sâmbătă, 21 iulie 2018

Gayatri-mantra-cel-mai-vechi-cantec-cunoscut

Gayatri mantra este una dintre cele mai vechi si mai puternice mantre sanscrite, fiind totodata cel mai popular imn hindus. Hindusii cred cu tarie ca prin interpretarea constanta si fixarea ferma in minte a acestei mantre, pot atinge fericirea suprema si duce la bun sfarsit toate sarcinile care le-au fost randuite in aceasta existenta de Divinitate. Cuvantul “Gayatri” explica motivul existentei acestui imn, referindu-se la mantra care il salveaza pe cel care-o invoca, de toate situatiile adverse care pot duce la mortalitate.
Zeita “Gayatri” este de asemenea cunoscuta ca si “Veda – Mata” sau mama tuturor Vedelor – RigYajurSaam si Atharva, pentru ca reprezinta insasi esenta Vedelor. Aceasta este esenta ultima, realitatea suprema dincolo de universul accesibil experientelor si cunoasterii noastre.
Mantra contine 24 de silabe si este formata din 3 linii a cate 8 silabe fiecare. Cea mai raspandita formula a Gayatri mantra contine o linie in plus (Aum Bhur Bhuvah Svah) considerata o invocatie si care practic nu facea parte din formula originala a mantrei.
ॐ भूर्भुव: स्व: तत्सवितुर्वरेण्यं । भर्गो देवस्य धीमहि, धीयो यो न: प्रचोदयात् ।।
Gayatri Mantra
Intr-o traducere simplista, Gayatri mantra inseamna:
Tu, Existență Absolută, Creatorul celor trei dimensiuni,
Contemplăm lumina Ta divină.
Fie ca Ea să stimuleze intelectul nostru și să reverse asupra noastră Cunoașterea Adevărată!
mantra-om gayantri
Si acum, sa luam pe rand fiecare din cele patru versuri.

Primul cuvant Om (Aum)

Este denumit de asemenea Pranav deoarece sunetul sau provine din Prana(vibratia vitala – care “simte” Universul). Scripturile spun “Aum Iti Ek Akshara Brahman” (Aum, aceasta silaba este Brahman).

Cand pronuntam AUM:

A – iese din gat si are ca origine zona buricului
U – se rostogoleste peste limba
M – se incheie pe buze
A – trezire, U – visare, M – adormire
Reprezinta suma si substanta tuturor cuvintelor care pot fi emise de om. Este sunetul primordial ce simbolizeaza Universul Absolut.

Cele trei “Vyahrities”: Bhur Bhuvah Svah

Cele trei cuvinte din Gayatri, inseamna “trecut”,“prezent” si “viitor” si sunt numite Vyahrities. Vyahriti este ceea ce da cunoasterea intregului cosmos sau “ahriti”. Scripturile spun: “Visheshenh Aahritih sarva viraat, praahlaanam prakashokaranh vyahritih”. Astfel, prin rostirea acestor trei cuvinte, cel care invoca contempleaza Slava lui Dumnezeu, care lumineaza cele trei lumi sau regiuni de experienta.

Celelalte cuvinte din Gayatri mantra

  • Tat inseamna simplu “acel” -  acea Ultima Realitate suprema.
  • Savitur inseamna “Soare Divin” (lumina suprema a intelepciunii) – a nu se confunda cu soarele de pe cer.
  • Vareniam inseamna “adoram”
  • Bhargo inseamna “iluminare”
  • Devasya inseamna “Gratie Divina”
  • Dheemahi inseamna “noi contemplam”
  • Dhi inseamna “intelect” sau “minte”
  • Yo inseamna “care”
  • Nah inseamna “al nostru/ a noastra”
  • Prachodayat inseamna “cerem / imploram / rugam”
Ultimele cinci cuvinte reprezinta rugaciunea pentru Eliberarea Suprema prin Trezirea Cunoasterii Absolute in noi.
As mai vrea sa mentionez ca exista mai multe semnificatii alte celor trei cuvinte principale din aceasta mantra Bhur Bhuvah Svah.:
BhurBhuvahSvah
PamantAtmosferaDincolo de atmosfera
TrecutPrezentViitor
DimineataAmiazaSeara
TamasRajasSattwa
GrosierSubtilCauzal



https://adisandu.ro/lifestyle/gayatri-mantra-om-aum/

duminică, 1 aprilie 2018

Tu cate sensuri ale existentei percepi ?


Fizica cuantica care mai este numita si fizica zeilor spune ca, intr-un numar infinit de universuri paralele cunoscut si sub numele de multivers, orice poate fi imaginat exista. 



Plecand de la aceasta idee iti pot spune ca in fiecare univers paralel pot exista versiuni ale tale updatate, in sensul in care tu il urmaresti.

Imagineaza-ti ca stai linistit pe canapea, auzi o muzica placuta,sau vezi un filmulet inspirativ de tipul celui postat de mine. Esti liber de prejudecati, deschis la posibilitatea unei calatorii dincolo de orizontul arhicunoscut. Esti pregatit intr-un mod relaxat si pentru tine se deschide un portal magic.

In timp ce intri intr-un fel de transa, poti remarca cateva picaturi de transpiratie care se preling, care iti amintesc de ceva transparent ca licaririle unei ape, prin care intrezareai un pestisor, si te intrebi daca aceasta transparenta este cheia transformarii si formarii tale, in acelasi timp in care picatura cade pe aceasta apa si formeaza blande si largi ochiuri care se unduiesc. Si aceasta picatura devine apa vie a energiei tale de copil si de adult gata sa-si exploreze propriul univers.O energie care se imprastie in tine cufundandu-te intr-o stare placuta de transa....si poti sa-ti amintesti timpul cand aveai aceasta capacitate de a te contopii cu versiunile tale cele mai bune din alte universuri. In timp timpul parea lung, ca erai si acolo si aici in acelasi timp. Erau euri-le tale cele mai bune si frumoase din alte universuri, erai tu la fel de bun si frumos din acelasi univers.....

M-am jucat putin, deoarece o stare diferita a constiintei, o stare theta sau de usoara transa poate fi poarta catre alte dimensiuni.
Ati auzit de ''salturile cuantice''? Salturile cuantice postuleaza ideea ca poti face un salt catre un tu al tau mai bine dezvoltat intr-o directie care ti-o doresti tu. Cercetarile mele parapsihologice mi-au permis sa extind acest concept, doar sunt un ''explorator al constiintei'' cercetarile mi-au permis asadar, sa il duc pe un nivel chiar mai interesant.

Si anume acela de a-ti inlesni fuzionarea cu mai multe versiuni ale tale, in acelasi timp cu aptitudini pe diverse domenii.

Va aduceti aminte unii de vorba aceea din ''lumea dezvoltarii personale'' care spune ca; si daca crezi ca poti, si daca crezi ca nu poti sa faci ceva ce iti propui, oricum ai dreptate, sau ''Este important sa nu incetezi sa-ti pui intrebari'' spunea Einstein.

Majoritatea oamenilor stiu ca anumite lucruri nu pot fi inventate, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le inventeaza...Albert Einstein

Eu nu am incetat de-a lungul timpului sa imi pun intrebari.

Si am aflat ca prin ,,reglarea'' mintii la frecventa corecta, poti lua contact cu orice din univers,iar subconstientul inregistreaza in memorie frecventa oricarui lucru cu care venim in contact prin simturi.

Explorand ideea salturilor cuantice, in urma unor experimente placute, am sesizat ca pot facilita aceasta experienta aventuroasa si deosebit de fructuoasa. Totdeauna intr-un univers paralel va exista o versiune a ta mai plina de succes, mai creativa,mai sanatoasa, mai implinita si aici putem face un sir enorm de lung de enumerari. Si la fel de bine exista nuante ale succesului, ale unor aptitudini. Iar daca simti ca singur nu poti intra in aceasta stare adecvata, in calitate de facilitator si intiator al acestui program incununat de succes, iti dau stau la dispozitie printr-un training de formare, facand ca aceste versiuni sa vina lesne, la tine.

Pare SF, nu ? Si conceptul ''salturilor cuantice'' a parut SF, si acum se tin cursuri,si multe alte lucruri intrezarite de mari visatori si exploratori au parut SF-uri, si acum lumea se infrupta din ele.

Exista chiar un titlu care spune ca medicina din Startrack este mai actuala ca oricand.

În ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferinţa intitulată „Cercetarea avansată NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Într-una din lucrările prezentate la această conferinţă erau prezentate echipamente care puteau face un orb să vadă sau un surd să audă. Echipamente care puteau calma orice durere, fără a interveni cu medicamente şi a căror utilizare ar fi permis oricărei fiinţe umane să îşi menţină şi la vârste înaintate aceleaşi funcţii de la tinereţe.

Deci intr-un univers infinit exista tot ce iti poti imagina. Spre exemplu tema mea preferata este senzualitatea care depaseste cu mult sfera obisnuita a sexualitatii cu care noi faceam adesea asocierea,si se refera la modul plenar in care poti simti realitatea. Exista prea multa seriozitate in lume si prea putina senzualitate spunea Richard Bandler cofondatorul NLP-ului. De aceea am si pus acest titlu care are legatura cu Expansiunea constiintei, in cazul nostru cu fuzionarea eu-rilor tale cele mai implinite, erotic, afectiv si financiar si toate acestea pentru o lume mai buna.

Am sa detaliez putin aceasta metoda pentru a intelege mai bine. Prin experimente facute cu prieteni am observat urmatoarele aspecte. Pentru a anclansa aceasta stare,practic pentru a se creea o stare de rezonanta cu acele versiuni pe care ti le doresti, este nevoie de o perioada de 3-4 minute. In tot acest timp eu ma gandesc la ce iti doresti. Dupa cele 3-4 minute, apare un raspuns la mine ca o confirmare ca acest lucru se manifesta, iar celui caruia ii se aplica metoda,incepe sa i se schimbe starea de spirit, conform a ceea ce am cerut, pe un anumit palier. Se va simti mai plin de succes mai motivat, daca acesta a fost subiectul si dat fiind faptul ca acesta stare de multe ori este cu mult peste ceea ce a visat persoana respectiva, poate resimti adesea un sentiment de recunostinta. Acest lucru se intampla cand iti dai seama ca starea naturala a omului este de a avea totul si a fi implinit, fara a trebui sa lupti pentru acestea. Cu alte cuvinte, intr-un univers paralel, acest lucru se petrece cu tine efectiv.

Sunt multe de spus vizavi de ce inseamna sa primesti calitatile versiunilor tale mai bune, sau sa fi infuzat de versiunile tale cele mai bune, doar se spune ca; ''imaginatia este mai importanta chiar decat cunoasterea'' si acest lucru este in continua cercetare din partea mea, ceea ce oricum la un moment dat presupune si un gen de cunoastere. Este evident ca daca tu vei vrea sa fi mai inalt, acest lucru nu pot sa afirm ca se petrece si in fizic, dar la un nivel energetic cu timpul te poti simti mai inalt. Este cunoscut faptul ca oameni mici de statura datorita increderii in sine se pot simti mai inalti si uneori datorita faptului ca ei se percep asa, nu lipseste mult ca tu ca interlocutor sa-l percepi mai inalt decat este. Dar spuneam ca aceste aspecte de ordin fizic tin de o cercetare mai minutioasa si de o monitorizare mai indelungata a celor cu care lucrez acum, pentru a vedea pana unde se poate ajunge.

 Evident ca vreau sa pastrez proportiile si nu vreau sa cad in fabulatie. De aceea vizavi de transformare fizica imi pastrez si scepticismul, dar si un gen deschidere specifica oricarui explorator. Deci ce merge evident si rapid, am detaliat deja. Ce se mai poate, ramane de cercetat.

Pana una alta ca sa lamurim, aici vorbim mai mult de aspecte psihologice. Capacitatea de a avea succes si de a te simti mai implinit, tine in mare parte de aspectele psihicului, deci este intradevar facila 

Dupa aceasta oferta vine inca una extrem de tentanta si la fel de benefica, as spune mai degraba regeneratoare si vindecatoare.

Timp de un an de zile, jumatate de ora pe zi,vei beneficia de o incarcare de la distanta cu un soi de bioenergie.Este vorba de energia tatvelor, sau energia elementelor pamant, apa, foc, aer si akasha.

Beneficiile acestui lucru sunt enorme. Incarcarea fiintei cu aceste elemente duce la o puternica regenerare a fiintei. Practic dupa un an de zile, puteti spune, veti arata cu 10 ani mai tanar decat un om de aceesi varsta cu d-voastra.

Prima oara cand am observat ca pot trimite energie de la distanta respectiv energia tatvelor, a fost acum cativa ani buni in urma, cand o amica cu care ma intalnisem, in urma unor mici divergente, conjugate si cu starea ei proasta de la servici, usor depresiva, a facut-o sa plece intr-o stare nu tocmai buna. In acel moment eram chiar intrigat ca stiu atatea,si totusi nu stiu cum sa rezolv o situatie de genul acesta. In realitate cateodata lucrurile se rezolva mult mai usor decat am crede, atunci cand omul poate dispune de suficienta energie sau chiar un surplus de energie, in situatii de forta majora. Ca atare in timp ce plecase la metroul,am incercat sa o incarc cu energie de la distanta conform inspiratiei de moment. Dupa un sfert de ora, primesc si confirmarea, sunandu-ma si intrebandu-ma ce am facut, ca i-a disparut, supararea, indispozitia si se simte chiar bine.

Daca te intrebi cand voi avea timp sa incarc mai multi oameni, raspunsul este foarte simplu. In timpul in care eu insumi imi fac aceste incarcari, ma gandesc initial la inceputul exercitiului la persoanele care vor beneficia de acest lucru si asta e tot, energia stie de acum destinatia.

In ceea priveste testimonialul cel mai bun legat de aceasta experienta, este chiar mama mea, care de ani de zile primeste aproape zilnic portia de energie.
Iar rezultatul este ca oameni de 30 de ani, nu pot tine pasul cu ea. Ai spune ca e tot timpul bagata in priza, iar sanatatea pentru varsta ei, este de invidiat.
Am uitat sa mentionez ca adeseori acest gen de bioenergie este asociat si cu culoarea orange, culoarea vietii. Practiv beneficiezi si de cromoterapie in acelasi timp. Culoarea portocalie are extrem de multe calitati in ceea ce priveste potentarea fortei si marirea vitalitatii. Deci cumularea celor doua; bioenergia si cromoterapie, fac ca tu sa beneficiezi de energie la patrat, entuzism, forta si anduranta.

Dar ce spui de o reantinerire de aproape 5 ani,daca asta a fost scopul tau ?

Si asta doar in decursul unui an.Timp in care trebuie sa aiba loc procese de restructurare, reparare si regenerare.


  Tu cate sensuri ale existentei percepi ?
O lume a fiintelor senzuale care traiesc sentimentul iubirii pana la disperare. Dragostea este un pamant al fagaduintei ravnit cu lacomie de toti, dar care devine fericire doar pentru cei generosi, pentru cei care primesc dar care si ofera iubire...Andre Maurois

Instructor Yoga Tudor

joi, 29 martie 2018

Capacitatile creierului



Atunci cand iti vei dezvolta toate capacitatile creierului vei devenii corp de lumina. Albert Einstein

Atunci cand iti vei trezii intregul potential al creierului ,iti vei putea clona singur alt corp.RAMTHA


Suntem proiectati pentru a fi supusi provocarilor .Creierele noastre sunt croite sa lucreze cu cea mai mare intensitate doar cand sunt deplin angajate. Dar atunci, ce semnificatie sa aiba acele ,,progrese educationale’’ care conduc la diluarea operelor clasice in versiuni pentru copii,             menite sa-i imprejmuiasca intr-un tarc de cateva sute de cuvinte de vocabular aprobat oficial? Daca petreci mult timp intr-un taram familiar,in curand nu va mai exista nimic acolo care sa-ti tenteze mintea. Lipsa provocarilor nu numai ca este plictisitoare, dar ajunge sa ne ucida, deoarece face ca viata sa treaca pe langa noi. A sosit timpul sa fim mai indrazneti in estimarea posibilitatilor noastre, sa aspiram la teluri destul de cutezatoare pentru a ne trezi; este timpul sa reexaminam si sa aruncam la cos o mutime de truisme, cum ar fi ,,Nu se poate mai mult''sau chiar nu ne putem concentra la mai multe lucruri deodata. ,,Dr Lyle Bourne,de la Universitatea din Colorado , le-a cerut cu ani in urma studentilor sai la psihologie sa citeasca in timp ce scriau o lucrare despre un alt subiect''.


A constatat ca, dupa ce exersau ceva timp, reuseau de asemenea sa scrie dupa dictare si sa citeasca in acelasi timp,dar si sa-si aminteasca materialul ambelor activitati, ceea ce ar trebui sa ne dea o idée despre intinderea capacitatilor noastre neutilizate. Milton Erickson a fost izbit de o descoperire intamplatoare, care l-a propulsat sa devina parintele hipnozei medicale si unul dintre ganditorii prolifici ai epocii noastre. In timp ce frecventa Universitatea din Winsconsin, facultatea de medicina,si-a luat o slujba de editorialist la un ziar local pentru a-si suplimenta finantele.Asemeni multor oameni creativi, Erickson si-a instruit propriul subconstient sa compuna editorialul in timp ce el dormea, astfel incat sa-l poata rescrie la repezeala dupa-amiaza. Subconstientul lui Erickson a facut un pas gigantic mai departe. Cand s-a trezit a gasit articolul terminat in masina de scris. Nu erau spiridusii,ci propriul subconstient pornise din toata inima la munca.,,Se afla mai multe in capul meu decat am stiut’’,si-a spus el,o tema pe care a urmarit=o toata viata; stim mult mai mult decat credem ca stim; avem vaste rezerve, si inca neatinse ,de abilitati.

 SURSA;Tehnici invatare rapida..edit Amalteea

Meditatia Arhanghelilor

Meditatia Arhanghelilor

Ingerii transcend orice religie,orice filozofie,orice principiu.De fapt,Ingerii nu au nicio religie in intelesul nostru...existenta lor precede orice sistem religios ce a existat vreodata pe pamant...-Sf.Toma de Aquino

Nu cu mult timp in urma am auzit de la un prieten drag ca propriul lui fiu,a fost victima unui accident stupid.El a fost lovit in partea din spate a capului de o minge de golf. Recuperarea nu a mers bine,  si un cheag de sange in creier a fost cauza presiunii  care l-ar fi putut paraliza pe intreaga viata.Baiatul a fost la terapie intensiva intr-o stare de semi-coma timp de zece zile.Si in continuare prognoza nu se anunta buna, iar o eventuala interventie chirurgicala iesea din discutie datorita riscului ridicat,de a produce leziuni cerebrale.In acest timp am primit un telefon din partea mamei lui. Aceasta mi-a cerut o practica meditativa/rugaciune, si eu i-am sugerat meditatia numita Meditatia Arhanghelilor. In ea,ne inconjuram pe noi insine sau pe cineva drag cu energia angelica in scopul vindecarii si protectiei.


Din acel moment procedurile medicale au inceput sa dea roade.I s-a pus un sunt pentru a atrage fluidele cerebrale, si presiunea s-a stabilizat.Datorita medicinii moderne, baiatul este in viata si este bine. Cu toate acestea si Doctorii si Asistentele si-au dat seama ca este vorba de un miracol. Mama lui si tatal,cred si ei cu tarie,ca aici a fost interventia ingerilor.

În fiecare seară, înainte de culcare rugaciunile evreiesti includ urmatoarea invocatie..''In partea mea dreapta se afla Mihail,in stanga Gabriel,Uriel este in fata mea,Rafael in spate ,iar deasupra capului meu,se afla Sheckina-Prezenta Divina" Aceasta este una din meditatiile congregației mele preferate, ea funcționează bine atat pentru adulți cat  și pentru copii. Ca meditație, ea poate fi folosita pentru a dezvolta un sentiment de protectie, confort, vindecare și de securitate. Acesta este unul dintre cele câteva exerciții meditative care este recomandat inainte de culcare.

Când noi apelam  îngerii pentru a fi cu noi, ne conectam la o resursă infinită de bunăvoință. Este ca și cum am fost conectați în miezul magnetic al pământului pentru a ne mentine centrati. Arhanghelii reprezintă pe Dumnezeu-centrul universului, ei ne pot hranii sufletul din resursele infinite. Impedimentele la conectarea cu această energie sunt doar îndoială și cinismul. Daca stim sa trecem de sentimentele de indoiala si facem aceasta meditatie, noi vom beneficia mai tot timpul de o prezenta angelica protectoare si vindecatoare.. 



Incercați să găsiți un loc liniștit unde nu vei fi deranjat de 20-30 de minute. Această meditație se poate face in pat pe  timp de noapte, inainte de a adormii . Închideti ochii, relaxați-vă corpul, si respirati normal. Permiteți atenției să se concentreze asupra experienței corpului dumneavoastră și mișcărilor pieptului și stomacului pe timpul respiratiei.. 

2. Imaginați-va că puteți simți o prezență de-a lungul partii dreapte a corpului dumneavoastră și pe partea dreaptă a feței. Se poate simti ca o presiune subtilă, o furnicături, o vibratie, căldură, răcoare, sau o altă senzație. Dacă nu poți simți nimic, pur și simplu, inchipuieste-ti  doar ca simti aceasta prezenta divina langa tine, aproape atingându-te pe partea dreapta. 

3. Dă acestei  experiențe de pe partea dreaptă numele de Mihail. Arhanghelul Mihail este adesea văzut ca mesager al lui Dumnezeu. Oricum ai simtii acest lucru  , pretinde că mesagerul lui Dumnezeu este total prezent pe partea dreapta. Fii cu această experiență pentru un timp. 

4. Când sunteți gata,  imaginati-va o alta prezența pe partea stanga. Simțiți presiunea, la fel ca și pe dreapta. Aceasta este Arhanghelul Gavriil, care este cunoscut pentru ca reprezentand puterea lui Dumnezeu. Puteți experimenta ambele părți simultan. Mesagerul lui Dumnezeu pe dreapta, puterea lui Dumnezeu, pe partea stanga. Ramai cu această experiență pentru un timp. 

5. Permiteti-va sa simtiti ceva in spatele tau, oriunde de-a lungul partea din spate, în special pe partea cu care te sprijini în timpul ședinței sau cand esti culcat. Imaginați-vă acest lucru . Acesta este Arhanghelul Rafael, în general, cunoscut sub numele de puterea vindecatoare a lui Dumnezeu. Acum poți să simti prezenta celor trei simultan Mihaill mesagerul pe dreapta, Gabriel puterea pe partea stanga, Rafael, vindecatorul sustinandu-va in spate. 

6. În continuare, cu ochii încă închiși, imaginați-vă o lumină ce strălucește în fața ta.. Lăsați  aceasta lumina sa fie cat se poate de stralucitoare. Aceasta este arhanghelul Uriel, lumina lui Dumnezeu. Acum ești înconjurat pe patru laturi: un mesager, putere, vindecare și lumină. 



7. În cele din urmă, imaginați-vă un nor imens, binevoitor de lumină plutind deasupra corpului tau. Este Shekhina, prezența feminină a lui Dumnezeu. Se lasă aceasta lumina să coboare încet  incadrandu- te cu dragoste, invaluindu-va cu o dulce si blanda protectie, creandu-va starea de spirit cea mai plina de pace si serenitate pe care ati avut-o vreodata.  Înconjurat de îngeri vă aflați, de asemenea, în brațele bunătatii infinite, de securitate și siguranță absolută. 

8. Dacă vă aflați în pat, acesta este un mod minunat de a adormiți. Dacă sunteți in pozitie de meditatie, stați atâta timp cât doriți, în această stare de spirit. Când sunteți gata să se încheiati meditația, nu te ridica prea brusc. Este mult mai bine, de asmenea să inversati procesul, încet permitind Shekhinei sa se ​​ridice din nou mult deaspra capului vostru . Apoi, dati drumul  Arhanghelilor, unul câte unul, asigurându-vă că nu merg prea departe, dar oferindu-vă libertatea de mișcare.Veti simti cat de curand efectele acestei meditatii,si energiile remanente dupa ea. 

Puteți practica această meditație la fel de des cum doriți.Nu va puteti supraîncărca cu energia angelica,ia este întotdeauna benefică. Aceasta este o meditație foarte bună de a împărtăși  copiiilor, mai ales înainte de culcare. Cei mai mulți oameni care sunt bolnavi pot obține beneficii enorme din această meditație ghidată, puteți face acest lucru în casele lor sau în spital. Am făcut acest lucru chiar și  prin telefon. Dar asigurați-vă că persoana care mediteaza nu va fi deranjata cel puțin douăzeci de minute, si cel mai important, ar trebui să fie bine practicată în primul rand de tine înainte de a oferi altora.


Rabinul David Cooper-Meditatia Arhanghelilor



MEDITAŢIA PENTRU TĂIEREA LEGĂTURILOR PSIHICE-ARHANGHELUL MIHAIL

   
 Sunt Mihail. O persoană a întrebat astăzi ce se poate face pentru a putea dezlega conexiunile nedorite create între oameni. Conexiuni prin care energia curge înainte şi înapoi. Câţiva dintre voi sunt familiarizaţi cu lecţiile pe care le-am dat şi cu alte ocazii despre cum se taie aceste legături.

Tăierea legăturilor psihice este una din slujirile mele faţă de umanitate. Este un serviciu pe care îl ofer cu mare bucurie şi plăcere. Cînd ceri tăierea tuturor legăturilor psihice trebuie să ştiţi că aceste legături sunt strâns legate între ele şi că fiecare în parte te leagă de evenimente, timpuri şi locuri trecute. 

Cînd afirmi că vrei ca toate legăturile psihice să fie tăiate. Toate vor fi tăiate. Este inutil să ceri ca numai anumite legături să fie tăiate iar celelalte să rămână intacte. Prin lucrarea pe care eu o fac, toate legăturile psihice pe care le-ai putea avea cu anumite persoane vor fi tăiate. Aceasta te va elibera de sub legea cauzei şi efectului şi a legii karmei. Tăierea tuturor legăturilor psihice te va elibera de oameni individuali, grupuri de oameni, locuri, ţări. Te va elibera de efecte care îşi au cauza în vieţi trecute. Te poate elibera de toate efectele nedorite ale acţiunilor şi gândurilor tale din toate vieţile tale anterioare. Ceea ce pot să vă ofer este libertatea căci este ceea ce toţi meritaţi.

Cum este această lucrare săvârşită? O săvârşesc cu sabia mea căci eu sunt Arhanghelul Mihail, iar sabia mea este de culoarea albastru electric. Mă puteţi imagina ca pe un cavaler medieval îmbrăcat în armură, care în loc să fie argintie emanând lumină albă - este albastră electric, emanând lumină albastră-electric. Pot să săvârşesc lucrarea oricând simţiţi că vă este necesar. Trebuie numai să afirmi că vrei ca această lucrare să fie făcută în numele vostru (tău). Dacă nu faci afirmaţia că vrei acest serviciu- eu nu voi interveni pentru că nu am învoire de la Stăpânii Karmei şi de la alte puteri cereşti ca să intervin în viaţa voastră fără a fi invitat.
Aştept ca voi să mă invitaţi să intervin în vieţile voastre într-un mod pozitiv, Pot nu numai să tai legăturile psihice care te ţin legat ci şi să vă protejez cu coloane de lumină cosmică. Această protecţie vă va feri de tot ce nu este al luminii şi tot ce nu lucrează în concordanţă cu voinţa divină. Sunt momente în cursul unei zile, fie că sunteţi treji sau dormind, când puteţi utiliza această protecţie a coloanei de lumină. Aceasta înseamnă că puteţi trăi în interiorul acestui tub de protecţie care îşi are originile în Dumnezeu Însuşi.

Cum ceri acest serviciu? Nu este greu pentru că Arhanghelul Mihail este mereu disponibil celor care au nevoie de ajutorul său. Nu este deloc vorba de a apela la serviciile preoţilor, a fi religios, ceremonial sau pios.
Este numai nevoie de o simplă cerere, de o afirmaţie. E necesar să afirmi că doreşti ca Arhanghel Mihail să îţi taie toate legăturile psihice pe care le ai cu persoane încarnate sau desâncarnate. Trebuie să ştii că orice relaţie pe care ai avut-o, toate schimburile de energie cu fiinţe din lumea aceasta sau din lumea de dincolo au creat fire invizibile care te leagă de acele fiinţe cu care ai interacţionat.

Aceste fire sunt ca nişte conducte ale energiei Karmei care astfel se revarsă din trecut în viaţa ta actuală. Aceste fire psihice vă fac să deveniţi propriile voastre victime. Victime ale propriilor voastre acţiuni, vorbe, a propriilor voastre fapte.A devenit posibil acum ca să preschimbaţi aceste energii în energia luminii spirituale, energia iubirii.

Poţi gândi: „Nu am fost niciodată rău” şi aşa poate fi, nu ai făcut niciodată fapte rele. Ţine cont că nu există aşa ceva ca bun sau rău şi nici judecată a ceea ce este bun sau rău pentru că prin compasiune şi iubire nu există nimic altceva decât „a fi”. Trebuie deasemenea să înţelegeţi că mulţi dintre voi aţi făcut în vieţi precedente fapte bune, prin care v-aţi pus în serviciul umanităţii şi credeţi, voi, aţi acumulat karmă bună în loc de karmă rea. Eu vă mărturisesc că tot ceea ce reprezintă karmă este o încărcătură nedorită că orice reprezintă karmă trebuie echilibrat (anihilat). Soluţia la karmă este tăierea legăturilor psihice cu trecutul ceea ce este foarte simplu.

Afirmă:
„Arhanghel Mihail, afirm că doresc ca tu să tai toate legăturile mele psihice cu toate fiinţele umane, atât încarnate cît şi desâncarnate”.

Mulţi vor simţi că nu vor să-şi taie legăturile psihice cu fiinţa iubită, cu soţul sau soţia, copii şi familie. Dragostea trebuie să fie necondiţionată, pentru că dacă dragostea ta este necondiţionată, ea nu are nevoie de legături psihice cu cei dragi pentru că legăturile psihice te ataşează nu te eliberează. Fii numai convins că iubirea există. Nu poţi pune condiţii în iubire ca spre exemplu: „Dacă faci asta pentru mine, eu am să te iubesc”. Dragostea adevărată este necondiţionată prin urmare nu contează dacă eşti legat psihic sau nu.

A venit timpul libertăţii, a venit vremea ca tu să îţi asumi propira putere cu fermitate şi candoare, cu compasiune.
Nu îţi da puterea ta altuia, nici celor dragi ţie, nici soţiei, nici soţului sau familiei, preoţilor sau altor sisteme de control. Fă-ţi datoria acolo unde eşti cu răspundere dar fă-o cu compasiune şi dragoste necondiţionată. 

Repetă după mine


„Arhanghele Mihail, afirm că vreau ca tu să tai toate legăturile mele psihice cu toate fiinţele umane atât încarnate cât şi desâncarnate”.


Folosind această afirmaţie, ea te face liber. Tu însuţi vei simţi o uşurare atunci când o vei folosi. E ca şi cum ai fi purtat pantofii grei de ciment pentru multă vreme iar acum te simţi eliberat. Pantofii grei de ciment te-au ţinut legat de energiile karmei tale. Acum că ai cerut tăierea legăturilor psihice te simţi uşor, fericit şi liber. Pentru mulţi oameni este dificil ca să-şi păstreze acel nivel de conştiinţă care îi fereşte de a mai crea noi legături psihice. Nu spun aceasta ca să vă critic ci doar ca să vă îndemn să folosiţi această afirmaţie în fiecare seară înainte de culcare. Afirmarea tăierii legăturilor psihice spusă zilnic vă va ajuta să dobândiţi libertate, libertatea de spirit.

Un alt lucru pe care vreau să vi-l dăruiesc este „stâlpul de lumină”. Din nou vă repet că este foarte uşor să-l obţineţi.

Doar trebuie să afirmaţi

„Arhanghele Mihail, afirm că doresc un stâlp de lumină”.

Doreen Virtue

Incarca-ti bateriile organismului cu ajutorul undelor alfa






Tehnica "charging" este o alternativa rapida de revigorare si incarcare energetica (de unde si numele). Realizata corect, meditatia poate furniza organismului in 30 de minute, echivalentul energetic a aproximativ 6 ore de somn. 

Vă puteţi revitaliza corpul prin diverse metode. Cea mai obişnuită constă în a vă odihni pur şi simplu. Odihna relaxează muşchii prin detensionare. Cînd se relaxează muşchii, se întîmplă o serie de lucruri. Corpul adoptă o poziţie de încordare minimă. Ochii se închid şi adeseori un suspin elimină bioxidul de carbon din plămîni, înlocuindu-l cu oxigen proaspăt. Creierul coboară la frecvenţa undelor cerebrale alfa (situată undeva între 7 şi 14 cicluri pe secundă) iar organismul începe imediat să-şi refacă energia. Ştim de obicei că luăm energie din hrana solidă şi lichidă. Cei mai mulţi oameni nu înţeleg că o mare parte din energia noastră este adusă în organism prin respiraţie. Oamenii pot trăi luni de zile fără mîncare şi zile întregi fără apă. Cît putem trăi fără aer? Cel mai puţin cunoscută este energia obţinută prin odihnă, mai ales prin somn. În timpul somnului, mintea începe să-şi schimbe ritmul de la frecvenţa beta la frecvenţele alfa, theta, delta şi apoi se parcurge ciclul invers, prin theta la alfa. Alfa este starea în care organismul se încarcă singur. În această stare, transformăm cîmpul de energie magnetică în biocîmpul care ne hrăneşte celulele. V-aţi întrebat de ce doar aţipind un pic "vă încărcaţi bateriile"? Vă dispare oboseala, vă dezmorţiţi iar durerea vi se alină. Vă simţiţi mai bine. De ce se întîmplă aşa? Şi cum? Ştim cu toţii că organismul preia o formă de energie şi o transformă în alta. Corpul este un transformator de energie. El ia hrană şi oxigen şi le transformă în bioenergie, energia folosită de celule. Ia energia pămîntului şi o transformă în aceeaşi forţă a vieţii care hrăneşte celulele. 
Tehnica meditatiei 


Fiecare se aseaza intr-o pozitie care sa-i permita relaxarea totala a corpului. Este esential ca pe parcursul meditatiei sa incercam sa nu ne miscam corpul. Acest act de vointa va conduce negresit la tot felul de senzatii care sa ne impiedice de la a ne atinge acest scop (ne mananca pielea si vrem sa ne scarpinam, nu ne gasim locul etc). Nu exista o pozitie ideala, dar este de preferat pozitia la orizontala sau pe un scaun/fotoliu relaxant si comod. Pozitia aleasa trebuie sa nu genereze inconfort, amorteli sau dureri. Odata aleasa pozitia, corpul incepe sa se relaxeze urmand curba normala de scadere a frecventei de functionare a creierului. Daca nu ne miscam corpul si continuam sa fim treji va aparea la un moment dat senzatia de imponderabilitate. Este ca si cum nu iti mai simti corpul. Bineinteles ca este de ajuns o simpla actionare a oricarui muschi pentru a realiza ca de fapt esti in control, dar nu acesta e scopul. De multe ori senzatia de incorporabilitate este corelata cu o serie de senzatii ca de "mici caderi in gol" – similare cu ratarea unei trepte la coborarea unei scari. Aceste serii de "caderi" anunta instalarea treptata a unor noi si mai profunde stari. Frecventa scade si creierul se indreapta catre starea theta-delta. Cheia acestei meditatii este controlul asupra motilitatii corpului combinat cu mentinerea starii de trezie.
Aceste 2 elemente conduc la mentinerea frecventei alfa, stare in care corpul se incarca rapid din punct de vedere energetic. Aceasta frecventa este asociata cu eliberarea de neurotransmitatori (serotonina, melatonina, etc.) esentiali in procesul de reechilibrare al corpului si al creierului. Cu timpul corpul invata sa ajunga la starea de relaxare intr-un timp foarte scurt, ceea ce declanseaza emisia in frecventa alfa.10 minute de mentinere a corpului in parametri starii alfa urmate de 20 minute de somn theta/delta (sau chiar mentinerea timp de 30 de minute in alfa), si suntem ca noi. Alfa este starea în care organismul se încarcă singur. În această stare, transformăm cîmpul de energie magnetică în biocîmpul care ne hrăneşte celulele.

Starea beta: este starea normala in care ne desfasuram activitatea de zi cu zi - creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 50-15 cicli/sec. 

Starea alfa: stare intermediara a creierului de trecere catre frecventa in care se realizeaza somnul. Frecventa creierul este mai joasa dar mai inalta in amplitudine. Acesta emite semnale cu frecvente cuprinse intre 14-8 cicli/sec. Pentru a identifica aceasta frecventa este nevoie sa va aduceti aminte de starea precedenta somnului, sau in momentul in care dimineata ne trezim si baleiem intre somn si realitate. Aceasta este starea in care corpul se incarca din punct de vedere energetic. Este insa o frecventa greu de controlat si de cele mai multe ori creierul trece repede ori spre theta-delta, ori spre beta. Poarta Psi – exista presupuneri conform carora pragul de 10 cicli/sec reprezinta poarta de trecere catre perceptiile alterate. Cu alte cuvinte, aici este pragul unde daca ramai treaz dai de gaura iepurelui ce te duce in "Tara minunilor". Dar de obicei adormim si urmeaza urmatorul prag.

 Starea theta – este frecventa in care se declanseaza mecanismele de relalaxare profunda, corpul este odihnit si somnul cu vise apare, fie ca el este constient sau nu. Creierele celor care viseaza cu ochii deschisi sau se afla in stari de meditatie profunda, emit frecvente cuprinse in aceasta zona. Creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 8-4 cicli/sec.


 Starea delta – somnul cu vise – sau REM sleep (rapid eye movement). Creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 4-2 cicli/sec. Starea gama– Somnul profund, fara vise. Creierului emite semnale cu frecvente sub 2 cicli/sec. Exista experiente efectuate de institutul Monroe de fizica din USA, care a monitorizat activitatea cerebrala a unor subiecti ce relatau experiente de perceptie alterata, creierele acestora emitand unde cu frecvente sub 2 cicli/sec.

Banii - Extras din cartea Cea Mai Usoara Cale de Mabel Katz


Dacă vrei bani, trebuie să te detaşezi de mentalitatea de victimă. Trebuie să nu te mai învinovăţeşti şi să fii dispus să îţi asumi 100% responsabilitatea. Trebuie să înţelegi că sarcinile sunt ale tale şi totul depinde de tine. Nu există nimeni în exterior. Persoana care mental se consideră o victimă nu atrage bani; atrage mai multă sărăcie. Suntem atât de puternici, încât dacă doar ne gândim la ceva, vom atrage acel ceva. Atunci când ne plângem şi ne învinovăţim, vom atrage mai mult din ceea ce nu vrem. Purtându-te ca o victimă, îţi vei îndepărta puterea.


Te rog să iei în considerare faptul că bogăţia şi banii nu sunt sinonime. Avem o anumită bogăţie indiferent dacă avem sau nu bani. 

A avea sau a nu avea bani nu te poate face să te simţi fericit sau nefericit. Banii nu garantează fericirea. Oricum, bogăţia te va face fericit şi împăcat. Este garantat faptul că, din fericire, cu toţii ne naştem bogaţi. Bogăţia este ceva ce ai în interior şi nu are nimic de a face cu posesiunile. Este ştiinţa ta naturală, talentele tale naturale, identitatea ta. Cu acestea ne naştem.

Crezurile noastre despre bani, de exemplu, joacă un rol extrem de important în relaţia noastră cu bogăţia. Există nenumărate interpretări greşite referitoare la acest subiect. De exemplu, la ce crezi că ca se referă urmatoarele: “Este mai uşor pentru o cămilă să treacă prin gaura unui ac decât pentru un om bogat să intre în împărăţia lui Dumnezeu” – Marcus 10.25

Sunt sigură că nu se referă la ceea ce crezi. De fapt mi-am întrebat profesorul, pe Ihaleakala, şi mi-a spus că lucrul la care se referă este să nu pui banii pe primul plan. Întotdeauna trebuie să îi pui pe primul plan pe Dumnezeu şi iubirea. Banii vor veni când faci acest lucru. Este garantat. 

Să realizezi puterea gândurilor tale referitoare la bani este o NECESITATE. Dacă tu crezi că a avea bani este ceva imoral, sau că acei oameni care au bani sunt lacomi sau au făcut ceva ilegal, banii te vor ocoli, pentru că în mintea ta subconştientă crezi că ăsta este un lucru rău pe care nu îl vrei. Nu este nimic greşit referitor la bani. Nu te îngrijora, şi oamenii bogaţi pot merge în rai. Du-te să faci bani şi totdeauna ai încredere şi fă-o în felul în care o face Dumnezeu (cu iubire) şi nu în felul tău.

În realitate nu este nimic greşit în a avea bani, mulţi bani. De fapt, poţi face diferenţa dacă ai resurse. În cazul meu, Dumnezeu mi-a dat mai mult decât am cerut sau am visat vreodată. De multe ori cred că Dumnezeu are planuri referitoare la mine, planuri de care eu nu ştiu. Şi, mulţumită resurselor pe care mi le-a dat, pot face diferenţa în viaţa celorlalţi şi sunt recunoscătoare pentru asta. 

La început a trebuit să îmi aliniez inima. Am renunţat la cariera profitabilă pe care o aveam şi apoi resursele au venit. Lucrurile s-au întâmplat astfel, şi nu invers. Universul întotdeauna te va urmări şi te va aştepta să faci acel prim pas. Poate părea înspăimântător, dar când într-adevăr crezi, lucruri uimitoare ţi se întâmplă. 

Acesta poate nu este un lucru plăcut de luat în considerare dar, dacă nu ai bani, probabil că îţi este frică de ei sau nu îi vrei cu adevărat (la nivel subconştient). Poate crezi că altcineva trebuie să aibă grijă de tine sau poate că nu eşti dispus să faci ceea ce este nevoie!

Am văzut cazuri. Oameni cu probleme financiare venind la mine să îmi ceară de lucru şi, indiferent de sugestiile pe care le-am dat sau ocaziile pe care le-am enumerat, indiferent de uşile pe care le-am deschis, ei au fost în permanenţă pregătiţi să spună “Nu”, nu din cauza asta sau nu din cauza cealaltă. Este de necrezut!!

Dacă vrei bani, spune da! Întotdeauna ai timp să spui “nu” unei oportunităţi. Poate că nu pare cea mai bună cale pe care să o urmezi acum, însă este important să spui «DA». De ce? Pentru că atunci când spui da, deschizi nişte uşi, însă niciodata nu ştii cine este în spatele acestor uşi care să poată să îţi ofere ceea ce cauti. 

Te rog, nu mai da vina pe economie sau pe părinţi!! TU esti cel care întoarce spatele oportunităţilor din faţa ta. Fii atent la cum îţi investeşti timpul. A te plânge nu îţi aduce dividende prea bune.

Creează ceva de valoare, un serviciu sau un produs care rezolvă o problemă sau care face viaţa altor oameni mai uşoară. De obicei, cu toţii ne simţim într-adevăr bine când îi ajutăm pe alţii, iar când creăm ceva de valoare, oamenii de obicei se retrag din cale noastră şi nu ne propun o afacere, însă ne recomandă altora. 

Oamenilor le place să lucreze cu alţi oameni cărora le place ceea ce fac. Nu îţi place atunci când oamenii te ajută cu plăcere, când nu se supără să mearga mai mult pentru tine? Nu eşti mai dispus să le dai banii tăi?

Ţine minte, în orice domeniu de activitate, întotdeuna să faci tot ce poţi. Uşile se vor deschide atunci când te aştepţi mai puţin, la momentul potrivit şi în locul potrivit. 

Când îţi dai seama că te învinovăţeşti, te critici, te judeci, CURĂŢĂ (detaşează-te)! Treci la acţiune, ai încredere şi în mod special detaşează-te de mândrie. Nu trebuie să ştii totul despre o afacere până când nu deschizi una. Profesorul meu, Ihaleakala, spune mereu că nu îşi poate închipui un Dumnezeu care ne-ar pune aici fără să ne dea ce avem nevoie. 

Eliberează-te de gândurile despre sărăcie care îţi spun “poate că într-o zi voi câştiga la loterie”. Daca nu ai bani, cel puţin asumă-ţi responsabilitatea şi spune “am ales să nu am bani de data asta” şi alege să fii împăcat fără bani. 

Şi, în final, ţine minte. Nu cu toţii am venit în această lume pentru a face bani, însă cu toţii am venit aici pentru a învăţa şi a creşte. În drumul nostru, putem avea tot ce avem nevoie şi putem fi fericiţi şi împăcaţi cu sau fără bani.

Când te detaşezi, Dumnezeu va putea să lucreze pentru tine. Te va ghida către ţelul perfect. Dacă eşti în consens cu Dumnezeu, nu ai de ce să te îngrijorezi.

Urmează-ţi pasiunea şi încrederea şi curăţă (detaşează-te). Îţi vei descoperi bogăţia şi, o dată făcut acest lucru, îţi vor veni atât de mulţi bani, încât nu vei şti ce să faci cu ei!

Cum sa echilibrezi emisferele cerebrale-si sa determini emisfera dominanta

Emisferele sunt conectate prin corpul calos. El serveşte ca un canal sau o punte între cele două părţi. Acest pod poate fi literalmente exersat şi consolidat până când este fizic mai mare şi mai capabil de a transmite informaţii, gânduri dintre cele doua emisfere creand un sistem mai integrat si o performanta mai buna. Clarvăzătorul si celebru vindecator Edgar Cayce şi Albert Einstein s-a gasit ca aveau un corpus callosum neobişnuit de mare.

Cele două jumătăţi ale creierului cooperează, si una dintre ele va fi intotdeauna dominanta.Ore intregi sau minute una dintre emisfere isi va schimba dominanta de multe ori in functie de activitatile desfasurate.Acest lucru il putem sesiza printr-un feeback foarte simplu,cand observam pe ce nara respiram dominant.Stiinta Svara Yoga,se ocupa cu acest studiu si chiar ne invata cum sa schimbam constient dominanta in functie de acitivitatile desfasurate pentru a obtine o maxima eficienta.

Cea mai mare parte a timpului, o nară respiră liber, în timp ce cealalta se simte partial mai stramta. Ele alterneaza de obicei, la fiecare nouazeci de minute, astfel încât comuta emisfera dominanta pentru o activitate specifica. Dacă o sa acordati o atenţie la acest proces, s-ar putea descoperiti că starea ta de spirit variaza în funcţie de partea cu care tu respiri mai liber.
Yoghinii si-au dezvoltat, de asemenea, tehnici pentru păstrarea ambele nări deschise simultan, deoarece ei cred că acest lucru ajută la curgerea energiei pe canalul central al sistemului nervos,Sushuma astfel incat se respira regulat si egal pe ambele nari. Fiziologic, acest lucru înseamnă, probabil,ca ambele emisfere isi asuma in comun responsabilitatea,in loc ca una dintre ele sa-si asume rolul de sef.
Vizualizarea este un alt domeniu in care se poate determina pozitia dominanta a unei emisfere.

. Următorul exerciţiu vă permite să observati si sa controlati acest proces.



După cum te uiţi la această ilustraţie,incruciseaza ochii astfel incat sa formezi un al treilea cerc intre albastru si rosu.Ar trebui sa incerci sa observi cum in al treilea cerc dintre cele doua se formeaza o cruce.Crucea nu e stabila depinde de emisfera creierului care e activa, cand e activata emisfera stanga revine cercul albastru, astfel încât să vedeţi un al treilea cerc între un albastru şi roşu. Când ajungi ochii concentrat dreapta, cercul de mijloc va par a avea o cruce pe ea. 

Uita-te la crucea de pe al treilea cerc. La fiecare câteva secunde, se va schimba de la o linie orizontală la o linie verticală şi înapoi.

Acest lucru se datorează faptului că emisferele creierului sunt alternante în functie de pozitia dominanta pentru aceasta activiate. Când emisfera dreaptă este dominantă vezi cercul albastru şi linie verticală în partea de sus, atunci când emisfera stângă este dominantă, cercul roşu şi linia orizontală pe partea de sus. 

Acum sunteţi gata pentru yoga reală. Uitati-va la imagine din nou, dar de data aceasta, încercăm să facem constant crucea din mijlocul cercului. Vrei o cruce pura nu, o linie orizontală sau verticală. Practicati zi cu zi, până când puteţi să-l faci pentru 45 de minute continuu. Cred că veţi găsi ca ai generat stari de spirit interesante.
Apare o energizare si o focusare a creierului,starea de flow in care puteti aplica mult mai usor legea atractiei prin vizualizarea unui obiectiv.

După cum te uiţi la această ilustraţie, incruciseaza ochii astfel incat sa formezi un al treilea cerc intre albastru si rosu.Ar trebui sa incerci sa observi cum in al treilea cerc dintre cele doua se formeaza o cruce.Crucea nu e stabila depinde de emisfera creierului care e activa, cand e activata emisfera stanga revine cercul albastru, astfel încât să vedeţi un al treilea cerc între un albastru şi roşu. Când ajungi ochii concentrat dreapta, cercul de mijloc va par a avea o cruce pe ea. 

Uita-te la crucea de pe al treilea cerc. La fiecare câteva secunde, se va schimba de la o linie orizontală la o linie verticală şi înapoi. Acest lucru se datorează faptului că emisferele creierului sunt alternante în functie de pozitia dominanta pentru aceasta activiate. Când emisfera dreaptă este dominantă vezi cercul albastru şi linie verticală în partea de sus, atunci când emisfera stângă este dominantă, cercul roşu şi linia orizontală pe partea de sus.

Visarea lucida produce cele mai inalte frecvente cerebrale inregistrate vreodata


Visarea lucida este una dintre categoriile de visare pe care o experimenteaza multi oameni. Aceasta se intampla atunci cand cineva viseaza si in timpul visului individul este complet constient ca viseaza. Unii oameni raporteaza o stare vaga de luciditate atunci cand viseaza, insa fara a putea schimba continutul visului. Alte persoane au experimentat o luciditate profunda, fiind constienti de faptul ca viseaza si in acelasi timp pot schimba visul, in final avand libertatea de a face tot ceea ce ei isi doresc sa faca in vis.



Visele sunt fenomene fascinante, pentru ca ne aduc revelatii dintr-o lume plina de experiente pe care nu le putem percepe sau crea intr-o stare de constienta normala, sau putem?



Visarea lucida este un fenomen studiat; cercetatorii continua sa exploreze acest domeniu pentru ca in timpul visarii lucide se evidentiaza niste modele cerebrale speciale si in acelasi timp fenomene biologice in corp. Un exemplu de studiu recent, din 2009, ce s-a desfasurat la Neurological Laboratory in Frankfurt, a demonstrat ce visatorii lucizi produc cele mai rapide unde cerebrale inregistrate vreodata, unde gama de peste 40 Hz. Acest fapt sugereaza ca persoanele care viseaza lucid sunt mai constienti de sine si mult mai constienti in aceasta stare decat in stare de veghe. Noi nu functionam nici macar aproape de acele frecvente (din punct de vedere al frecventei undelor cerebrale) atunci cand suntem in stare de veghe, functionand la frecvente chiar mai joase decat in somn. Cercetarile arata ca existenta undelor gama sugereaza o experienta perfect constienta, deci, in concluzie, starea de veghe in vis este un fenomen real. Acest fapt riddica intrebarea: care este de fapt reala? Ar putea fi ceea ce noi percepem cand sunt total constienti de fapt un vis? Sau acestea sunt doar diferite aspecte ale realitatii intre care noi sarim inainte si inapoi? Este capacitatea noastra de a ne crea realitatea mult mai usor in stare de visare lucida legata de frecventa inalta de functionare a creierului? Ce am putea sa facem daca am atinge acele frecvente inalte fara a fi in visare lucida? Am putea sa manifestam instantaneu, la fel ca in visul lucid? Undele cerebrale gama sunt legate de activitati mentale de factura inalta si de consolidarea informatiilor. Functionarea la aceste frecvente permite creierului sa lege si sa proceseze informatii din parti multiple ale creierului. Folosim o mai mare parte din creier atunci cand experimentam visarea lucida decat atunci cand suntem perfect treji.


Mai jos gasiti o lista cu diferitele frecvente la care functioneaza creierul :

Unde Delta: Acestea sunt cele mai intalnite la copiii nascuti prematur. Ele sunt de frecventa foarte joasa si se afla intre 0.5 si 2 Hz

Unde Theta: Acestea au o frecventa ceva mai inalta, undeva intre 4 si 7 Hz. Sunt legate de somnul usor, de starea REM (rapid eye movement), vise si halucinatii.

Unde Alfa: Undele alfa au o frecveta si mai inalta. Ele se situeaza undeva intre 8 si 12 Hz. Acestea sunt cele mai intalnite in timpul relaxarii, contemplatiei si in lipsa stimulilor vizuali. Deci atunci cand nu esti distras sau concentrat pe lumea exterioara, ci in zona proprie de contemplatie, relaxare si constienta, creierul tau vibreaza in aceasta plaja de frecventa.

Unde Gama: Undele cerebrale gama au frecventa cea mai inalta. Ele sunt situate udeva intre 40 si 100Hz, cele mai inalte frecvente inregistrate, cunoscute omului.

Este un fapt consemnat de catre cercetatori ca odata cu varsta si de-a lungul evolutiei umane dimensiunea EEG (electroencefalograma) creste. EEG este inregistrarea activitatii electrice la nivelul scalpului. Ea masoara fluctuatiile de voltaj ce rezulta din curgerea curentilor ionici in interiorul neuronilor din creier. In acest fel se masoara diferitele unde cerebrale si frecventele diferite pe care aceste miscari le produc.

Nu cu mult timp in urma, cercetatori condusi de catre Richard Davidson, neurocercetator la W.M. Keck Laboratory for Functional Brain Imaging and Behavior (Laborator pentru Imagistica Cerebrala si Comportament) a format o echipa formata din calugari si voluntari. Chiar Dalai Lama a numit opt dintre cei mai desavarsiti practicanti pentru a face parte din echipa lui Davidson, pentru a-i testa cu aparatul de EEG si pentru scanarea creierului. Acesti calugari provin dintr-o traditie in care se mediteaza, avand la activ intre 10.000 si 50.000 de ore de meditatie, de-a lungul unei perioade intre 15 si 45 de ani.

Calugarilor li s-au montat 256 de senzori si li s-a cerut sa mediteze pentru perioade scurte de timp, Davidson fiind interesat in special in aparitia undelor gama, cele mai inalte unde cerebrale si cel mai important impuls electric cerebral cunoscut pana acum. Rezultatele au demonstrat ca acestia prezinta mult mai multa activitate cerebrala in zona de unde gama decat in cazul celorlalti voluntari. Miscarea undelor prin creier a fost mult mai organizata si coordonata.

Cercetatorii sugereaza ca simpla existenta a acestor unde gama sincronizate indica fatul ca experienta constientei are loc. Starea de unde cerebrale gama este cea mai sensibila din punct de vedere al nivelului de constienta masurat. Undele gama sunt asociate cu inteligenta, compasiunea, auto-controlul si sentimentul natural de bucurie.


Ce putem spune, deci, in legatura cu aceste descoperiri? Faptul ca activitatea cerebrala in timpul experientelor de visare lucida radiaza o frecventa gama este de importanta majora. Ne arata faptul ca vibratia creierului nostru este foarte inalta si functioneaza mai clar, mai coerent si intr-o stare de constienta mai inalta decat atunci cand suntem in stare de veghe. Cu toate ca dimensiunea creierului a ramas aceiasi pentru 200.000 de ani, frecventa undelor cerebrale si starile de constienta s-au modificat de-a lungul timpului. Oamenii par sa aiba frecvente cerebrale din ce in ce mai inalte si sa functioneze in alte stari de frecventa, pe masura ce evoluam. Imaginati-va o cursa ce vibreaza la frecventa existenta in stare de meditatie, evidentiind unde cerebrale gama. Prezenta undelor gama arata faptul ca oamenii care experimenteaza visare lucida profunda au o experienta total constienta, in interiorul “lumii viselor”.


Cine poate spune ca atunci cand visam lucid nu experiemntam o realitate paralela care functioneaza la o frecventa mai inalta? Poate starile de frecventa mai inalta ne permit accesarea unor linii temporale alternative, a unor alte dimensiuni sau aspecte ale realitatii. Exista multe intrebari legate de visare si in principal de visarea lucida, care se nasc in acest moment. Sunt foarte putine lucuri intelese in legatura cu acest fenomen, insa ceea ce stim este ca visele noastre ne permit sa ne creem propria realitate la o anumita frecventa a undelor cerebrale. Si pe masura ce fizica cuantica intelege modul in care constiinta noastra modeleaza direct lumea fizica/materiala, imaginati-va cate posibilitati exista in realitate in zona de frecvente de unde cerebrale gama, sau chiar si mai inalte. Potentialul rasei umane este practic nelimitat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...