luni, 23 martie 2020

Dovezi ale existentei lui Dumnzeu in natura -Natura una din maestrii nostrii

Inca din martie 1968,in cadrul unui colocviu international, profesorul Kasarukov,vicepresedinte al academiei de Stiinte din fosta U.R.S.S, declara.

 << Pentru ce numai omul ar detine puterea gandului ? Se pot afirma diferite niveluri de inteligenta, iar eu afirm ca atitudinea sobolanilor pentru a-si agsi hrana, apasarilor pentru ase reaintoarce la cuib este inteligenta si ca toatea nimalele isi folosesc mai mult sau mai putin gandirea pentru a tari. Si plantele gandesc, nu ca noi, e-adevarat, adr gandesc si noi avem aceasta dovada, studiind radiatiile pe care ele le emit.

 Iar doamna profesor Pavlova, specialista in stiinte, declara;

 <<Este necesar un proces biologic care sa coordoneze functiile ce asigura viata plantelor. Vom descoperi intr-o zi creiere si nervi vegetali care,desi difera de ai nostri, nu sunt mai putin eficace din punct de vedere fizic si psihic >>>

 Un mare cercetator francez, doctorul Barry din Bordeaux, a depus o activitate enorma in domeniul comunicarii cu plantele. Rezultatele obtinute de grupul sau de cercetare sunt recunoscute in toata lumea.

 Iata-ne ,deci intr-un domeniu pur si simplu vertiginos! Daca e sa ne luam dup aRobert Frederic,autor al unei lucrari minunate, intitulata Intelugenta plantelor si publicata in editura Dargaud, plantele sunt in stare sa vada , sa auda, sa trasnmita, sa avertizeze in cazul unui pericol eminent, ba chiar sa fac dreptate. Desigur ca unele spirite rationaliste pot considera grotaesca aceasta afirmatie.
 Asa ca le oferim urmatorul citat.

''Pentru ce vreti sa existe o multitudine de vieti''..? Exista o singura  <<< viata >>> care fie ea vegetala,animala sau umna,naste, rade,plange se bucura,sufera si moare...O singura viata. Si inca e foarte minunat ca e aasa.

 Citatul este,pur si simplu,semnat de Albert Einstein

Sunt numai cativa ani de cand omul a indraznit sa vorbeasca de <<gandire animala>>. Desigur nu se pune problema sa vorbim de << inteligenta >>,termenul ramanand rezervat cu trufie omului ;dar totusi omul a sfarsit prina admite ca animalul are si el emotii, ca foloseste un limbaj si ca numai instinctul nu e deajuns pentru a-i explica intregul comportament. Aceasta intelegere tardiva insa si asupra lumii vegetale. Daca astazi stiinta nu recunoaste inca un cert psihism al plantelor, ea admite totusi existenta unui proces de gandire. Sa pornim la descoperirea influentarii cu ajutorul plantelor,luand cateva exemple uimitoare din cartea lui Robert Frederinck, intitulat Inteligenta plantelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...