Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ki Yoga , functia meridianelor si imagistica


''Esti bun cand esti una cu tine insuti'' ...Kahlil Gibran

Principalul scop al exercitiilor din ki yoga este de a-i face pe oameni sa se simta bine. A invata sa percepi miscarea la un nivel mai profund ca fiind ceva satisfacator si multumitor in sine este o posibilitate deschisa tuturor, indiferent de stadiul personal de dezvoltare. Metoda oferita de ki yoga se adreseaza indeosebi celor care doresc sa vada semne clare de progres in privinta sporirii agilitatii si flexibilitatii.

Cei care vor pur si simplu sa-si imbunatateasca nivelul sanatatii vor gasi o metoda unica,descrisa in cuvinte simple si clare,iar aceia care cauta un inteles mai profund al vietii vor gasi in aceasta metoda lucruri valoroase pentru fiecare.
Cei care vor pur si simplu sa-si imbunatateasca nivelul sanatatii vor gasi o metoda unica, descrisa in cuvinte simple si clare, iar aceia care-si fac griji despre starea lor fizica, sau despre obiceiurile personale,dar si aceia care cauta un inteles mai profund al vietii, vor gasi in aceasta metoda lucruri valoroase pentru fiecare in parte.

Principiul de baza in exercitiile de imagistica este miscarea corpului in functie de dorintele sale.

Initial, Yoga trebuie sa fi inclus de asemenea un concept al meridianelor, dar in ziua de azi s-au pastrat doar formele exterioare de asane (posturi) si se pare s-a pierdut baza teoretica a motivatiei, care justifica exercitiile.


Exercitiile invatate prin imagistice sunt cele mai apropiate de viata.

In Hatha Yoga,posturile diverselor exercitii poarta nume ca ,,arborele '','' cobra'','' plugul'' si ''inelul''. Denumirile respective n-au fost asociate doar ca sa fie mai usor de memorat, folosind aceste denumiri si imaginile lor, practicanti pot evita greseala de a pune accent excesiv pe o parte a corpului.
De asemenea ,mentinerea unei pozitii o anumita perioada de timp are efectul de amplificare a functiei meridianelor. Principalul obiectiv in yoga,  ,ca si in exercitiile de ki yoga si imagistica , nu este copierea posturilor sau miscarilor  in parte ,ci formarea unei imagini de ansamblu a miscarii pentru a inlesni curgerea energiei prin corp si a identifica functia meridianelor.

,,Corpul nu se misca prin controlul constientului, ci ca un intreg calauzit de imagini mentale''.

Exercitiile de Ki Yoga ,ce sunt toate exercitii pentru meridiane ,constituie o modalitate de percepere a acestei forte prin exercitiu.

Atunci cand invatati o serie noua de miscari ,nu este suficient sa fiti capabili sa le efectuati perfect

Cand ne referim la miscare, exista tendinta de a-i considera doar aspectul fizic. Din punctul de vedere al orientalilor, activitatea mintii este inerenta oricaror miscari, din pricina conceptului de ,,unitate dintre minte si corp''. Cand analizam miscarea, forta mintii trebuie sa ocupe locul central. Conceptul de holism implica actiunea simultana a mintii si a corpului ca un tot. Functia de combinare a miscarilor pentru a rezulta o singura actiune uniforma se afla de fapt mai degraba in domeniul inconstientului.

Efectuarea exercitiilor de ki yoga prin utilizarea imagistici face simpla si placuta invatarea prin intermediul corpului.

In loc ca programul de exercitii sa devina o rutina monotona, puteti ajunge la o intelegere reala a motivelor pentru care aveti nevoie de exercitii si doriti sa le efectuati.

Executandu-le,va va deveni limpede ca metoda prezentata aici este extrem de benefica deoarece, in loc sa va sileasca sa va conformati unui standard ,ea  se focalizeaza permanent asupra unicitatii dumneavoastra ca individ si asupra nevoilor personale

Exercitiile de Ki Yoga si imagistica sunt cele mai apropiate de viata.

Aceste exercitii sunt concepute pentru ca oamenii sa se poata ocupa de notiunile impuse de mintea lor constienta si sa redescopere modalitati de a-si misca trupul in concordanta cu sensibilitatea lor interioara.

Asadar pregateste-te ca in cadrul sedintelor de ki yoga sa simti cum mintea se contopeste cu corpul, abandonand controlul, si devine una cu trupul pentru a experimenta in mod nemijlocit constiinta primara a vietii.


Cand mintea este calma si stabila,vitalitatea circula armonios in tot corpul. Daca trupul  este hranit si protejat de aceasta circulatie a vitalitatii, cum ar putea sa se imbolnaveasca?
Tratatul clasic de medicina interna al Imparatului Galben ( secolul al ii-lea i.Hr)


Te astept cu drag la sala Art for you din Calea Serban Voda 22-24 ,in fiecare joi de la ora 18,15.

Telefon programari: 0733654463 sau 0767948273I

Instructor Yoga acreditat-am absolvit cursul de instructori la Scoala Scandinavia Fitness-In prezent predau si am clasa de Yoga   si la Centrul Shakti-Bucuresti 
Instructor Yoga TudorNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu