Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 mai 2017

In Regatul Divin esti oricand binevenit


Intr-o zi, am vazut un albatros intr-un teren mlastinos. El trecea prin stuf strecurandu-se cu greu,ca o vietuitoare fara aripi. Nu se putea folosi de aripile sale pentru ca stufarisul des il impiedica.

 A mers astfel de mult timp,cautand un luminis.Nu il gasea si am perceput cu un sentiment de neputinta cuprinse aceasta fiinta cu aripi marete.Totusi ,dupa un timp,a gasit un loc unde si-a putut desface aripile si s-a ridicat in zbor, lasand jos amintirea micilor peregrinari,a micilor sale griji de fiinta fara aripi. Acum este libera, pe cer este strigatul sau fericit se auzea si acestea m-a facut sa ma gandesc ca multi dintre noi suntem precum acest albatros.Noi avem aripi, dar mergem printr-un teren mlastinos,plin de stuf, fara a le putea deschide. Circumstantele actuale ne impiedica dar la un moment dat, ele se vor modifica si atunci ne vom putea lansa in zborul nostru liber pe intinderea nesfarsita a cerului. Avem cu totii aripi sa aspiram la cele mai multe culmi posibile. Va veni un moment cand vom putea sa ne folosim de ele.

Din toate timpurile, oamenii au ridicat ochi, capul si mainile spre cer pentru a cere ajutor divinitatii. Toate rugaciunile au fost facute considerandu-se ca undeva, deasupra noastra, exista in mod concret un plus unde traiesc si evolueaza spirite superioare noua,care pot sa ne aduca si ajutorul cerut. Biblia ne relateaza chiar cazul unui conducator care a castigat o batalie tinand bratele ridicate spre cer.Atunci cand,obosit fiind,si-a coborat bratele,victoria a trecut de partea adversarilor sai. In acel moment fiii sai au venit special pentru a tine ridicate mainile batranului lor tata,ceea ce a condus in final la castigarea bataliei.

Da, exista un plan superior care contine tot binele ,toata prosperitatea, toate bogatiile si toate perfectiunile. Spre el ,constient sau inconstient, prin ratiune sau intuitie , se orienteaza toti oameni, pentru a face sa coboare spre ei bogatiile celeste la care ei au ravnit intotdeauna
Acest plan superior este precum un ocean inepuizabil ,l-am putea compara cu caldura soarelui.Soarele nu-si pierde niciodata din intensitate pentru ca vecinul nostru s-a incalzit la razele sale.Soarele daruieste ,iar cel care vrea ,primeste. Noi decidem ce luam din aceasta sursa de viata care nu se stinge niciodata.La fel este si cu planurile superioare ,ele se revarsa asupra noastra toate bogatiile perfectiunile lor. Multi coboara capul si nu ofera acestui generos daruitor tot tot spatiul launtric pe care l-ar putea umple.

Planul subtil superior este la indemana noastra. El este binele nostru.De sus, ni se face semn sa primim, si sa primim inca si mai mult,dar oamenii coboara capul concentrandu-si mintea asupra problemelor,suferintelor ,grijilor si preocuparilor de fiecare zi. Mintea noastra poate deveni canalul prin care sa treaca toate bogatiile ,,de sus'',insa tot ea este cea care nu lasa sa patrunda in creierul nostru decat grijile si suferintele noastre.Astfel ,noi suntem coplesiti de maladii si de saracie ,in timp ce frumusetea, prosperitatea, bogatia si iubirea ne sunt oferite cu generozitate. Astfel procedeaza aproape toti oamenii. Ei sunt invitati de sus,din ceruri, sa ridice capul, sa contemple frumusetea lunii, dar ignora aceste chemari divine, preferand sa se creada pierduti intr-o lume ostila. De pretutindeni li se intind brate, primesc iubire si li se vrea binele. Acest este marele,imensul ,minunatul adevar care ilumineaza cerul nostru.Trebuie sa ridicam capul. Imperiul vietii, care contine comori neexplorate si bogatii nenumarate, ne apartine. E necesar sa cucerim noul continent. Sa ne indreptam ochi, capul si mainile spre acest plan superior si vom primi gratia sa.

Exista trei departamente ale minii: subcontient, contient si supracontient. Supracontientul este mintea Dumnezeiasca din fiecare om si este regatul ideilor perfecte. 

În el, se afla „ideea perfecta”, despre care a vorbit Platon; Modelul Divin, pentru ca acolo se afla un Model Divin pentru fiecare persoana. 

"Exista un loc pe care doar tu îl poti umple si nimeni altcineva, exista ceva ce  tu ai de facut si nimeni altcineva nu poate face în locul tau". Exista imaginea perfecta a acestuia în mintea supracontienta. De obicei strafulgera prin mintea constienta, ca un ideal intangibil - ceva "ce pare prea frumos ca sa fie adevarat". 

În realitate este adevaratul destin al omului (sau destinatie), transmis de Inteligena Infinita care se afla în el. 

Totusi, multi oameni îsi ignora adevaratul lor destin si lupta pentru lucruri si situatii care nu le apartin Si care, odata atinse, le-ar aduce doar caderi si insatisfactii.

Biografie;

Urutaki,Revelatiile din lumile subtile - Francis Prade
 "Jocul Vietii" - Florence Scovel Shinn

Instructor Yoga Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu