Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 mai 2017

Simptomele Sfinteniei - Ai incredere in tine


Oare cum veti actiona,cand veti fi constient de Sine?.Cam la fel ca si inainte. S-ar putea sa fiti ceva mai iubitori,mai buni si mai calmi, dar nu va asteptati sa deveniti ceva ce nu sunteti. Veti fi,in continuare, voi insiva-dar veti trai acest lucru mai intens. Veti fi liberi sa fiti voi insiva, cei adevarati, si sa nu va mai ganditi sa faceti ceea ce cred ceilalti ca trebuie sa faceti. Veti putea (si aste e foarte important) sa faceti ceea ce trebuie, exact cand trebuie. Adica nu puteti gresi, deoarece Sinele vostru se afla la carma creatiei, el stie cum merg lucrurile-si,astfel, veti putea sa actionati spre binele vostru si al tuturor celorlalti. Ceea ce nu inseamna ca ceilalti vor fi neaparat de acord cu actiunile voastre, dar asta doar ca ei privesc prin prisma distorsionanta a egoului, luand calea conservarii de sine. Ei vad pretutindeni bine si rau, deoarece impart lumea in elemente daunatoare,  fie ca sunt obiecte,oameni sau evenimente.


Dar prin ochii vostri,constienti de Sine, vedeti doar armonie. Cum ar fi posibil, oare,cu o asemenea viziune, sa puteti face ceva gresit? Universul nu va permite acest lucru. Aveti grija sa nu urcati Sinele pe un piedestal, separat de restul creatiei. Creatia vine din Sine, iar acesta isi iubeste creatia. Vedeti,nu trebuie sa schimbam starea lucrurilor, trebuie doar sa o apreciem. Suferinta incepe atunci atunci cand incercam sa schimbam sau sa negam ceea ce este Darul Sinelui este capacitatea de a vedea perfectiunea in prezentul cotidian.Vom fi oare, atinsi de sfintenie'' cand vom fi constienti de Sine?

Ideea pe care o avem despre sfinti care traiesc in sfintenie poate sa induca in eroare. Apropo, prin definitie, toti sfinti sunt constienti de Sine. Asadar,cand veti fi constienti de Sine, veti fi sfinti, indiferent daca cineva isi da seama. Constienta de Sine se manifesta prin tot soiul de forme si marimi. Cunosc oameni bine ancorati in Sine, dar care sunt totusi irascibili, bolnavi sau supraponderali. Cei constienti de Sine adora si ei sa manance, sa faca dragoste, sa faca bani, sa conduca automobile, sa faca farse sau sa se uite la televizor. Pe scurt, sunt, sunt exact la fel ca si cei care nu sunt constienti, dar cu diferenta simpla si concisa ca ei accepta in totalitate viata asa cum este ea. Asta inseamna ca cei care nu sunt constienti vor pierde binecuvantarea care sunteti voi, doar pentru ca purtati, fara stil,un trenci maro simplu. Stiu ca aceasta descriere nu este deloc in acord cu ideea traditionala a sfantului care se misca lent si vorbeste cu blandete, care are un zambet de serafim, ochi luminosi si un discurs plin de intelepciune.

Majoritatea sfintilor trec prin viata neobservati, deoarece noi cautam un ideal-ceva ce ei nu sunt. Noi cautam iluminarea, intrucat,ne gandim ca,odata ce o vom obtine, ne vom ridica deasupra masei de oameni ingramaditi si chinuiti si ne vom propulsa direct in mijlocul raiului. Imi pare rau!
Sfantul care vorbeste cu blandete, vorbea astfel inca dinainte de a deveni constient de Sine. Ne vine greu sa credem ca sfintii nostri pot fi irascibili sau ca sunt balonati ca toti ceillalti oameni. Idealul sfantului care traieste in sfintenie este doar un alt efort facut de ego, de a-l plasa atat de departe, incat sa fie de neatins; sau daca este atins, sa ne plaseze pe noi intr-o categorie speciala deasupra altor oameni. Egoul si-a trait zilele de glorie si a venit vremea sa mearga mai departe si sa-si accepte mostenirea, ca martor neangradit al minunilor creatiei. Plasarea celor iluminati deasupra noastra prezinta un dezavantaj.


Este o practica ce frustreaza care incearca sa repete actiunile acestor suflete unice,in speranta ca va ajunge asemenea lor. Printre oamenii constienti de Sine, cei blanzi sunt diferiti de de semenii lor mai activi si mai zgomotosi. Dar nu ne-am indepartat de acestia din urma si ne-am creat din primii un model ideal pentru iluminare?.Ambele tipuri- de fapt, toti cei constienti de Sine-actioneaza conform structurii lor genetice modelata de influentele ambientale. Cei care inca se mai lupta cu propria lor identitate ar face bine sa-si aminteasca acest lucru si sa renunte la ideile preconcepute despre iluminare. Si nu ar fi spre beneficiul celor iluminati,ci spre al nostru. Credeti-ma cei constienti de Sine,abia daca vor observa.

Constienta de Sine este o experienta umana, un drept din nastere pe care il are fiecare dintre noi. Ar trebui sa fie o experienta obisnuita-nu una plasata pe un piedestal, accesibila doar catorva cautatori spirituali dedicati, daca nu chiar incapatanati.

In urmatorul deceniu, sufletele obisnuite vor fi cele care vor face din constienta de Sine o experienta obisnuita, si nu printr-o dedicare supraomeneasca pentru lupta pentru libertate, ci prin indreptarea,simpla si lipsita de efort, spre constienta pura.

Avem tehnologia lipsei de efort,sub forma QE. Dupa cum veti vedea curand, orice om care este constient poate face acest lucru, doar urmarind constienta pana la sursa ei.

Extras carte; Dr Frank J. Kinslow-Secretul trairii cuantice-Editura For You

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu