duminică, 12 ianuarie 2020

Secretele antrenamentului autogen


Astazi voi vorbi despre Trainingul autogen.La fel ca si in yoga si despre acesta se poate spune ca este mai mult celebru decat cunoscut. Ba mai mult,unii nepracticanti,dar ;''doctoranz''i in alte discipline ,s-au gandit ca da bine, daca dau ''antrenamentul autogen'' in mp 3 gratuit, gandind cat de generosi pot fi perceputi ei. Marketingul obisnuit in promovarea cursurilor lor. Lucru cu care sunt de acord,dar nu amesteca ciorbele, mai ales daca nu stapanesti practica.

Poate fi salutar dar si ineficient in majoritatea cazurilor. Vei tinde sa bagatelizezi aceasta practica, care pare ca se gaseste pe toate drumurile si ca atare, nu vei gasi nicio magie in ea, ca de eficienta nu mai vorbim.

In acest caz, din perspectiva vulgarizarii acestei practici, cei care publica orisicum despre antrenamentul autogen, si-au atins scopul. Practicile lor sunt importante ,dar acest antrenament ce mare scofala contine, daca eu ti-l dau lejer ,gratuit in format mp3.

. Discreditarea acestei metode, specificand in repetate randuri, ca eu sunt un practicant al antrenamentului autogen.

Putini oameni au o minte structurata pentru a intelege ce inseamna cu adevarat ,valoarea unor practici care la prima vedere par extrem de simple, dar care cu adevarat nu sunt, daca nu esti putin antrenat in cautari. Daca esti o fiinta introspectiva prin natura ta, vei gasi o modalitate eficienta in practica antrenamentului autogen, doar dupa instructiuni scrise, insa tine minte necesita o munca deosebit de consecventa daca nu ai un indrumator , el insusi practicant si cunoscator al diverselor etape cum actionaeza saupra fiintei..Dupa cele auzite pe mp3 ,nu ai nicio sansa, intrucat aici trebuie sa tina seama de un anumit ritm,si trebuie sa vezi oamenii, cum se prezinta. Altfel vei adormi adesea din primele minute de meditatie de tip mp3 si dupa cateva zile , vei spune OK , in aceasta viata am facut si antrenamentul autogen, pe care il lauda unii. Ce mare scofala ,o fi in asta, ca in afara de un somn strasnic, nu vad nimic. Daca nu esti introspectiv, aceasta practica nu iti va spune nimic.

De altfel poate vei auzi oameni care vor spune, ca ei practica antrenamentul autogen. Insa incearca sa-i percepi gradul de relaxare si vitalitate si atunci,iti vei da seam daca practica sau nu.

Si pentru mari Nlp-isti de cariera si pentru yoghini chiar, va spun ca antrenamentul autogen, ascunde nenumarate comori,in beneficiile pe care ti le poate da.

Cand am inceput antrenamentul autogen la 25 de ani, in numai doua luni de la practicarea lui, am obtinut rezultate care acum ar putea fi catalogate paranormale,in ceea ce priveste increderea in sine, vitalitatea, reglarea psihica interiora, regenerarea si starile extatice. Toate acestea in conditiile in care eu aveam o sensibilitate cu ficatul.

Dupa 3 luni, de la practicarea lui, apare in Constanta un asa zis curs de yoga, o mana cereasca in conditiile in care auzisem de yoga doar in carti. Evident aproape in transa m-am inscris. Am mai specificat anterior, ca am practicat yoga in complexitatea ei, timp 13 ani de zile,dar de la inscrierea fara sa mai practic antrenamentul autogen, intrucat mi s-a dat de inteles ca este apa de ploaie, fata de ce voi primi cu adevarat.

Rezultanta; niciodata nu am mai atins acele stari extraordinare, pe care le obtinusem ''antrenamentul autogen''.

Yoga este extrem de buna, doar ca unde am fost eu, a fost abordata dupa ureche, in pofida complexitatii ei, facuta in acele sali, cu noianul de tehnici si paratehnici.

Yoga poate fi completata in mod minunat cu antrenamentul autogen atunci cand lasi lucrurile simple cu maxima eficienta. Si daca in trei luni,nu te remarci fata de ceilalti, prin faptul ca te simti extraordinar in planul vitalitatii, exuberantei, increderii ,relaxarii maxime si calmului, inseamna ca nu ai patruns , subtilitatile antrenamentului auogen.Inseamna de fapt ori ca nu l-ai facut corect, ori ca cine ti-l preda, nu a trecut el insusi prin toate acele efecte enumerate. Beneficiile unor practici, nu se predau doar prin simpla teorie. ci chiar prin osmoza directa. Adica daca tu insati ai batatorit acea cale, chiar daca nu ai mai facut de mult, circuitele tale mentale se pot recalibra, si pot transmite conform teoriei cu neuronii oglinda, pot trasmite starea si elevului, pe care-l antrenezi.

Se spune ca un gram de practica , face cat tone de teorie. Da, dar as specifica eu, cu conditia ca acel gram de practica sa fie cel cu adevarat adecvat.

Sofrologul dr. Raymond Abrezol utilizeaza o forma modificata a traningului autogen pentru a antrena sportivi europeni sa schieze, sa joace hochei, sa inoate,sa alerge, sa boxeze. Elevii sai sunt atleti de clasa mondiala care, pana in prezent, au acumulat peste o suta de medalii olimpice, dintre care paisprezece de aur.

Doctorul Alphonso Caycedo, parintele Sofrologiei, utilizeaza autogenia amestecata cu fragmente de Zen si Qi Gong, pentru a dezvata oamenii de dependente si a-i vindeca de boli. Caycedo a observat ca metodele sale au ajuns la performante asemanatoare cu inviatul din morti atunci cand i-au salvat pe pustii vagabonzi de pe strazile din Columbia, considerati cu desavarsire irecuperabili.

Am intalnit trei dintre ''irecuperabilii'' lui Caycedo la o conferinta de sofrologie,la Lausanne, renascuti,se pare sub forma unor studenti in toata puterea cuvantului.

In fosta Uniune Sovietica, era o politica de stat sa se urmareasca obtinerea unor rezutate excelente de catre grupurile favorizate, restranse. Fonduri si eforturi aparent nelimitate au fost dirijate spre cercetarea unor modalitati de a alimenta performante inalte.Nu este surprinzator ca atletii sovietici,balerinii si cosmonautii au fost antrenati cu totii prin intermediul autogeniei.

Metoda autogenica, pe care adolescentul Christian Drapeau a selectat-o din cartea Tehnica invatarii rapide pentru a-si controla forma fizica dupa propria vointa, este aceea care a fost initial conceputa pentru cosmonauti sovietici.

In prezent, ca neurolog la o varsta a maturitatii,Drapeau considera ca, ''chiar si dupa cativa ani de meditatii si un an petrecut cu predarea lectiilor de yoga, n-am atins niciodata o stare de relaxare mai profunda decat aceea la care am ajuns prin intermediul autogeniei.( As putea spune ca pare tras la indigou, cu ce mi s-a intamplat mie )

Autogenia este un sistem incercat ,elegant, flexibil si de aceea, il recomandam si pentru invatarea rapida.

Autogenia permite elevilor sa-si argementeze capacitatea de memorare a vocabularului limbilor straine de trei sau patru ori''. ,,De asemenea reduce si timpul necesar invatarii informatiilor de tip factual, a poeziilor si asa mai departe''.

Desi este nevoie de opt saptamani pentru invatarea autogeniei, odata ce aceasta este insusita, ne putem modifica starea pentru a atinge echilibrul minte-corp intr-un timp scurt.

Practicarea acesteia in grup uniformizeaza starile de spirit individuale; cateodata, chiar si respiratia acestor indivizi grupati se va sincroniza.

Urmeaza pentru cei care doresc cu adevarat sa practice ,cum se poate trece pe nivelul doi al acestei practici,rescriind rapid programele subconstiente. De aici intram si in potentuialul undelor alfa,dar mai ales theta cand patrunzi foarte adanc in subconstient. Practica va fi combinata cu tehnici de lucru cu HARA, centrul care iti permite o buna integrare in planul fizic si o amplificare formidabila a energiei, care culmineza cu o stare din ce in ce mai buna, de sanatate.Si nu in ultimul rand, activarea unor puncte de acupuntura, de regenerare si activarea a unor resurse spirituale.

Antrenamentele pot fi facute, Centrul Shackti o sala eleganta si frumoasa intr-un spatiu SPA,care luat premiul pe tara la servicii. Sau poate fi facut particular.


Pana sa incepem antrenamentul autogen, vom face si tehnci simple de yoga, asane si tehnici de cultivare si centrare a energiei in HARA, lucruri care se preteaza la maxima eficienta in regenerare si linistirea mintii, impreuna cu respirati de vitalizareb si punere in circulatie a limfei.

Costul unei sedinte ; 200 lei o ora si jumatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...