Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 12 octombrie 2017

Osho despre respiratie si electricitatea corpului


Noi nu experimentăm niciodată electricitatea în corpul nostru. Și aceasta este o parte reprimată a personalității noastre. Nu suntem atât de mult în corp pe cât ne-a prescris natura, pentru că sunt atât de multe lucruri interconectate. Noi am reprimat și înțelepciunea corpului.
Dacă cineva vibrează în mod complet, electricitatea începe să se miște. Atunci el iese din strânsoarea societății – exact în acel moment. El vibrează atât de mult și atât de puternic încât mai târziu nu poți să-l faci să se conformeze la reguli. El a devenit ceva prin propria sa capacitate.
Când energia se trezește așa cum se cuvine simți o asemenea exuberanță, simți că ai putere nelimitată, în acel moment oamenii s-au declarat a fi Dumnezei, Aham Brahmasmi, ”Eu sunt Brahman”. Primul sentiment al lui Aham Brahmasmi; ”Eu sunt Dumnezeu”, este sentimentul mișcării electricității care doarme în corpul tău. Respirația profundă, rapidă, intensă și implicată crează acel sentiment. Atunci orice experiență prin corp devine adevărată pentru noi.
Tot ceea ce numim ca fiind real este așa pentru că îl simțim prin intermediul corpului.
Realitatea înseamnă pentru noi ceva simțit prin corp. Spun că ești real pentru că te văd, pot să te ating. Realitatea pentru noi este realitate doar prin intermediul corpului.
Orice tehnică ce creează o nouă dimensiune a experienței în corpul nostru devine reală pentru noi. Nici o îndoială nu apare atunci. Doar atunci putem merge mai departe. De aceea subliniez primul pas.
Osho: “Early Talks” (Discursurile timpurii)

(Sursa: fragment preluat, tradus și adaptat de aici:http://www.activemeditation.com/ActiveMeditations/DynamicStage1/Sex.html)

Traducere: Marius Lazăr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu