decat reducerea greutatii in exces.Cand cineva imi spune ca vrea sa slabeasca cinci kilograme eu il intreb:,,Cinci kilograme de ce ? Cel mai adesea ei fac sport incat pierd mai ales apa sau muschi,si nu grasime.Puteti cantari la fel azi ca acum 10 ani,dar sa fiti mai putin sanatos,pentru ca muschii v-au fost inlocuiti de grasime.Muschii cantaresc mai mult decat grasimea,deci daca in momentul de fata cantariti cat acum 10 ani si corpul d-voastra e facut mai mult din grasime,ati incurcat-o rau

Prin regimuri sau infometari poti reduce usor cateva kg, dar vei pierde in primul rand lichidele/muschii. Kilogramele in exces vor reveni mai repede decat le-ai pierdut. Organismul va trece in regimul de conservare a energiei, aparand “darz” ultimele restante de energie. 


Cercetarile stiintifice au demonstrat ca reducerea lunara mai mult de 3-4% din greutate poate avea efecte nocive asupra sanatatii. 


CUM SA ELIMINI PRACTIC GRASIMEA VISCERALA?

Secretul consta in a va antrena metabolismul astfel incat sa actioneze permanent aerobic.Corpul dvs.nu va arde grasimile daca nu il antrenati in acest sens. Astfel daca vreti sa pierdeti  acel strat din jurul taliei trebuie sa antrenati organismul sa arda grasimile si nu zaharul.

Exercitiile Yoga functioneaza in sistem aerob, adica exercitii moderate pentru o anumita perioada de timp si acestea ard grasimile , atunci cand sunt combinate cu respiratii care intensifica metabolismul si cu nutritia.
Gimnastica anaeroba in schimb, sau exercitiile in forta arde glicogenul ca principal carburant si determina organismul sa inmagazineze grasimile.

Prin exercitii de respiratie si yoga prin dieta si nutritie puteti face ca mecanismele corpului sa functioneze in favoarea d-voastra,iar asta presupune dedicatie. Fiecare va avea rezultate in functie varsta pe care o are, deci durata va fi diferita, cert este ca apar rezultate atunci cand practicati o disciplina in mod inteligent. Bunaoara un nutrtionist spunea; daca nu ai un storcator de fructe, vindeti masina si cumpara-l.

NOTA: Oamenii in general se hotarasc greu cand e vorba de orice gen de exercitii fizice, respectiv yoga, pentru ca asociaza prea multa suferinta acestui act, fie ca este vorba de suferinta fizica, fie ccea produsa de faptul ca nu au destul timp. Daca insa va veti osteni sa incercati, veti descoperi doua lucruri extrem de placute:

1.Veti indragi aceste exercitii de tip yoga pentru ca ele produc placere si nu suferinta.
2.Veti avea ocazia sa va aflati la un nivel al vitalitatii pe care nu l-ai mai cunoscut.

Va astept cu drag , fie in cadrul unor sedinte particulare, fie in cadrul unei sali , cum ar fi cea de la  studio Sambhody Yoga.

Tel;0767948273

Instructor Yoga Tudor

miercuri, 14 decembrie 2016

Galbenul lamai o culoare cu puteri nebanuite si remineralizant

Am vrut sa vorbesc cu el, dar a fost foarte acid cu mine.Probabil nu de putine ori,v-ati confruntat cu aceasta expresie.

Am sa va explic cat de esential este lucrul cu aceasta culoare si cate elemente la care nu v-ati gandit sunt inglobate, as putea spune o mica farmacie sau mic plafar cu suplimente bio.

Puteţi să vă schimbaţi reprezentările interioare cât e ziua de lungă, dacă biochimia este dată peste cap, ea va determina creierul că creeze reprezentări distorsionate. Întregul sistem va fi dat peste cap. De fapt, este chiar foarte puţin probabil să aveţi dispoziţie să folosiţi ceea ce aţi învăţat.
.Puteţi avea cea mai frumoasă maşină de curse din lume, dar dacă incercaţi s-o faceţi să meargă cu bere, nu va funcţiona. Puteţi avea maşina potrivită şi combustibilul potrivit, dar dacă bujiile nu se aprind bine, nu veţi realiza cea mai bună performanţă. Cu cat nivelul energiei va fi mai ridicat, cu atat corpul va fi mai eficient. Cu cat va fi corpul mai eficient, cu atat vă veţi simţi mai bine şi vă veţi folosi mai bine talentul pentru a obţine rezultate remarcabile.

Acest lucru il spunea Anthony Robbins. Cu alte cuvinte puteti face cele mai bune cursuri din lume de theta healing, reiki, NLP,etc. Daca nu v-ati pus la punct fiziologia in multe cazuri va veti intreba de ce nu a avut rezultate, evident aici intra si puterea convingerilor, dar haideti sa ne rezumam numai la fiziologie si veti vedea ca pana si convingerile se pot schimba de la sine atunci cand dispui de o energie mare data de o fiziologie inalta. Personal eu am reusit la un moment dat cand imi creasem o fiziologie aproape perfecta prin relaxari (antrenamentul autogen), yoga si nutritie sa depasesc multe complexe restrictive, temeri, fobii fara nicio alta metoda in afara celor enumerate. In momentul in care am facut compromisul de a nu ma mai ocupa de corp, practic am inceput sa ma confrunt din nou metehnele societatii, respectiv ale omului in general.

Alimentele ne influenteaza nu numai structura, dar in aceeasi masura si partea emotionala, psihica si spirituala. Insa acum desi ne bucuram de un confort sporit si un ''belsug'' facil din punct de vedere al alimentelor,nu ne dam seama ca am devenit sclavii unor alimente respectiv obiceiuri alimentare,practic am aderat la ''cultura alimentara'' in detrimentul semnalelor care ni le transmite organismul cu privire la ceea ce are nevoie cu adevarat.

Rezultanta; aparitia acidozei.
Acidoza organismului inseamna acumularea de reziduuri acide la diferite nivele ale corpului ( incepand cu sistemul limfatic, cu toate tesuturile corpului si doar in ultimul rand-manifestandu-se la nivelul sangelui) Nu am sa va enumar cate boli, cancere deriva din ce am scris mai devreme si ce implicatii enorme sunt asupra societatii. Intrebarea  este cine nu sufera de acidoza in afara de oamenii care isi aloca interes si atentie pentru a-si pastra mediul interior alcalin, respectiv sanatatea.

Ce legatura au toate acestea si urmatorul paragraf cu galbenul lamai.
Subiectii rusi care opereaza in vederea obtinerii vizualizarii la distanta au nevoie de un aflux sporit al ionilor de calciu la nivelul creierul. Intr-un cuvant o buna REMINERALIZARE. Ceea ce este de observat din lucrarile Dr.Ross Adey in cadrul proiectului Pandora, care se ocupa cu modurile in care razele cu microunde ar putea influenta comportamentul omenesc, este ca frecventa de 6-20 Hz afecteaza creierul. Aceasta frecventa pare sa stimuleze eliberarea ionilor de calciu in neuronii care actioneaza la nivelul creierului realizand o serie de conexiuni. Termenul stiintific folosit pentru aceasta este calcium afflux

Ritmurile creierului

Oamenii normali sunt obisnuiti sa functioneze intr-o stare de constiinta numita beta, care impinge frecventa creierului peste pragul de 20 Hz. Aceasta inseamna ca oamenii obisnuiti nu prezinta CALCIUM AFFLUX care afecteaza functionarea intima a creierului prin controlul conexiunilor neuronilor. Deoarece publicul opereaza in beta , constiinta lor normala actioneaza ca o bariera in contactarea propriului creier.

Daca esti yoghin si ai aceste cunostinte despre galben lamai si nu esti nici paranormal, degeaba le ai daca nu sti sa le utilizezi. Acest galben lamai se poate ancora foarte simplu printr-o metoda parapsihologica. Evident ca va pot ajuta si eu. Pretul unei astfel de ancorari este de 500 de lei. Doar daca nu ai inteles cu adevarat ce efectul extraordinar si beneficiile acestui curent imi vei spune ca este scump. Insa intelegand implicatiile din viata ta acestui curent ,cat de ieftin ti se va parea ? 

Dar sa concluzionam la acest paragraf. V-ati prins asadar ca acest curent va va face sa functionati foarte des in undele alfa, beneficiind de relaxare concentrata sau starea de flux ,cum i se mai spune.
Aceasta remineralizare da efectul antiacid si o sporire a capacitatilor mentale. Stresul are efecte antagonice. Intr-o stare de manie ia foc ''laboratorul interior'' si toate substantele pregatite pentru buna functionare a organismului sunt arse pentru cateva zile intregi. De aici efectul de zombi, a nu se confunda cu ''linistea mentala''. Banuiesc ca multi au auzit de expresia ''a facut o cadere de calciu''.Cand apar caderile de calciu stiti si voi'
Stiati ca rata criminalitatii este corelata cu aciditatea organismelor ,respectiv stresul dat de acizi..Observati efectele pe care le are galbenul lamai asupra creierului spuneam, datorita faptului ca remineralizeaza si combate atat aciditatea fizica cat si mentala.

Culoarea “lamaie” se obtine prin combinarea verdelui cu galben. Asadar, are proprietati de la ambele. Are efecte importante asupra sistemului digestiv si asupra activitatii emisferei stangi a creierului. Aplicatia cheie a culorii “lamaie” in cromoterapie este stimularea mentala.

În plan fizic acest curent subtil secundar are puternice efecte specifice de stimulare şi energizare la nivel cerebral. În plan subtil, el conferă o remarcabilă vivacitate mentală dublată de o stare de luciditate mărită. 

Printre celelalte efecte ale sale, curentul secundar colorat galben lămâie este antiacid, iar această caracteristică ne permite ca prin amplificarea sa în aură să putem neutraliza acţiunea nocivă a acizilor de tot felul în structura fizică. El acţionează în special (din acest punct de vedere) asupra acidităţii gastrice excesive pe care o inhibă gradat şi o neutralizează.

Mai ales în cazurile de aciditate în exces, operarea sistematică cu acest curent colorat secundar este foarte indicată. În plus acest curent secundar are efecte laxative şi acumularea sa adecvată determinând efecte purgative, naturale. La nivelul căilor respiratorii acest curent secundar determină efecte de expectorare şi astfel acumulările nocive sau produsele care se adună pe căile respiratorii sunt eliminate mult mai repede din zona pieptului. Printre efectele caracteristice remarcate de yoghini în cazul operării cu acest curent amintim şi amplificarea şi reglarea naturală a proceselor de remineralizare a structurii fizice.

În ceea ce priveşte efectele subtile este demn de remarcat starea de încredere mărită în potenţialul mental lăuntric şi amplificarea stăpânirii de sine pe un fond de detaşare exuberantă.
Atunci când acest curent subtil secundar se află în mod spontan bine aspectat în aură creează o predispoziţie nativă pentru meditaţie făcând ca fiinţa umană în cauză să fie contemplativă şi înclinată către o atitudine filozofică în viaţa de zi cu zi.
Curentul secundar colorat galben lămâie asociază o acţiune stimulativă şi o acţiune de dezintoxicare. Cortexul şi timusul sunt considerabil activate de acest curent secundar care este de asemeni considerat drept un important stimulant sexual. 

Alte efecte binefăcătoare şi curative ale acestui curent secundar subtil sunt: stimulează vitalitatea în toate formele de tulburări cronice;

efecte considerabile de dezintoxicare (înlăturarea efectelor unei intoxicaţii); face să dispară oboseala; stimulează creşterea şi regenerarea oaselor; elimină congestiile, anulează blocajele şi congestia ficatului; stimulează şi regenerează ficatul obosit sau leneş; face să dispară roşeaţa bolnăvicioasă de la nivelul ochilor; înlătură senzaţia de gust amar în gură; face să dispară stările de ameţeală asociate cu senzaţie de vomă atunci când acestea se manifestă simultan; este un excelent adjuvant în tratamentul cancerului;

prin acţiunea sa asupra timusului previne şi stopează mongolismul (boală congenitală, caracterizată prin întârziere în dezvoltarea psihică şi mintală şi corporală şi printr-o conformaţie deosebită a feţei.  stimulează sistemul nervos central; îmbunătăţeşte memoria, amplifică puterea de concentrare mentală; elimină tulburările vezicii biliare.

PRlNCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUl SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE

Stimulent cerebral, laxativ (are proprietăţi purgative, favorizând eliminarea materiilor fecale din organism), antiacid, expectorant, agent de remineralizare

Aceasta culoare poate fi ancorata pentru a va fi disponibila oricand.

Testimonial propriu; In acest moment reusesc sa citesc si la lucrez cu aproape 10 carti deodata din domenii diferite, NLP, yoga, psihoenergetica, legea atractiei legat de bani , tarot.
Pana sa imi ancorez aceasta culoare , pana sa o fac sa functioneze foarte rapid si des. Citirea in aceeasi zi a acestor carti sau oricare imi provocau oboseala mentala, si uneori chiar un soi de devitalizare, care facea ca somnul sa fie neodihnitor si uneori imi apareau blocaje de intelegere.
De doua saptamani de cand acest curent subtil lucreaza rapid si continuu asupra mea, am inceput sa am o anduranta deosebita. Intelegerea a ceea ce citesc, survine mult mai usor, imi pot mentine focalizarea aproape tot timpul. Oboseala apare ce-i drept dar la cateva ore bune, timp in care pot sa ma recuperez rapid printr-o scurta relaxare.

Dar ce este suprinzator in mod placut , este faptul ca mi-a crescut capacitatea de procesare a informatilor.

Un alt testimonial pe o tema asemanatoare ar fi ancorarea curentului portocaliu unei doamne care avea parul si unghiile friabile. I-am creat o ancorare prin apropierea degetului mare de degetul aratator. Dupa o luna de la practicarea acestei ancore, mi-a spus ca aceste aspecte s-au imbunatatit simtitor .Unghiile nu i se mai rupeau si parul i-a devenit mult mai sanatos.


marți, 13 decembrie 2016

Yoga si melatonina-Hormonul tineretii si frumusetii




Odata cu exercitiile de yoga e bine sa cunosti si o serie intreaga de alte lucruri care pot potenta fiziologia. Iata mai jos un exemplu, insa la fel cum si in yoga e bine sa consultati medicul de familie inainte de orice efort fie el si minor, daca aveti unele ''teme de sanatate; la fel si aici e bine sa cumpaniti pe marginea informatiei si sa cereti si parerea unui medic inainte.


(N-acetil-5-methoxitriptamina) este o substanţă produsă de către glanda pineală (o glandă mică localizată la baza creierului) şi care e implicată în ‘semnalizarea’ timpului din zi ‘ sau a ‘momentului din an’, un fel de pacemaker cronologic sau ‘Zeitgeber’. E sintetizată din aminoacidul triptofan , reacţie catalizată de două enzime (arilalkilamine N-acetiltransferaza şi hidroxiindol-O-metiltransferaza) şi se găseşte la toate fiinţele vii de la alge şi până la oameni, la nivele care variază în cadrul ciclului nictemeral. E metabolizată rapid în ficat. 



Sinteză 

E produsă de pinealocitele din glanda pineală, precum şi la nivelul retinei sau tractului digestiv. Producerea şi eliberarea de melatonină e stimulată de întuneric (putem spune că melatonina e expresia chimică a perceperii întunericului de organism) şi e inhibată de lumină. 

Informaţia legată de prezenţa întunericului sau a luminii este transmisă de la retină la glanda pineală prin intermediul nucleului suprachiasmatic din hipotalamus şi a sistemului nervos simpatic. În timpul zilei, celulele receptoare de la nivelul retinei sunt hiperpolarizate şi inhibă eliberarea de norepinefrină. La apariţia întunericului aceste celule eliberează norepinefrina şi activează întreg sistemul. 
Melatonina mai poate fi produsă şi la nivelul măduvei osoase, limfocitelor sau celulelor epiteliale şi de cele mai multe ori concentraţia hormonului în aceste celule e mai mare decât cea din sânge. 
Interesant e că melatonina e sintetizată şi de unele plante (orez). 
Nivelul acestui hormon numit şi ‘hormonul întunericului’ înregistrează variaţii şi în timpul nopţii. El începe să crească la apariţia întunericului, atinge vârful maxim de producţie între 2 şi 4 dimineaţa şi scade în a doua jumătate a nopţii. 

Până în cadrul istoriei recente a umanitaţii, oamenii care locuiau în cadrul climei temperate erau expuşi până la 18 ore de întuneric în timpul iernii. În perioada modernă , sursele artificiale de lumină au redus durata la 8 ore sau chiar mai puţin. Chiar şi nivelele reduse de lumina pot afecta producerea melatoninei, în timp ce supra-iluminarea o poate inhiba(lumina albastră afectează cel mai mult sinteza hormonului). 
De asemenea, producerea de melatonină se diminuează odată cu înaintarea în vârstă, încă înainte de perioada de adolescenţă. 

Rolurile melatoninei 
1)Antioxidant 

Cercetările efectuate au demonstrat că melatonina are numeroase efecte benefice în timp asupra organismului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi descoperiţi vreodată, cu o eficacitate mai mare în combaterea radicalilor liberi decât vitamina C, vitamina E sau beta-carotenul. Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil să pătrundă în fiecare din celulele organismului, reducând astfel distrugerile provocate de radicalii liberi. Spre deosebire de alţi antioxidanţi, melatonina nu suferă un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculară de a suferi reduceri şi oxidări reversibile şi succesive. 

Melatonina, odată oxidată, nu mai poate fi redusă la starea anterioară, astfel încât în urma reacţiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produşi finali stabili. Deci, putem spune că face parte din categoria antioxidanţilor „terminali” sau „de sacrificiu”. 

2)Reglarea sistemului endocrin 

Una din cele mai importante proprietăţi ale melatoninei constă în revitalizarea întregului sistem endocrin, aşa cum a demonstrat în experimentele sale cercetătorul elveţian Walter Pierpaoli. Melatonina controlează eliberarea hormonilor sexuali feminini, precum şi declanşarea ciclului menstrual sau a menopauzei. Scăderea secreţiei de melatonina poate semnaliza sistemului endocrin producerea unor cantităţi mai mici de hormoni sexuali, ceea ce conduce la scăderea interesului pentru actul sexual şi, în timp, la atrofierea organelor sexuale. 

3)Efecte asupra sistemului imunitatii 

Unul dintre domeniile noi cele mai interesante ale cercetărilor efectuate asupra melatoninei constî în studiul efectelor acesteia asupra sistemului imunitar. Rezultatele evidenţiază că melatonina creşte capacitatea de apărare a organismului, acţionând la nivelul receptorilor (MT1 şi MT2), exprimaţi de celulele imunocompetente., determinând sinteza de citokine(interleukina 2). 

4)Reglarea ceasului biologic 

De asemenea, melatonina reglează ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestându-se, în primul rând, la persoanele care suferă din cauza decalajului de fus orar, precum şi la cei care suferă de tulburări de somn sau insomnie. 

5)Creste frecventa somnului cu vise 

Expertul în somn dr. Chris Idzikowski consideră că melatonina reprezintă o modalitate a creierului de a transmite organismului informaţii referitoare la faptul că noaptea este cea mai indicată pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism. Se pare că doze crescute de melatonină cresc frecvenţa somnului cu vise şi durata fazei REM .Unele droguri (LSD sau cocaină) stimulează sinteza de melatonină, iar altele de tipul halucinogenelor acţionează la aceleaşi zone ca şi melatonina. 
Pe lângă efectele sale obişnuite, melatonina are şi o serie de indicaţii medicale, unele aflate sub semnul întrebării 

1)Reduce efectele ischemiei 

Deşi acest efect nu a fost testat încă la oameni, se pare ca melatonina la şoareci, reduce distrugerea tisulară produsă de ischemia cerebrală sau cardiacă. 

2)Tratarea osteoporozei 

Acest hormon stimulează osteoblastele. Studiile actuale încearcă să realizeze o legătură între nivelul scăzut de melatonină la femei după menopauză şi declansarea osteoporozei. 

3)Depresie si anorexie 

Nivele scăzute de melatonină apar la cei cu anxietate, anorexie şi depresie, precum şi la cei care suferă de depresie toamna şi iarna(datorită scăderii duratei luminii naturale) 

4)Cancer de sân sau prostată 

Câteva studii sugerează că scăderea melatoninei este un factor de risc pentru producerea cancerului de sân(femeile care au cancer de sân au un nivel al melatoninei mai scăzut decât femeile sănătoase). În urma experimentelor s-a constatat că nivele scăzute de hormon favorizează proliferarea unor celule, în timp ce nivele ridicate o scad. 
Un aspect interesant prezentat în cadrul unui studiu ce includea un număr redus de femei ce aveau cancer de sân e că, administrarea de melatonină cu 7 zile înainte de începerea chimioterapiei previne apariţia trombocitopeniei, una din complicaţiile comune ale chimioterapiei. Rezultate bune s-au obţinut prin asocierea Tamoxifenului cu melatonină. 

5)Sarcoidoza 

Se utilizează melatonina pentru tratamentul sarcoidozei, mai ales când aceasta nu răspunde la tratamentul cu steroizi 

6)Artrită reumatoidă 

La cei care sufereau de artrită reumatoidă, trataţi cu îndometacin şi care aveau în prealabil asociate nivele scăzute de melatonină, s-a constat creşterea acestui hormon, fapt explicat prin asemenărea structurală chimică a celor două substanţe(melatonina şi indometacin). 

7)Epilepsie 

Foarte controversat e rolul melatoninei în tratamentul epilepsiei: unii susţin că administrarea ei reduce numărul crizelor, iar alţii că ar determina chiar intensificarea acestora. 

8)Arsuri solare 

Melatonina conţinută în diverse creme, loţiuni şi asociată cu vitamina E ar reduce leziunile provocate de radiaţiile ultraviolete la nivelul pielii. 

9)Encefalita virală 

Asocierea terapiei cu melatonină scade posibilitatea de producere a complicaţiilor post encefalită 

10)Boala Alzheimer 


La şoareci, hormonul a scăzut rata de hiperfosforilare a proteinelor, hiperfosforilare care determină producerea de degenerescente neurofibrilare implicate în mecanismul de apariţie a bolii Alzheimer. 

După cum se vede melatonina este un hormon destul de controversat. Unii l-au numit chiar ‘homonul uitării’, alţii susţin ca el de fapt favorizează procesul de memorare. De necontestat rămâne rolul acestuia în declanşarea somnului şi reglarea ritmului biologic. 
Şi iată cum secreţia de melatonină ne afectează sau poate de fapt, cum ne afectăm noi înşine secreţia de melatonină. 

În cel mai recent articol numit ‘”Stressed workaholics” urged to abandon laptop before bed’, cercetătorii afirmă că au descoperit secretul unui somn bun. Se pare că principalul vinovat pentru toate nopţile lipsite de somn e lumina laptopului. Dr Chris Idzikowski, de la Centrul Somnului din Edinburgh afirmă că ‘verificarea e-mailurilor înainte de a dormi, precum şi lumina de la toate aparatele electronice care ne înconjoară produc aceleaşi efecte ca şi consumul unui espresso cât mai târziu în noapte. 

——————————————————————————————————————————————–

MELATONINA în conformitate cu metoda Chromo-radionică 

Doctorul şi Cercetătorul Italian Roger Moretto. 

Poza grafică Chromo-Radionică, poate fi printată pe o hartie A4. 

Mulţumită prezenţei grafice a Decagonului şi a cercurilor concentrice şi mulţumită celor două culori puse între cel mai mic decagon şi cel mai mare cerc, este un rezervor nesecat a frecvenţei Melatonininei. 

Cele două culori puse înăuntrul Decagonului ( roşu şi violet ) au fost preluate din chromo testul radionic a unei monstre de melatonină; aşadar ele arată frecvenţa şi vibraţia melatoninei. 

Notă: prin acelaşi proces este posibil a se reproduce orice alt remediu, anulând de astfel îngrijorarea cu privire la costurile remediilor terapeutice. 

Pentru a beneficia de frecvenţele active transmise de culori, este necesar să magnetizăm apa(n.t: de preferat de izvor sau plată sau dacă nu avem putem binecuvânta un pahar cu apă normală “Te Iubesc, Te respect şi Te binecuvântez, este binecuvântarea pe care a transmis-o Masaru Emoto unui pahar de apă.”. Paharul să fie din sticlă albă (transparent) de maxim 20 centilitri şi cu fund plat, fară cupă şi de asemenea fără semne publicitare. 

Se pune aproximativ 45 min – 1 oră în mijlocul cercurilor concentrice, după care puteţi bea apa din pahar, dacă este posibil pe burta goală şi exact înainte de a merge la culcare. 

Ciclul terapeutic ar putea dura aproximativ o lună dar depinde de necesităţile dvs. 

… toate astea, pentru reglarea ciclului biologic “somn-veghe” şi pentru a avea pe parcursul nopţii un somn profund, capabil să recupereze puterea vitală şi puterile bio-psiho-fizice. 

Notă: Este necesar a se utiliza elementul grafic, numai în perioade predeterminate ale magnetizării sau mai bine, nu mai mult de 4 ore pe zi dacă dorim să încărcăm patru pahare deoarece restul zilei va fi utilizat de către circuitul radionic pentru a restabili valoarea magnetică a culorilor. A se magnetiza paharul cu apă într-o cameră unde puteţi găsi lumină naturală albă(nu în întuneric). 

————————————————————————————————————————————————- 
Ţinând cont că aţi citit ce scrie mai sus, am să vă spun cum fac eu. Am scos la imprimantă imaginea respectivă şi am fost să o plastifiez (2.5 lei ). Seara cu 45 min – 1 oră înainte să dorm, îmi pun apă într-un pahar, plat, fără reclame pe el, un pahar tipic de restaurant. Trebuie reţinut un lucru, . Femeile însărcinate sau care îşi doresc o sarcină( lucrează pentru asta..) A NU CONSUMA melatonină, deoarece glandele din corp vor produce tot ce are nevoie pentru aceasta. A nu se depăşi un pahar de apă încărcată zilnic, copii produc această substanţă în organism foarte mult, deci, nu recomandat copiilor. Dacă nu respecţi aceste lucruri te rog să treci cu vederea acest articol. Dacă te crezi Superman renunţă la acest tratament. Dacă doreşti mai multă informaţie asupra Melatoninei consultă un medic specialist!

luni, 12 decembrie 2016

Electricitatea din corpul nostru si starea de sanatate









V-ati intrebat vreodata de ce doctorii aplica pacientilor care au suferit un atac de cord curent electric/ De ce nu le dau medicamente, vitamine, solutii din plante? Toate acestea se intampla pentru ca ei stiu faptul ca sistemul electric al al corpului nostru are atunci, pe undeva o defectiune si necesita o crestere a acestei energii fara de care nimic nu functioneaza si necesita o crestere a acestei energii fara de care nimic nu functioneaza cum trebuie. Si ce se intampla atunci cand chiar inima este cea care imorima defectiunea? Aplicarea unui curent electric pe pieptul pacientului este de preferat in acest caz in locul oricaror medicamente, vitamine sau minerale.

Corpul are nevoie de un sistem electric stabil si echilibrat

Cercetatorii au recunoscut nevoia corpului de a avea un sistem electric stabil si echilibrat. Pentru buna functionare a corpului a corpului, sistemul nervos initiaza o serie de semnale prin intreg organisul, aducand din partea tuturor organelor si glandelor raspunsurile electrochimice care se desfasoara la acel nivel. Capacitatea electrica a celulelor corpului-neuronii, este cea care asigura comunicarea intre vindecare si sistemul imunitar.


Sistemul imunitar e strans legat de sursa de energie

Fara o continuitate echilibrata a impulsurilor electrice care au loc in corp, sistemul imunitar nu poate face fata efectiv invaziei bacteriilor, virusilor sau bolilor in general.

SIstemul imunitar depinde de existenta unei surse de energie echilibrata pentru a putea face fata efectiv invaziei bacteriilor, virusilor sau bolilor in general. Sistemul imunitar depinde de existenta unei surse de energie echilibrata pentru a putea sa faca fata provocarilor si pentru a tine corpul intr-o stare de sanatate

Corpul nostru este format din aproximativ 70 la suta apa

Apa continuta de corpul nostru se regaseste sub diverse forme:sange,tesuturi,protoplasma,limfa,diverse fluide sau materii care la prima vedere ar parea ca fiind o masa solida. Apa,dupa cum se stie, este un conductor perfect pentru curentul electric.


Fiecare celula individuala din corp este electrica, imprimand intregului  corp acest caracter. Chimismul sau depinde de aceasta electricitate.

Atunci cand capacitatile sale electrice au fost alterate sau intrerupte este clar ca nu o pastila sau o injectie poate ajuta,ci cresterea electricitatii sale. Exact ca la masina, atunci cand v-a lasat bateria si nu porneste motorul, la fel si corpul are nevoie de un impuls exterior.

Si la fel cum exista o multime de serviceuri gata sa va ajute sa porniti masina, la fel exista aparatura necesara producerii impulsurilor electrice necesare mentinerii sursei de energie electrica a corpului.

Reactiile electrochimice au nevoie de o sursa stabila de energie

Cercetarile au demonstrat faptul ca organismul are nevoie pentru a se mentine sanatos sau pentru vindecare de o sursa de energie stabila pentru realizarea reactiilor sale electrochimice care au loc la nivel de celula.

Atunci cand energia electrica a corpului este dezechilibrata oamenii resimt o lipsa de vitalitate, o slabire a intregului organism, iar cand aceasta curgere a energiei este blocata in anumite portiuni, organele sau glandele din apropiere ne semnalizeaza o defectiune in zona.
Hormonii pot transmite semnale sau comenzi false

Atunci cand corpul acumuleaza toxine,hormonii semnalizeaza un dezechilibru si intregul sistem endocrin transmite semnale sau comenzi false. Aceste false semnale pot duce la confuzii mentale, stres sau conduc organele si glandele la o functionare incorecta.

Corpul poate sa se vindece singur doar cand el este in echilibru si energia sa se misca liber prin organism. Trebuie ca, spre exemplu, el sa poata fi capabil sa lupte contra toxinelor, dar si sa mentina starea de vitalitate la cote ridicate,astfel sistemul imunitar sa nu fie afectat.

Medicamentele trateaza simptomele si pot induce efecte secundare 

Oamenii de stiinta sunt constienti de faptul ca niciun medicament,supliment mineral sau vitamina nu poate ajuta la vindecarea sau remedierea unor boli ale organismului. Ei stiu ca pot trata in cel mai bun caz simptomele si nu sunt intotdeauna convinsi ca administrarea unor astfel de remedii nu poate duce mai departe,datorita efectelor secundare ce pot aparea la aparitia altor forme de boala.

In zilele noastre,nici cele mai bune retete homeopate,din plante sau diete atent elaborate,nu pot inlocui necesarul de electricitate al organismului. Nici cel mai puternic medicament nu poate face nimic decat sa trateze simptomele,ele fiind concepute astfel incat sa sprijin necesarul chimic al corpului, in niciun caz cel electric.
De forta energiei lectrice a corpului depinde si puterea sa motoare, astfel incat coordonarea muschior, ligamentelor si tendoanelor,rezistenta si coordonarea lor depinde de acest echilibru electric.

Sistemul nervos al organismului necesita suficienta energie electrochimica pentru a produce semnalele corecte sau pentru a transmite aceste semnale spre receptorul corespunzator. Fara aceasta capacitate sistemul nervos nu ar putea comunica eficient prin infrastructura electrochimica a corpului.

Sistemul nervos al corpului si sistemul sau imunitar 

Sistemul imunitar este in permanenta in contact cu sistemul nervos central. Avand in vedere faptul ca sistemul imunitar este un fel de ''caine de paza'' al corpului avertizand contra invadatorilor, el trebuie sa dispuna de o sursa de energie stabila si de o curgere libera a acesteia.

Unul dintre cele mai bine pastrate secrete din medicina este acela ca organismul este conceput astfel incat sa raspunda semnalelor electrice ce contin mesaje care pot aduce insanatosirea si fericirea noastra.


Cristina Matache

TEORIE INCREDIBILĂ: Corpul are capacitatea de a se vindeca de unul singur



Conferința susținută de Dean Ornish este o combinație între spiritualitate și motivație pentru un stil de viață sănătos. Ornish vorbește despre neputința medicinei în a opri robinetul încercând să prevină inundația, despre „înțelepciunea perenă” sau despre yoga și alte astfel de practici spirituale care nu au ca scop ”obținerea” fericirii, întrucât fericirea nu se obține, ci este. 

Ornish vorbește despre prietenia cu maestrul yoghin Swami Satchidananda care l-a învățat o serie de lucruri neștiute despre viață. Acesta susține că în urma colaborării timp de ani de zile cu maestrul yoghin a ajuns la concluzia că oamenii au un corp care are capacitatea de a se regenera, la fel și starea sufletească a fiecărui om, în funcție de șansele pe care i le dăm fiecare dintre noi.

De asemenea, Ornish atinge și subiecte sensibile precum depresia și singurătatea, care sunt boli mai grave decât obezitatea sau viciul fumatului, întrucât oamenii ajung să fumeze excesiv sau să mănânce până uită de ei pentru că sunt singuri sau se simt deprimați, iar țigara și mâncarea sunt prietenii lor cei mai fideli.


sursa;http://teotrandafir.com/video-teorie-incredibila-corpul-capacitatea-de-se-vindeca-de-unul-singur/30006/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...