Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 22 noiembrie 2016

YOGA CLASS - Miscarile lungi si armonioase


Cand executam miscari lungi si ritmice ale membrelor si ale trunchiului stimulam circulatia limfei prin corp. Datorita acestui lucru ajutam la purificarea sangelui si a fluidelor celulare.
Yoga Regenerativa stimuleaza detoxifierea intregului corp pana la nivel de celula. Prin respiratia profunda intensificam mult oxigenarea si eliberarea dioxidului de carbon. Alaturi de intensificarea circulatiei si distribuiri sangelui prin pomparea diafragmei, rezultatul este o sporire semnificativa a oxigenarii si detoxifierii tesuturilor si celulelor intregului corp. Acesta e un lucru deosebit de necesar in ziua de azi. Cu doua sute de ani in urma, aerul pe care il respiram continea 38% oxigen si doar 1% dioxid de carbon. Acum din cauza unor factori cum ar fi defrisarea, arderea combustibililor fosili si poluarea industriala, nivelul de oxigen din aer a scazut la jumatate, la numai 19%, in timp ce dioxidul de carbon a crescut la unu nivel ametitor de 25%. Aceasta inseamna ca de fiecare data cand inspiram, corpul nostru primeste doar jumatate din cantitatea de oxigen pe care o primeau stramosii nostri, iar aerul contine de 25 de ori mai mult dioxid de carbon - deseu metabolic pe care ar trebui sa-l eliminam prin respiratie. Astfel asimilarea crescuta de oxigen si eliminarea dioxidului de carbon pe care Yoga le cauzeaza in corp sunt mai importante ca niciodata pentru sanatatea oamenilor si doar acest factor este mai mult decat suficient pentru a justifica timpul necesar pentru a practic Yoga zilnic.
Va astept cu drag la YOGA REGENERATIVA, sambata la 8.45, la Centrul Shakti, str. Christofor Columb nr. 3, sector 1, cu Tudor, instructor Yoga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu