Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 23 noiembrie 2016

YOGODA SI AUTOGENIA

CU CAT VOINTA ESTE MAI MARE CU ATAT VA CURGE MAI MULTA ENERGIE

Ce este Yogoda?

Cuvântul " Yogoda" este format din cuvintele: "Yoga" (armonie), şi "da" ( a face transfer, raport). Astfel, cuvântul "Yogoda" înseamnă un sistem specific în care armonia şi echilibrul este trimis la toate forţele şi autorităţile implicate în îmbunătăţirea corp, minte şi suflet.

Paramahansa Yogananda a creat un sistem de Yogoda şi a predat acest sistem in lume. Scopul său principal a fost de a ajuta oamenii din lume sa-si cladeasca un corp puternic cu o buna functionare minte suflet. Aceasta tehnica suprema a numit-o el de "Îmbunătăţire a corpului" sau "tehnici de mare concentrare şi meditaţie." 

Sistemul Yogoda este o descoperire ştiinţifică în cultura fizică

Aplicand Yogoda, va veti incarca organismul atunci cand e descarcat, in orice moment doriti.

Nu necesită o schimbare de haine şi un anumit loc. Exerciţiile pot fi practicate fără a atrage atenţia altora, fie stând pe un scaun, fie stand pe canapea, fie în mişcare.

1. Yogoda îmbunătăţeşte frumusetea fizica a corpului, exprimarea sentimentelor, conştientizarea, rezistenţa, sensibilitate mentala.
2. Este compatibila cu orice activitate fizică, de concentrare şi meditaţie.
3. Antreneaza arterele , echilibreaza circulatia sangelui si purifica corpul.
4. Elimină durerile de cap, armonizeaza si pune in armonie toate grupele musculare.
5. Este un instrument suplimentar în manifestarea abilităţilor la persoane care practica diverse arte - cântăreţi (dand rezultate bune), muzicieni (consolidarea sistemului nervos), etc
6. Îmbunătăţeşte transferul de căldură în organism.
7. Exerseaza acele parti ale corpului care aparent nu se pot mişca.
8. Normalizeaza greutatea corporală.
9. Contribuie la dobandirea succesului.

Sistemul conceput de maestrul Paramahansa Yogananda este simplu şi accesibil tuturor. Executarea acestuia, în contrast cu alte exercitii fizice de obicei, este mult mai eficienta. Efectuarea acestor exercitii nu necesita mai mult de 20 de minute si nu creeaza oboseala in comparatie cu alte exercitii efectuate in cateva ore. Acest sistem se pliaza oricarei persoane, creand bucurie si entuziasm pentru dezvoltarea fizica si spirituala. Mai mult decat atat, sistemul Yogoda poate fi practicat oriunde, in diferite pozitii ale corpului, in picioare, culcat, rabatat, poate fi aplicat de asemenea de persoane cu varste diferite si in situatii diferite. Yogoda oferă omenirii un mijloc practic de a atinge cel mai înalt potential de sănătate fizică, emoţională şi mentală, cu un minim de timp şi efort.


"Simţiţi-vă plin de viaţă în fiecare parte a corpului şi radiati de sanatate cu fiecare celula a lui.”

Executarea Yogodai este un proces volitiv care reînnoieşte şi restabileşte celulele tesuturilor, întăreşte şi reîmprospătează si creeaza milioane de celule noi. Yogoda completează multe alte exerciţii. Toate tesuturile osoase, musculare, ligamente conjunctiv, nervi, grăsimi, şi altele sunt proportional reinoite constatand astfel creşterea capacităţii mentale, circulatia, respiratia, digestia si toate celelalte procese involuntare ale corpului uman devin armonioase, dinamizeaza memoria si gandirea.
Acesta acţionează ca un balsam pentru boli nervoase şi a alte maladii, vindeca rapid tulburari ale tractului gastro-intestinal (prin accelerarea muschilor intestinali peristaltismul intestinal, eliberarea secretiilor ficatului, pancreas şi alte organe).
Yogoda învaţă arta transmiterii deliberate de energie vitală în orice parte a corpului sau intr-o zona dureroasa. Yogoda – este extrem de eficient si foarte practic, un sistem simplu.
Nu necesita echipament si dispozitive artificiale si impovaratoare pentru organism,ce poate constitui un imens avantaj.Yogoda este util în special pentru cei care resping alte forme de exerciţii de pregătire fizică. 

Yogoda pentru toate

Sistemul creat de Paramahansa Yogananda este potrivit pentru subiecţii tineri şi bătrâni, si pentru cei bolnavi, cat si cei sanatosi, pentru cei care au munci sedentare, oameni din clasa de mijloc, profesionişti, comercianţi, persoanele angajate în muncă intelectuală, medici şi toţi cei care doresc sa-si imbunatateasca sănătatea lor şi să dezvolte o inteligenţă nelimitată. Asadar acest sistem este pentru toti cei care nu au timp suficient sa se ocupe de sanatatea lor. Yogoda - nu solicita muschii intr-un mod extenuant fiindca este un sistem interdependent de coordonare intre puterea imaginara si vointa facute constient.

Yogoda - este un sistem de exercitii care integreaza mintea, vointa si corpul. Efectuarea sistemului Yogoda creeaza un strat de energie in jurul fiecarei celule astfel incat sa reziste la virus, boală si energie negativă. 
Yogoda nu necesita nici o pregatire fizica speciala, in schimb este valabila pentru orice tip de performanta.
Yogoda promoveaza recuperarea dupa mai multe boli si consolideaza in mod semnificativ sistemul imunitar. 

Acest sistem se bazeaza pe abilitatea de miscari voluntare - FOLOSIND VOINTA SI SPIRITUL.

Yogoda creează, însufleţeşte, sporeşte şi întăreşte muşchii şi ţesuturile, este un mijloc ştiinţific şi natural, pentru a antrena si stimula toti muschii atrofiati si tesuturile corpului.
Sănătate - După tratamente în serviciile spitaliceşti organismul este epuizat, avem nevoie asadar de un sistem simplu de refacere a organismului. Pentru a fi considerat sănătos, ar trebui să fim capabili să rezistam la boli, sa avem o minte limpede, sa ne bucurăm de senzaţia data de corpul tau, ca o pasăre în zbor sau ca un copil, astfel se reflecta starea de sănătate. 
Yogoda poate fi predata intr-un cadru personal, daca doriti, sau in cadrul unor grupuri atunci cand se doreste colaborare pe acest subiect.
Aceasta tehnica se imbina excelent cu antrenamentul autogen, sau autogenia (sistem de relaxare in care au fost antrenati cosmonauti, balerini si sportivi de performanta rusi) creand o completitudine, dat fiind vorba de antrenarea muschilor prin Yogoda, si relaxarea si revitalizarea prin autogenie. In ambele va pot instrui cu succes

Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 08:45 pentru o ora si jumatate de Yoga Regenerativa cu Tudor, la Centrul Shakti, str. Christofor Columb nr. 3, sector 1, telefon programari 0755 069 569

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu