Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 10 mai 2017

Yoga Anti-Aging si cum sa indepartezi mirosul de batran


Fie de la rude, fie din spații comune - autobuz, lift, supermarket, cu toții am cunoscut mirosul specific bătrânilor. Cercetările au demonstrat că nu este deloc o problemă de igienă (în cazurile geronților care se îngrijesc, desigur), ci o particularitate care apare cu vârsta în toate cazurile.

De ce miros bătrânii?
Nonenal-ul este un compus chimic pe care oamenii îl dezvoltă pe parcursul procesului de îmbătrânire, descris drept neplăcut și chiar grețos. Din păcate, această substanță nu numai că miroase la nivelul pielii, dar se impregnează și pe suprafețele textile, ca de pildă gulere sau fețe de pernă.

În cultura japoneză, care are un respect ieșit din comun pentru cei aflați în etate, are un cuvânt special pentru această senzație olfactivă: Kareishu. Tot din Japonia apare și soluția pentru această problemă, mai precis de la Shiseido, care a inventat un parfum care neutralizează secreția substanței-problemă. O altă firmă japoneză folosește extracte care pot contracara mirosul respectiv asemenea unui deodorant, pe principiul prin care o lămâie anulează mirosuri neplăcute. Complementar acestor produse, au apărut și săpunuri și geluri de duș care să sprijine îndepărtarea mirosului de bătrân.

Demersul de a crea produse care să elimine acest miros nu este unul pur comercial, ci are și rolul de a reda celor în etate demnitatea și respectul față de sine. Mirosul respectiv este asociat de cele mai multe ori cu degradarea, ceea ce poate afecta foarte tare încrederea în sine și tonusul general al celor care întâmpină această situație.
Nu este nimic jignitor în adresarea acestei probleme, fiindcă simptomele sunt naturale și valabile pentru noi toți, odată ce atingem o vârstă.
Dezechilibrele hormonale care intervin în procesul de îmbătrânire au ca rezultat adesea un exces de acid lipid la suprafața pielii. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, protecția ei naturală împotriva antioxidanților scade, conducând la o secreție mai mare a acestui acid. Întocmai acest proces chimic ne conduce la apariția compusului Nonenal.

Dacă până acum nu beneficiam de cercetările care ne aduc mai aproape de a înțelege cum funcționează corpul omenesc, de aici înainte nu mai există nicio scuză pentru a ne exprima în vreun fel peiorativ la adresa mirosurilor pe care corpul nostru le degajă în diverse etape ale existenței. La fel cum în adolescență sau în cazul femeilor la menopauză, corpul semnalizează diferite situații de tranzit prin secreții care au miros, este exact aceeași situație în cazul celor în vârstă.

De asemenea, stresul contribuie la accentuarea mirosurilor neplăcute pe care corpul nostru le produce oricum independent de voința noastră. Grație industriei cosmetice, avem acum opțiuni variate de a elimina acest fenomen.de Adnana Costandache

http://www.eva.ro/actualitate/stirea-zilei/cum-sa-indepartezi-mirosul-de-batran-articol


Varianta Yoga mult mai pitoreasca si respectabila.

O asana renumita in Hatha Yoga.

Ugrasana (Pascimottanasana)

Intindeti in afara ambele picioare si tineti-le departate;luati ferm capul intre brate si plasati-le pe genunchi..Aceasta este numita Ugrasana (pozitia ferma,rigida) ; aceasta pozitie activeaza miscarea Pranei ,distruge tulburarile mintii si ale corpului si este numita de asemenea Paschimothanasana (pozitia posterioara incrucisata ). Acel om intelept care practica zilnic aceasta nobila pozitie poate sa determine cu siguranta curgerea Pranei pe calea posterioara.

Cei care practica aceasta pozitie obtin toate siddhis-urile;de aceea cei doritori de a atinge(puterile paranormale,psihice),trebuie sa o practice zilnic aceasta asana.

Aceasta utilizare speciala trebuie sa fie tinuta secreta cu mare grija si sa nu fie data oricui si oriunde.

Prin aceasta vayu-siddhi este obtinut si sunt distruse o multime de obstacole (dificultati).

Da chestia cu secretul nu mai este valabila,acum secretele se protejeaza de la sine.In aceasta perioada digitalizata sunt extrem de putini aceaia care acorda atentie corpului in modul acesta si ciulesc urechile.

Pentru efecte mult mai la indemana si rapide,va pot spune ca aceasta asana Paschimottanasana confera un lucru extrem de dorit tuturor.

Sterge mirosurile neplacute si confera un parfum placut ceea ce va poate duce cu gandul in mod sigur si la cuvantul sexy.

Textul e luat din cartea lui Mirahorian si adaptat de mine;- Cartea secretelor SHIVA SAMHITA

Mentionez de asemenea ca una din ramurile pe care le abordez se numeste Yoga regenerativa.Aici veti gasi numeroase modalitati care conduc la regenerare.

Instructor Yoga Tudor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu