luni, 26 decembrie 2016

STIINTA EXPLOREAZA SOMNUL CONSTIENT YOGHIN



                                                    
Sedintele de Yoga Nidra se desfasoara sambata la ora 10;30, la Centrul Shakti, str. Christofor Columb nr. 3, sector 1, telefon 0755 069 569                                                    
Yoga Nidra o este un somn yoghin special, in care, datorita unei stari inefabile de rezonanta, intregul organism din punct de vedere muscular, nervos si psihic se afla intr-o stare de destindere profunda, in timp ce constiinta ramane vigilenta.... de Ioana Plavitu

Savantii fotografiaza creierul uman

Cercetatorii Hans Lou si Troels Kjer de la Institutul Kennedy din Copenhaga au reusit pentru prima oara sa fotografieze creierul in timpul starilor profunde de relaxare si meditatie, folosindun timp de expunere de un minut pentru o fotografie. Imaginile au fost obtinute cu ajutorul scannerului PET al Spitalului Universitar de Stat din Copenhaga.
Subiectii erau instructori de yoga in cadrul Scolii Scandinave de Yoga si meditatie. In cadrul acestei scoli s-au realizat si alte experimente: s-au studiat, printre altele, efectele exercitiilor yoghine asupra presiunii sangelui, asupra starilor psihice negative si in directia echilibrarii emisferelor cerebrale. Dar a masura gradul de constienta si modul de functionare a creoerului in cazul unui control deplin era ceva cu totul nou.
S-a hotarat ca subiectii participanti sa realizeze tehnica Yoga Nidra, care se practica intr-o postura (culcat pe spate) ce permite pozitionarea in scanner. Fiecare asculta aceeasi caseta pe care fusesera inregistrate etapele tehnicii de Yoga Nidra.

Experiente concrete si abstracte activeaza zone diferite din creier

Subiectii au fost asezatiunul cate unul in scannerul PET. Timpul necesar obtinerii informatiei necesare unei scanari era de un minut. Intre doua scanari trebuia sa existe un interval de zece minute. Au fost realizate opt scanari pentru fiecareparticipant: prima arata care parti ale creierului erau active inainte de inceperea tehnicii, urmatoarele patru – partile active ale creierului in timpul realizarii tehnicii de Yoga Nidra si ultimele trei – zonele active ale creierului dupa realizarea tehnicii.
Procesul de scanare nu a reprezentat un factor pertirbator in realizarea relaxarii de tip Yoga Nidra.
In plus, activitatea creierului a fost masurata de-a lungul intreguluiproces cu ajutorul unui electroencefalograf (EEG). Curba EEG arata ca subiectii s-au aflat intr-o stare meditativa profunda pe intreaga durata a tehnicii (45 minute). Toate scanarile au fost realizate la aceiasi parametri, fiind important sa se observe daca regiunile active ale creierului aveau aceeasi marime si locatie. Datele fotografiilor au fost comparate si au fost luate in considerare valorile medii. S-au realizat de asemenea scanari ale creierului in timpul starii obisnuite de veghe, dar cand subiectul tinea ochii inchisi, precum si imagini ale creierului in timpul a patru stari psihice diferite amplificate constient in timpul realizarii tehnicii. Pentru a vedea diferentele aparute intre etapele procedeului de relaxare au fost realizate patru fotografii: in timpul primei scanari, subiectul se identifica cu corpul sau, percepand anumite senzatii in interiorul corpului, in special in zona capului; in timpul celei de-a doua scanari, subiectul resimtea o stare profunda de fericire fara obiect; in timpul celei de-a treia scanari, subiectul se proiecta intr-un spatiu mirific din natura; iar in timpul celei de-a patra scanari, subiectul traia experienta meditatiei asupra intrebarii fumdamentale “Cine sunt eu?”.
S-a constatat ca cele doua experiente mai “concrete”, precum resimtirea senzatiilor din corpul fizic si proiectarea intr-un cadru natural activau aproximativ aceleasi regiuni ale creierului, in timp ce experientele “abstracte”, precum starea de fericire sau meditatia asupra intrebarii “Cine sunt eu?” activau in alte zone.

Pe parcursul experimentului constiinta yoghinului ramane perfect treaza

Masurarea activitatii creierului (EEG) in timpul efectuarii tehnicii de Yoga Nidra a indicat ca subiectii s-au aflat, pe intreaga perioada de timp, intr-o stare profunda de relaxare, asemanatoare cu starea de somn. Activitatea undelor theta s-a intensificat. Reducerea activitatii undelor alpha a fost nesemnificativa; aceasta arata ca in starea meditativa subiectii nu si-au pierdut starea de constienta si deci ceea ce au trait a fost diferit de starea obisnuita de somn.
Studiul a durat o ora si jumate pentru fiecare participant, 45 de minute fiind realizarea tehnicii de Yoga Nidra. In timpul acestei perioade, subiectii au ramas complet nemiscati, in aceeasi pozitie. Cand in starea anterioara si cea de dupa realizarea tehnicii de Yoga Nidra a fost comparata cu starea din timpul efectuarii de Yoga Nidra a fost comparata cu starea din timpul efectuarii tehnicii, masuratorile au aratat o diferenta semnificativa. Aceasta confirma importanta utilizarii acestei tehnici pentru cei care doresc sa obtina rezultate descrise.
Fotografiile scannerului PET au aratat cum anumite regiuni specifice ale creierului erau activate secvential, dupa cum subiectul trecea prin diferitele etape ale tehnicii Yoga Nidra. Cercetatorii au remarcat o asemanare semnificativa intre fotografiile tuturor subiectilor care s-au supus acestui test. Celor care au trait experienta meditatiei le poate aparea paradoxal faptul ca aceste rezultate clare, care arata un mare grad de concentrare si focalizare, au aparut fara nici cel mai mic efort. In timp ce se executa Yoga Nidra, nu se forteaza cu nimic aparitia starilor experimentate. Mai mult, EEG arata o stare de completa relaxare de la inceput si pana la sfarsit. Este necesara doar ascultarea instructiunilor si experimentarea cu claritate a ceea ce se spune, asa cum un copil asculta o poveste – intr-un mod activ, dar fara efort.
Aceste rezultate confirma experienta yoghina: concentrarea este o stare spontana, care apare de la sine atunci cand este utilizata o metoda care indeparteaza toate obstacolele (peceptiile senzoriale, agitatia mentala).

Tomografia PET permite studiul starilor modificate ale constiintei

Constiinta subiectilor in timpul efectuarii tehnicii de Yoga Nidra este intr-o stare foarte profunda si stabila.
In acelasi timp masuratorile arata, pentru prima data, ca o persoana poate fi pe deplin constienta intr-o asemenea stare de relaxare profunda. Masuratorile EEG fusesera anterior unidimensionale si se refereau la parametri ca: rezistenta cutanata, presiunea sangelui, etc. Ele au aratat ca starea subiectilor se modifica. Prin acest studiu de ultima ora, o dimensiune noua este adaugata cercetarii prin masurarea starii modificate de constiinta. Ceea ce se produce pe nivelele mai profunde ale constiintei poate fi acum masurat si demonstrat. Un nou domeniu de cercetare se deschide stiintei moderne. Aceste studii pot fi realizate prin masuratori si prin compararea masuratorilor cu relatarile subiectilor cu privire la experientele traite.
Asfel se confirma majoritatea marturiilor privitoare la starile de relaxare si meditatie, oferite de diferiti yoghini care le-au experimentat. Pentru oamenii de stiinta devine tot mai evident faptul ca trairile spiritual formeaza o alta realitate, diferita de realitatea exterioara, si care se supune unor alte legi.

   Tipurile de unde cerebrale corespund unor stari dferite de constiinta

Undele noastre cerebrale sunt forme de unde electromagnetice modulate de activitatea electrica si chimica a creierului. Aceste unde cerebrale pot fi in mod obiectiv masurate cu anumite echipamente electronice sensibile care se afla la baza realizarii electroencefalograme (EEG). Frecventa specifica a undelor cerebrale se modifica in functie de ideile care ne apar si care genereaza felirite a undelor cerebrale se modifica in functie de ideile care ne apar si care genereaza felurite forme de activitate in sfera noastra mentala.


Cele patru frecvente fundamentale ale undelor cerebrale

Undele de tip beta
Undele cerebrale de tip beta (frecvente cuprinse intre 13 – 30 HZ) sunt in general asociate starilor obisnuite de veghe in care noi suntem preponderent focalizati asupra stimulilor externi. Ele iau nastere prin orientarea predominanta a mintii umane catre satisfacerea nevoilor imediate si sunt pregnante mai ales atunci cand calculam, aranjam, organizam, conferim un sens universului nostru exterior. Undele beta asigura contactul cu cel mai mare numar de lucruri, fenomene, fiinte. Prezenta undelor beta este considerabil amplificata in momentele de stres si anxietate, permitandu-ne totodata sa controlam situatiile de tot felul si sa rezolvam problemele imediate cu care ne confruntam.
Undele de tip Alpha
Undele cerebrale de tip alpha (frecvente cuprinse intre 7-13 HZ) indica o stare dinamica asociata unei minti calme, linistite. Atentia poate fi focalizata cu succes atat in exterior, pentru rezolvarea problemelor si situatiilor de tot felul, cat si in interior, pentru atingerea si aprofundarea unei stari de meditatie dinamica. Undele alpha sunt predominante in starile de concentrare sau de focalizare asupra unui centru interior imobil. Ele se amplifica foarte mult in graficele undelor cerebrale ale subiectilor umani care practica meditatia profunda yoga, continenta amoroasa, tehnicile posturale Hatha Yoga (Asana-ele)
Undele de tip Theta
Undele cerebrale tip theta (frecvente cuprinse intre 3-7 HZ) reflecta o stare speciala a mintii care permite vizualizarea benefica, dinamizarea constructiva a imaginatiei si inspiratia creatoare. Aceste unde apar mai ales in timpul meditatiei yoghine profunde, dar si in momentele de reverie cotidiana. Atunci cand apar in mod curent in starea de veghe, undele tip theta indica accesul la cunoasterea intuitiva si la explorarea imaginativa a profunzimilor tainice ale subconstientului. Ele sunt adesea asociate cu activitati artistice si creative.
Undele de tip Delta
Undele cerebrale tip delta (frecvente cuprinse intre 0.1 – 3 HZ) sunt in general asociate cu cele mai profunde nivele ale relaxarii psiho-somatice). Aceste unde caracterizeaza somnul profund fara vise. Prezenta lor este cel mai adesea asociata cu procesul complet si amplu al regenerarii fizice si al refacerii ori mentinerii sanatatii.

duminică, 25 decembrie 2016

LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK - Doctorii morti nu mint niciodata







Eu am crescut la o ferma, la sud de Saint–Louis. In anii 50 am inceput cu creşterea vitelor pentru carne. Daca sunteţi in domeniu in ceea ce priveşte creşterea si inmultirea bovinelor, atunci, probabil stiti ca singura cale de a castiga bani la tara este de a cultiva singuri hrana. Noi tocam porumbul, boabele si faina la moara si adăugam in acest conţinut vitamine si minerale. Aşa preparam noi hrana bovinelor. Deja după 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piaţa si vândute. Noi efectuam o selecţie păstrând cele mai mari cornute. Si ce-i interesant, făcând acest lucru pentru vite, noi insine, va imaginaţi, nu foloseam nici un fel de minerale si vitamine, insa eram tineri si doream sa trăim pana la vârsta de 100 de ani fara nici un fel de boli si neajunsuri. Acest lucru m-a frământat foarte mult si l-am întrebat pe taica-meu :”Tata, spune-mi de ce nu faci si pentru noi acelaşi lucru pe care-l faci pentru vite ?”. Atunci tata m-a făcut sa gândesc corect, spunându-mi:”Mai bine taci; tu trebuie sa pretuiesti faptul ca zilnic mănânci produse proaspete de la ferma, sper ca intelegi acest lucru? „ Eu desigur n-am mai întrebat nimic pentru ca nu voiam sa mă lipsesc de prânz sau de masa de seara. Mai târziu am intrat la Şcoala Agricola si primind un nivel stiintific, o diploma, m-am specializat in domeniul zootehniei, culturilor de câmp si a solului. Ulterior am plecat pentru 2 ani in Africa. Acolo mi-am realizat visul din copilărie de a lucra cu Maur Parkins. Mulţi dintre voi il tineti minte după cartea sa. Este un om extraordinar. După 2 ani am primit o telegrama si o invitaţie de a lucra la Gradina Zoologica din Saint–Louis. Institutul Naţional al Sanatatii a oferit Grădinii Zoologice o suma in valoare de 78000 $ si ei aveau nevoie de un veterinar care sa facă autopsii animalelor ce mureau de moarte naturala. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit sa fac autopsii la animalele care mureau nu numai in aceasta gradina zoologica ci si in grădinile zoologice din Brukuds, Chicago, New-York etc. Sub răspunderea mea era nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturala, ci si sa găsesc si sa urmăresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului înconjurător, deoarece la începutul anilor 60 nimeni nu ştia nimic sigur despre problemele ecologice si despre catastrofe. 






In momentul actual putem enumera doar 5 naţii, reprezentanţii cărora trăiesc pana la vârsta de 120-140 de ani: in Orient, in Tibet si in China de Sud. Aceşti oameni au fost enumeraţi inca in anul 1964 de către Djemson Hilton care a scris cartea „Orizontul pierdut”. Cel mai bătrân om, conform datelor acelei carti (deşi nu neg ideia unei exagerări), era doctorul Li din China, născut in Tibet. La vârsta de 150 de ani a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul ca avea acea vârsta si ca s-a născut in anul 1677. Când a împlinit vârsta de 200 de ani el a primit al doilea Certificat. Acest act adevereşte faptul ca el a decedat la vârsta de 256 de ani, in anul 1933, despre acest lucru scriindu-se in „New-York Times” si „London Times” unde totul era foarte bine argumentat si demonstrat prin acte. 


In anul 1973, in numărul din ianuarie al revistei „National Geographic” s-a tipărit un articol aparte despre oamenii care au trăit peste 100 de ani. Aceste materiale erau insotite de fotografii extraordinare prin calitatea cărora era vestita acea vârsta. Din acea multitudine de fotografii am memorat 3 din ele. Pe una din ele era ilustrata o femeie de 136 de ani. Ea şedea in fotoliu si fuma o ţigara cubaneza, bea vodca si lua parte la o petrecere. Se distra de minune fara a fi legata la pat intr-unul din acele aziluri pentru bătrâni unde trebuia sa platesti 2000$ din contul tău bancar. Ea se bucura de viata la cei 136 de ani. In alta fotografie erau ilustrate doua cupluri sărbătorind 100 si respectiv 115 ani de la casatorie. Pe a treia fotografie era arătat un bărbat care culegea ceai in munţii Armeniei ascultând un mic aparat de radio. Conform mărturiei lui si ale inscrisurilor datelor de naştere ale copiilor lui, el avea vârsta de 167 de ani – fiind cel mai bătrân om de pe planeta in acea perioada. 


Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficientei de calciu in organism. Ea nu era bolnava de vreo boala cardiovasculara si nici de cancer si nici de diabet. Ea a murit la 3 saptamani după cădere deoarece in organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: înainte sa moara M. Pich avea o insistenta atracţie fata de dulciuri. Aceasta boala este cunoscuta sub numele de Panica. Despre acest lucru vom vorbi un pic mai târziu. Dar de obicei daca va rasfatati prea mult cu ciocolata sau dulciuri, aceasta înseamnă ca organismului dvs. nu-i ajunge Cromul si Vanadiul. In una din tarile lumii a treia, in Nigeria, conducătorul tribului Baule a decedat la vârsta de 126 de ani. La înmormântare una din soţiile sale se lauda ca, atunci când i-a murit soţul, el avea toţi dinţii la locul lor si toţi erau dinţii proprii, nici unul nefiind schimbat iar aceasta a fost posibil datorita faptului ca si celelalte organe isi îndeplineau funcţiile in limitele normale. 




In noiembrie 1993, in Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani in izolare unde se hrăneau cu alimente si hrana sănătoasa, inspirau aer curat si beau apa curata fara impuritati. Când s-a încheiat experimentul, au fost examinaţi de medicii gerontologi din Universitatea Californiana din Los Angeles. Toate datele analizelor sângelui si a altor funcţii vitale ale organismului au fost introduse in computerul Universitatii din Los Angeles. Prognoza computerului a fost următoarea: daca aceşti oameni ar continua sa trăiască in acest regim, atunci ei ar putea trai pana la vârsta de 165 de ani. Si toate acestea demonstrează ca sa traiesti 120-140 de ani e posibil. Astăzi longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani. Aşa ca, daca doriţi sa castigati de la viata inca 20 de ani (statistic vorbind), nu intraţi la facultatea de medicina. 




Articolul meu preferat a apărut in revista „Times” in data de 06.04.1992 si daca nu l-aţi citit va recomand insistent sa faceţi rost de acest articol din orice biblioteca, sa faceţi câteva xerox-uri si sa le atarnati pe uşi, pe frigider si la baie. In acest atotcuprinzător reportaj se spune ca vitaminele sunt in stare sa stagneze cancerul, bolile cardiovasculare si acţiunea distrugătoare – imbatranirea. In acest articol de 6 pagini este doar o singura fraza negativa spusa de medicul căruia autorul reportajului i-a adresat următoarea întrebare: ”Ce părere aveţi despre vitamine si minerale, ca suplimente alimentare pentru hrana noastră ?” Si iată ce răspunde acest medic: „Folosirea vitaminelor nu aduce nici un folos”- părerea medicului Victor Huby- profesor al Scoliii de Medicina Manksinai, „…toate vitaminele si mineralele ca suplimente fac doar ca urina noastră sa fie mai scumpa” Daca am traduce aceste cuvinte pe intelesul tuturor atunci rezulta ca noi mergem afara (urinam) dolari, adică cheltuim dolarii fara nici un folos. Si daca aceasta s-a publicat înseamnă ca este ceva. Dar iată ce aş vrea sa spun referitor la acest lucru după ce am efectuat 17.500 de autopsii la 14.500 de diferite animale din toata lumea si la 3000 de oameni care intotdeuna doreau sa fie sanatosi, personal avand copii si nepoţi: „Daca nu investeşti in tine însuti minerale si vitamine atunci vei investi in bunăstarea oamenilor din domeniul medicinei”. 


Eu vreau sa va spun ca daca noi am folosi in gospodăriile agricole, mai concret in fermele pentru creşterea si inmultirea animalelor, sistemul din medicina de tip uman, piftelele dvs. va vor costa 275 $ pentru 0,5 kg de piftele, iar daca dvs. va veţi folosi de sistemul gospodăriilor agricole care la noi foloseşte in zootehnie asigurarea unei familii de 5 persoane ar fi de 10 $ pe luna. Aşadar puteţi sa faceţi alegerea. Eu sunt sigur ca, deoarece noi contribuim la imbogatirea medicilor prin intermediul asigurărilor, taxelor guvernamentale, la fel si ei noua ne datorează cate ceva. Ei ar trebui sa ne trimită măcar scrisori cu caracter informaţional despre rezultatele ultimelor cercetări (descoperiri) medicale. Măcar unul dintre dvs. prezenţi aici in sala a primit vreodată o asemenea informaţie de la medicul sau? Nu. Interesant, nu-i aşa? Insa eu am o cantitate mare de informaţii pe care ati putea s-o primiti. Vreau s-o împart cu dvs. 



Noi aşa am si făcut si tratamentul ne costa aproximativ 5$ pentru un porc. Este o tratare cu ajutorul bizmarului, a altor minerale si tetraciclinei. Instituţiile naţionale au declarat doar din februarie 1994 ca ulcerul gastric este cauzat de bacterii si nu de stresuri si ca poate fi tratat. Insa cercetătorii de medicina de obicei spuneau „ne arata un rezultat promitator care ar putea fi benefic”, iar acum institutele naţionale folosesc anume cuvântul „tratare” fara subantelesuri. Ei spun „tratata” prin metoda combinării mineralului bizmar si tetraciclinei. Celor care nu ştiu ce inseamna bizmar e suficient sa intre in orice magazin alimentar sau farmacie si sa cumpere cu 2 $ o sticluţa cu un conţinut de culoare roz. Acest produs se numeşte Peptobizmar. Aşadar folosind mineralul denumit mai sus puteţi trata ulcerul gastric. Si iarasi aveţi in fata o alegere: sa va trataţi cu 5 $ sau permiteţi sa va taie. Alegerea va aparţine. 



Alan Poll – omul căruia i s-au acordat 2 premii Nobel, spunea ca, daca vreţi sa preintampinati bolile cancerigene cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie sa folosiţi 100 mg zilnic. Si iată rezultatele: Medicii care se opuneau acestei idei nu erau de acord cu Allan Poll sunt deja pe lumea cealaltă (sa le fie tarana uşoara!), iar Alan Poll traieste si petrece. El are 96 de ani, lucrează cate 14 ore/zi, 7 zile/saptamana, locuieşte la o ferma in California si preda la Universitatea californiana din San Francisco. Dvs. va ramane sa alegeţi: sa ascultaţi de sfatul medicilor decedaţi sau sa tineti cont de părerea dr. Poll. Aşadar e normal sa primeşti Vitamina C in cantitate dubla, Vitamina A in cantitate dubla. Nu se întâmpla nimic rău. La fel de important e sa primeşti si Zinc, Riboflavina, Molibden, Calciu, etc. 





Din septembrie 1993 in Institutul de medicina Harward si in Spitalul din Boston s-au efectuat tratamente cu proteine de găina asupra bolnavilor cu articulaţiile tumefiate in urma artritei. Erau selectaţi bolnavii cei a caror stare nu se imbunatatea in urma tratamentului medicamentos. Acestor bolnavi li se administrau injecţii de aspirina, mezotrixida, prednisolon, cortizon, diferite metode ale fizioterapiei. Unicul lucru care rămânea de făcut era intervenţia chirurgicala pentru înlocuirea articulaţiei. Atunci eu am spus ”Asculta-mă un pic, aceşti oameni au suportat dureri atât de mult timp si daca ei vor fi de acord sa sufere inca 90 de zile, doar 3 luni, eu voi face un mic experiment care ar putea sa-i ajute” Au fost de acord 29 de oameni. Aceşti 29 de oameni pentru care toate posibilitatile au fost epuizate, au fost supuşi următorului tratament: li se dădea in fiecare dimineaţa cate o linguriţa plina cu cartilaj de găina, maruntit, amestecat cu suc de portocale. 









Iar acum spuneţi-mi va rog, cine dintre dvs. a avut aşa o problema neplăcuta ca PIETRELE LA RINICHI ? Da, iată ca vad câteva mâini ridicate. Bine. Spuneţi-mi de ce anume v-a spus medicul sa va feriţi in dieta dvs. in primul rând? De calciu si de orice fel de produse lactate ce conţin calciu, pentru ca exista credibilitatea ca anume, calciul depus in rinichi provine din calciul din „produsele care le foloseşti in alimentaţie”. De fapt calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simţiţi deficitul de calciu chiar atunci se formează pietrele la rinichi. Cu 100 de ani in urma noi ştiam deja ca pentru a preîntâmpina apariţia pietrelor la rinichi la animalele domestice era necesar sa le dam cat mai mult calciu, magneziu si bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de anatomie ca atunci când se îmbolnăvesc de aceasta boala mor imediat. Insa la noi când apar pietrele la rinichi iţi vine sa mori de durere. 



Au fost studiaţi aproape 4000 de pacienţi, impartiti in 5 categorii. In grupul care primeau cea mai mare cantitate de calciu nu s-a înregistrat nici un caz de pietre la rinichi. Mai tineti minte, eu va spuneam ca medicii trăiesc pana la 58 de ani, iar noi oamenii de rând (pacienţii) pana la 75,5. Deci grupul de oameni profesionisti care va spun cum sa traiti si susţin ca voi nu trebuie sa folosiţi sare, cofeina, sa nu mancati unt, ci margarina, sa nu faceţi diferite prostii, mor la vârsta de 58 de ani, in timp ce oamenii in varsta de 120-140 de ani isi pun in cana de ceai o bucata de piatra de sare si beau cate 4 căni zilnic, adică folosesc cate 4 bucati de sare/zi, prepara mâncarea in unt topit in loc de ulei de măsline si trăiesc pana la 120 de ani. Oare voi o sa-i credeţi pe cei care trăiesc pana la 58 de ani? E alegerea voastră! 

Si cu atât mai mult eu ii respect pe unii dintre ei. Intre aceşti oameni e doctorul Stupre Cartred. El are 38 de ani, este medic de familie si se ocupa de problema ANEVRISMULUI. Aceasta e tumefierea arterei slăbite din cauza pierderii elasticitatii ţesutului. In anul 1957 noi am aflat ca motivul aparitiei anevrismului este insuficienta de Cupru in organism. Noi atunci lucram asupra proiectului unde urmăream 200 mii de curci. Acestora li se dădea o raţie speciala in care erau incluse 90 de substanţe nutritive, in primele 13 saptamani murind exact jumătate. Mărind de 2 ori doza de Cupru in raţia alimentara, fermierii au crescut 500 mii de curci si nici una nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai pisici, câini, porci si alte animale. Si noi am ajuns la concluzia ca deficienta de cupru este motivul aparitiei acestei boli. 




Sora este una din cele mai vestite personalitati ale medicinei din Boston. Cartile lui conţin diete pentru scăderea in greutate. El a scris aceste carti pentru cei in vârsta de 20 de ani si mai mici, insa el a murit la vârsta de 40 de ani. Aţi dori oare sa urmaţi exemplul si dieta acestui om? El a murit la vârsta de 40 de ani din cauza CARDIOMIOPATIEI, boala aparuta datorita deficitului de Seleniu. Unii fermieri vin pur si simplu la magazinul unde se vinde hrana pentru animale si cumpăra Seleniu injectabil sau pastile pentru animale ca sa preîntâmpine aceasta boala. Doctorul Stuart Burker, omul care a scris 5 carti despre produsele alimentare, a murit la vârsta de 40 de ani din cauza deficitului de Seleniu din hrana sa. Si el avea urina „ieftina”. Credeti-ma, voi puteţi sa preintampinati cardiomiopatia doar cu 10 cenţi/zi si daca nu stiti acest lucru sunteţi pur si simplu nişte prostuţi. Ce fel de oameni sunteţi voi daca nu doriti sa primiţi seleniu de 10 cenţi/zi ca sa va salvaţi propria viata? 

Mulţi dintre voi poate o cunosc pe aceasta doamna ce se numeste Iheil Clark, in vârsta de 47 de ani, ea fiind cardiologul general al ţinutului Saint Louise. Ia ghiciţi din ce cauza a murit? A murit de la un atac cardiomiopatic. Si voi, cu siguranţa, aţi văzut nu o data, cum vacile care dau lapte pierd intens o cantitate mare de calciu, ling pietrele, oasele, se străduiesc sa rumege lucrurile străine, acoperişul grajdurilor. Aceasta se numeşte Panica. Unui fermier bun ii e necesar sa asigure raţia animalelor cu minerale, in caz contrar, ele pot sa mănânce întregul grajd. La oameni acest fenomen se intalneste des. Femeile gravide se diferenteaza, cum ştim cu toţii, prin aceea ca ele tot timpul doresc ceva. Inghiontindu- si soţii ele spun: ”Trezeşte-te, vreau inghetata cu castravete murat”. Acest fapt se întâmpla deoarece pruncul ia din organismul mamei mineralele de care el are nevoie. 





In experimentele de laborator asupra animalelor s-a dovedit ca sunt necesare aproximativ 7 minerale pentru mărirea de 2 ori a longevitatii lor. Mai tineti minte ca eu va spuneam ca noi avem nevoie de 90 de elemente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi si 3 acizi graşi? Noi avem un noroc extraordinar deoarece plantele au capacitatea de a produce aminoacizii, vitaminele si acizii graşi de care avem nevoie. Plantele sunt in stare sa facă acest lucru. Noi trebuie sa folosim in hrana noastră 15-20 de componenţi de provenienţa vegetala zilnic, in proporţii echilibrate, corecte, pentru ca sa primim aceste 90 de elemente. Teoretic e posibil, insa majoritatea americanilor nu fac acest lucru. Americanul mediu socoate ca daca el a mâncat putini cartofi in forma de cips-uri, el a umplut norma leguminoasa zilnica. E necesar sa facem acest lucru corect. Aşadar neluand in seama faptul ca e posibil teoretic, practic, putini dintre noi primesc cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi graşi in corelaţia necesara, in dieta noastră. Si de aceea, daca va e scumpa viata aşa cum e a mea pentru mine, a copiilor, a nepoţilor si voi trebuie, singuri, sa aveţi grija sa primiţi cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi graşi. In caz contrar, daca nu veti face acest lucru, eu nu garantez ca veti trai pana la 120-140 de ani. 

O alta istorie o constituie MINERALELE. Cu acestea e o istorie tragica deoarece vegetaţia deja nu mai conţine minerale sub nici o forma. Ele nu mai sunt de găsit in sol si nici in plante. Noi am pregătit pentru dvs. o copie a actului Senatului SUA, actul 264 din cea de-a doua serie al celui de-al 74-lea Congres. In el se spune ca, conţinutul de minerale in solul fermelor noastre este total sărăcit si de aceea roadele strânse de pe câmp, fie ele cereale, legume, fructe, nuci, etc., nu conţin minerale. Oamenii care nu folosesc aceste produse, capata automat bolile legate de insuficienta mineralelor si unica metoda de a preîntâmpina si trata- este aceea de a folosi in hrana suplimentele minerale. Aceasta se spune in actele semnate de Congresul SUA in anul 1936. S-a schimbat oare situaţia de astăzi spre bine? Nu. Nu e mai bine. Din păcate e mai grav. Iar cauza este in aceea ca fermierii imbogatesc solul numai cu natriu, fosfor si calciu. Trei componenţi in diferite corelaţii si echilibre. Si nimeni nu-l va obliga pe fermier sa adauge acolo 60 de minerale deoarece de ele nu depinde cantitatea roadei. De aceea, de fiecare data, când strângem roada, adică plantele care absorb din sol mineralele, din mulţi „founds” la fiecare acru vor lipsi aceste minerale din sol. Si daca voi puneţi înapoi 3 minerale dar luaţi 60 situaţia ne aduce aminte de contul dvs. din banca când puneţi lunar in cont 3 $ si luaţi 60 $. Va puteţi imagina ce se va intampla cu contul dvs.! 



Regele Filip, tatăl lui Alexandru cel Mare s-a casatorit cu o fetita de 12 ani, regina Cleopatra. Ea nici pe departe nu era o Elizabeth Taylor folosind cosmetica si ţoale scumpe. Era o creatura cu sanii plaţi, slaba, care nu se evidenţia prin sexualitate, senzualitate. De ce oare regele s-a casatorit cu ea? Deoarece in ţinuturile ei erau cele mai bune pământuri pentru cereale. Toţi ştiau ca soluri mai bune pentru cereale nu se găseau nicăieri in afara de Egipt, iar armata gigantica in frunte cu Alexandru cel Mare aveau de gând sa cucerească lumea. Era nevoie de faina extraordinara calitativ pentru ca soldaţii sa poată parcurge 20 de ore, sa lupte 6 ore si sa castige. Daca ei ar fi folosit cereale din soluri sărace in minerale, ei n-ar fi rezistat nici măcar 20 de minute si ar fi strigat :”Mama, ia-mă acasă!” Ei ştiau ca Egiptul este cel mai bun loc unde se pot găsi culturi de cereale. Inundaţiile asigurau solul cu minerale extraordinare si toate culturile mondiale au dat lumii aceasta arta si tehnologii care provin din aceste locuri. Ei mânuiau cu un mare potenţial mental datorita faptului ca hrana pe care o cultivau era bogata in conţinutul mineralelor . 



Margaret Pich din Redford care a decedat la vârsta de 115 ani, daca tineti minte, a murit din cauza complicaţiei care a apărut in urma căderii. Animalele, din cate ştiu eu, nu au osteoporoza. Exemplu: aveţi in cireada 100 de vaci si in acest an nu aveţi nici un vitelus ca sa acoperiţi toate cheltuielile curente. Va deranjează acest lucru deoarece trebuie sa platiti pentru repararea gardului s.a.m.d. Nu aveţi vitelus ca vânzându-l sa primiţi bani gheata pentru a va acoperi cheltuielile. Sunaţi veterinarul si-i spuneţi: ”Ce se întâmpla? N-ar fi cazul sa scap de aceste vaci?”. Vine veterinarul si cercetează vacile si va informează ca vacile nu sunt de vina. Ulterior controlează taurul si trage o concluzie: „Problema e clara, taurul are osteoporoza. Cu aceasta articulaţie coxofemurala ii este complicat sa „discute” cu vacile”. Dar ca sa preîntâmpinam aceasta boala periculoasa trebuie sa-i dam fiecărui vitelus născut calciu de 10 cenţi zilnic si el niciodată n-o sa aibă osteoporoza. 




















1. MINERALE METALICE – sunt acele minerale care sunt prelucrate din categoria pietrelor. Ele se asimilează doar 8-12 %, iar când ajungeţi la vârsta de 25 – 40 de ani, asimilarea lor scade pana la 3-5 %. Este foarte rău daca voi primiţi ceva de genul calciu lactic in pastile, cate 1000 mg. Mulţi oameni folosind cate 2 tablete/zi vin la mine si îmi spun : „Doctore, eu am consumat mult calciu. Eu am auzit la emisiunea de la radio despre artrite si am consumat cate 2000 mg calciu zilnic, dar nu m-a ajutat cu nimic, chiar s-a complicat boala” Atunci il întreb: „Specificati- mi ce fel de calciu ati primit?” Imi răspunde: ”Gluconolactat de calciu sau calciu gluconic” Tocmai aici este greşeala deoarece doar 250 mg din acest calciu este calciu metalic, iar celelalte 750 mg sunt lactoza si zahar lactic. Si daca luam in considerare ca organismul dvs. asimilează doar 10 % din aceasta cantitate, deci 10 % din 250 mg inseamna 25 mg, iar daca ingeraţi 2 tablete voi primiţi nu 2000 mg ci 50 mg. Rezulta ca pentru a primi cantitatea necesara de calciu trebuie sa consumaţi 90 de tablete zilnic, cate 30 de tablete la fiecare masa. Si nu uitaţi si de celelalte 59 de minerale. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...