Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 10 aprilie 2017

Ce este păcatul?


Ce este păcatul?'  l-a întrebat într-o zi un discipol pe Yogananda.

"Păcatul este greseala; se naste din ignoranţă  a răspuns Maestrul.

"Ce este ignoranţa ? ce este greseala" ?

"(Ignoranţa este o lipsă a trezirii fiinţei faţă de realităţiile spiritului si înlocuirea acestor realităţi cu un vis iluzoriu. Greseala se bazeaza întotdeauna pe o proastă înţelegere." "Păcatul nu este de fapt o nesupunere faţă de comandamentele divine>Bineînţeles a răspuns Yogananda"dar puneţi următoarea între$are. :De ce Dumnezeu a dat aceste comandamente umanităţii. El nu a făcut acest lucru în mod arbitrar si cu siguranţă nu a făcut acest lucru pentru ca să ne împiedice să fim fericiţi. Ci mai degrabă pentru ca să ne avertizeze că anumite genuri de comportament riscă să determine ca iluzia să stăpnească mintea noastră si să ne îndepărtăm astfel de adevărata fericire. Dacă considerăm păcatul ca o nerespecatare a comandamentelor date de Dumnezeu ne putem imagina ca răspuns supărarea lui Dumnezeu si judecata severă pe care o vom suporta. :Dar trebuie să nu uităm că Dumnezeu ne aparţine, că suntem copiii săi de ce să ne judece de ce să ne pedepsească.

 De fapt noi însine suntem cei care ne judecăm în momentul în care stim că am făcut un lucru reprosabil:dacă din contră asimilăm păcatul ca fiind o greseală vom înţelege că greselile noastre pot fi corijate. Făcand aluzie la gurul său Paramahansa Yogananda a continuat! "în timp ce scriam Autobiografia unui Yoghin  Sri Yuktetesvar adeseori îmi spunea!

 Uită trecutul. Vieţile trecute ale oamenilor sunt pline de nenumărate greseli. Conduita omului este perfectă doar din momentul în care atinge comuniunea cu Divinul.Toate momentele viitorului vor fi ameliorate prin intermediul efortului spiritual pe care-l faci în prezent. Adeseori le aduc aminte celor din jurul meu această zicală! 

Un sfant este un păcătos care n-a abandonat niciodată lupta.

Parahamsa Yogananda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu