Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 4 aprilie 2017

Meditatia Arhanghelilor


Ingerii transcend orice religie,orice filozofie,orice principiu.De fapt,Ingerii nu au nicio religie in intelesul nostru...existenta lor precede orice sistem religios ce a existat vreodata pe pamant...-Sf.Toma de Aquino

Nu cu mult timp in urma am auzit de la un prieten drag ca propriul lui fiu,a fost victima unui accident stupid.El a fost lovit in partea din spate a capului de o minge de golf.Recuperarea nu a mers bine,si un cheag de sange in creier a fost cauza presiunii care l-ar fi putut paraliza pe intreaga viata.Baiatul a fost la terapie intensiva intr-o stare de semi-coma timp de zece zile.Si in continuare prognoza nu se anunta buna,iar o eventuala interventie chirurgicala iesea din discutie datorita riscului ridicat,de a produce leziuni cerebrale.In acest timp am primit un telefon din partea mamei lui.Aceasta mi-a cerut o practica meditativa/rugaciune, si eu i-am sugerat meditatia numita Meditatia Arhanghelilor.In ea,ne inconjuram pe noi insine sau pe cineva drag cu energia angelica in scopul vindecarii si protectiei.

La scurt timp dupa discutia noastra fiul ei a trebuit sa fie mentinut in coma medicala indusa,in speranta ca o sa ii se atenueze durerea si inflamatia.Prietenul meu a inceput rugaciunea/meditatia ghidata cu fiul ei in ciuda faptului ca el a fost in coma,Mintea sub-constienta poate absorbi orientarea meditativa,in plus sufletul nu doarme.Si intr-adevar,cand el a fost scos din coma,el a fost auzit repetand cuvintele din meditatie.

Din acel moment procedurile medicale au inceput sa dea roade.I s-a pus un sunt pentru a atrage fluidele cerebrale,si presiunea s-a stabilizat.Datorita medicinii moderne,baiatul este in viata si este bine.Cu toate acestea si Doctorii si Asistentele si-au dat seama ca este vorba de un miracol.Mama lui si tatal,cred si ei cu tarie,ca aici a fost interventia ingerilor.

În fiecare seară, înainte de culcare rugaciunile evreiesti includ urmatoarea invocatie..''In partea mea dreapta se afla Mihail,in stanga Gabriel,Uriel este in fata mea,Rafael in spate ,iar deasupra capului meu,se afla Sheckina-Prezenta Divina" Aceasta este una din meditatiile congregației mele preferate, ea funcționează bine atat pentru adulți cat și pentru copii. Ca meditație, ea poate fi folosita pentru a dezvolta un sentiment de protectie, confort, vindecare și de securitate. Acesta este unul dintre cele câteva exerciții meditative care este recomandat inainte de culcare.

Când noi apelam îngerii pentru a fi cu noi, ne conectam la o resursă infinită de bunăvoință. Este ca și cum am fost conectați în miezul magnetic al pământului pentru a ne mentine centrati. Arhanghelii reprezintă pe Dumnezeu-centrul universului, ei ne pot hranii sufletul din resursele infinite.Impedimentele la conectarea cu această energie sunt doar îndoială și cinismul. Daca stim sa trecem de sentimentele de indoiala si facem aceasta meditatie, noi vom beneficia mai tot timpul de o prezenta angelica protectoare si vindecatoare.. 

1.Incercați să găsiți un loc liniștit unde nu vei fi deranjat de 20-30 de minute. Această meditație se poate face in pat pe timp de noapte, inainte de a adormii . Închideti ochii, relaxați-vă corpul, si respirati normal. Permiteți atenției să se concentreze asupra experienței corpului dumneavoastră și mișcărilor pieptului și stomacului pe timpul respiratiei.. 
2. Imaginați-va că puteți simți o prezență de-a lungul partii dreapte a corpului dumneavoastră și pe partea dreaptă a feței. Se poate simti ca o presiune subtilă, o furnicături, o vibratie, căldură, răcoare, sau o altă senzație. Dacă nu poți simți nimic, pur și simplu, inchipuieste-ti doar ca simti aceasta prezenta divina langa tine, aproape atingându-te pe partea dreapta. 
3. Dă acestei experiențe de pe partea dreaptă numele de Mihail. Arhanghelul Mihail este adesea văzut ca mesager al lui Dumnezeu. Oricum ai simtii acest lucru , pretinde că mesagerul lui Dumnezeu este total prezent pe partea dreapta. Fii cu această experiență pentru un timp. 
4. Când sunteți gata, imaginati-va o alta prezența pe partea stanga. Simțiți presiunea, la fel ca și pe dreapta. Aceasta este Arhanghelul Gavriil, care este cunoscut pentru ca reprezentand puterea lui Dumnezeu. Puteți experimenta ambele părți simultan. Mesagerul lui Dumnezeu pe dreapta, puterea lui Dumnezeu, pe partea stanga. Ramai cu această experiență pentru un timp. 
5. Permiteti-va sa simtiti ceva in spatele tau, oriunde de-a lungul partea din spate, în special pe partea cu care te sprijini în timpul ședinței sau cand esti culcat. Imaginați-vă acest lucru . Acesta este Arhanghelul Rafael, în general, cunoscut sub numele de puterea vindecatoare a lui Dumnezeu. Acum poți să simti prezenta celor trei simultan Mihaill mesagerul pe dreapta, Gabriel puterea pe partea stanga, Rafael, vindecatorul sustinandu-va in spate. 
6. În continuare, cu ochii încă închiși, imaginați-vă o lumină ce strălucește în fața ta.. Lăsați aceasta lumina sa fie cat se poate de stralucitoare. Aceasta este arhanghelul Uriel, lumina lui Dumnezeu. Acum ești înconjurat pe patru laturi: un mesager, putere, vindecare și lumină. 


7. În cele din urmă, imaginați-vă un nor imens, binevoitor de lumină plutind deasupra corpului tau. Este Shekhina, prezența feminină a lui Dumnezeu. Se lasă aceasta lumina să coboare încet incadrandu- te cu dragoste, invaluindu-va cu o dulce si blanda protectie,creandu-va starea de spirit cea mai plina de pace si serenitate pe care ati avut-o vreodata. Înconjurat de îngeri vă aflați, de asemenea, în brațele bunătatii infinite, de securitate și siguranță absolută. 
8. Dacă vă aflați în pat, acesta este un mod minunat de a adormiți. Dacă sunteți in pozitie de meditatie, stați atâta timp cât doriți, în această stare de spirit. Când sunteți gata să se încheiati meditația,nu te ridica prea brusc. Este mult mai bine, de asmenea să inversati procesul, încet permitind Shekhinei sa se ​​ridice din nou mult deaspra capului vostru . Apoi, dati drumul Arhanghelilor, unul câte unul, asigurându-vă că nu merg prea departe, dar oferindu-vă libertatea de mișcare.Veti simti cat de curand efectele acestei meditatii,si energiile remanente dupa ea. 

 

Puteți practica această meditație la fel de des cum doriți.Nu va puteti supraîncărca cu energia angelica,ia este întotdeauna benefică. Aceasta este o meditație foarte bună de a împărtăși copiiilor, mai ales înainte de culcare. Cei mai mulți oameni care sunt bolnavi pot obține beneficii enorme din această meditație ghidată, puteți face acest lucru în casele lor sau în spital. Am făcut acest lucru chiar și prin telefon. Dar asigurați-vă că persoana care mediteaza nu va fi deranjata cel puțin douăzeci de minute, si cel mai important, ar trebui să fie bine practicată în primul rand de tine înainte de a oferi altora....Rabinul David Cooper-Meditatia Arhanghelilor

Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodata

Una dintre cele mai plastice şi mai profunde demonstraţii a puterii sentimentelor şi gândurilor a fost relatată de dr. W. Jerome Stowell. Iată povestea lui:

Eram un ateu devotat. Eram absolut convins că Dumnezeu nu este altceva decât suma tuturor minţilor oamenilor şi a tuturor gândurilor lor pozitive. Cât despre conceptul de Dumnezeu atotputernic, care există mai presus de noi şi care ne iubeşte pe toţi, având puterea de a schimba orice în creaţia sa, nu am crezut niciodată în acest tip de Dumnezeu.

Într-o zi, am trăit însă o experienţă care m-a pus pe gânduri. Mă aflam într-un laborator uriaş şi încercam împreună cu colegii mei să descoperim lungimea undelor cerebrale. Am descoperit astfel un canal al lungimilor de undă, înzestrat cu o cameră mach (unitate de măsură) care permite separarea acestor lungimi diferite ale fiecărui individ în parte, conferindu-i acestuia o identitate mai clară decât amprentele palmelor sale. Ar trebui să reţinem cu toţii acest lucru: Dumnezeu poate păstra în cer o fişă a gândurilor noastre individuale, la fel cum FBI-ul poate păstra o fişă a amprentelor noastre în fişetele sale din Washington D.C.

Ne-am propus să facem un experiment pentru a stabili ce se întâmplă în interiorul creierului în momentul tranziţiei de la viaţă la moarte. Am ales ca subiect o femeie care a fost trimisă de familia ei la un ospiciu , dar care a fost eliberată. Singura boală pe care i-au descoperit-o medicii a fost un cancer la creier, care îi afecta exclusiv echilibrul corporal. În ceea ce priveşte luciditatea şi starea ei mentală, femeia era excepţional de inteligentă. Ştia foarte bine că urmează să moară într-un timp foarte scurt. Am informat-o şi noi de acest lucru.

Am instalat în salonul ei un aparat encefalograf, pentru a vedea ce se întâmplă în creierul ei în momentul tranziţiei de la viaţă la moarte. Am instalat de asemenea un microfon minuscul, de mărimea unei monede de un shilling, pentru a afla dacă are ceva de comentat în acest moment apoteotic. Eu mă aflam într-o cameră alăturată, împreună cu alţi patru colegi şi cu instrumentele pregătite pentru a înregistra tot ce se întâmplă. Aparatul nostru avea acul îndreptat către zero, aflat chiar în centrul scalei. În cele două părţi laterale, scala avea câte 500 de gradaţii, pozitive în partea dreaptă şi negative în partea stângă. Ceva mai devreme am folosit acest aparat pentru a înregistra puterea folosită de o staţie de emisie de 50 KW pentru a trimite un mesaj în jurul lumii. Acul aparatului a înregistrat cu această ocazie 9 gradaţii în partea pozitivă (dreaptă).

Când a simţit că i s-a apropiat sfârşitul, femeia a început să se roage la Dumnezeu. Ea i-a cerut Domnului să aibă milă de cei care s-au folosit de ea cu atâta dispreţ, după care şi-a reafirmat credinţa în Dumnezeu, spunându-i acestuia că ştie că El reprezintă singura putere vie care există, care a existat şi care va exista vreodată. L-a slăvit pe Dumnezeu şi i-a mulţumit pentru că i-a permis să se folosească de această putere şi să îi cunoască astfel realitatea. I-a spus de asemenea cât de mult îl iubeşte. În camera alăturată, eram cu toţii atât de fascinaţi de rugăciunea femeii încât am uitat complet de experimentul nostru. Ne-am uitat unii la alţii şi am văzut lacrimi curgând pe feţele noastre „ştiinţifice”.

Subit, aparatul nostru (de care uitaserăm cu toţii) a scos un zumzet. Ne-am uitat la ac şi am constatat că acesta ajunsese la 500 de gradaţi în partea pozitivă a scalei şi că încerca cu disperare să depăşească acest prag! Cu ajutorul acestui instrument, ne-am dat seama că cerebelul unei femei singure, aflată pe patul de moarte şi în comuniune cu Dumnezeu, emite o putere de 55 de ori mai mare decât cea a unei staţii de emisie de 50 KW care trimite un mesaj în jurul lumii.
Pentru următorul experiment, am ales un subiect cât mai diferit de primul: un bărbat care se afla în spitalul nostru şi care suferea de o boală socială mortală. Creierul său era atât de atrofiat încât era pe punctul de a muri. Bărbatul era practic un maniac.

După ce ne-am reglat instrumentele, am trimis una din asistente cu misiunea să îl enerveze pe bărbat. Femeia a reuşit să îi atragă interesul asupra ei, după care i-a spus că nu mai doreşte să aibă nimic de-a face cu el. Bărbatul a început imediat să o înjure, moment în care acul aparatului nostru a început să se deplaseze în partea negativă a scalei. În continuare, bărbatul a blestemat-o pe femeie şi a luat numele Domnului în deşert. Acul aparatului nostru s-a deplasat imediat până la ultima gradaţie negativă a scalei (-500). 
Am putut înregistra astfel cu ajutorul aparatelor de măsurat ce se întâmplă în interiorul creierului uman atunci când acesta încalcă una din Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu: „Să nu iei în deşert numele Domnului”.

Am reuşit să măsurăm cu ajutorul aceluiaşi aparat puterea pozitivă a lui Dumnezeu şi puterea negativă a adversarului său. Am descoperit astfel că adevărul benefic este pozitiv, iar toate gândurile nebenefice descrise perfect de Cele Zece Porunci biblice sunt negative.
Dacă aceste unde cerebrale pot fi înregistrate chiar şi cu ajutorul aparatelor noastre obiective de măsurat, cu atât mai evident este faptul că ele pot fi înregistrate inclusiv de Dumnezeu din ceruri.
În mod evident, frecvenţele de vibraţie ale sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor pozitive ale femeii bolnave din povestea de mai sus au apropiat-o pe aceasta de Sursa ei divină, în timp ce frecvenţele de vibraţie ale sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor negative ale bărbatului bolnav l-au îndepărtat pe acesta de Sursă.

Extras din cartea.Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată...

Instructor Yoga Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu