duminică, 12 ianuarie 2020

Cine suntem cu adevarat?


Acordul intre scolile mistice orientale si cele oculte din Occident sau cu traditiile samanie este datorat si faptului a oamenii treziti la Adevarata Realitate vad aelasi lucru.

''Oamenii se vad ca fibre de lumina,ca un paienjenis de de fire ce circula de la cap la ombilict otul se vede ca si cum omul ar fi un ou de fibre prin care circula lumina.Bratele ,picioarele sunt rauri luminoase ce radiaza in toate directiile,totul arata altfel si orice om este in contact cu toate celelalte fiinte si lucruri,nu prin maini ,ci prin buchete de fibre lungi care ies din centrul abdomenului.Aceste fibre lungi ca niste radacini ne leaga de lucrurile din jur si ne mentin echilibrul,ne dau stabilitate dar ne si tin prizonieri in lumea fenomenala.Orice om este un ou luminos,fie ca este cersetor sau un rege si nu poate fi schimbat nimic. Ce ar putea fi schimbat in acest ou luminos? ''( Carlos Casteneda,A Separate Reality,p 21,63,127)

Exista multe multe spirite care nu au niciun interes sa aflatii cu adevarat cine sunteti, facand ca Observatorul (Diumnezeul launtric) din voi sa fie pus, sa nu creeze efectiv pentru voi, ci pentru ei, care zi de zi va tin in apocalipse,razboaie,superstitii, cutremure si judecati, inoculandu-va vinovatia. 

PE MASURA CE TE VEI ELIBERA DE FRICA AUTOMAT II VEI ALIBERA SI PE CEI DIN JURUL TAU....Nelson Mandela

Mirra Alfassa,cunoscuta si sub numele de,, Maica'', ce a condus ashram-ul lui Sri Aurobindo dupa moartea acestuia,si-a ptrecut multi dintre cei doua nouazeci si cinci de ani ai ei patrunzand in constiinta celulelor sale,in cautarea unei noi forme de iluminare. Ea a spus,, Constiinta fizica - CEA CARE REGLEAZA FUNCTIONAREA CELULELOR - ESTE FOLOSITA PENTRU CAZNA, PENTRU LUPTA,PENTRU SUFERINTA SI PENTRU INFRANGERE;;S-A ADAPTAT ATAT DE MULT LA ACEASTA ,INCAT ESTE APROAPE UNIVERSALA.''

Dupa experienta pe care o are , Mirra considera ca cea mai mare problema in a permite,,fortei,luminii,puterii'' sa strapunga celulele o constituie faptul ca mai intai trebuie inlaturata ignoranta acestora,iar singura cale de a face acest lucru este contactul repetat cu domeniul supraconstientului.
La inceput celulele se vor impotrivi, dar pana la urma devin cooperante. Nu incetati sa faceti iubirea si increderea sa circule prin corpul d-voastra. Curand ,chiar si celulele vor crede ca aeasta este adevarata lor natura.In exercitiul descris in cele ce urmeaza,invatam sa traim procesul in continuitatea sa,El modifica starea de constienta si,in scurt timp,schimba conceptia noastra asupra vietii.

''EXERCITIU - Prin ochii lui Dumnezeu''
1.Incercati sa gasiti un loc unde nu veti fi deranjat timp de douazeci-treizeci de minute. Asezati-va confortabil si stati linistit,respirand normal.
2. Imaginati-va ca va aflati singur pe o plaja protejata, intr-o zi calda si insorita. Sunteti asezat sau culcat pe nisip,complet relaxat. Puteti sa uitati de toate grijile si problemele dumneavoastra cat timp va aflati pe aceasta plaja.Sunteti singur si in totala siguranta. Priviti imprejur si descrieti-va pentru dumneavoastra insi-va ce vedeti.Observati cum va simtiti.
3.La unul din capetele plajei se afla o casa nelocuita cu cel putin trei incaperi. Mergeti catre aceasta casa,dar nu intrati inca inca inauntru. Descrieti-va pentru dumneavoastra insiva cum arata casa.
4.Intrati pe usa din fata a casei. Prima incapere in care patrundeti are pe perete o oglinda mare,de un stat de om. Opriti-va in fata oglinzii si priviti-va in ea.Va puteti vedea in mare detaliu.Incercati sa observati cat de multe aspecte puteti in legatura cu imaginea dumneavoastra din aceasta oglinda.Cum va simtiti in timp ce faceti asta?
5.Dupa cateva minute in care ati examinat imaginea dumneavoastra,intrati in urmatoarea incapere. Si aici se afla o oglinda. Dar este o oglinda fermecata,care va permite sa vedeti cum arata Dumnezeu.Lasati-va imaginatia sa zboare si presupuneti ca aceasta este o fereastra catre ceruri si ca prin ea il puteti vedea pe Dumnezeu. Petreceti cateva minute cufundat in aceasta experienta de a vedea imaginea lui Dumnezeu.
6.Acum, intrati in cea de a treia incapere.Aici se afla o alta oglinda,mare de un stat de om. Cand va veti oprii in fata ei,veti trai o experienta ce reprezinta combinarea celor din camerele anterioare. Priviti-va propria imagine din oglinda si traiti in acelasi timp prezenta Divinitatii. Cu alte cuvinte,in aceasta oglinda va veti vedea pe dumneavoastra asa cum va vede Dumnezeu. Priviti-va prin ochii lui Dumnezeu-ca sa spunem asa-si observati cum aratati din perspective divinitatii.
8.Cand ati terminat, parasiti casa refacand invers acelasi traseu pe care ati intrat. Intoarceti-va la locul de pe plaja unde ati inceput exercitiul si asezati-va sau intindeti-va pe nisip, simtindu-va liber,relaxat si total linistit. Ramaneti acolo timp de cateva minute. Cand sunteti gata,respirati de cateva ori adanc si deschideti ochii. Atunci cand reusim sa ne desprindem pentru un timp de criticul din launtrul nostru,realizam instantaneu o noua relatie cu viata.In ochii lui Dumnezeu suntem perfecti.
Fiecare moment,pe masura desfasurarii lui Dumnezeind,este un nou inceput. Fiecare moment este o noua sansa de a fi in mod plenar cine suntem sau chiar cine credem ca vrem sa fim. Este intotdeauna la dispozitia noastra.Dumnezeind este aici. Noi suntem aici. Asta este esenta.....(deci cine va judeca ? )
Extras carte-Dumnezeu este un verb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...