miercuri, 15 aprilie 2020

Povestea femeii care a dovedit, in sfarsit, ca se poate trai si fara bani


Acum 22 de ani, profesoara Heidemarie Shvermer, din Germania, a divortat si s-a mutat la Dortmund. Acolo a impresionat-o numarul mare de vagabonzi din oras, oameni care n-aveau locuinta, n-aveau rude, n-aveau nici bani. Traiau din ce apucau. N-aveau bani, dar erau fericiti. Cel putin, asa i s-a parut ei. Convinsa ca banii nu aduc fericirea, doamna Heidemarie Shvermer a hotarat sa vina in ajutorul acestor oameni necajiti, dar fericiti, cu ce aveau ei nevoie - in nici un caz cu bani.

Magazinul "dai si iei"
Asa a ajuns sa deschida, in Dortmund, un magazin, cum nu exista altul nicaieri in lume: un tip de comert care nu face uz de bani. Face uz numai de troc. Magazinul se numeste "Gib un Nimm" (in traducere aproximativa "dai si iei"), unde oricine poate obtine orice lucru, daca lasa altul in schimb. Magazinul este universal si comercializeaza haine vechi, incaltaminte, obiecte casnice, piese auto, mobilier si chiar servicii. In prima faza, vagabonzii nu s-au inghesuit spre magazin. Poate nu aflasera, poate n-au fost atrasi, poate au crezut ca-i o cursa. S-au inghesuit insa pensionarii si somerii, aducand tot felul de lucururi de care n-aveau nevoie si preluand altele care le erau utile. In scurt timp, magazinul a devenit o curiozitate a orasului.

Totul la schimb
Succesul a depasit asteptarile celei care infiintase magazinul. Se convingea tot mai mult cat de inutili sunt banii, cum ne incurca ei in viata noastra si cum ne creeaza iluzii, cand, de fapt, nu ne pot aduce fericirea. Curand, inimoasa initiatoare a renuntat sa-si mai achizitioneze lucruri noi pentru ea insasi. Tot ce-i trebuia obtinea in sistemul "dai si iei". A dat tot ce a socotit ca adunase intr-o viata fara sa-i foloseasca si a pastrat doar strictul necesar, atat cat sa incapa intr-o valiza si un rucsac. Dar acesta a fost numai inceputul. In anul 1996, femeia a hotarat sa renunte ea insasi la bani. Din cand in cand, ca sa aiba activitate, se ocupa cu spalatul vaselor, dar niciodata nu primea vreun ban. Daca avea nevoie de ceva, cerea sa i se dea "la schimb". Intre timp, cand copiii ei au crescut, s-a mutat - tot la schimb - intr-un apartament mai mic si, de 15 ani, n-a atins cu mana ei nici macar o moneda sau o bancnota. Traieste pe principiul "Gib un Nimm".
A scris doua carti gratis
Heidemarie Shvermer, in prezent in varsta de 69 de ani, a scris doua carti pe tema banilor care nu aduc fericirea - la propriu, nu numai la figurat - iar drepturile de autor a rugat sa fie virate in scopuri filantropice, ca sa le fie de folos celor care inca isi mai inchipuie ca vor atinge fericirea cu ajutorul banilor. Desi nu doreste sa aiba bani, n-a renuntat de vechiul ei cont de la banca, unul modest, care ii aduce lunar o dobanda de 200 euro. Fireste, dobanda n-o ridica niciodata, dar considera ca o rezerva, pentru cazuri neprevazute, este necesara. Intrucat nu are venituri, Heidemarie nu plateste impozite si nici contributii sociale sau asigurari de sanatate. Perfect sanatoasa, la cei 69 de ani ai ei, sustine ca organismul stie sa se apere singur de boli mai bine decat orice medic si orice medicament, pe care trebuie sa-l platesti, desigur, cu bani.

Mesajul lui Iisus vizavi de aceste vremuri

,,Am fost dezbracat, si tu m-ai imbracat:Am fost bolnav si tu m-ai vizitat; Am fost la inchisoare si tu ai venit la mine.''Si Iisus Hristos,Regele Cerurilor,a explicat,,ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut''(Matei 23:35-40). Aceasta este Individualitatea Comuna.In alt loc Iisus vorbeste despre aceasta:,,Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele''(Ioan 15:5).
Unul dintre cele mai profunde si marete adevaruri este acela ca avem cu totii un loc egal in trupul lui Hristos.

marți, 14 aprilie 2020

La taclale cu Dumnezeu, Einstein ,Spinoza si biblia.


Știați că atunci când Einstein a ținut niște prelegeri la numeroasele universități americane, întrebarea recurentă pe care i-au pus-o studenții

- Crezi? În Dumnezeu?
Și el mereu răspundea:
- Cred în zeul Spinoza.

Cel care nu citise Spinoza a rămas în același...

Sper ca această bijuterie a istoriei, să vă servească la fel de mult ca și mie:
Baruch de Spinoza a fost un filosof olandez considerat unul dintre cei trei mari raționaliști ai filosofiei secolului XX, alături de francezii Descartes
Iată o parte din el.
Acesta este Dumnezeul sau natura lui Spinoza:
Dumnezeu ar fi spus:
Nu te mai ruga și lovește-ți pieptul!
Ceea ce vreau să faci este să ieși în lume și să te bucuri de viața ta.
Vreau să te bucuri, să cânți, să te distrezi și să te bucuri de tot ce am făcut pentru tine.
Nu te mai duce la templele alea întunecate și reci pe care ți le-ai construit singur și spune că
Casa mea e la munte, în pădure, râuri, lacuri, plaje. Acolo trăiesc și acolo îmi exprim dragostea pentru tine.
Încetează să dai vina pe mine pentru viața ta mizerabilă; nu ți-am spus niciodată că e ceva în neregulă cu tine sau că ești un păcătos, sau că sexualitatea ta a fost un lucru rău!
Sexul este un dar pe care ți l-am oferit și cu care îți poți exprima dragostea, extaz, bucuria. Așa că nu da vina pe mine pentru tot ce te-au făcut să crezi.
Nu mai citiți presupuse scripturi sacre care nu au nicio legătură cu mine. Dacă nu mă poți citi într-un răsărit, într-un peisaj, în privirea prietenilor tăi, în ochii fiului tău...
Nu mă veți găsi în nicio carte!
Crede-mă și nu mă mai întreba. Îmi spui cum să-mi fac treaba?
Nu-ți mai fie atât de frică de mine. Nu te judec, te critic, nici nu ma enervez, sau deranjez, sau pedeapsa. Sunt iubire pură.
Nu mai cere iertare, nu e nimic de iertat. Dacă te-am făcut... Te-am umplut de pasiuni, limitări, plăceri, sentimente, nevoi, neconcordanțe... liberul arbitru. Cum să te învinovățesc dacă răspunzi la ceva ce am pus în tine? Cum să te pedepsesc pentru că ești așa cum ești, dacă eu sunt cel care te-a făcut crezi că aș putea crea un loc unde să-mi ard toți copiii care se comportă urât pentru tot restul eternității?
Ce fel de Dumnezeu poate face asta?
Uita orice fel de porunci, orice fel de legi; acelea sunt trucuri de a te manipula, de a te controla, care nu fac decat sa creeze vinovatie in tine
Respectă-ți colegii și nu face ceea ce nu vrei pentru tine. Tot ce vă cer este să fiți atenți în viața voastră, ca starea voastră de alertă să vă fie călăuză.
Iubitul meu, viața asta nu este un test, nici un pas, nici un pas în drum, nici repetiție, nici un preambul paradisului. Viața asta e singurul lucru de aici și acum și tot ce ai nevoie.
Te-am eliberat absolut, fără premii sau pedepse, fără păcate sau virtuți, nimeni nu poartă un marker, nimeni nu ține evidență.
Ești absolut liber să creezi în viața ta raiul sau iadul.
Aș putea să vă spun dacă există ceva după viața asta, dar vă pot da un pont. Trăiește ca și cum nu ar exista. De parcă asta ar fi singura ta șansă de a te bucura, de a iubi, de a exista.
Deci, dacă nu e nimic, atunci te vei bucura de oportunitatea pe care ți-am oferit-o. Și dacă există, fiți siguri că nu vă întreb dacă v-ați comportat bine sau rău, vă întreb. Ţi-a plăcut? Te-ai distrat? Ce ți-a plăcut cel mai mult? Ce ai învățat?...
Încetează să crezi în mine; a crede înseamnă a presupune, ghici, imaginează-ți. Nu vreau să crezi în mine, vreau să mă simți în tine. Vreau să mă simți în tine atunci când îți săruți iubita, când îți învelești fiica, când îți mângâi câinele, când te scalzi în mare.
Nu mă mai lăudați, ce fel de Dumnezeu egomaniac mă credeți?
M-am plictisit să fiu lăudat, m-am săturat să mi se mulțumească. Te simți recunoscător? Dovedește-o având grijă de tine, de sănătatea ta, de relațiile tale, de lume. Mă simt privit, șocat?... Exprimă-ți bucuria! Aşa mă lăudaţi.
Nu mai complica lucrurile și repetă ca papagal ceea ce ai fost învățat despre mine.
Singurul lucru sigur este că ești aici, că ești viu, că lumea asta e plină de minuni.
La ce ai nevoie de mai multe miracole? De ce atâtea explicații?
Caută-mă afară, nu mă vei găsi. Găsește-mă înăuntru... iată-mă, bătându-te
Fabulos de frumos! -<<<<Cand va rugati sa nu fiti fatarnici ,carora le place sa se roage stand in picioare in biserici si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun, ca si-au luat rasplata. Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa,si roaga-te Tatalui ta, care este ascuns; si Tatal tau, care vede in acuns, iti va rasplati. Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi acultati. ..Matei 6;5 -7 >>>>
sau <<< Eu sunt caldura care va tine trupul in viu.
Eu sunt briza, aerul proaspat care va mangaie fata.
Eu sunt ochii vostrii ca vedere = lasandu-va sa va bucurati de lucrarea mea in priajma voastra, ca fenomene ale vietii.
Eu sunt vederea si vad totul.
Eu creez neincetat substanta Minte pentru voi, pentru a va pastra corpurile voastre prospere.
Eu sunt ,,painea vietii'' vie (Ioan 6;48).
Eu sunt apa vie pe care o veti bea si nu va mai fi sete niciodata ( Ioan 4;10-14)
Eu sunt vitalitatea Mintii peste tot in lume.
Eu sunt Spirit si sunt forma.
Voi sunteti in Omniprezenta mea.
Eu sunt vocea inteleapta din mintile voastre care va spune cand faceti ceva care nu e bine, nu pentru a va mustra, ci pentru a va trezi. Pentru ca eu sunt ratiunea din gandurile noastre si eu sunt dragostea din inima voastra.
Indepartati din inima voastra orice emotie amara, orice dusmanie sau cruzime pe care o puteti adaposti...
Eu sunt Viata din voi.
Bucurati-va de Viata mea.
Voi sunteti urmasi mei, carnea si sangele meu, parte din mine.
Va iubesc.... Iubiti toate expresiile mele, iubiti toate celelalte fiinte umane ca pe voi insiva si iubiti toata viata ,,precum v-am iubit eu pe voi'' si cum va voi iubi intotdeauna (Ioan 13;34).>>>
Asadar, acest Spinoza avea biblia in suflet scrisa si te invata sa nu fi nici fatarnic si nici sectar.

Corespondenta dintre bogatia prin creatie si dezvoltarea spirituala


Ati auzit de Entropie ? In fizica numim ''entropie'' un sistem care aflat in spatiu si timp se indreapta spre haos. Dupa cum stiti, timpul trece si impreuna cu el totul se dezintegreaza. Un obiect , chiar daca este protejat in cel mai eficace mod , va sfarsi totusi in tarana dupa un numar variabil de ani. mai mare sau mai mic. In zece ani, in zece secole sau in zece mii de ani.
 Aceasta este entropia.
Vestea buna este ca informatia opreste sau poate chiar sa inverseze entropia!!
Altfel spus , cu cat injectati mai multa informatie intr-un sistem, cu atat el se comporta mai bine si poate evolua. Acest lucru este valabil atat in psihologie, spiritualitate cat si in biologie sau in istorie.
Cine a vazut filmul SF ''Omul care tunde iarba'' prima parte, are chiar un exemplu interesant vizavi de acest postulat.

Acolo un om retard care se comporta ca un copil de  9 ani, i se ''injecteaza ''informatie sub forma derularii la nivelul ochilor a unei multitudini de yantre  si simboluri hinduse si din alte traditii cu o viteza uluitoare. Acestea sunt inregistrate de subconstient si imprimate. Dupa aceea in planul miscarii fizice este invartit in diverse planuri si ca substante i se injecteaza substante nootrope. Puteti banui ce se intampla cu acest subiect ?

Isi trezeste inteligenta la cote inimaginabile si capacitatile paranormale. Acestea mai aveau sa fie dublate sincron si cu un anumit gen de constiinta, pentru a nu isi dezvolta umbra foarte puternica datora suprimarii si adunarii unei enorme frustrari, intrucat cel mai adesea fusese bataia de joc a celor din jur.
Aici vin alte explicatii la fel de importante,. Noi putem din start sa dublam informatia si de constiinta pentru a nu ne mari egoul , cum ne-ar avertiza spiritualistii.
Reluam asadar. Corpul si spiritul nostru au nevoie sa invete , sa faca miscare , sa rada sa planga, sa fie sicanate, sa se adapteze, sa se schimbe...deoarece toate acestea sunt purtatoare de informatie, iar Informatia este Viata.
Si acum vine intrebarea ce legatura au toate acestea cu IMBOGATIREA PRIN CREATIE ?
Multi spiritualisti sunt departe de ceea ce am putea numii adevarata spiritualitate, ignorand cele mai elementare notiuni vizavi de crestere si evolutie.
Fiindca cresterea este opusul ENTROPIEI. Cresterea este cea ce cauta toti barbatii si toate femeile ;este chemarea Inteligentei fara Forma in el, in cautarea unei forme mai complete de expresie.
Dorinta de crestere este inerenta intregii naturi; este impulsul fundamental al universului. Toate activitatile umane sunt bazate pe dorinta de crestere; oamenii cauta mai multa hrana, mai multe haine, un adapost mai bun, mai mult lux, mai multa frumusete, mai multa cunoastere, mai multa placere - o crestere intr-o anumita privinta, mai multa viata.

Fiecare fiinta vie este guvernata de necesitatea avansarii continue; acolo unde se opreste cresterea in viata se instaleaza imediat disolutia si moartea, ENTROPIA. Omul stie acest lucru instinctiv, asadar cauta mereu mai mult. Aceasta lege a cresterii perpetue este initiata de Iisus in parabola talentelor; numai acela care castiga mai mult retine ceva; aceluia care nu are i se va mai lua chiar si ce are.

Dorinta normala de bunastare sporita nu este un lucru malefic sau respingator; este pur si simplu dorinta de o viata mai abundenta; este aspiratie.
Si pentru ca acesta este cel mai profund instinct al naturii lor, toti barbatii si toate femeile sunt atrasi de acela care le poate oferi mai mult in ceea ce priveste mijloacele de existenta.

Am vazut cum oamenii urmaresc permanent dorinta de crestere pe care in ansamblu o putem traduce ca prosperitate si imbogatire pe toate planurile. Ceea multi oameni inca nu inteleg si fac grave confuzii este asemanarea gresita dintre BOGATIA prin COMPETITIVITATE si BOGATIA prin CREATIE.

Reiau si punctez BOGATIA prin CREATIE se refera la toata aceasta crestere, si are treaba cu cea mai frumoasa spiritualitate. BOGATIA PRIN CREATIE este opusul materialismului acerb, este opusul BOGATIE PRIN COMPETITIE.

Este grav cand anumite persoane se erijeaza in indrumatori spirituali, gen gurusi sau profesori yoga, fara ca inainte de a indruma niste destine sa-si fi facut TEMELE pe toate planurile. Cum ar veni, v-ati dat pe mana unor programatori amatori, si nu e de gluma, fiindca vorbim de o viata intreaga irosita in numele unei spiritualitati frumos ambalate. Afara-i frumos vopsit gardul, inauntru-i leopardul..


Ceea ce puteti face prin aceasta imbogatire lipsita de competitivitate, adica in mod creativ, nu este decat punerea la dispozitie a tuturor mijloacelor de care ai nevoie pentru a evolua. Este Informatia pe mai multe planuri de care vorbeam opusul entropiei.

Cum crezi ca poti admira opere de arta, cum crezi ca poti vedea noi tinuturi, cum crezi ca poti gusta diverse si felurite mancaruri delicioase, cum crezi ca poti interactiona in felurite moduri cu oameni, fie chiar prin flirt si dragoste ?
Cum crezi ca poti darui altor oameni, frumusete , dragoste daca nu gasesti si mijloace suficiente de a le exprima. Un buchet de flori frumos, un parfum, o carte, o serata, un film, o excursie.
Cum crezi ca poti face diverse cursuri interesante la care probabil nici nu visai ?
Avand suficient belsug pentru a te putea bucura in mod nestingherit de ele, sau in mod ENTROPIC fiind detasat de ele ?

Unii barbati considera ca e suficient sa spuna, sunt crestin sau yoghin si respect cele 10 porunci ,respectiv yama si nyama, sunt sincer si asa arat ,eventual punand o poza cu el.. Din pacate pentru ei, lucrurile nu functioneaza asa intr-o societate normala.

 Ai nevoie sa te updatezi, si mai ales ai nevoie sa iesi si de sub manipularea crasa a spalatorilor de creier. Ai nevoie sa te racordezi la INFORMATIA de care vorbeam si sa intri pe frecventa abundentei universale pentru ca cea mai mare fericire a omului este aceea de a dărui celor pe care îi iubeşte; dragostea îşi găseşte cea mai naturală şi spontană expresie în gestul de a dărui. Omul care nu are nimic de dat nu îşi poate îndeplini rolul de soţ sau tată, de cetăţean sau de bărbat. Tocmai în acest gest de a dărui obiecte materiale, omul îşi găseşte împlinirea fizică, mentală şi sufletească. De aceea, este de o extremă importantă ca el să fie bogat. Este perfect justificabil să îţi doreşti să fii bogat; dacă eşti un bărbat sau o femeie normală, nu te poţi abţine s-o faci Dorinţa este posibilitatea care caută exprimare sau funcţia care caută îndeplinire.



Omul nu poate avea un trup împlinit fără mâncare bună, haine confortabile şi un adăpost călduros; sau fără libertatea de a nu se extenua muncind. Odihnă şi recreerea sunt şi ele necesare vieţii fizice. La fel, omul nu poate avea o viaţă mentală împlinită fără cărţi şi timpul necesar să le studieze, fără ocazia de a călători şi de a observa sau fără companie intelectuală.
Pentru o viaţă mentală împlinită, omul trebuie să aibă plăceri intelectuale şi să se înconjoare cu obiecte de artă şi Frumuseţe pe care să le poată folosi şi aprecia.Pe de altă parte, pentru a avea un suflet împlinit, omul trebuie să aibă iubire; iar iubirea nu se poate exprima în sărăcie. . De aceea, este perfect justificabil să acorzi cea mai mare atenţie artei de a deveni bogat, pentru că este cel mai nobil şi mai necesar dintre toate studiile. Dacă neglijezi acest lucru, nu îţi faci datoria faţă de tine însuţi, faţă de Dumnezeu şi faţă de umanitate; pentru că nu poţi face un mai mare serviciu lui Dumnezeu şi umanităţii decât să îţi realizezi întreg potenţialul de care eşti capabil.
Nimeni nu resuseste sa fie vital ,sa se concentreze cum trebuie, pentru ca dupa aceea sa poata ajunge la cele mai inalte culmi, daca frigiderul lui este gol si inima neamplinita.
Pana nu vei crea aceste placeri pamantesti, intotdeauna ai sa te intrebi cum ar fi sa le ai, iar asta o sa-ti stea in calea unei realitati mai marete.Dupa ce ai stapanit visele bogatiei, parteneriatului si posesilor materiale, vei fi liber sa visezi visele unei realitati mai marete, dar nu pana atunci

Asa ca cine v-a invatat sa va detasati de bunurile umane, neavandu-le totusi, v-a pacalit drastic. Exista o calitate exceptionala, aceea de a te bucura de toate acestea intr-un mod detasat. Da, este un principiu spiritual extraordinar. 
A nu te atasa de ele, dar odata ce ai prins principiile imbogatirii creative, eu as spune chiar spirituale, vei sti cum sa te bucuri de bogatii, intr-un mod in care sa nu ramai inlantuit.

Este o arta care se poate invata si culmea, o poti invata foarte usor atunci cand ai tot ce-ti trebuie, pentru a nu te simti sarac vreodata. Altfel in lipsa lor, iti va fi usor sa mimezi detasarea.

Dar stii ce ? Imbogateste-te tu in mod creativ, si vezi ce se petrece daca respecti aceste principii, si dupa aceea mai vorbim.

Remarcati de asemenea si paradoxul cursurilor spirituale care vorbesc de detasare, dar costa nu gluma.
Foarte frumos ca stiu sa le valorizeze, e normal, dar nu virusa informatia, dand notiuni incongruente despre detasarea de planul material, cand de fapt tu nu cunosti cu adevarat aceste aspecte.

Nu fa ce face preotul, ci ce spune el, iti mai spun  unii ''spiritualisti'' pentru a-si scuza impertinenta.

O metoda confortabila si eficienta de a invata limba enleza


Acum 15 ani aceasta metoda era data pe micile noastre ecrane, in fiecare zi aproape, pe postul TV 2, la ora 10 dimineata.





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...