Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 27 martie 2017

Yoga si amplificarea potentialitatilor

Se spune ca la acumulari cantitative se produc salturi calitative.Putini stiu ca, de fapt, acumularea unei bune vitalitati si redistribuirea energiei acumulate in mod armonios poate sa duca la activarea unor potentialitati latente. In domeniul yoga gasim poate cea mai bogata paleta in acest sens. 
In acest articol ne vom referi la una din posturile cele mai apreciate in yoga pentru calitatile si implicatiile benefice care deriva din ea, avand si un grad redus de dificultate.


Ugrasana (Paschimottanasana)

Intindeti in afara ambele picioare si tineti-le departate;luati ferm capul intre brate si plasati-le pe genunchi. Aceasta este numita Ugrasana (pozitia ferma,rigida); aceasta pozitie activeaza miscarea Pranei, distruge tulburarile mintii si ale corpului si este numita de asemenea Paschimothanasana (pozitia posterioara incrucisata). 
Acel om intelept care practica zilnic aceasta nobila pozitie poate sa determine cu siguranta curgerea Pranei pe calea posterioara.

Cei care practica aceasta pozitie obtin toate siddhis-urile, de aceea, cei doritori de a atinge puterile paranormale, psihice trebuie sa o practice zilnic.

Aceasta utilizare speciala trebuie sa fie tinuta secreta cu mare grija si sa nu fie data oricui si oriunde.
Prin aceasta vayu-siddhi sunt distruse o multime de obstacole (dificultati).
Dar chestia cu secretul nu mai este valabila acum. Secretele se protejeaza de la sine. In aceasta perioada digitalizata sunt extrem de putini aceia care acorda atentie corpului in modul acesta.

Pentru efecte mult mai la indemana si rapide, va pot spune ca aceasta asana, Pschimottanasana, confera un lucru extrem de dorit tuturor. Sterge mirosurile neplacute si confera un parfum placut, de vitalitate.

Textul e luat din cartea lui Mirahorian;- cartea secretelor SHIVA SAMHITA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu