marți, 21 aprilie 2020

Totem animal de om. Totem animal: cum se determină după data nașterii

Întotdeauna a fost dificil pentru o persoană să facă față doar dificultăților vieții. De aceea, el a căutat deseori ajutorul forțelor superioare. Totemismul religiei antice susține că fiecare dintre noi are propria fiintă a patronului, o sursă de energie și putere interioară. El este numit un animal totem. Cum să aflați animalul dvs. totem, să comunicați cu el și să deveniți fericit - toate aceste întrebări sunt adresate de persoanele care au nevoie de ajutor și protecție.
Totem - un simbol al animalului sacru.
În culturile diferitelor națiuni există un cult al animalelor. Omul, conform credințelor multor națiuni, este descins din așa-numitele "frații noștri mai tineri", care de fapt nu sunt. Un animal este mai înalt decât un om, mai puternic și mai înțelept decât el, deoarece posedă abilități pe care un om le-a pierdut în timp, apariția civilizației și distrugerea naturii.
Toate totemurile sunt împărțite în două tipuri: Luna și Solar. Animalele totem nu sunt împărțite în bărbați - femei. Dar există o opinie conform căreia o femeie, în virtutea sensibilității ei și a intuiției sale dezvoltate, poate dobândi orice totem. Fiecare ajutor sacru are propriul său talent și abilități, putere și preferințe. În a da oamenilor aceste caracteristici și interacțiunea dintre ele.
În majoritatea culturilor, o persoană nu poate alege un totem. Un animal simbolic își face propria alegere. Ce se poate întâmpla în orice moment: atât la naștere, cât și într-o perioadă dificilă de viață. O persoană trebuie doar să se întâlnească cu animalul său totem.
Un totem poate proteja atat o viata cat si o anumita perioada. Depinde mult de nivelul dezvoltării spirituale a unei persoane și de schimbările care apar în lumea sa interioară. Totem nu poate numai să protejeze și să ajute: practica spirituală constantă și munca pe sine poate duce la următorul nivel de interacțiune cu patronul firii. Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană descoperă în sine noi oportunități și trăsături de caracter de care are nevoie în prezent: noblețea, întreprinderea, curajul, carisma etc.
Unii patronează două sau trei totemuri. Dar nu toată lumea este atât de norocoasă, majoritatea se află pe protecția doar a unuia.
Este foarte important să decideți: puteți afla animalul dvs. totem. Succesul și calitatea vieții depind de aceasta. Când alegeți orice modalitate de a căuta un totem, trebuie să vă amintiți regulile importante: nu glumiți niciodată asupra protectorului, nu-i jigniți pe reprezentanții săi, nu-l țineți umplut în casă, nu-i mâncați carnea. O atitudine respectuoasă este necesară, altfel totemul va dispărea și va părăsi maestrul fără patronaj vital.
În total, există trei modalități principale de a recunoaște animalul dvs. de totem:
  • Meditativă.
  • Calendar-numeric.
  • Analitică (generală).

Mod meditativ:
Pentru a determina totemul, trebuie să vă plimbați în subconștient. Meditația este o modalitate de a auzi interiorul "Eu" și apelați-vă patronul la contact.
Pentru început, ușurați-vă, nu vorbiți câteva minute, nu luminați și nu vă lăsați să stați în spate. Încercați să selectați o perioadă în care nimeni nu poate deranja sau interfera. Încercați să respirați lent în același ritm. Chakra inimii se va deschide pentru a interacționa cu fluxurile de energie.
Închideți ochii și încercați să cereți forțelor superioare să vă ajute să găsiți protectorul sacru. Simțiți mentale căldura și lumina de aur care provine de la cer. Imaginați-vă în locul în care vă simțiți cel mai bine: în munți, păduri, la lac etc. Ascultați sunetele naturii și încercați să simțiți tăcerea și momentul de singurătate completă. Du-te mental pentru o plimbare.
Stai puțin. Totemul însuși va apărea în fața ta. Observați locul unde a venit. Nora, un copac, grosul unei păduri - totul are o semnificație simbolică și în viitor poate deveni un semn pentru o decizie.
Luați legătura cu totemul. Întreabă-l sau așteptați o acțiune din partea lui. Accident vascular cerebral, se referă la animalul sacru. Din mesajul său energetic, veți înțelege imediat dacă totemul dvs. este sau nu.
Mulțumiți animalului și așteptați ca acesta să dispară. În următoarele trei zile, trebuie să așteptați semne sau mesaje de la el.
În timpul meditației, în nici un caz nu puteți visa sau să vă conectați la gândire. Totul ar trebui să se întâmple armonios și treptat.
În caz de meditație nereușită vise poate ajuta. Este necesar să ne amintim ce fiară sau pasăre particulară i-au apărut cel mai adesea în visuri. Animalul a încercat să spună sau să avertizeze ceva în care mergea și cum arăta.
A face prieteni cu un totem este foarte simplu.
Metoda numărului calendarului:
Potrivit celor mai vechi calendare astronomice de totem găsite în cimitirele antice ale popoarelor antice, în funcție de data și anul nașterii, fiecare persoană își protejează totemul. Această opinie a fost împărtășită de celți, zoroastrieni și turci.
  Anul nasterii Totem Caracteristica anului:
1. Ursul Polar (1931, 1963, 1995, 2027, 2059)
Simbolismul semnului:
Cruzimea și efectul dăunător.
zată:
Angraosha, Lumina Infinită care turnă pe toți din cer și iluminează temnita aspirațiilor noastre secrete.
Acestea sunt ani de provocări serioase. Dacă se fac greșeli în acești ani, ele sunt ireparabile. Sunt organizate evenimente mari, ceea ce se va întâmpla după un timp începe să se relaxeze încet. O persoană cu totem polar trebuie să aibă un caracter strict, cavaler, oarecum imprevizibil. Iubeste sa joace - jocul vine la extaz. El iubește viața, un suflet larg. Nu există nemulțumire, sadism, nu tolerează trădarea. El are întotdeauna planuri și proiecte uriașe pe care le pot realiza. Ei știu să organizeze oamenii bine și să-i conducă.
Antitotemul lui Bely - Ursul Brun, un arogant și purtător de haos, plictisitor și predispus la sadism, îl ascunde cu succes.

2. Cerbul (1906, 1938, 1970, 2002, 2034)
Simbolismul semnului:
Simbolul ascensiunii, semnul unei puteri superioare; întinerirea vieții, nou-născutul, trecerea timpului.
zată:
Ahura Mazda - zeitatea supremă a zoroastriei, zeul luminii și al bunătății, creatorul tuturor lucrurilor.
Ca și cerbi, cu picioarele în picioare și cu picioarele lungi; nu dispus la gab. Prompt și mândru, simțindu-și soarta marcată, acești oameni sunt de obicei singuri. Nemulțumirea lor față de rezultate îi determină să creeze ceva nou.
Totemul olțului își răsplătește reprezentanții cu darul de a vedea răul și, prin urmare, îl reproșează și îl luptă. Oamenii născuți în acest moment sunt gata să conducă și vor putea să facă totul, principalul lucru nu este să se îndoiască și să nu se uite înapoi.
Pentru oamenii acestui semn, Anul Deerului este deosebit de reușit. Este posibil ca în acest moment să găsească dragoste și fericire sau să avanseze în serviciu.
Dacă această persoană începe să crească în greutate (până la obezitate) și să meargă chelie, iar negii apar pe corp, înseamnă că antidotul a apărut în ea - Toad. Dacă se întâmplă acest lucru, cel născut în acest moment începe să copleșească pe alții, devine arogant și arogant, își atribuie avantajele altora.

3. Baran (1907, 1939, 1971, 2003, 2035)
Simbolismul semnului:
zată:
Faravashi - spiritele ancestrale. Baran, Berbec - unul dintre cele mai vechi semne simbolice (primul semn al zodiacului occidental) și una dintre cele mai răspândite embleme din întreaga lume (în variante: miel, fleece de aur, cap de berbec, coarne de berbec).
Simbolismul semnului:
Duritate, încăpățânare, inflexibilitate.
Oamenii născuți în acest moment tind să aibă păr curat, ochii ușor proeminenți și dinții din față ușor împinși înainte.
Strămoșii îi protejează pe acești oameni, iar familia este sfântă și neclintită pentru ei. Totemul lui Baran sugerează o astfel de apropiere, și nu se pot imagina fără familii, familii și tradiții naționale. Calm și ascultător, acești oameni nu pot fără o echipă, numai în rândul oamenilor care reușesc să obțină succes.
Anul lui Baran trece sub semnul umilinței: o persoană se duce acolo unde restul îl atrage.
Antitotemul lui Baran este Capra - opusul său complet. Un om fără tradiții, disprețuindu-și familia și memoria strămoșilor, care crede că în jurul lui - vite, și numai el este vrednic de respect.

4. Mongoose (1908, 1940, 1972, 2004, 2036)
Simbolismul semnului:
Un simbol al constanței, loialității, vitezei, abilității de navigare instantanee în orice situație.
zată:
Atar, cerbul ceresc.
O persoană născută în acest an trebuie să susțină constant principiul creativ cel mai înalt în el și în oamenii din jurul lui. El trebuie să fie inteligent, agil, gata în orice moment să intre în lupta împotriva răului și să distrugă orice murdărie. Cea mai înaltă carismă asociată cu acest an este viața veșnică, cucerirea morții. Mongoose - un simbol al constanței, loialității, vitezei, abilității de a naviga instantaneu în orice situație.
Persoanele asociate cu acest totem ar trebui să poată răspunde rapid la orice schimbări, ar trebui să fie neașteptate și imprevizibile în comportamentul lor, dar trebuie să fie foarte sincer. Un semn favorabil, dacă o persoană din acest an de naștere are brațe și picioare subțiri și mobile și mișcările se aseamănă ușor cu dansul.
Antitotemul lui Mongoose este un dihor și dacă o persoană devine neputincioasă, ciudată, proastă, dar în același timp insidioasă și înșelătoare, înseamnă că antitotemul a intrat în propriile sale.

5. Lupul (1909, 1941, 1973, 2005, 2037)
Simbolismul semnului:
Puterea vulcanului și focul puterii, oferind victoria elementelor unui om vrednic.
zată:
Ramman, zeul forțelor elementare ale naturii, asociat cu ciclul vieții din univers.
Aceasta este o persoană activă care iubește să lupte în condiții extreme, fără teamă de pericole, un om de onoare, un călător care este greu să stea liniștit. Sfântul patron al Anului Lupului este Ramman, divinitatea forțelor elementare ale naturii asociate cu ciclul vieții din univers. Ramman dăruiește unei persoane demne de ea puterea unui vulcan și focul puterii, permițându-i să se încadreze în ritmurile puternice ale forțelor elementare și să se ridice pe vârful unui val gigantic. Aceasta este charisma victoriei asupra forțelor elementelor, posibilitatea supraviețuirii în condiții extreme. Este considerat un indicator favorabil dacă o persoană din acest an de naștere are o figura strânsă, atletică și un gât puternic.
Începutul degradării personalității are loc odată cu apariția nevoii de a sparge și distruge totul în calea lui, enervând pe alții.
Acesta este modul în care antitotemul lui Wolf, Jackal, se manifestă, puternic și agitat, dar incredibil de laș.

6. Stork (1910, 1942, 1974, 2006, 2038)
Simbolismul semnului:
Longevitatea și nemurirea, demnitatea și vigilența (sensibilitatea), îngrijirea celor dragi, evlavia.
zată:
Asman - Rai omnipotent. În Est, Statul este o emblemă populară a longevității, iar în Taoism - nemurirea. Calma lui stând pe un picior dă impresia de demnitate, grijuliu și vigilență (sensibilitate), ceea ce îl face un mod de meditație și contemplare. Pentru că el este singurul animal care la bătrânețe se îngrijește de părinții săi, îi hrănește, îi duce cu ei pe distanțe lungi, barza a primit numele pioșilor.
Stork-urile subțiri (poate chiar subțiri) și cu grijă, cu picioare lungi sunt rătăciți, care, totuși, sunt foarte atașați de rudele lor și acasă, aici se întorc după rătăcire. Tracțiunea pentru a schimba locurile trăiește, ca atare, pe lângă ele și în mod constant forțează pe cineva să meargă într-o călătorie spre noi spații deschise. Aceștia sunt singuratici tăcuți care consideră că este dificil să se încadreze în societate și, prin urmare, se bazează numai pe ei înșiși. Stork-urile sunt melancolice și silențioase, sunt foarte drăguțe cu sentimente calde și dragostea lor este pentru totdeauna.

7. Spider (1911, 1943, 1975, 2007, 2039)
Simbolismul semnului:
absolut; opt labele - opt laturi ale lumii, păianjen - un simbol al universului.
zată:
Vayu, mare goliciune.
Spider - unul dintre simbolurile absolutului. Cele opt labele sale simbolizează cele opt părți ale lumii, iar webul servește drept simbol al universului. Anul Spiderului - anul de găsire a armoniei și a înțelesului superior. Oamenii cu totem spider se manifestă liniștit și modest. Îi place să creeze un fel de asociere, și anume, cum să împletească paginile. Spider Totem este asociat cu cunoașterea, cunoașterea, distrugerea întunericului, cucerirea ignoranței.
Spiderul este lent, intenționat, tenace, sensibil. O astfel de persoană ar trebui să aibă mâini lungi, degete tenace, ar trebui să fie capabil să lucreze bine cu mâinile - coase, tricot, spin, darn, patch ... Spider se manifestă în liniște, modest, de parcă dintr-o umbră. El poate opri încet orice încercare a dușmanilor de a se uni împotriva lui. Deseori există lideri informali.
Antitotemul Tarantula, dimpotrivă, se comportă provocator, își petrece puterea doar pe separarea oamenilor și nu știe să facă nimic cu mâinile.

8. Șarpe / șarpe (1912, 1944, 1976, 2008, 2040)
Simbolismul semnului:
Bazat pe contraste - reverență și aversiune.
zată:
Marele șarpe Apam-Napat, personificând Apele Divine.
Anul se află sub auspiciile lui Apam-Napata, zeul fluxurilor turbulente ale apelor cerești, pământești și subterane. Cea mai înaltă carismă a acestui an este curățarea de karma, stăpânirea marilor secrete ale armoniei lumii. Anul acesta ne amintește că totul se întoarce la normal - "Șarpele mușcă coada". Anul este asociat cu retribuția karmică. Acest an este adesea repetat o dată cu mult timp în urmă.
Totemul din acest an oferă o variabilitate, flexibilitate, o minte mistică, o intuiție. Oh loiali, credincioși. Secret și ascuns pentru ei va fi întotdeauna mai important decât exterior, evident. O persoană cu un totem manifestat. Ujh trebuie să fie subțire, flexibil, agil și puțin vorbesc. Are ochi adânci și capacitatea de a "arăta".
Antitotemul șarpelui este Viperul, o personalitate slăbită care se mișcă mereu, cu ochii uimiți.

9. Beaver (1913, 1945, 1977, 2009, 2041)
Simbolismul semnului:
Intelepciune si sacrificiu.
zată:
Advisura-Anahita, stăpână a apelor cerului, Zeița naturii.
Beaver - stăpânire, muncă grea, capacitatea de a lucra într-o echipă. Subliniază faptul că există mai multe ieșiri din fiecare problemă (mai multe intrări / ieșiri în colibele castorilor). El învață că visul nu este suficient pentru a atinge scopul, pentru ca aceasta să funcționeze.
Castorul este un animal înțelept și sacrificial. Se spune că castorul urmărit de vânători mușcă testiculele pentru a scăpa, deoarece știe că este vorba despre testicole (datorită fluxului de beașor conținut în ele) că sunt vânate.
Acesta este un an al frumuseții și al armoniei, al iubirii cucerind ura. Acesta este un an de elaborare a legilor. Totemul anului este Beaverul, animalul inviolabil al Advisura-Anahita, Lady of Azure Waters, zeita naturii. Caracteristicile tipice ale Beaverului, diligența, precizia, diligența, ospitalitatea, fermitatea credinței. O astfel de persoană respectă mereu ritualul și echipează lumea sa în deplină concordanță cu structura lumii spirituale, adică frumos și de încredere. Nu se descurajează niciodată - tot timpul înfrumusețează, restabilește sau repară, își face propriile mâini.
Un bărbat cu un castron totem manifestat este un corp fizic puternic, cu șolduri voluminoase. El își adoră familia și are mai mulți copii.
Dacă o persoană nu își prețuiește familia, își abandonează propriii copii, devine neclară și schimbă cu ușurință prioritățile, înseamnă că antititemul, Nutria, sa manifestat în ea.

10. Turtle (1914, 1946, 1978, 2010, 2042)
Simbolismul semnului:
Element de apă, iarna, zonele de nord, culoarea neagră a haosului inițial; Black Warrior - rezistență, rezistență, longevitate.
zată:
Zem, Sacramentul Pământului. În chineză, o broască țestoasă este una dintre cele patru creaturi dotate spiritual, împreună cu un dragon, o Phoenix și un qilin; simbolizează elementul de apă, Yin, iarna, zonele de nord, culoarea neagră a haosului inițial. Turtle-ul se numește Warrior Negru - un simbol al forței, rezistenței și longevității. Bannerul cu balaurul și țestoasa a fost purtat de soldații armatei imperiale ca un simbol al indestructibilității, deoarece ambele creaturi care se luptau între ele au rămas în viață: dragonul nu putea să zdrobească țestoasa și că nu se putea ajunge la balaur. În ciuda faptului că țestoasa este de obicei considerată un semn feminin, lunar și de apă, este adesea asociată cu fertilitatea masculină, ca în unele regiuni din Africa, unde a fost identificată cu penisul.
În China, era convingerea comună că o broască țestoasă are darul predicției (de aici se obișnuiește să ghicit prin modelele cochiliei sale).
Țestoasele sunt întotdeauna destul de secretive, lentă, încrezătoare în sine, merg pe căile bătute, ademenesc o mulțime de plantatori și umerase. Țestoasele au o memorie excelentă, se întorc în mod constant la același lucru - ca și cum "apa este îngropată în mortar". Astfel de oameni definesc întotdeauna un scop pentru ei înșiși și încearcă încet, dar neabătut să-l urmeze.
Mila mare a acestui an este asociată cu înțelepciunea și armonia completă în relațiile cu natura, cunoașterea creației lumii. Este considerat un semn bun dacă persoana din acest an de naștere are o piele foarte densă și groasă, iar pe spate există mai multe marcaje alternative întunecate.
Antitotemul acestui semn - gogoasa - se manifestă în absența "coajă de broască țestoasă". Astfel de oameni sunt nervoși, ușor entuziasmați, încercând să creeze o "coajă" artificială pentru ei înșiși, să încerce să se protejeze cu măști diferite, dar să devină ușor dependenți de ceilalți.
Fiind un animal de pe pământ, țestoasa simbolizează fie începutul unui mare proces, fie sfârșitul acestuia. Anul este favorabil pentru cei ale căror totemuri zboară în aer, în timp ce alții sunt expuși riscului de a suferi șocuri care agită Mama Pământ.

11. Soroka (1915, 1947, 1979, 2011, 2043)
Simbolismul semnului:
Mult noroc, veste bună (în creștinism - lascivitate și vanitate).
zată:
Maraspent - Cuvântul sfânt, care are o mare putere.
Dextero și mobil, cu o mentalitate logică, cu o schimbare periodică a culorii părului - acestea sunt magii. Rapidă, rapidă pe limbă (cu toate acestea, cuvintele nu pot fi aruncate la vânt), un pic cam ciudat. Datorită acestor calități, Magpii sunt capabili să descopere firele de intrigi, să înțeleagă instantaneu ce se întâmplă și să transforme situația într-un mod care le convine. Oamenii născuți în acest moment ar trebui să poată face mai multe lucruri în același timp, și din moment ce sunt destul de ciudate, vor reuși.
Anul Magpie este favorabil atât pentru persoanele ale căror totem este, cât și pentru reni. Viața în acest moment revine la normal, iar oamenii care sunt asociați cu aceste semne trebuie să acorde atenție sexului opus - o căsătorie de succes este posibilă.
Antitotemul - Black Rook - se manifestă, mai presus de toate, în discurs: acestea sunt legate de limbă și unele defecte, care, totuși, nu le împiedică să bâlbâie toate secretele încredințate lor. În plus, o reacție lentă la ceea ce se întâmplă.

12. Veverita (1916, 1948, 1980, 2012, 2044)
Simbolismul semnului:
Wits.
zată:
Daena - credință care poate întări chiar și cei slabi. Veverita este un animal inteligent și foarte rapid în mișcările sale, veverița în mitologia populară a fost întotdeauna onorată pentru ingeniozitatea ei.
Veverita - înseamnă mesager (în mitologia nordică, a alergat prin cenușa Yggdrasil, care transporta mesajul). Belka subliniază necesitatea planificării anticipate și rezervelor pentru viitor, chiar dacă nu este necesară mai târziu. Dacă sunteți scufundat în afacerile cotidiene, veveriței i se amintește de necesitatea de a economisi timp și efort.
În acest an dă naștere la crime împotriva nevinovaților, răul reprezintă sub masca bună în acest an. Ceva mai mulți oameni se grăbesc și agitați - cu atât mai rău pentru ei, cu atât mai mult se întorc la ceea ce voiau să fugă (veverița într-o roată). În acest an, trebuie să fii protejat de daune. Persoana care a manifestat totemul de veveriță este o persoană plină de viață, inteligentă, întâmplătoare, agilă, foarte calificată, care se străduiește întotdeauna să înceapă o familie.
Natura proteinei este inegală, posibil depresie, recesiuni. Cu toate acestea, ei nu se tem de moarte - ei o consideră o tranziție într-o altă lume. Proteinele sunt foarte conservatoare în ceea ce le place și obiceiurile lor. Omul cu totemul de veveriță manifestat este un telefon mobil, subțire, cu caracteristici mici. Ochii lui sunt în permanență în mișcare.
Pettiness, lentoarea și teama de moarte sunt semne adevărate ale manifestării antitotemei - șobolanii.

13. Ravenul (1917, 1949, 1981, 2013, 2045)
Simbolismul semnului:
În mitologie, mai des interpretat negativ din cauza variabilității.
zată:
Tishtriya - mari, de neînțeles, nenumărate stele.
Anul Crow - un an de nedreptate, respingere, persecuție, epidemii. Persoanele care au apărut totemul de corb sunt serioase, severe, izolate. Nu le place să comanda sau să se supună și sunt capabili să scape de orice tutelă și orice opresiune. El este capabil să prezică evenimentele. Carisma cea mai înaltă a lui Crow este carisma profetului. Oamenii din acest an de naștere se căsătoresc, de regulă, foarte târziu sau nu au deloc o familie. Și chiar și în căsătorie, ei rămân singuri înăuntru. Acest Raven este foarte squeamish și curat. Râul nu locuiește niciodată în detrimentul altora.
Adaptarea și viața alimentelor sunt caracteristice antitotemei - Hoopoe. El se aruncă peste superiorii săi și rar iese din datorii; el are, de regulă, probleme familiale.

14. Cocos (1918, 1950, 1982, 2014, 2046)
Simbolismul semnului:
Glorie, superioritate, curaj, vigilență, zori; lupta cu lenea.
zată:
Sraoš - evanghelizare.
Acesta este anul judecății, revelațiilor. Anul cocoșului arată tot răul. Spre deosebire de Cocos, cunoscut pentru "horoscoapele estice", acesta este Războinicul Cocos, un reformator, care nu se ascunde în tufișuri. Poate fi dificil pentru el să termine lucrarea pe care a început-o, aruncă totul la jumătatea drumului, dar cei mai buni cocoși vor găsi întotdeauna un bob de perle într-o grămadă. Roosters - cavaleri, activi și neînfricați. Ei nu se gândesc la ei înșiși fără acasă și copii. Persoana cu totemul cocosului prezintă întotdeauna energie de fierbere, este plină de planuri, iubește haine (în special pălării), iubește să fie desenată și deseori reddensă. Are o față mobilă și expresii faciale pline de viață. El este sincer și înclinat să "ardă punți în spatele lui".
Cocoșul antitotec - prepelita, caracterizată de paloare. Se simte ca fata lui este o masca, atât de nefiresc. Quail este laș și neajutorat, dar în același timp este fără sens crud; urăște puterea.

15. Turul (Bull) (1919, 1951, 1983, 2015, 2047)
Simbolismul semnului:
O forță creatoare puternică care se revarsă pe pământ.
zată:
Geush-Ur-van, sufletul vieții lumii.
Acesta este anul lumii. În acest an, trebuie să încercați să plătiți datorii, să lucrați mult, să fiți capabili să ascultați. Oamenii născuți în acest an sunt puțin pasivi. Ei au un duș pentru bebeluși, au nevoie de îngrijire, un păstor, au nevoie de impulsuri suplimentare pentru dezvoltare. Pentru altruism, bunătate, blândețe, abilitatea de a îndura, de ai ajuta pe alții, de a vindeca oamenii - pentru toate acestea, ei vor primi o răsplată. Turul este un idealist prin natura lui, el este la fel de moale ca ceara, are un suflet foarte delicat, vulnerabil, este ușor să-l insulteze și să-l umilească. Cu toate acestea, pentru convingerile sale, pentru cei dragi, mai ales pentru copii, el va rămâne la moarte. În exterior, acest lucru este destul de oameni blugi, femeile sunt diferite bust luxuriant.
Antitotemă - Elk, agresiv, încăpățânat și nervos, încercând să insiste pe cont propriu cu orice preț. Astfel de oameni sunt adesea subțiri diferite.

16. Badger (1920, 1952, 1984, 2016, 2048)
Simbolismul semnului:
Lăcomia.
zată:
Caivan, deținător de comori. Badger învață nevoia de a lupta pentru drepturile lor, pentru "un loc în soare", pentru a se apăra de atacuri. Badger sfătuiește să ia inițiativa. Dacă problema este una emoțională, atunci badgerul sfătuiește să lase aburi, să plângă și să strige, în loc să-și rețină sentimentele. Badger sfatuieste metode neconventionale de tratament - radacini si ierburi.
Badger - Acest animal este simbolic diferit prin faptul că trăiește într-o gaură întunecată ("frică de lumină") și există "în detrimentul propriului grăsime". A făcut-o, ca și molbul, întruchiparea lăcomiei. Anul lui Badger este asociat cu amintiri din trecut, cu bolți, fonduri, bănci, depozite, o grămadă de amintiri. Anul este considerat sigur, durabil. Badger este un animal agresiv și agil, obișnuit să lupte cu forță pentru ceea ce vrea. O persoană cu acest totem ar trebui să fie o gazdă foarte gospodărească, gospodărească și practică, viabilă și destul de atentă. El are întotdeauna multe decizii, în funcție de aspectul și acțiunile sale, este imposibil să vorbim despre ceea ce face el.
Principala activitate a vieții sale, el poate pleca în secret chiar de la cei mai apropiați oameni. Figura unei astfel de persoane este densă, plină, cu fața în față, cu înălțime medie, cu ochi alungiți. Badgers întotdeauna trăiesc amintiri și sunt foarte conservatoare. Caracteristica lor caracteristică este abilitatea de a logicii și matematicii, darul cercetătorului și psihologului.
Antitotem Badger - Mole - neglijent, lacom, nesigur, rău, necredincios și urât.

17. Camel (1921, 1953, 1985, 2017, 2049)
Simbolismul semnului:
O încarnare mai înaltă a moderației și a statorniciei.
zată:
Rashinu - bun.
Totemul Camelului implică austeritate, rezistență, capacitatea de a fi mulțumit de puțin. Camelul nu are practic nimic. El îi poartă întotdeauna totul cu el și le distribuie întotdeauna foarte inteligent și armonios. El este incredulat, întotdeauna așteaptă cel mai rău, poate scuipa pe toată lumea. Apropo, cu cât mai mult o cămilă iubește un bărbat, cu atât mai mult râde de el. El nu-și ascunde atitudinea față de oameni, este aspru în limbaj, își cunoaște propria valoare și încearcă să ajungă la totul însuși. Acești oameni fiabili și harnici, ascunși sub masca batjocurilor și batjocurilor, sunt extrem de serioși în ceea ce privește viața. El este întotdeauna gata să ierte mult pentru soția, rudele și copiii, pe care îi învață devreme la independență.
Antitoteme Camel - Hyena, care este străină de cinismul comun, dar dulceața inerentă și dorința de a se distra.

18. Arici (1922, 1954, 1986, 2018, 2050)
Simbolismul semnului:
Violență, zgomot.
zată:
Hvarna - grație. Arici - un animal înzestrat cu înțelepciune cu credințe populare, precum și cu aversiune și proprietăți vindecătoare.
Ariciul este mic și complet lipsit de apărare - nu are nici picioare rapide pentru a evita pericolul, nici dinți ascuțiți și, fără îndoială, ar fi în mod constant amenințat de daune dacă natura nu ar fi avut grijă de siguranța sa. Cu acele lui, poate să rănească orice animal care îl atacă. Pe de altă parte, stupiditatea și furia sunt atribuite acestui animal, deoarece îi amenință acele în timp ce se luptă. Ardeiul de arici străpunge lumea întunericului și o învinge sau îi dă un shake.
Acesta este un an de har, imprevizibilitate, libertate. În acest an vă puteți întâlni cu evenimente neașteptate. Omul cu arici totem arata foarte mult ca un brunet din povești populare - la fel de imprevizibil, păros, în afară oarecum zadarnic, chiar agitat. El are în mare parte un cap mare, păr înțepenit, un nas ascuțit și o voce destul de plictisitoare. Astfel de oameni au o memorie uimitoare, în special vizuale, sunt prea pretențioși și iubesc să se "lipsească" de detalii, să "străpungă" lucrurile mici. În prietenie, sunt foarte cinstiți.
Hedgehog de antititote - Shrew - ilizibil în conexiuni, dar sudat extern. El pune minciuni, trădează prietenii și face lucruri urâte. Și, deși el este laș, el este sigur de impunitate completă.

19. Căprioare de căpșună (1923, 1955, 1987, 2019, 2051)
Simbolismul semnului:
Natura feminină.
zată:
Arta este adevărată. În multe mituri, imaginea lui Lani reprezintă natura animală feminină a unui caracter potențial demonic, deși ni se pare a fi o ființă grațioasă. În arborele genealogic al lui Genghis Khan, mama este cerbul mamei, strămoșul este lupul.
În mitologia greacă veche, doamna kerineană era o creatură magică și sacră aparținând zeitei de vânătoare Artemis.
Anul este legat de căutarea unei idei mai înalte, cu armonie, frumusețe, cu manifestarea începutului matern. Anul lui Lani este anul verificării unei persoane pentru conștiință.
Persoanele cu un totem din Lani se disting prin harul lor, harul de figura, mersul usor, aristocratia si rafinamentul manierelor. Ele sunt ușor de identificat de ochii uimitor de interesanți, cu dispariția. Ele sunt romantice prin natura lor, artistice, capricioase, profund simt și experiență. De obicei, ei au performanțe bune în artă. Cu toate acestea, uneori, lipsa rațiunii și a bunului simț.
Antitotem - Vaca (conform unor rapoarte, Capra). El se dovedește a fi un stil de viață prea rațional, nepoliticos și sedentar. Figura acestor oameni este exact opusul totemului. În ciuda acestui lucru, îi place să se îmbrace într-un mod care, în loc de virtuți, accentuează mai degrabă neajunsurile.

20. Elefantul (1924, 1956, 1988, 2020, 2052)
Simbolismul semnului:
Forță, loialitate, răbdare, înțelepciune, loialitate conjugală, longevitate, prosperitate, fericire; simbol al puterii regale.
zată:
Asha-Vakhishta, Neprihănirea Supremă.
Forta, stabilitatea si seriozitatea sunt asociate acestui an. Cazurile începute în acest an au consecințe importante. Un bărbat cu totem elefant manifestat are un corp masiv, masiv și aceleași picioare. Are un nas lung și urechi scurte. Elephantul este echilibrat: este dificil să se rupă, dar atunci poate fi foarte dificil să se oprească. Are o putere extraordinară. Deși el este conservator prin natura, el este capabil să spargă orice obstacole dacă vede că este necesar.
Elefantul este titularul fundațiilor, tradițiilor, vetrei, capului familiei și sprijinului său. El este lent, dar foarte încăpățânat, apreciază cooperarea cu alte persoane. În ciuda apariției sale puternice. Elefantul este suspicios și nu are încredere în sine, de aceea îi ratează multe oportunități bune.
Antitotem - Anteater - stânjenit, agitat, vorbind și extrem de nesigur în relațiile de familie.

21. Cal (1925, 1957, 1989, 2021, 2053)
Simbolismul semnului:
Rezistență și dreptate.
zată:
Mithra sau Ochiul lui Dumnezeu, Domnul Câmpiilor - zeitatea Soarelui, Maestrul Cerului, care însoțește sufletele atunci când se întorc în ceruri.
Spre deosebire de caii egoiști care se mișcă rapid, de pe horoscopul estic, calul calendarului zoroastrian este personificarea rezistenței și a dreptății. Acest an este asociat cu un jurământ și un contract, pedeapsă pentru nedreptate. Omul cu totemul manifestat al calului este fierarul fericirii proprii. Este cinstit și curajos, iubește natura și spațiul, călătoriile și sportul. Garantarea permanentă a ordinii și a justiției poate "zdrobi" pe oricine încearcă să spargă o anumită formalitate. Dar, atingerea lui, poate merge împotriva societății. Calul arată puterea numai în masă. Calul are o figură bună de construcție atletică, postură mândră, dinți mari, păr gros și ochi mari frumosi.
Antitotemul calului - calul este un subiect opțional și laș. Poate că antitotemul se va manifesta pe plan extern - cu picioarele slabe și dinții putredi.

22. Ghepardul (1926, 1958, 1990, 2022, 2054)
Simbolismul semnului:
Viteză, ferocitate, vitejie, agresivitate și putere.
zată:
Shahrivar, Armata Ceresc. Ghepard - un simbol al vitezei, ferocității și valorului. Ghepardul este un mamifer dărâmător, reprezentând cel mai rapid animal terestru (în căutarea prada, poate atinge viteze de până la 115 kilometri pe oră). Ca și tigrul și panterul, el exprimă calitățile agresivității și puterii unui leu fără semnificația sa solară.
În anii gheptei, apar adesea războaie și revelații. Anul acesta poate decide începutul unui nou curs politic.
Ghepardul rulează rapid, trece instantaneu spații mari, știe cum să existe în condiții extreme. Ghepardul se străduiește întotdeauna să "miroase" orice pericol, calculează toate mișcările și ieșirile. Îi place să lupte, dar în unele episoade se poate retrage și pentru a câștiga din nou forța și ataca din nou spatele. Ghepardii sunt războinici, agresivi, frenezi, neînfricați, vicleniști. Dar ei nu sunt vânători înnăscuți - mama lui învață această artă esențială. Ei știu cum și iubesc să joace, dar după jocuri, totul în casă este invers. Omul cu un totem manifest
Ghepard - un om cinstit, un luptator nobil; el trebuie să fie în formă, sărac, de pisică, grațios, dar foarte puternic, cu o privire fermă.
Antitotem ghepard - pisica marsh. Aceasta este o persoană frică, slabă și neinteligibilă în legătură.

23. Peacock (1927, 1959, 1991, 2023, 2055)
Simbolismul semnului:
Nemurirea, longevitatea, dragostea, stelele; asociate cu furtuna.
zată:
Spenta Mainyu, Duhul Sfânt, care pătrunde în toate lucrurile de pe pământ.
Este un an de seducție, jocuri, un an de înșelăciuni teribile. Răul în acești ani este deghizat, îmbrăcat în haine albe și înșeală pe oameni. Omul cu totemul manifestat Pavlina este vesel și cu multe fețe, neașteptate, iubește să joace. El se străduiește să dezvăluie maxim potențialul său creativ și strălucește cu toate fațetele talentului său. Ea dezvăluie în mod constant tot mai multe trăsături noi, nu stă în picioare niciodată și nu numai că nu mai încearcă să uimească pe alții, dar nu încetează niciodată să se uimească. El nu se agață de bunuri și alte bunuri pământești. O persoană născută în anul de la Peacock nu este adesea iubită deoarece este prea expusă. El are întotdeauna multe planuri, uneori complet nebune, pe care nu le poate întotdeauna să le aducă la viață.
Păunul este vesel și cu multe fețe, absolut nu apreciază proprietatea (mai exact, nu este cel mai important lucru din viața sa). Antitotemul său este cu siguranță mai puțin plăcut. Afumă, spre deosebire de un păun luminos și multicolor - gri și sumbru. El este închis, plin de răutate și are o voce groasă.

24. Swan (1928, 1960, 1992, 2024, 2056)
Simbolismul semnului:
Pace și liniște, viață pașnică.
zată:
Hauvat, Cel mai înalt Adevăr.
Anul lui Cygnus este asociat cu unirea spirituală a oamenilor. În sens material, acești oameni sunt grei. În acest an nu puteți defăima apa. În acest an pot exista minuni, în cel mai rău caz, o manifestare a lăcomiei, înșelăciunii, intrigilor îngrozitoare, promisiuni care nu sunt păstrate.
Pentru o persoană cu totemul Cygnus care sa manifestat în sine, neegoismul, mândria, loialitatea față de idealurile înalte, tendința de auto-adâncire și de meditație sunt caracteristice. El nu acordă atenție bunurilor materiale. El este închis în lumea sa interioară și, într-un fel, divorțat din lumea exterioară, este totuși extrem de atașat de oamenii dragi și este foarte credincios în dragoste. Este foarte afectuos, poate dispărea fără oameni apropiați. Omul cu totemul Swan are un gât lung și grațios.
Într-o versiune negativă, anul este oarecum ca un antitotem, Duck, lacom și obsedat de probleme materiale, înșelător și nesigur.

25. Lynx / Nightingale (1929, 1961, 1993, 2025, 2057)
Simbolismul semnului:
Putere, putere orb și furie; combinația cu totemul Nightingale este puterea frumuseții și a puterii artei.
zată:
Haoma, o băutură divină (în cantități mari, hamei, duce la nebunie).
Anul Lynxului este asociat cu procese, fenomene neașteptate. Deschide ochii la adevăratele evenimente, schimbări, dezastre. Uneori, când oamenii o merită, totemul Nightingale se poate manifesta. Oamenii cu totemul Lynx au înfățișare felină. Comportamentul lor este imprevizibil. Acea pace și calm, apoi manifesta brusc furia și ura.
Lynx este întotdeauna o mizerie, o prăbușire, dar ea nu iartă pe alții pentru asta. Persoanele cu acest totem adesea par a fi libere, dar se pot aduna și se pot mobiliza instantaneu. Sunt plini de optimism, plini de idei. Au darul profeției. Oamenii cu postura nobilă din totemul Nightingale, o voce frumoasă de argint. Ei au o dispoziție strictă, sunt pașnici, cu un sentiment de demnitate.
Cu toate acestea, apare și antitotemul. Timiditatea (chiar lașitate) distinge comportamentul mouse-ului, care este util, mic și plictisitor.

26. Ass (1930, 1962, 1994, 2026, 2058)
Simbolismul semnului:
Pace și stabilitate, răbdare, putere mare interioară.
zată:
Spenta-Armaiti, Lumea Beneficială.
Anul începutului abundenței, din criză. Măgar - un simbol al păcii și stabilității, răbdarea, o puternică forță interioară. Totemul unei Oslo presupune într-o persoană o mare capacitate de muncă, rezistență, răbdare, liniște, maleabilitate, calm, capacitatea și dorința de a face mult cu propriile sale mâini, o mare modestie.
O astfel de persoană este potrivită pentru orice situație în viață sensibilă și echilibrată, are un caracter destul de puternic, dar pentru muncă are nevoie de un impuls suplimentar. Când lumea este neliniștită, în momente de conflict și neliniște, măgarul devine pasiv, retras și încăpățânat, nu vrea să facă nimic. Este considerat un semn favorabil dacă o persoană născută în anul măgarului are o față ovală alungită, dinți puternici, ușor proeminenți, urechi mari.
În vremuri tulburi, măgarul iubitor de pace și modest devine pasiv, retras și încăpățânat și nu vrea să facă nimic, și acolo și nu departe de manifestarea Mulei. Antitotemul este laș, minunat și drăguț.

27. Vulturul (1900, 1932, 1964, 1996, 2028)
Simbolismul semnului:
Spirit înălțime, principiu spiritual, soare, activitate masculină, tată.
zată:
Amertat - nemurire.
Aceștia sunt anii de construcție, planuri serioase și proiecte care încep să fie realizate. Anul unificării oamenilor. Cei care au manifestat totemul Vulturului se disting prin postura lor mândră, frumos, ca și cum ar fi urmărit profilul, vocea bine plasată, capacitatea de a se comporta în mod adecvat în orice societate. Acești oameni nu se gândesc la ei înșiși în afara colectivului, în afara clanului lor, se pot sacrifica pentru o mare cauză. Vulturul vede viitorul. Ei sunt apărători ai statalității, nu se tem de orice obstacole și obstacole. Mulți oameni nu le plac pentru aristocrație, idealuri înalte, comportament cavaler. În viața personală, acești oameni sunt foarte austeri.
Antitotem - Fly (simbolizează invidia, vanitatea, inconstanța), manifestată prin intemperanță, necurăție și vorocitate.
28. Fox (1901, 1933, 1965, 1997, 2029)
Simbolismul semnului:
Viclenie și înșelăciune; subtil și sofisticat minte, fals și înțelegere.
zată:
Vata, Duhul liber al vântului, care îndepărtează tristețea.
În anul lui Fox, multe lucruri decid, mult depinde de caz. Acesta este anul remizãrii. Fox are o minte ascuțită, care permite expunerea intrigiilor. În anul lui Fox, de regulă, oamenii se naște cu soarta foarte misterioasă, ciudată și schimbătoare și rareori una dintre ele are o viață monotonă. Persoanele care au manifestat Fox Totem se disting prin dexteritate, derizivitate și viclenie. Adevărat, sunt un pic laș, nu se urcă niciodată în ravagii, dar sunt foarte prudenți, știu să "muște" orice intrigu și să îndrepte calea cea bună către alții. Îi place să pedepsească răutatea și să rezolve prostia și aroganța. În exterior, Foxul este subțire, cu o botă ascuțită.
Antitourile vulpei sunt o lașă de lașă și lacomă.

29. Dolphin (1902, 1934, 1966, 1998, 2030)
Simbolismul semnului:
Mântuire, zeități erotice.
zată:
Vohu-om, bună gândire. Dolphinul servește ca o legătură între pământ și cel ceresc și este regele peștilor, salvatorul unor oameni care au fost naufragi, care escortează suflete în lumea cealaltă. Simbolizează marea, puterea mării, siguranța și viteza, libertatea, noblețea, iubirea, plăcerea.
Dolphin animal de mare grațios - o alegorie a mântuirii, inspirată de vechile legende care-l descriu ca prieten al omului. Imaginea unui delfin este asociată cu zeități păgâne, erotice și alte simboluri. Acesta este cel mai rezonabil an. Anul călătoriei, planuri majore, evenimente misterioase, an de ajutor și salvare.
Oamenii născuți în anul delfinilor au inspirat idealiștii, înțelepți și care disting clar între Lumină și Întuneric, aducând sprijin în vremuri dificile. Ei sunt consacrați marilor idealuri, caracterizate printr-un angajament față de filosofie și de stabilire a păcii. Ele sunt foarte mistice și misterioase în acțiunile lor, monitorizează constant totul și pot ajuta neobservate. Preia partea cea mai importantă a îndatoririlor. Capabil să citească și să transmită gânduri de la distanță.
Persoane cu antitotem manifestat - exact opusul delfinilor. Crapul este răzbunător și rău intenționat, peste tot îndemnuri, se străduiește să distorsioneze adevărul, să amestece răul și binele. El lasă în urmă haosul și ruina.

30. Mistret de mistret (1903, 1935, 1967, 1999, 2031)
Simbolismul semnului:
Foarte pozitiv, deși poate simboliza atât sălbăticia, cât și imperiositatea forțelor demonice.
zată:
Vertragna - victorie.
Anul acesta a agravat tensiune, lupte, contradicții. Războaiele care au început în acest an au o intensitate deosebită. Oamenii născuți în anul boierului sunt curajoși, curajoși, neînfricați, hotărâți. Mistretul sălbatic este întotdeauna gata să lupte împotriva inamicului, luptând pentru campionat. El știe cum să-și evalueze corect puterea și nu acceptă acțiuni fără rost.
Într-un mediu pașnic, el ascultă opinia altcuiva și este destul de tolerant, în special al lui. Mistreții iartă foarte mult pe cei dragi, permițându-i să stea pe gât. Persoanele cu un boier Totem manifestat au un fizic atletic, un corp superior superior și un cap mare. Plângerile au o dispoziție indisputabilă, dar în același timp știu cum să se supună perfect puterii celei mai înalte idei.
Boar antititot - porc. Se manifestă în lăcomie, mânie, înșelăciune și inventivitate. Acționează exclusiv în scopuri nedorite.

31. Owl (1904, 1936, 1968, 2000, 2032)
Simbolismul semnului:
Uneori - înșelăciune, singurătate, dar mai des - înțelepciune.
zată:
Max este luna.
În anul bufniței, este necesar să se acorde atenție aspectelor umbrite ale lucrurilor, deoarece forțele întunecate se manifestă foarte puternic în acest an. Oamenii cu acest totem au propriul lor program de viață, pot dormi în timpul zilei și pot rămâne treji noaptea. Acestea provin de la văzători, predictori ai viitorului, organizatori ai societăților secrete. Acești oameni sunt foarte închisi, predispuși la misticism și suspiciuni (în special bărbați). Ei trăiesc o viață misterioasă și nu mai puțin misterios.
Activitatea celor mai buni reprezentanți ai acestui an de naștere vizează protejarea valorilor superioare, deși nu pot rezista forțelor superioare ale inamicului și se manifestă pe deplin într-un mediu prietenos.
Dacă o persoană născută în acest moment devine rea, răzbunător și laș, înseamnă că se manifestă în ea antitotemul - Filin.

32. Falcon (1905, 1937, 1969, 2001, 2033)
Simbolismul semnului:
Inspirație, victorie, alpinism prin toate nivelurile; libertate.
zată:
Hvarshat - Soarele.
Atentă și ascuțită în mișcări, Falcon-ul este frumos înfățișat și își păstrează senzația și senzația de vârstă adâncă. Cei născuți în acest an sunt predicatori și reformatori ai religiei care sunt obsedați de ideea de a învia cunoașterea pierdută. Cu toate acestea, acești oameni pot fi nepăsători, deși atunci, cel mai probabil, vor regreta comportamentul lor.
Cu o conducere înțeleaptă, Falconii sunt capabili de mult, dar nu vor tolera dictele. Una dintre proprietățile lor interesante este abilitatea uluitoare de a dezorganiza ceva, de a distruge, iar acest lucru se va face cu plăcere.
Falconii tind să se gândească la moarte și la ceea ce vor lăsa în urmă. Oamenii care nu apreciază trecutul, certași și laș, care nu acordă o semnificație deosebită iubirii, reflectă semnele antitotemei Falcon-vrăbii.
Anul Falconului se caracterizează printr-o despărțire și o luptă pentru justiție. Proiectele noi în acest moment merită să înceapă numai dacă persoana este încrezătoare în abilitățile sale.
Metoda analitică (metoda de culegere a informațiilor generale)
Unii dintre noi au fost conectați la totemul nostru încă în pântece. Aceasta arată aspectul lor: trăsăturile facială, comportamentul sau alte semne subtile seamănă cu un animal sau o pasăre. Nu trebuie să vă încurcați în panică sau complexe despre acest lucru: aflându-vă sub protecția invizibilă a prietenului vostru sacru, o persoană primește posibilități nelimitate. Ascultați opiniile altora. Poate că cineva a spus deja: "Ai o plimbare ca o pisică!" Sau comparați aspectul cu un vultur.
Un animal totem poate fi de asemenea moștenit de la strămoșii decedați. Apoi vorbesc despre totem familial sau de familie. Analogia poate fi făcută cu stema familială, care a reprezentat personajele genului. Dacă reușiți să aflați despre un astfel de totem ereditar și să începeți să îl citiți, atunci va fi mai ușor să vă găsiți patronul. Dar principalul lucru pe care îl puteți face pentru un totem al familiei în recunoștință pentru munca sa este păstrarea amintirii sale și povestirea despre puterea sa miraculoasă față de ceilalți membri ai gindurilor.
În cazuri speciale, trebuie să acționați din contră. Dacă principiul rațional este foarte puternic într-o persoană, atunci el va începe să se teamă și să-și respingă totemul. Deci, oamenii se tem de lupi, păianjeni și alte animale. Dar numai frica și panica nu pot fi văzute ca un semnal că protectorul și patronul au fost găsite.
Identificați-vă totemul. Descrierea completa proprietăți magice  animale, păsări și reptile

Apelați la Totem Animal

Apelați la Totem Animal
De îndată ce identificați animalul dvs. totem, este important să stabiliți imediat o relație de lucru fiabilă cu acesta. Acest lucru vă va permite să aflați ce poate și nu poate face pentru dvs. Vă va ajuta să vă întoarceți la el și la acele energii arhetipale care acționează prin el pentru scopurile personale.
Începeți cu meditația animalelor. urmări vizualizări simpleImaginați-vă cum stă în fața dvs. sau vă apropie. Dă-i șansa de a vorbi mental cu tine. Când animalul apare în fața ochilor minții, permiteți-i să vă spună informații despre el însuși. Lăsați-o să vorbească despre cum te poate ajuta în diferite domenii ale vieții tale. Nu vă faceți griji că toate acestea se vor întâmpla numai în imaginația voastră. Cu cât acordați mai multă atenție acestui lucru, cu atât veți avea mai multă încredere în invitația de a comunica și cu cât este mai reală legătura cu esența sa.
Vizualizați modul în care animalul se îmbină cu dvs. Efectuați o meditație în care vă veți vedea în imaginea acestui animal. Exercițiile din capitolul următor vă vor ajuta să faceți acest lucru. Dacă există situații la locul de muncă sau la domiciliu, în care, după cum știți, veți avea nevoie de energia animalului dvs., așteptați cinci minute înainte de a vă conecta la circumstanțe pentru a vă simți cum vă aduce totemul în viața voastră. Simtiti puterea si vibratia energiilor sale. Amintiți-vă că vă vor ajuta să faceți față cu cât mai mult posibil. Ca rezultat, veți vedea cum se schimbă situația în bine.
Când începeți să cunoașteți mai îndeaproape animalul dvs. totem și puteți deveni conștient de energiile sale în jurul și în interiorul vostru, puteți începe să-l numiți. Pentru aceasta puteți folosi muzică, melodii ritualice și tamburări. Ritmul tamburinei și melodiile ritualice sunt mijloace eficiente care pot ajuta la mișcarea minții și la deschiderea ușii spre lumea spirituală.
Creați cântece și melodii dedicate totemului dvs. Nu trebuie să fie complicate. Două sau trei linii simple, melodice și repetitive pot fi o modalitate minunată de a intra în contact cu el. Dacă există deja un cântec simplu cunoscut sau o melodie, atunci schimbați cuvintele astfel încât acestea să se refere la totemul tău. În timpul meditațiilor, puteți să vă cereți totemului să vă învețe cântecele de rugăciune, cu ajutorul cărora îl puteți numi rapid.
Una dintre cele mai eficiente melodii pe care le folosesc pentru a comunica cu toate animalele mele totem sa bazat pe un fragment dintr-un cântec renascentist. Eu folosesc trei linii de refren ca o referire la animalul meu totemic. Această melodie nu doar glorifică animalul, ci vă protejează și vă energizează.
Pasajul se numește "Riu Chiu" ("Riou Chiu"). Este preluat din opera unui muzician spaniol necunoscut din secolul al XVI-lea. Acesta este unul dintre cele mai frecvent realizate fragmente din lucrările Renașterii, care se pot auzi la Crăciun. Ca și în cele mai detaliate pasaje, el are versiuni ecleziastice și seculare.
Fiecare din cele trei linii ale refrenului conține douăsprezece silabe. Numărul "trei" este un simbol al creației. Numărul "doisprezece" are de asemenea semnificația sa mistică asociată cu cele douăsprezece semne ale zodiacului, douăsprezece luni ale anului etc. Aceste numere dau chantului un ritm creativ. Cei care studiază numerologia sunt conștienți de importanța tuturor acestor lucruri. (Dacă preferați, puteți să vă referiți la cartea mea anterioară, Sacred Sounds, care dezvăluie esența ritmului și oferă metode speciale pentru scrierea cântecelor magice și mistice și a rugăciunilor.)
Textul acestui pasaj este legat de misterul relațiilor dintre prădător și pradă, care a fost deja menționat anterior în această carte. A treia linie modificată de mine indică faptul că puterile divine apar în lume sub formă de anumite animale și fenomene naturale.
"Riu Chiu"
Riu Riu Chiu. La guardo ribera. (Riu Riu Chiu, care păzește râul.)
Dios guardo el lobo de nuestra cordera. (Dumnezeu stă păzitor / nu lasă lupul să meargă la oile noastre).
În adaptarea mea, nu folosesc cuvântul "dios" în a treia linie. În schimb, introduceți numele animalului la care mă refer. Deoarece acest pasaj este în limba spaniolă, folosesc numele de animale spaniole. Astfel, subliniez ideea că Dumnezeu sau puterea divină este lumea sub forma unui animal și este energia animalului care împiedică lupul să vină la oi. Este animalul care activează energiile care mențin echilibrul în magia relației prădător-pradă. De exemplu: "Halcon guardo el lobo de nuestra cordera" ("Falcon stă păzitor / nu lasă lupul să meargă la oile noastre").
Animalul este o formă de manifestare a principiului divin. Dacă comunic cu mai multe animale, atunci repet acest cânt, de fiecare dată când se înlocuiește numele animalului. Ca o regulă, repet acest cântare de trei ori pentru fiecare animal, respectând ritmul magic al numărului "trei". Experimentați cu acest lucru. Determinați ce vă convine cel mai bine. Acest pasaj are o mare putere și am descoperit că funcționează eficient chiar și atunci când se referă la acele animale cu care de obicei nu comunic.
La sfârșitul acestui capitol sunt notele acestui pasaj. Dacă puteți reda pianul sau un alt instrument muzical, atunci puteți să îl jucați și să-l cântați conform notelor de mai jos. De asemenea, vă recomand să mergeți la biblioteca locală, la biblioteca muzicală a unei instituții de învățământ specializate sau chiar la un magazin de muzică unde puteți găsi opere ale Renașterii și puteți face o înregistrare a acestui cântec. Ascultarea cântării unui profesionist vă va ajuta să aflați motivul mult mai rapid. Majoritatea bibliotecilor, dacă nu au această înregistrare, vă pot ajuta să o găsiți.
Efortul pus în găsirea și învățarea acestor imnuri va fi răsplătită în adevărata sa valoare, deoarece această lucrare are o mare putere. Atunci când o faci, poți folosi tamburine și zuruitoare, ceea ce va da rezultate și mai bune.
Un dicționar obișnuit spaniol-englez vă va ajuta să găsiți nume de animale spaniole de care veți avea nevoie. Este posibil ca unele titluri să nu fie foarte bune, deci trebuie să fii creativă. De exemplu, în spaniolă o bufniță se numește lechuza, care nu este foarte potrivită pentru a înlocui cuvântul "Dios". Tocmai am tăiat-o, omiterea ultimei vocale, așa că în loc de trei silabe cuvântul lechuza a început să aibă două - lechuz. Semnificația acestui lucru nu sa schimbat.
Mai jos sunt câteva exemple.
Deer - venado, ciervo (masc.).
Hawk - halcon.
Vulturul este aguilla.
Fox - zorro.
Cal - Caballo.
Elefant - elefant.
Kangaroo - canguro.
Owl - lechuza.
Rabbit - conejo.
Turtle - tortuga.
Grif - gallinazo.
Balena - ballena.
Următoarele sunt note pentru acest apel la animale. Lucrați cu ei. Experiment. Rezultatul nu va dura mult. Când aflați această melodie, o puteți folosi pentru a apela animalele, a le trimite mesaje și a le transforma în ele. Are magie efectivă.

     Din cartea Experiența vieților trecute. Cum să afli despre greșelile tale și să le rezolvi   autorul Lynn Denise
Găsirea animalului dvs. de energie Există mai multe moduri de a vă găsi animalul dvs. de energie. Poate apărea în mod regulat în vise sau în timpul meditației, sau o puteți învăța prin vizionarea animalelor care vă plac. uneori

   Din cartea Experiența vieților trecute. Cum să afli despre greșelile tale și să le rezolvi   autorul Lynn Denise
Meditație pentru a descoperi un animal de energie. Luați o poziție confortabilă, așezat sau culcat într-un loc liniștit și concentrați-vă asupra respirației. Opriți-vă pentru o clipă și controlați adâncimea. Apoi, respirați profund, umplând aerul abdominal

   Din cartea Imaginea unui om ca bază pentru arta vindecării - volumul I. Anatomie și fiziologie   autorul    Huzemann Friedrich
Creatură animală Vom ajunge la nivelul următor al cunoașterii naturii dacă vom examina diferențele dintre creaturile unei plante și ale unui animal. Ele au ceva în comun: procesul de construire care transformă substanțele. Dar dacă într-o plantă provoacă formarea unei forme plane (frunze),

  autorul    Harner Michelle J

   Din cartea Calea Shaman sau Shaman Practice   autorul    Harner Michelle J

  autorul    Vilaldo Alberto

   Din cartea Corectarea trecutului și vindecarea viitoare prin practica recuperării sufletelor   autorul    Vilaldo Alberto
EXERCIȚIUL ESTE PERFORMAT DE SPIRITUL ANIMALULUI TOTHEMIC Acum, când ați studiat animalul dvs. de totem, trebuie să învățați cum să obțineți unele dintre calitățile sale. Aceasta ar trebui să fie o practică permanentă, conștientă. Poți să te trezești dimineața și să te agiți ca de obicei

   Din cartea "Comunicare sigură" [Practici magice pentru protecția împotriva atacurilor energetice]   autorul    Penzac Christopher
Călătorește în căutarea propriului apărător de animale. Pentru a-ți găsi puterea animalului, poți călători cu un șaman. Sub drumbeat, provocând o stare de transă, imaginați-vă Copacul păcii de pace, care leagă lumile superioare și inferioare ale spiritelor. Găsiți în

   Din cartea "Conspirațiile vindecătorului siberian". Ediția 02   autorul Stepanova Natalia Ivanovna
O conspirație de la viermele unui animal Înainte de apus de soare, șopti următorul complot la un ochi bolnav: Sfântul Iuri a mers pe un cal gri, Într-un zupan gri, Trei câini au alergat după el: Unul este gri, Celălalt este alb, Și al treilea este negru. Iar ghinionul cenușiu acționează, Și ghimpa albă acționează, Și

   Din cartea a 7000 de parcele din vindecătorul siberian   autorul Stepanova Natalia Ivanovna
Din orice boală a oricărui animal de companie Mai întâi citiți "Tatăl nostru": Tatăl nostru, Cine este Eul din cer! Sfințiți-vă Numele Tău, vino Împărăția Ta, voia Ta se va face, ca în ceruri și pe pământ. Dați-ne în această zi pâinea noastră zilnică și lăsați-ne datoriile noastre, pe măsură ce plecăm.

   Din cartea Cele mai puternice conspirații  și vrăji pentru iubire, sex, relații de familie   autorul    Estrin Anatoli Mihailovici
Plot pentru vindecarea unui animal de companie Animalele suferă în același mod ca și oamenii, nu au nici o boală. Dar, deoarece suntem creații ale lui Dumnezeu, suntem capabili să atenuăm suferința animalului, să putem ajuta animalul să se vindece și nu este absolut important - la domiciliu

   Din cartea Cum să vă protejați de daune și de ochiul rău   autor Luzina Lada
Rănile de la mușcătura unui animal Merită o baie pe stâlp. O femeie stă în baie, există un câine la ușă, câinele nu are dinți, sclavul (numele) nu are nici o rană. În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt. Amen, citiți, scuipând din stânga

   Din cartea 300 terenuri de protecție  pentru succes și noroc   autorul Stepanova Natalia Ivanovna
Din orice boală a oricărui animal de companie Citiți mai întâi "Tatăl nostru": Tatăl nostru, pe care vă aflați în ceruri! Sfințiți-vă Numele Tău, vino Împărăția Ta, voia Ta se va face, ca în ceruri și pe pământ. Dați-ne în această zi pâinea noastră zilnică și lăsați-ne datoriile noastre, pe măsură ce plecăm.

  autor Harner Michel
Spălați-vă animalul 5. Începeți să vă agitați zgomotele încet și încet, de circa 60 de ori pe minut, mișcându-vă picioarele în același ritm. Mergeți încet și liber în jurul camerei, încercând să obțineți sentimentul că aveți un fel de mamifer, pasăre, pește,

   Din cartea "Calea șamanului" sau "Ghidul practicilor șamanice" pentru atingerea forței și vindecării   autor Harner Michel
PARTICIPAREA UNUI CONSILIU DE FORȚE ANIMALE Înainte de a începe activități mai dificile, va trebui să efectuați mai multe călătorii în tunel, să vizitați animalul dvs. tată și să vă consultați cu el. Acest tip de consultare este frecvent menționată în literatura antropologică.

   Din cartea Treasure of the Albigens   autorul Magr Maurice
Apel Porunca a sunat mai amenințătoare decât conductele Doomsday decât ordinea dată de Isus Hristos căruia El le-a indicat cu degetul său radiant. În tăcerea nopții dintre posturile care susțineau baldachinul patului meu, am auzit numele meu rostit
Credința animalistică se confruntă astăzi cu o renaștere reală. Tinerii nu cunosc rugăciunile și nu merg la biserică - dar cu bucurie își iau credințele cu o mie de ani în urmă. Dacă recent a existat păgânism în tendință, atunci astăzi VKontakte obișnuiți caută animalul lor totem cu toată puterea lor. Ce înseamnă aceasta: o nouă religie sau doar o tendință de modă?

Animale Totem indiene

Credințele localnicilor din America de Nord s-au bazat pe închinarea faunei sălbatice sau a totemurilor. Conform ideilor lor fiecare persoană sa născut sub semnul unui anumit animalcare determină caracterul și soarta sa pentru viață:
  1. șoim  este un simbol al curajului, determinării și conducerii;
  2. somon  este domnul tuturor locuitorilor din adâncuri. El este la fel de bine patronat de orice sferă de viață, dar în dragoste el nu are egal;
  3. bufniță  dispune de dezvoltarea celui de-al șaselea simț. Cei născuți sub acest semn au o dorință irezistibilă de schimbare, dar numai în pace vor găsi fericirea;
  4. castor  predispus la independență și independență, dar fără sprijinul prietenilor își pierde repede credința în sine;
  5. urs  posedă abilități uimitoare de comunicare. Perseverența și munca altruistă - acestea sunt principalele sale calități;
  6. lebădă  el preferă o viață furtunoasă și ocupată într-o liniște liniștită a familiei;
  7. cerb  este localizată în profesii creative, dar diferă într-o emoționalitate excesivă;
  8. corb  - un mare psiholog și este capabil să trateze rănile spirituale ale altor persoane;
  9. vidră  merge la toate dificultățile în sfidare și, mai devreme sau mai târziu, atinge scopul propus;
  10. ciocănitoare  posedă abilități manageriale extraordinare;
  11. șarpe  predispus la comportament scandalos, are o minte extraordinară, cuplată cu un aspect atrăgător;
  12. Lupul  acordă o mare importanță loialității personale și sprijinului reciproc.

Totemismul modern: ce este?

Cultul forțelor naturii, în care tânărul modern a lovit atât de zelos, este oarecum diferit de ideile strămoșilor:
  • Astăzi se consideră că totemul are un sex (mascul sau feminin). Există o altă versiune, conform căreia o femeie poate alege orice apărător din lumea animală, dar un om va trebui să depună eforturi pentru a căuta. Acum este destul de dificil să se determine de unde aceste obiceiuri matriarhale;
  • Căutarea patronului său este plină de spini. Se crede că animalul însuși trebuie să aleagă o persoană, și nu invers;
  • În cazul ideal, totemul îl va însoți pe patronul său pe tot parcursul vieții sale. Dar un alt scenariu este posibil, în funcție de temperamentul și acțiunile individului. Activitatea de auto-educare activă poate duce la necesitatea unui patron complet diferit;
  • În cele mai rare cazuri, o persoană poate avea mai multe runde simultan;
  • De îndată ce se stabilește o conexiune între totem și persoană, trebuie să fiți atenți. Nu puteți răni reprezentanții săi în sălbăticie, altfel răzbunarea nu va dura mult timp.

Cum să aflați ce animal de toamă aveți?

Definirea patronului în natură este o sarcină destul de dificilă. Soluția sa este posibilă în mai multe moduri.
Primul este analitic:
  1. Cele mai importante informații pot fi obținute din contururile embrionului din uter. Aspectul copilului viitor, după cum știți, poate să semene cu o fiară sau o pasăre, în funcție de fantezia observatorului;
  2. Din moment ce toată lumea se poate vedea în uter (cel puțin fără prezența abilităților magice), studiul copacului genealogic poate veni la salvare. Vizionarea fotografiilor bunicilor poate duce la concluzii adecvate;
  3. Unele familii (dacă nu în Rusia, apoi în Occident cu siguranță) au o stemă de familie. Orice creatură vie prezentată pe ea poate să indice prezența unui protector adecvat în casă.
Se numește a doua metodă cronologic. Se bazează pe ideea că anul nașterii persoanei determină automat totemul său. Astfel, născut în 1976, se află sub auspiciile șarpelui, în 1978 - țestoase etc. La fiecare 32 de ani se repetă ciclul.

Mod meditativ de a determina gardianul

Pentru unii oameni, modul cronologic poate părea prea pasiv. Pentru a participa la căutarea unui patron însuși, trebuie să apelați mintea subconștientă pentru a ajuta:
  • Înainte de a începe meditația, trebuie să vă aduceți restul nervilor. Dimiți luminile, luați o poziție confortabilă și liniștiți-vă respirația. Dacă totul se face corect, resursele interne de energie vor fi eliberate;
  • După ce a ajuns la relaxare, trebuie să apelăm în liniște la forțele naturii. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă imaginați că vă aflați pe o peluză de pădure în razele de lumină puternică;
  • Apărând într-o astfel de imaginație, este necesar să mergem la plimbare imaginară. După un timp, un anumit animal va sta în cale. Care dintre ele depinde de caracterul și temperamentul unei anumite persoane;
  • Văzând patronul tău, trebuie să încercăm să stabilim o legătură cu el. Poate fi atat amandoi cat si vorbit cu o fiinta supranaturala;
  • Apoi, aruncați-vă la picioare și spuneți-i la revedere. Următoarele 72 de ore merită așteptate. Cel mai adesea apărătorul apare din nou în vise.

Cât costă farmecul?

Această tendință "cvasi-religioasă" nu ar fi primit niciodată o astfel de popularitate fără un interes comercial evident din partea indivizilor cu minte comerciale. Astăzi, totemismul este o afacere foarte serioasă:
  • "VKontakte" este plin de comunități de subiecte similare. Practic, fiecare astfel de public are o secțiune "Bunuri", unde abonații naivi sunt oferiți farmece pentru toate ocaziile;
  • Costul meșteșugurilor este adesea transcendental. Jucării realizate manual pot costa între 2000 și aproape 8000 de ruble. Valoarea lor estetică dă mult dorință, dar proprietățile magice ar depăși toate așteptările;
  • Oricine nu are bani pentru un astfel de lux, poate obține o opțiune mai bugetară sub forma unui amulet "numai" pentru 700-900 de ruble;
  • Chinezii nu ar fi chinezi, nu încercați să faceți bani pe acest subiect. În serviciul Aliexpress, tot ceea ce-ți dorește inima: de la pandantive ieftine (150-200 de ruble) la pandantive scumpe sculptate, cu un preț de câteva mii.
Conform ideilor indienilor americani, fiecărei persoane i se atribuie un patron în viața sălbatică sau un animal totem. Ce înseamnă asta? Pentru a realiza o armonie cu lumea exterioară și cu voi înșivă, este necesar să stabiliți în mod corespunzător contactul cu patronul dvs. și toate adversitățile vor fi ușoare.

Teste video: care este animalul tău totem?

În acest videoclip trebuie să răspundeți numai la 10 întrebări, atunci veți afla cu care animal corespunde:
Aproape fiecare națiune are mituri care vorbesc despre strămoși, despre unele ființe divine, care nu sunt destul de asemănătoare cu oamenii, ci combinând trăsăturile omului și ale animalelor. Aceste creaturi le-au spus oamenilor despre asta ritualuri magice  și le-a învățat diverse arte și alte lucruri utile.
Totem este un spirit de gardian, protejând întreaga rasă și fiecare persoană individual. Multe triburi au perceput totemurile ca strămoși, credeau că după moarte se vor întrupa în animalul sau planta lor totem. În multe legende se spune că totemul nu este ales de om sau de gen, este "dat" genului. "Totemul este dat oamenilor pentru a ajuta, proteja, proteja ...".
Potrivit șamanilor, unul dintre semnele caracteristice ale unui animal totemic la oameni este că animalele de acest fel îl acceptă ca pe propriile lor. De exemplu, dacă o persoană are un animal de totem un urs, urșii nu o vor atinge, ci o vor considera a fi proprii, sau dacă pisica, atunci toate pisicile de pe stradă se vor apropia și vor comunica cu ea.
Comunicarea animalelor Totem  - aceasta este o caracteristică foarte luminată și caracteristică a șamanilor, ei cred că atunci când întâlnesc animale de același fel, animalul lor totem intră în șaman, ca și cum ar fi luat în posesie corpul său pentru o vreme și îl ajută să comunice cu semenii săi. Ideea unui fel de "reîncarnare" poate fi urmărită nu numai la momentul comunicării cu animalele, ci și la șamanul propriei sale voințe, și atunci când "intră", șamanul primește puterea și calitățile esenței totemului său. Această artă a fost cultivată și dezvoltată printre indieni: șamanul înaintea bătăliei a numit totemul întregului trib, dacă era un urs sau un bizon sau altcineva ale cărui calități pot ajuta în luptă și l-au rugat să se mute în războinici, dându-le forța, agilitatea și vigilența și așa mai departe
Totem a fost folosit în tratamentul omului.De exemplu, dacă un șaman trebuie să vindece un bărbat rănit, el a sunat la totemul câinelui și ia cerut să intre în pacient pentru o vreme, pentru a accelera procesul de vindecare. Este de remarcat faptul că cel mai adesea șamanul nu avea nici unul, ci mai multe creaturi totemice și, în același timp, avea mereu ocazia fie să vorbească cu alte animale totem prin el sau prin totemul său.
În șamanism există un principiu: orice animal de totem nu este dat pentru totdeauna - poate să moară sau să dispară. prin urmare șamanii au grijă de animalele totemului lor  precum și ne ocupăm de animalele de companie. Voi face o rezervă că numai totemurile personale se pot schimba, totemul clanului trăiește o viață independentă. El decide să-l ajute sau să se mânie pe clanul pe care îl patronizează. În același timp, moartea totemului clan înseamnă sfârșitul întregii familii de oameni care îi aparțin.
Pentru a comunica și a interacționa cu totemul tăuputeți face sau cumpăra cifra dvs. de totem. Puteți avea o piele, gheare, dinți, o ramură, o bucată de piatră sau altceva, dar fiara sau arborele nu ar trebui să fie ucis de tine. Poți avea o sperietoare (nu ar trebui făcută de tine), poți avea un desen, o gravură, un simbol al totemului tău. Unele triburi și-au tatuat corpul cu imaginea sau simbolul unui totem. Un semn bun este decorarea cu imaginea unui simbol totem: un inel, un pandantiv, o bratara. Când ai nevoie de ceva, poți să te întorci mental la spiritul de protector și să-l rogi să te ajute sau să-l roage să te protejeze. Ajutorul lui va fi la fel de puternic și de rapid pe cât comunici de multe ori cu el. Totem, ca orice altă creatură vie, nu-i place să fie uitat.
Foarte des oameni la prima vedere unii pe alții simt  fie simpatie instant sau antipatie. Aceasta este o manifestare a rădăcinilor lor totemice. Dragostea la prima vedere are, de asemenea, rădăcini adânci în apartenența la totem. Imaginați-vă întâlnirea Fox și Chicken. Pe de o parte, dorința de a "mânca", pe de altă parte - să fugă și să se ascundă. Bull și Slepeni sunt puțin probabil să lucreze împreună într-o echipă - Bullul va încerca întotdeauna să "slamizeze" un coleg, în timp ce Blindness se va strădui instinctiv să "bea sânge". Aceleași principii construiesc relații de familie. Leo va sperie întotdeauna Lan, Heron nu va lăsa Frogul să trăiască, iar doi Scorpioni se vor perezhalat unul pe celălalt.
Calitățile transmise de totem la om, sunt alcătuite din idei locale despre acest animal și din calitățile fizice reale ale acestui animal. Voi cita ca un exemplu descrierea calităților totemului familiei feline, folosind diferite idei etnice despre ele.
Familia de pisici  are caracteristicile unui bun patron și demon rău. Având abilitatea de a schimba forma elevului, simbolizează schimbarea forțelor (soare, vânt, faze de lună etc.). Comportamentul lor este imprevizibil. Că liniștită și calmă, apoi se manifesta brusc furie și agresiune. Persoanele cu acest totem adesea par a fi libere, dar se pot aduna și se pot mobiliza instantaneu. Sunt plini de optimism, plini de idei. Au darul profeției. Timpul puterii magice este noaptea.
Magicul maimuței este cel mai eficient atunci când alți oameni nu știu despre el.
  • pisică. Abilitatea lui de a cădea mereu pe labele sale îi face pe proprietarii de tote să aibă succes, cu aparate vestibulare bine dezvoltate. Oferă oamenilor capacitatea de a face bine lucrurile care trebuie făcute "mascate", dă șansa de a se strecura neobservate și oferă, de asemenea, calități precum: curiozitatea, dorința, independența, blândețea, afecțiunea. În plus față de calitățile "plăcute", totemul pisicii îi poate înzestra pe proprietar cu puterea unui "asasin" - pisica piperului - o ninja. Calitatea mistică a pisicilor - posesia a nouă vieți - face proprietarul unui astfel de totem "mai" tenace. O pisică sălbatică este un semn de furt din partea indienilor americani, așa că cei care erau implicați într-o astfel de ambarcațiune îi plăcea să o numească. Pentru multe triburi, totemul pisicii, fiind un animal nocturn, poseda puteri rele si abilitatea de a se transforma. Cei care sunt străini acestui grup de totem, pot presupune în siguranță că o întâlnire cu o pisică necunoscută nu este bună. Mulți șamani au trimis pisici negre la inamicii lor pentru a denumi eșecul sau boala.
De proprietăți magice  Este demn de remarcat capacitatea de a distruge direct, a se vedea invizibil, capacitatea de a provoca ploaie, vindeca. Pisica tradițională de pisici este un șoarece și mici rozătoare, dar dieta sa nu se limitează la acest lucru. Nu mai puține pisici de succes captura păsări și iepuri. Inamicul tradițional al unei pisici este un câine, deși în realitate lista dușmanilor săi este mult mai extinsă. Și totuși, oricine este asociat cu o pisică ca un animal totem ar trebui să studieze mai întâi soareci și câini. Acest lucru va ajuta la înțelegerea mai bună a magiei pisicii și a echilibrului caracteristic al energiilor.
Un exemplu de influență totemică în mitologie: în cultura greco-romană, o pisică este un satelit al Dianei lunare. Zeita libertății păstrează pisica la picioarele ei. În scandinavii, pisica este un atribut al lui Freya, pisicile erau trase în carul ei. În budism, pisica simbolizează puterea transformării și odihnei pașnice.
  • râs  - simbolizează acuitatea vizuală, tăcerea și secretele. Lynx-ul este adesea numit "sălbatic", deci aceste totemuri au multe în comun. Lynx este un singuratic, și dacă sa dovedit a fi totemul tău, este posibil să preferi singurătatea. Lynx te va învăța să fii singur, fără să te simți singur. Dacă trotul este totemul tău, atunci este posibil ca prietenii să fie obișnuiți cu încrederea în tainele lor, pentru că lynx-ul le poate păstra foarte bine.
    Acționând sub acoperirea întunericului și tăcerii, râsul te va învăța să folosești forța vieții pentru a-ți atinge obiectivele în tăcere și în mod eficient. Râsul nu-i plac popularitatea excesivă, deci, dacă începi să vorbești cu alții despre relația ta cu acest totem, puterea sa față de tine poate să se termine. Este foarte important să aflați când, cine și cât de mult puteți vorbi despre afacerile dvs. personale. Viziunea acută și firele de păr sensibile în musturi și pe ciucurile urechilor fac ca un trot să fie un vânător de noapte grozav. Dacă a devenit totemul tău, atunci timpul de noapte va fi cel mai productiv pentru tine. Ochii vigilenți ai râului vă vor învăța să discerneți ceea ce alți oameni încearcă să se ascundă. "Tăblițele" sensibile ale acestui totem vă vor oferi capacitatea de psihometrie: prin aducerea unui obiect în fața dvs., puteți capta energiile oamenilor și evenimentele legate de acesta. O "pensulă" pe urechile de rîs dă posibilitatea de a auzi ceea ce a rămas neschimbat. Dacă râsul a fost totemul tău, atunci este posibil ca mulți oameni să se simtă incomod de lângă tine. Ei vor înțelege că vedeți ceea ce nu doresc să vă arate și să auziți ceea ce ei tăgăduiesc cu grijă. Aceste abilități te pot transforma într-un diplomat deștept și într-un manipulator de neegalat. Dacă râsul a devenit totemul tău, învață să ai încredere în sentimentele și impresiile tale. Dacă vă pare rău ceva, nu vă îndoiți de concluziile voastre - chiar dacă acestea contravin bunului simț. Pentru a vă trezi capacitatea de a recunoaște secretul în sine, învățați să meditați și contemplați, să stați mai des și să priviți ce se întâmplă în calitate de spectator. Privind cum se comportă oamenii și ceea ce spun ei, veți începe să observați în spatele lor imagini care vă vor dezvălui adevărul. Vă puteți imagina pe sine sub masca interlocutorului tău. În multe privințe, magia râului seamănă cu razele X. Învățați să vă aruncați în tăcere și să aveți încredere în viziunile și cunoștințele pe care le oferă.
  • tigru Este un creator și un distrugător. De asemenea, are demnitate regală, cruzime, putere, putere, curaj și furie, de care are nevoie ca protector. Tigrul aztec - setarea de vest a soarelui, forțele chtonice și forțele pământului. Este adesea special pentru jucători. Printre chinezi, Dumnezeul bogăției se plimbă un tigru care păzește cutiile de monede. Zeița vântului se plimba și pe un tigru. El este gardianul mormintelor și sperie spiritele rele. In greci, tigrii pot servi ca un substitut pentru leoparzi, care implica carul lui Dionysus (Bacchus). În șamanism, tigrul personifică puterile supraomenești; este mesagerul zeilor de pădure, iar zeii, nemuritori sau scutiți de duhuri rele, se pot îndrepta spre ea.
  • jaguar  - în mitologia aztec înseamnă forțele întunericului care se află în coliziune cu vulturul solar. În tradiția mexicană, jaguarul este mesagerul spiritelor pădurii. În tradiția șamanismului, apariția jaguarului este unul dintre cele mai comune totemuri ale șamanului, simbolizează spiritul său. Doar un șaman puternic și puternic ar putea avea un totem de jaguar. Calitățile sale sunt înțelepciune, putere, rapiditate, un magnetoscop. Nu voi lista proprietățile magice ale unui jaguar, pentru că Acest totem este considerat unul dintre cele mai puternice (divine). Voi spune asta: aproape toată magia îi este supusă.
    Conceptul "jaguar", "vârcolac", "magician" și "vrăjitor" au fost exprimate într-un singur cuvânt - "balam", iar cultul jaguarului a fost strâns asociat cu întunericul azet azil Tetscatlipokoy. Având în vedere că jaguarul era un simbol al acestei zeități, aztecii i-au descris în același mod ca și Tezcatlipoku: " El locuiește în păduri, în stânci, în ape; nobil, nobil. El este regele, conducătorul animalelor. El este atent, înțelept, mândru. Nu se hrănește cu carouri. El este cel care urăște și disprețuiește, care este bolnav de tot ce este murdar ... Și noaptea el nu doarme; el caută ce vânează, ce mănâncă. Viziunea lui este clară. El vede bine, vede foarte bine; el vede departe. Chiar dacă este foarte întunecată, foarte ceață, el vede ".
    "Șamanii negri sunt de aceeași părere, repetând practic cuvintele despre cuvântul american de jaguar cu cuvânt când descriu leopardul african". (Din cartea lui Nicholas Nepomnyaschiy "secolul XX: Deschidere după deschidere")
  • leopard  - un simbol al cruzimii, ferocității, agresivității, curajului, neînfricoșării, curajului, rapidității, activității. Deoarece petele de leopard arata ca ochii, se numeste Garda Vigilant. În unele triburi, colorarea pete de leoparzi și jaguari le-a făcut simboluri moon: "Punctele lor se aseamănă cu petele de pe lună "- spune despre ei. Șamanii au numit acest totem soldaților tribului lor pentru victorie. Puterea acestui totem poate fi atât creativă, cât și distructivă. Caracteristica sa distinctivă în familia de totemuri de pisică - este un bun portar.
    "Printre numeroasele totemuri ale animalelor, păsărilor și plantelor, este cel mai mare interescultul leopardului. În antichitate, a fost foarte răspândită în întreaga lume și, spre deosebire de majoritatea celorlalte, a rămas în forma sa originală până în prezent în pădurile virgine din Africa de Vest, precum și sub masca cultului jaguarului din America de Sud. Acesta este un cult foarte crud, care este probabil natural: la urma urmei, leopardul este un prădător nemilos. Dar ceea ce atrage atenția cercetătorilor moderni este zvonurile despre vârcolaci, care dețin tehnica de a deveni un animal. "" De la vremuri primitive, a existat un cult misterios și crud al leopardului pe diferite continente. Adepții săi - oamenii leopardi se tem de locuitorii din America de Sud și Africa de Vest, acuzându-i de atrocități teribile, magie neagră, truism. Și, așa cum se dovedește, nu fără motiv ... ".
    "Aderenții cultului au fost marcați cu un ac special de oase, cicatricile cărora seamănă atât cu urmele ghearelor leopardului, cât și cu zgârieturile ocazionale din junglă. sacul a fost un fel de farmec talisman, peste care s-au turnat vrăjile și care era necesar să se "hrănească" din când în când cu sânge și grăsime proaspătă din om, astfel încât să nu-și piardă proprietățile magice. preoții cultului au ales victima și interpretul care trebuia să pună pe pielea leopardului, să atace victima, să o omoare cu o mănușă asemănătoare cu ghearele și să aducă corpul la întâlnire pentru ao împărtăși între restul comunității. : "sa dat peste cap" cu toată moartea pedepsită de familie. " Din cartea lui Nicholas Nepomnyashchiy "Secolul al XX-lea: descoperire după descoperire".
  • Leu. Ca simbol totemic personifică căldura, stralucirea, forța, principiul focului, măreția, curajul, forța, dreptatea, legea, puterea militară. De asemenea, leul simbolizează cruzimea, ferocitatea, stilul de viață bestial. El este un simbol al războiului și este un atribut al zeilor războiului. Șamanii spun că călătorind peste un leu, puteți să îmblânzi forțele spațiului.
    În budism, leul este protectorul legii, înțelepciunea Buddha, zel spiritual, avansare și înțelegere, curaj, o persoană luminată, un stăpân al lui. Uneori Buddha este descris pe un tron ​​în picioare pe lei. Leul, reprezentat cu un pui de leu sub laba lui, personifică, de asemenea, Buddha, conducând lumea și compasiune. Leul descrie Bodhisattva care tocmai a trecut prin inițiere. Vuietul leului personifică Buddha, predicând fără îndoială Dharma. Piei de leu este atributul lui Hercule.
  • panteră  (jaguar negru), leopard, puma - simbolizează ferocitatea, furia, agresivitatea, nemilosul.
Pe exemplul totemurilor de rase de pisici, trăsăturile comune sunt bine urmărite, de la o pisică obișnuită la o panteră.
Dacă doriți să fiți atașat la un grup de totem, trebuie să studiați în mod corespunzător aceste animale. De exemplu, dacă acesta este un totem al familiei de pisici, puteți obține experiență observând comportamentul unei pisici obișnuite. Există doar o singură avertisment: dacă alegeți un totem nu o pisică domestică, ci un pradă sălbatică, atunci este necesar să observați o pisică stradală, adică sălbatic.
Același lucru se întâmplă în alte grupuri de totem, de exemplu: familia de câini - câini, lupi, vulpi, coioți, vulpi arctici, hieni, șacali; familie de primate - cimpanzeii, gibonii, macacii etc. În interiorul grupului există întotdeauna calități comune care permit oamenilor dintr-un grup totemic să interacționeze bine unul cu celălalt.
Pentru comparație, voi da caracteristicile unor alte totemuri:
  • corb. Fiind o "pasăre care vorbește" simbolizează profeția. În alte privințe, ambivalent: înseamnă atât binele solar cât și întunericul răului, înțelepciunea și distrugerea războiului.
    Cioanele și lupii sunt sateliți frecvenți ai zeilor primitivi ai morților.
    În alchimie, un corb reprezentat lângă un craniu sau piatră de mormânt simbolizează întunericul și uciderea, nigredo prima etapă a Micii Lucruri, moartea lumii, principiul "pământ pe pământ" ("... praful și praful pe care îl întoarceți").
    Din indienii americani care locuiau în pădurile de pe coasta de est, cioara înseamnă viclenie.
    În unele tradiții - erou cultural și demiurg.
    În epica celtică, un corb în povestirea de avere este asociat cu o bandă regală (sau finch), "barbatul binecuvântat" este un atribut al zeițelor războiului și fertilității și asociat, de asemenea, cu zeița Morrigan. "Crow of the Battle" a lui Bald simbolizează războiul, vărsarea de sânge, panica, răutatea. Atribuiți eroul Bendegate Brana. Loofă are două ciocuri magice.
    În general, corbul negru este o pasăre răutăcioasă, dar un corb cu pene albe este un semn bun.
    În China, corbul este unul dintre animalele "celor douăsprezece ramuri pământești" și simbolizează puterea. Un tren de cori trăiește pe Soare, simbolizând cele trei faze ale mișcării: răsărit, zenit, apus.
    În creștinism, corbul este diavolul care se hrănește cu putrezirea; corbul, care își închide ochii, este diavolul care omoară pe păcătoși. Corbul este un simbol al păcatului, spre deosebire de porumbelul alb care personifică un suflet nevinovat. Corbul trimis de la chivotul lui Noe simbolizează rătăcirea, neliniștea și necurăția. În simbolismul căderii, corbul stă pe pomul cunoașterii, de unde Eva suflă fructe. De asemenea, corbul simbolizează solitudinea și, în consecință, sfinții pustnici și este emblema Sf. Anthony, Benedict, Ida, Oswald, Paul Recluse, Vincent.
    În Egipt, corbul înseamnă distrugere și răutate.
    În Grecia antică simbolizează longevitatea și este dedicată lui Helios (Apollo) și este mesagerul său. Atribuiți Atena, Kronos și Aesculapius. Îl cheamă la nunți ca personificarea fertilității. În arta Orficului, cioara morții este reprezentată cu un con de pin și o lanternă de viață și lumină.
    În tradiția evreiască, corbul este un simbol al mizeriei, impurității, morții și distrugerii, înșelăciunii. În Mithraism, primul grad de inițiere, slujitorul Soarelui.
    Scandinavii și vechii germani descriu Odin-Watt pe umerii a doi corbi - Hugina ("gândit") și Munin ("memoria"), care zboară în jurul lumii și raportează tot ce au văzut. Raven - emblema danezilor străini (danezi) și vikingi.
  • Lupul. Înseamnă pământ, rău, pasiune și furie devoratoare. Lupii și ciorile sunt adesea prieteni apropiați ai zeilor primitivi ai morților.
    În alchimiști, lupul împreună cu câinele simbolizează natura duală a mercurului, a mercurului filosofic și a lui nous.
    Lupul aztec care urlește - zeul dansului.
    În mitologia celtică, lupul înghite Tatăl Ceresc (soarele), după care cădea noaptea.
    În chineză, simbolizează lăcomia și lăcomia.
    În creștinism, lupul este rău, diavolul, distrugătorul turmei, cruzimea, viclenia și erezia, precum și un bărbat cu un gât fix, deoarece se crede că lupul nu poate să se întoarcă. Lupul a fost emblema Sfântului Francisc de Assisi, care a îmblânzit lupul Gubbio.
    Pentru egipteni, este un atribut al lui Khenti Amenti și Upuat.
    În tradiția greco-romană, lupul este dedicat Martelui (Ares) ca personificare a furiei, precum și Apollo și Sylvan. Lupul ei, legendar, a ridicat Romulus și Remus, este adesea descris în arta romană.
    Lupul simbolizează de asemenea vitejia. În evrei, lupul personifică sângele, cruzimea și spiritul bântuit (Geneza 49:17).
    Indienii salvează prepelita Ashwins a zilei de la lupul nopții.
    Lupul este animalul de călărie al vrăjitoarelor și negustorilor, forma are un vârcolac sau un vârcolac.
  • delfin. Mântuitorul și psihopompul, ghidul sufletelor din lumea interlopă, mântuitorul oamenilor naufragiați, regele peștilor.
    Simbolizează puterea, siguranța și viteza maritimă. Doi delfini, care caută în diferite direcții, personifică dualitatea naturii.
    Un delfin de ancoră înseamnă viteză și lentă, doi delfini împreună - mijlocul dintre extreme ("grabă încet").
    În epica celtică, delfinul este asociat cu închinarea la izvoare și cu puterile apelor.
    În creștinism, este Hristos, mântuitorul sufletelor, care le poartă prin adâncurile muritoare. Un delfin cu o ancoră sau o navă personifică biserica, condusă de Hristos. În creștinism, acest simbol înlocuiește uneori chivotul mântuirii și renașterii. Un delfin străpuns cu un trident sau legat la o ancoră înseamnă Hristos răstignit. Un delfin care ia locul unei balene înseamnă învierea.
    Egiptenii sunt un atribut al lui Isis.
    În Grecia antică - psihopomp care însoțește sufletele la insulele celor binecuvântați. Are semne lunare și solare: în legătură cu Apollo din Delphi simbolizează lumina și soarele; fiind în concordanță cu cuvântul pântec - începutul lunar. Are simbolism erotic, dacă este descris cu "femeia mării" Afrodita sau Eros. Atribuția domnului marin al lui Poseidon și Dionysus. Nud Tethys înoată în mare pe un delfin.
    În cultura minoică personifică puterea în mări.
    În Mithraism este asociat cu Mithra, simbolul luminii.
    Romanii simbolizează călătoria sufletului prin marea morții în Insulele Ferice.
    În mitologia sumerian-semită, delfinul a fost folosit în loc de pește în prezentările lui EA-Oannes. Ishtar este un atribut și este dedicat lui Atargatis.
  • șarpe. Un simbol extrem de complex și versatil.
    Șarpele și dragonul sunt adesea interschimbabile, iar în țările din Orientul Îndepărtat nu există nicio distincție între ele. Semnificația simbolică a șarpelui este polivalentă.
    Poate fi atât bărbat cât și feminin, precum și reproducerea însăși. Ca făptură de ucidere, înseamnă moarte și anihilare; ca o creatură care schimbă periodic pielea, viața și învierea.
    Șarpele înfășurat cu inele este identificat cu circulația fenomenelor. Acestea sunt principiul solar, cel lunar, viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, înțelepciunea și pasiunea oarbă, vindecarea și otravirea, tutorele și distrugătorul, renașterea spirituală și fizică.
    Simbolul falic, forța de fertilizare masculină, "soțul tuturor femeilor", prezența șarpelui este aproape întotdeauna asociată cu sarcina. Sarpele însoțește toate zeitățile feminine, inclusiv Marea Mamă, și este adesea descris în mâinile lor sau înfășurat în jurul lor. În acest caz, șarpele dobândește calități feminine, cum ar fi misterul, misterul și intuiția, și simbolizează imprevizibilitatea, deoarece apare brusc și dispare în mod neașteptat.
    Șarpele a fost considerat bisexual și a fost emblema tuturor zeităților auto-generatoare, simbolizând și puterea fertilității pământului. Este un simbol al manifestării puterii însorite, chthonice, sexuale, funerare și personificatoare la orice nivel, sursa întregului potențial, atât în ​​domeniul material cât și în cel spiritual, strâns legată de conceptul de viață și de moarte. Deoarece șarpele trăiește subteran, este în contact cu lumea interlopă și are acces la forțele, omnisciența și magia morților. Un șarpe chintonic este o manifestare a puterii agresive a zeilor din lumea interlopă și întunericul. Este universal considerată a fi sursa inițierii și întinerirei și "stăpânul inimii". În ipostasul său chthonic, șarpele este ostil față de Soare și toate forțele solare și spirituale, simbolizând forțele întunecate din om. În același timp, începutul pozitiv și negativ sunt în conflict, ca în cazul lui Zeus și Typhon, Apollo și Python, Osiris și Set, vulturul și șarpele etc.
    De asemenea, simbolizează natura instinctivă originală, un val de vitalitate, energie necontrolată și nediferențiată, energie potențială, spirit inspirator. Este un intermediar între Cer și Pământ, între pământ și lumea interlopă. Șarpele este asociat cu cerul, pământul, apa și, în special, cu Arborele Cosmic.
    În plus, acest dragon nor de întuneric și gardian al comorii. Șarpele poate reprezenta în mod simbolic razele soarelui, calea soarelui în cer, fulgerul și puterea apei, fiind un atribut al tuturor zeităților fluviului.
    Șarpele este cunoașterea, puterea, viclenia, subtilitatea, viclenia, întunericul, răul și corupția, precum și Tempterul. " Este stâncă în sine, rapidă ca nefericire, nefericită, ca răsplată, nepătrunsă, ca soarta"În contextul cosmologiei, șarpele este oceanul original, din care se ridică totul și în care se întoarce totul, haosul primordial nediferențiat, care poate servi drept suport pentru lume sau o susține sau înconjoară, transformându-se în uroboros - un simbol al ciclicității manifestării și al absorbției inverse. - aceasta este doar manifestarea perisabilă a Duhului Mare Invisibil primordial, atemporal, stăpânul tuturor forțelor naturale, spiritul sau principiul vitalității. Este zeul cosmogoniilor timpurii, care mai târziu a servit ca punct de plecare pentru mai mult ihologichnyh și interpretări spirituale.
    Șerpi sau dragoni sunt gardienii pragului, temple, comori, cunoștințe esoterice și toate zeitățile din lună. Ei produc furtuni, controlează forțele apelor, înconjoară apele cu ei înșiși, apoi își blochează drumul, apoi, dimpotrivă, aduc apă omului. Acestea sunt invocate în tot felul de vrăji ale morților, care traversează apele morții. Ca o creatură care se poate mișca fără ajutorul picioarelor sau aripilor, șarpele simbolizează spiritul total, ca o creatură care pătrunde adânc în crăpături și crevase - natura interioară a omului și a conștiinței. Forma unui șarpe poate servi ca o mască pentru forțele rele, de exemplu, pentru vrăjitoare și vrăjitori, care simbolizează partea rea ​​și păcătoasă a naturii. Sol niger ("soare negru") este asociat cu forțele întunecate ale șarpelui. Șarpele ceresc, ca și chinezul Azure Dragon, simbolizează un curcubeu. Ambele formează un pod de la această lume la alta.
    Copilul care joacă cu șarpele este un simbol al unui paradis nou, libertate față de vrăjmășie și sfârșitul lumii perisabile. Simbolismul similar are un leu care se află lângă miel. Șarpele înfășurat în inele sau un nod simbolizează natura ciclică a fenomenului, precum și puterea latentă, dinamismul, potențialul binelui sau răului. Dacă este înfășurată în jurul oului, ea poate reprezenta incubarea spiritului vital; Ouroboros; puterea apei din jurul pământului.
    Un șarpe înfășurată în jurul unui copac sau al oricărui simbol "axial" înseamnă trezirea puterii dinamice, spiritul tot ce crește, anima mundi, natura ciclică a existenței. Dacă apare un șarpe lângă pomul vieții, atunci acesta este un semn bun, dacă este cu un pom al cunoașterii, este dăunător și personifică otrava răului inerentă în lumea fenomenelor. Șarpele înconjurat de o femeie (marea mamă sau zeița lunii) este un simbol solar, împreună reprezentând raportul bărbaților și femeilor. Se crede că în capul unui șarpe (ca un broască) este piatră prețioasăși că ea deține comori și inele magice. când   lângă șarpe apar vultur sau cerb, acestea din urmă simbolizează soarele, lumina clară și șarpele - întunericul, toate nemanipulate și chionice; împreună ele personifică unitatea cosmică, universalitatea; conflictul dintre ele este dualismul, împărțirea în perechi de opuși și războiul forțelor cerești cu cele chthonic.
    Vulturul este deseori descris cu un șarpe în gheare., și un cerb - călcând pe el cu copitele sale, care simbolizează victoria binelui peste rău, lumina peste întuneric, ceresc peste forțele pământești și spirituale asupra celor tranzitorii. Foc de șarpe- acesta este începutul solar, purificarea, transformarea stării pământești și depășirea ei. Șarpele ca centură sau brățară simbolizează ciclul etern al secolelor, continuitatea, ciclul de dezintegrare și noua integrare.
    Modelul de diamant de pe spatele șarpelui simbolizează șarpele falcal și vulva feminină ca unitate, dualitate și reunire a soarelui și a lunii, bărbați și femei, împăcarea contrariilor, androgin.
    Șarpele capului lui Ram  - un atribut al tuturor zeilor cu coarne, și un simbol al fertilizării puterii și a fertilității. Șerpi sau dragoni înfundați în formă de valuri personifică ritmul cosmic sau puterea apelor.
    Șerpi sau dragoni răniți  ele sunt solare și simbolizează unitatea spiritului și a materiei, unirea vulturului și a șarpelui și toate opusele, în plus, înțelegerea accelerată.
    Doi șerpi simbolizează o pereche duală de opoziții, eventual unite. Dacă răsucesc un copac sau un personal, este vorba de o natură ciclică de natură spirală, de două solstițe, de câteva forțe fundamentale de pliere și desfășurare, principiul alchimic al "rezolva et coagula". Pe caduceu, ei personifică puterile homeopatice de vindecare și otrăvire, boală și sănătate, "natura poate cuceri natura". Dacă acestea se împletesc reciproc, atunci acesta este timpul și soarta, două mari forțe de legare. Doi șerpi sau doi dragoni, agățați de coada celuilalt, înseamnă că forțe și lucruri aparent contradictorii în domeniul dualității apar de fapt din aceeași sursă. Ouăle reptile simbolizează renașterea, iar ochii de șarpe pleoapelor dau vigilență și înțelepciune. Șarpele adesea deține în gură un fruct sau o plante medicinale de nemurire. Semnificația simbolică a unui șarpe se apropie uneori de simbolul unui taur și de un berbec, personificând forța falică, fertilizantă și creativă. Sarpele de curcubeu care isi smulge setea in mare este cunoscut in Franta, in Africa, in India si printre indienii americani.
    În Africa șarpe - emblemă a puterii regale, carul nemuririi, întruparea morților.
    În plus, șarpele ceresc a fost identificat cu un curcubeu  și fie înconjoară pământul, este fie un gardian al comorilor, fie spiritul tunetului, asociat cu trăsnetul. Șarpele curcubeu își însetă setea în mare. Șarpele poate fi un erou cultural sau un strămoș mitic care a învățat o persoană cum să lucreze fierari și cum să crească cereale. Asociat cu apă și fertilitate. Există, de asemenea, cultul sfântului sacru.
    În alchimie, șarpele pe un pol este fixarea mercurului volatil, subordonarea forței de viață. Un șarpe care se târăște printr-un cerc înseamnă o fuziune alchimică.
    Șarpele american de șarpe - tunete, trăsnet, purtător de ploaie, inamicul Thunderbird, lumina lunii și puterea magică, sulița zeilor războiului. Simbolul eternității și predicatorul morții. Șarpele cu coarne este spiritul apei, puterea sa fertilizatoare. Șerpii sunt intermediari între oameni și lumea inferioară. Marele Manitou ia forma unui șarpe cu coarne, cu care străpunge un toad sau un întuneric Manitou, adică rău.
    În aborigeni australieni, șarpele personifică principiul masculin, fulgerul. Prezența unui șarpe este asociată cu sarcina.
    Șarpele Aztec cu pene (o combinație între pasărea Quetzal și șarpe) este Soarele, spiritul, forța ascensiunii, ploaia, vântul, tunetul și fulgerul, mișcarea inițială a vântului și a apei, suflarea vieții, cunoașterea, regiunea estică. El însoțește toți zeii ploii și vântului. Este un simbol fals, o creație veșnică, un timp infinit, un mediator între Dumnezeu și om. Acesta este Dumnezeul Alb, din pântecul negru al căruia se prăbușește ploaia, precum și atributul lui Quetzalcoatl, și în aspectul său solar - atributul zeului zodiacal Rai. El devine lunar, personificând Mama Pământ - o femeie purtând o fustă de șarpe țesute. Șarpele poate fi un erou cultural sau un strămoș mitic. Pasărea pradă îl chinuie pe zeul șarpe, din sânul căruia se naște omenirea, care simbolizează dezmembrarea unității originale și apariția unei pluralități a lumii manifestate.
    În budism, șarpele din centrul roții din Sansara personifică răutatea; porcul - lăcomia și ignoranța; rooster - pasiune carnală; și toate cele trei sunt împreună păcatele care leagă omul în lumea iluziei. Uneori șarpele este asociat cu Buddha, care sa transformat într-o naga, pentru a vindeca oamenii în momente de boală și de foame.
    În epica celtică, șarpele este asociat cu apele și izvoarele de vindecare. Șarpele cu coarne sau cu capul unui berbec, adesea găsit în arta sacră celtică și galică, personifică zeul fertilității și al puterii masculine. Șarpele este emblema lui Brigitte ca Zeita Mamă. Un cap cu un șarpe răsucite în loc de o coroană este un simbol care duce fertilitatea și îndepărtează forțele răului.
    În China, șarpele rar diferă de balaur și, dacă se întâmplă acest lucru, simbolizează un început negativ, rău, distructiv, înșelător și viclean, fiind una dintre cele cinci creaturi otrăvitoare. Fratele și sora Fo-hi și Niu-kua sunt uneori descrise ca doi șerpi cu capetele oamenilor - aceasta este una dintre rarele combinații de animale și trăsături umane în simbolismul chinezesc. Ei simbolizează yin-yang, iar semnificația lor este similară cu simbolismul caduceului. Șarpele este al șaselea animal din cele douăsprezece filiale pământești.
    În creștinism, șarpele este un simbol ambivalent: este atât Hristos, cât și înțelepciune, sa înălțat pe Arborele Vieții ca jertfă ispășitoare și diavolul în hypostasul său chtonic. Șarpele sau dragonul este Satana, ispititorul, dușmanul lui Dumnezeu și participantul în toamnă. El personifică forțele răului, distrugerea, mormântul, înșelăciunea și înșelăciunea, răul pe care o persoană trebuie să-l învingă în sine. Dante identifică șarpele cu inamicul, dar dacă se înfășoară în jurul pomului vieții, atunci aceasta este înțelepciune și simbol bun; dacă arborele cunoașterii, atunci acesta este Lucifer și un început rău intenționat. Șarpele, ridicat pe o cruce sau pe un stâlp, este un prototip al lui Hristos, ridicat pe Arborele Vieții, de dragul vindecării și al mântuirii lumii, înfășurat în jurul crucii. Uneori este portretizată cu un cap de femeie, simbolizând ispita; și la baza crucii este rău. Această poziție a șarpelui înseamnă triumful lui Hristos asupra răului și a forțelor întunericului. În tradiția creștină, șarpele poate fi schimbat cu balaurul, ca și Tiamatul babilonian. Satana creștină este "balaurul mare, șarpele vechi, numit diavolul și Satana" (Apocalipsa 12, 9). Șarpele bun poate fi văzut în iconografia care se ridică din paharul lui Ioan. Șarpele cel rău este Satana, balaurul Apocalipsei. Tertulian susține că creștinii îl numeau pe Hristos "Șarpele Bine". Fecioara Maria a zdrobit capul șarpelui care a sedus-o pe Eva în loc să-i cedeze. În Egipt, cobra (uraeus) este un simbol al celei mai înalte înțelepciuni divine și regale și putere, cunoaștere, aur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...