duminică, 12 ianuarie 2020

Crezi că ești bătrân la 50 de ani? Iată ce spun oamenii de știință…

foto: iStock

O veste bună pentru cei care au 40, 50, 55 de ani: acum bătrânețea începe la vârsta de 75-80 de ani. Adică, cu 25 de ani mai târziu decât pentru generația părinților noștri.

Până nu demult, în viața omului existau doar 3 perioade principale: tinerețe, maturitate şi bătrânețe. Acum, “maturitatea” se întâmplă la 50 de ani și marchează un nou început, care pur și simplu nu a existat înainte.

Ce știm despre maturitate?

1. Această etapă durează aproape 30 de ani – de la 50 până la aproximativ 75.

2. Spre deosebire de ideile anterioare, capacitățile fizice și intelectuale ale omului în această perioadă, cu o abordare corectă, nu scad, ci rămân nu mai rele, iar în unele cazuri chiar mai bune decât în tinerețe.

3. Potențial, aceasta este cea mai calitativă perioadă din viața omului, deoarece combină în sine: sănătatea, puterea și experiența de viață. Conform tuturor statisticilor din ultimii ani, cel mai fericit moment al vieții este la – 65 de ani.

4. Cei care au acum 55-65 de ani trăiesc această perioadă pentru prima dată în istoria omenirii. Înainte, pur și simplu nu exista, pentru că oamenii îmbătrâneau mult mai devreme.

5. În următoarele decenii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-75 de ani vor deveni cel mai mare grup de vârstă de pe planetă.

Rareori ne dăm seama, că programul de viață pe care îl urmăm cu strictețe atunci când călătorim prin viață, este de fapt, incorporat în noi de generațiile anterioare. Tot de generațiile anterioare sunt create acele cărți, filme, sistem educațional care în copilărie și în tinerețe ne formează conștiința.

Însă generațiile anterioare nu aveau idee despre viața de după 50 de ani, din simplu motiv că după 50 de ani, în principiu, viața nu exista. De aceea, acești ani nu sunt incluși în programul vieții pe care l-am moștenit de la ei.

Conform statisticilor, pentru cei care astăzi au în jur de 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme de 80 de ani. Este foarte, foarte plăcut, bineînțeles. Tocmai ne-au oferit încă 25 de ani (!) de viață activă și ocupată. Problema este că nu am fost învățați cum să folosim acest dar. Și ca rezultat, trecând granița la 50 de ani și acceptând din neștiință bătrânețea prematură, riscăm să pierdem 25-30 de ani, care – fără exagerare – ar putea fi cei mai buni din viața noastră.

După 50 de ani, în viață vine un moment minunat când există timp, sănătate, putere, libertate față de obligațiile sociale, experiență și până la începutul bătrâneții, după standardele moderne, încă un sfert de secol!

Nu pierdeți acest timp în zadar. Apoi veți regreta!

Dacă aveți peste 50 de ani, pentru Dvs. astăzi totul este posibil: hobby-uri noi, bucurii și impresii noi, o nouă carieră, o nouă dragoste, noi călătorii. Și calitatea acestor impresii de viață depășește cu mult tot ceea ce era disponibil în tinerețea lipsită de experiență sau maturitatea împovărată cu obligații.

Să trăiești şi să tot trăiești!

Articol publicat pe portalul floaredetei.ro

Campioană la dansul la bară, la 62 de ani


În timp ce multe femei trecute de 60 de ani așteaptă cu nerăbdare să devină bunici, o femeie în vârstă de 62 de ani se bucură de viață la fel ca la 20 de ani și este campioană mondială la dans la bară.

Greta Pontarelli este o pensionară din Statele Unite ale Americii care se bucură de o atenție deosebită din partea lumii întregi, după ce a reușit să fie campioană la mai multe competiții internaționale de dans la bară.

Ceea ce a început să fie doar un mijloc de a se trata de osteoporoză, a devenit pentru Greta un adevărat stil de viață, iar acum se bucură de o flexibilitate uimitoare, mai ales pentru vârsta sa și de un corp perfect tonifiat.

Pensionara a început în urmă cu trei ani să facă mai mult sport, la îndrumarea doctorilor. După ce medicul i-a spus că trebuie să facă exerciţii de forţă pentru a scăpa de osteoporoză, pensionara şi-a îndreptat atenţia către dansul la bară și a obținut rezultate în scurt timp.

„Pentru a-mi întări oasele, aveam nevoie de exerciţii de forţă, ceva care să implice ridicarea de greutăţi. Dar simpla ridicare de greutăţi este atât de plictisitoare, încât am decis să văd cum este dansul la bară“, a povestit Greta Pontarelli, citată de publicaţia britanică Daily Mail.Campioană la dansul la bară, la 62 de ani Foto: Facebook Greta Pontarelli


Pentru că este foarte talentată, Greta a ajuns foarte repede să rivalizeze cu dansatoare tinere datorită mişcărilor sale energice. În 2013 şi 2014, pensionara a câştigat respectul publicului și primul loc la categoria de vârstă 50+, la World Pole Sports Competition, de la Londra.

Fotojurnalistul din Rusia, Vladimir Yakovlev, a călătorit timp de doi ani prin lume în căutarea unor vârstnici cu preocupări deosebite pentru proiectul său, „The Age Of Happiness“. Aşa a descoperit-o și pe Greta, dar şi pe alţi pensionari cu pasiuni ieşite din comun. Printre aceştia se numără Ruth Flowers, care la venerabila vârstă de 68 de ani a decis că meseria de DJ i se potriveşte foarte bine. Ea mixează într-un club sub pseudonimul de Mamy Rock, dar și pe Lloyd Kahn, în vârstă de 79 de ani, care are o pasiune care ar putea părea nepotrivită vârstei sale: bărbatul face skateboarding.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...